Konkurenti ServiceNow: najboljše izbire v letu 2022
Ocene

Konkurenti ServiceNow: najboljše izbire v letu 2022

Andrej Csizmadia

Andrej Csizmadia


Zadnjič spremenjeno dne May 3, 2022 ob 7:48 pm

ServiceNow je vseobsegajoča rešitev, ki podjetjem pomaga dvigniti svojo programsko opremo na novo raven in izboljšati poslovne rezultate na vseh področjih.

Orodje zavzema vznemirljiv prostor v trenutni pokrajini SaaS: je celoten nabor rešitev, ki pokriva skoraj vse, od informacijskih podpornih miz do kadrovske administracije in podpore strankam. Ta zadnji segment – podpora strankam in CRM – je nekaj, po čemer je ServiceNow še posebej znan.

Zakaj ljudje izberejo ServiceNow?

ServiceNow je že od svojega začetka zelo uspešen in za to obstajajo dobri razlogi.

Podjetje je bilo celo imenovano svetovni vodilni na področju ITSM (IT Service Management) leta 2020.

Tukaj je nekaj razlogov, zakaj.

 • To je zmogljiva platforma. Razmislite o tem: če ste Deloitte, Volkswagen ali katero koli veliko podjetje, potrebujete en sam kompleksen sistem za upravljanje potencialno na stotine agentov, na tisoče zaposlenih in milijone strank. Zavedanje, da imate močnega spremljevalca z robustno infrastrukturo, je lahko pomirjujoče.
 • Osnovano je v oblaku. Kljub svoji zapletenosti in obsegu storitev je ServiceNow mogoče uvesti s storitvami v oblaku. To pomeni brez dragih strežnikov, brez težav z lokalno uvedbo in drugih zapletenih procesov.
 • To je več kot CRM. Glede na vaše potrebe lahko ročno izberete funkcije in storitve, ki jih potrebujete za ustvarjanje popolne programske rešitve za vaše podjetje. Morda boste potrebovali dobro orodje za informacijsko mizo in kadrovski sistem skupaj z orodjem CRM – ServiceNow vam lahko zagotovi to in še veliko več, čeprav z zvišanjem cene.
Handle all customer inquiries from one interface.

Primerjava 5 alternativ za ServiceNow:

 • LiveAgent
 • Podpora Jira
 • Zendesk
 • Zoho podpora
 • SysAid

Za oceno in primerjavo vsake rešitve so bila uporabljena naslednja merila:

 • Enostavnost uporabe: To je za mnoge uporabnike eden najpomembnejših vidikov katere koli rešitve poslovne programske opreme. Če imate orodje, ki ga lahko vaši predstavniki za pomoč strankam hitro obvladajo in se ga obvladajo, lahko prihranite veliko časa in težav, tako pri vklopu kot pri vsakodnevnih opravilih.
 • Uporabniški vmesnik: ker je to orodje, ki ga bo vaša ekipa uporabljala vsak dan, se boste želeli prepričati, da je prijetno za uporabo in zadovoljivo na pogled. Številna orodja poskušajo vključevanje strank in izkušnjo upravljanja IT storitev narediti zabavno in zadovoljivo, vendar vsem ne uspe.
 • Edinstvene funkcije in funkcionalnosti: Različne ekipe iščejo različne, specifične funkcije. Cilj je bil odkriti edinstveno funkcionalnost, ki jo ponuja vsako od teh orodij, in videti, kako vam lahko pomagajo doseči vaše cilje. Ker ServiceNow ponuja številne pakete in storitve, imajo konkurenti nekaj za ponuditi v smislu edinstvenih funkcionalnosti.
 • Cene in načrti: Da, cene in načrti sta tu dve različni stvari. Cene se preprosto nanašajo na splošni razpon, ki ga boste morali plačati za te storitve – kakšen je njihov splošni cenovni razpon? Načrti se nanašajo na to, kako vsako od teh orodij strukturira svojo ponudbo in kaj je znotraj vsakega načrta – kaj točno dobite za svoj denar?
 • Podpora strankam: V bistvu želite rešitev za upravljanje storitev za stranke, ki vam ponuja številne načine za vzpostavitev stika ali spoznavanje njihovih funkcij in vmesnika. Tukaj v LiveAgentu se nam zdi podpora strankam izjemno pomembna in verjamemo, da bo vsakogar, ki razmišlja o nakupu teh orodij, tudi to mar.

Z vsem tem pokritim, poglejmo, kaj lahko ponudijo najboljši konkurenti ServiceNow.

LiveAgent

LiveAgent - App - Uploads - 2021 - 11 - Liveagent Inbox.png

LiveAgent je ena najboljših alternativ ServiceNow, zlasti v prostoru za servisne mize.

Prepričani smo, da smo ustvarili mešanico preprostosti in robustnih funkcij, ki jih išče večina sodobnih podjetij.

Z LiveAgentom dobite spremljanje družbenih medijev, prodajo vstopnic, klepet v živo, podporo za bazo znanja in celo vgrajeno programsko opremo klicnega centra za upravljanje vaših interakcij s storitvijo za stranke, kjer koli se lahko zgodijo. Vaši agenti lahko vse to obravnavajo prek enega samega intuitivnega vmesnika.

Funkcija priklopa okna za klepet v programski opremi za klepet v živo - LiveAgent

Z barvno kodiranimi oznakami in več zavihki lahko vaši agenti zlahka spremljajo vse pogovore in že zgodaj obvladajo krivuljo učenja.

V čem se razlikuje od Servicenow?

Prvič, LiveAgent je poenostavljeno orodje, ki ponuja intuitiven, sodoben uporabniški vmesnik za upravljanje storitev za stranke.

Z LiveAgentom dobite eno najboljših (in najhitrejših) orodij za klepet v živo na trgu, ki jih lahko implementirate na svoje spletno mesto v nekaj minutah in hitro in enostavno začnete interakcijo s storitvijo za stranke. Dobite tudi intuitivno nadzorno ploščo in vodilno v panogi rešitev za prodajo vstopnic, ki bo bodite uporabniku prijazni za svoje agente in zagotovite brezhibno uporabniško izkušnjo.

V čem se razlikuje od Servicenow? - App - Uploads - 2021 - 11 - Liveagent Inbox All Tickets.png

LiveAgent ponuja tudi podporo 24 ur na dan, 7 dni v tednu – to je absolutna prednostna naloga, saj pomagamo našim strankam zagotoviti enako svojim uporabnikom.
Ponosni smo, da lahko rečemo, da ima naša programska oprema zelo konkurenčno ceno na današnjem trgu. Tudi naš brezplačni načrt je poln funkcij, ki bodo verjetno zadovoljile mala in srednja podjetja.

Povzetek LiveAgent:

Pridobite LiveAgent, če želite:

 • Intuitiven vmesnik, enostaven za uporabo;
 • Popolna rešitev servisne službe z naprednimi funkcijami;
 • Spremljanje družbenih medijev;
 • Vodilni na trgu gradnik za klepet v živo;
 • 24/7 podpora strankam;
 • Konkurenčne cene.

Če vam je všeč vse, kar ste videli do zdaj, začnite 14-dnevno brezplačno preskusno različico in odkrijte najboljše funkcije LiveAgenta.

Upravljanje storitev Jira

Upravljanje storitev Jira - App - Uploads - 2021 - 11 - Jira Dashboard Projects.png

Jira Service Management je rešitev za pomoč uporabnikom, ki deluje kot sistem za izdajo vozovnic, ki uporabnikom omogoča, da zahtevajo storitve prek portalov programske opreme, telefonske klice ali e-pošto. Gre za nadgradnjo nad Jira Service Desk – vključuje vse njegove zmogljivosti in še nekaj funkcij za upravljanje storitev IT.

Prva stvar, ki jo je treba omeniti pri tej rešitvi, je, da je v lasti Atlassiana, kar pomeni, da jo lahko integrirate s katero koli drugo programsko opremo Atlassian, da postane močnejša in učinkovitejša. Na primer, lahko uporabite Atlassianovo platformo za sodelovanje, Confluence, da svojo ekipo opremite z bazo znanja za hitro reševanje dohodnih zahtev.

Z vidika uporabniškega vmesnika je rešitev Jira Service Desk privlačna in udobna – zagotavlja standardno strukturo, da so vaši hierarhični meniji na levi strani zaslona z vsebino, ki zavzema večino prostora na desni.

Med uporabo Jira Service Desk bosta nekateri uporabniki morda ugotovili, da sta naslednji dve stvari, ki kršita dogovor. Prvič, ne ponuja spremljanje družbenih medijev, zato ga ne morete uporabljati kot popolno rešitev za upravljanje poslovanja s strankami. Drugič, medtem ko integracija Confluence deluje kot neke vrste samopostrežni portal, ni niti približno tako intuitivna ali enostavna kot imeti izvorno bazo znanja za vaše končne uporabnike. Prav tako morate za to storitev plačati dodatno naročnino.

V čem se razlikuje od ServiceNow?

Podobno kot ServiceNow tudi podpora Jira k ponuja številne dodatke, ki vam omogočajo, da prilagodite orodje po svojih željah in dodate številne funkcije.

V čem se razlikuje od ServiceNow? - App - Uploads - 2021 - 11 - Jira Atlassian Trending Apps 1.png

Razlika z Jira je v tem, da se to izvaja prek Atlassian Marketplacea, ki ponuja več kot 1000 aplikacij, od katerih jih je večina razmeroma enostavna za namestitev. Na primer, več kot 30 aplikacij vam omogoča, da samo svojo Service Desk povežete z Googlovim servisnim oblakom. Nekatere od teh so popolnoma brezplačne, druge pa se doplačajo.

Druga konkurenčna prednost je, da je Jira veliko cenejša od ServiceNow. Njihov brezplačni načrt omogoča do tri agente in številni uporabniki menijo, da je precej poln funkcij. Zagotavlja upravljanje incidentov, avtomatizacijo delovnega toka s sistemom povleci in spusti in solidno poročanje.

Povzetek upravljanja storitev Jira:

Pridobite Jira Service Management, če želite:

 • Trden, intuitiven uporabniški vmesnik, ki se vam bo zdel znan;
 • Na tisoče aplikacij in integracij, med katerimi lahko izbirate;
 • Rešitev, napolnjena z dodatki, ki so v celoti prilagojeni vašim potrebam;
 • Ugodnejša rešitev, brezplačna za do 3 agente.
Stand out from your competitors with a strong
customer service culture​

Zendesk

Zendesk - App - Uploads - 2021 - 11 - Zendesk Dashboard Tickets.png

Zendesk je ena izmed najbolj priljubljenih programskih rešitev v podatkovno usmerjenih storitvah za stranke katalog. V svojem bistvu je to sistem izdajanja vstopnic, ki pomaga upravljati notranje ali zunanje zahteve vaših zaposlenih in strank prek različnih kanalov. Objave na časovnici in tvite na Facebooku lahko celo preprosto pretvorite v vstopnice, ki jih lahko začne reševati vaša ekipa.

Uporabniški vmesnik Zendeska je minimalističen, zaslon pa ima nizko gostoto podatkov, zaradi česar je stvari razmeroma enostavno slediti. Ni vam treba nenehno preklapljati med okni in zavihki, da bi našli vse, kar potrebujete. Vendar pa boste morda morali preživeti nekaj časa z aplikacijo, da se seznanite z uporabniškim vmesnikom. Ni tako težka za oznake kot večina orodij za pomoč za pomoč uporabnikom, zato bo morda nekaterim uporabnikom celotna izkušnja včasih malo dezorientirajoče.

Dokončanje vstopnice v Zendesku je preprosto in hitro: kliknite Pošlji kot rešeno in preusmerjeni boste na glavni pogled vstopnice, da si ogledate naslednjo vstopnico. Vstopnice, ki so bile nedavno obravnavane, najdete v pogledu Nedavno rešene vstopnice. Ogledate si lahko tudi Čakajoče vstopnice in Nedavno posodobljene vstopnice.

V čem se razlikuje od ServiceNow?

Zendesk je bolj osredotočen na reševanje vstopnic in posledično ponuja veliko enostavnejši uporabniški vmesnik. Ker ServiceNow pokriva tudi druge poslovne procese, je v primerjavi z Zendeskom premajhna za tradicionalno podporo strankam in povezane kategorije.

To ne pomeni, da Zendesk ne ponuja veliko naprednih funkcij. Če se odločite za enega od dražjih načrtov, vam bo Zendesk ponudil samopostrežni portal, usmerjanje pogovorov na podlagi spretnosti agenta in integrirane forume skupnosti.

V čem se razlikuje od ServiceNow? - App - Uploads - 2021 - 11 - Zendesk Open Ticket.png

Hkrati je to ena najpomembnejših pomanjkljivosti Zendeska – da boste resnično izkoristili potencial te platforme, boste morali vlagati v enega od dražjih načrtov, ki vas lahko stane do 99 USD na mesec na agenta.

Povzetek Zendesk:

Izberite Zendesk, če potrebujete:

 • Robusten sistem za upravljanje zahtevkov, ki je enostaven za uporabo;
 • Veliko naprednih funkcionalnosti za doplačilo;
 • Napredno izdajanje zahtevkov za družbena omrežja;
 • Trdne možnosti integracije.
Looking for great ticketing software for reasonable price?​

Podpora Zoho

Podpora Zoho - App - Uploads - 2021 - 11 - Zoho Desk Open Ticket.png

Drugo znano ime v industriji upravljanja podpore strankam, Zoho Desk, je ena najboljših alternativ ServiceNow.

Kot pri mnogih rešitvah službe za pomoč uporabnikom, je upravljanje vstopnic v središču Zoho Desk. Jedro uporabniškega vmesnika je osredotočeno na vaš seznam vstopnic. Drugi zavihki na nadzorni plošči so namenjeni strankam in člankom iz baze znanja.

Čeprav Zoho Desk ponuja veliko funkcij, njegova uporabniška izkušnja pušča veliko želenega. To se ne nanaša samo na njegov mehak in z besedilom bogat uporabniški vmesnik ter splošno organizacijo podatkov in procesov.

Čeprav orodje ponuja solidne funkcije upravljanja delovnega toka, vas ne vodi skozi proces. Izberete lahko katero koli vstopnico in kliknete »Uporabi makro«. Ko to storite, dobite informacijo, da “makri še niso ustvarjeni”, vendar ni navodil, kako jih ustvariti. Večina drugih orodij bo vključevala nekaj prednastavljenih makrov, ki jih lahko uredite, odstranite ali ustvarite nove iz nič.

V čem se razlikuje od ServiceNow?

Zoho Desk je zaradi konkurenčnih cen in poenostavljenega uporabniškega vmesnika bolj primeren za mala in srednja podjetja.
Orodje je tudi neverjetno prilagodljivo – lahko preuredite svoje menije, preimenujete skoraj vse komponente, nastavite posamezne poglede in še veliko več. Zoho Desk je odlična možnost, če ste izkušen uporabnik in želite popolnoma prilagojeno izkušnjo. Nasprotno pa bo uporabnikom, ki so manj tehnološko podkovani, verjetno nekoliko težje krmariti po Zoho Desku in tudi zmeden vmesnik ne bo pomagal.

Še en velik razlog, zakaj bi se lahko odločili za Zoho Desk, je njegova odlična izbira integracij z ostalimi aplikacijami Zoho, ki bodo pomagale izpolnjevati vaše poslovne zahteve na različne načine.

Povzetek Zoho Desk:

Izberite Zoho Desk, če potrebujete:

 • Zmogljive integracije z drugimi izdelki Zoho;
 • Odlične možnosti prilagajanja vmesnika;
 • Enostavno, a učinkovito upravljanje vstopnic;
 • Konkurenčne cene in funkcionalen brezplačen načrt.

Tired of searching?

Are you still looking for software that will help you improve your customer service? LiveAgent may be the solution for you!

SysAid

SysAid - App - Uploads - 2021 - 11 - Sysaid All Tickets.jpg

Za razliko od drugih rešitev na tem seznamu je SysAid izključno programska rešitev za upravljanje sredstev, ki ni namenjena uporabi kot služba za pomoč uporabnikom.

SysAid popelje IT za pomoč pri upravljanju pisarn na povsem novo raven z avtomatizacijo vstopnic, portali za samopomoč, zmožnosti nadzora za oddaljeno podporo in nadzor dostopa. Funkcije upravljanja sredstev so priročne, saj omogočajo hitrejše reševanje težav z vsemi razpoložljivimi evidencami in podatki o sredstvih.

Vse to bi bilo mogoče malo bolje predstaviti in strukturirati. Čeprav je orodje namenjeno tehnološko podkovanim ljudem, je enostavno videti, kako je uporabniški vmesnik natrpan. Nekateri uporabniki si v primerjavi z drugimi rešitvami težko ogledajo, dodajajo in razumejo sredstva, predvsem zato, ker se večina uporabniškega vmesnika vrti okoli vstopnic službe za pomoč uporabnikom.

Prelomi vrstic besedila in čudne črte v gumbih so nerodne izbire in naredijo manj privlačen uporabniški vmesnik. Možnosti prilagajanja tega ne nadomeščajo in zdi se, da je potreben boljši sistem za vključitev, da bo orodje uporabniku prijaznejše.

V čem se razlikuje od ServiceNow?

Ena stvar, ki jo mnogi mnenj uporabnikov omenjajo, je zmožnost SysAida kot rešitve za pomoč uporabnikom. SysAid zagotavlja odlično vizualizacijo sredstev in omogoča vašim agentom, da so zelo učinkoviti pri reševanju težav na daljavo ali ročno s strani skrbnika.

V čem se razlikuje od ServiceNow? - App - Uploads - 2021 - 11 - Sysaid Open Ticket.jpg

Upravljanje konfiguracije je preprosto z oblikovalnikom delovnega toka – preprost način za ustvarjanje in konfiguriranje delovnih tokov v celotni organizaciji.

Prav tako, za razliko od ServiceNow, uvedba SysAid na mestu ne zahteva tako visokih tehničnih in finančnih stroškov.

S

Izberite SysAid, če potrebujete:

 • Napredne funkcije upravljanja sredstev in vizualizacije;
 • Preprosta funkcija avtomatizacije zahtevkov
 • Preprosto dostopna baza znanja za celotno podjetje;
 • Namestitev v oblaku ali na mestu uporabe.

Prihranite več z LiveAgentom

Primerjajte različne kombinacije najpogosteje uporabljenih programskih orodij za podporo strankam in ugotovite, kaj vam najbolj ustreza.

Zaključek

Zapletene navigacijske plošče, visoka izhodiščna cena in vnaprejšnji stroški uporabniki pogosto prepoznajo težave. Iščejo orodja, ki jim vzamejo malo časa, da jih obvladajo in jim pomagajo zagotoviti vrhunske storitve za svojo bazo strank.

Pri teh vrhunskih ponudnikih lahko izbirate med sistemom za izdajo vstopnic, ki ga je enostavno upravljati, hitrim klepetom v živo ali zanesljivim načinom za spremljanje vaših interakcij v družbenih medijih.

Want to see what makes LiveAgent so special?

Come and try all options and functions for yourself.

FAQ

Does ServiceNow have competitors?

Yes, ServiceNow has many competitors and alternatives, especially since it offers a wide range of services. LiveAgent is the top competitor in the customer service department, while SysAid is a worthy opponent for IT asset management.

Can ServiceNow replace SAP?

The two are comparable because SAP offers many ERP (Enterprise Resource Planning) solutions to handle customer service, supply chain management, and other business functions. Depending on the specific suite of products and your business needs, you will likely replace SAP with ServiceNow. However, the SAP market is much more stable and developed, so it might be some time before ServiceNow can replace SAP as a market leader or anything close.

What makes ServiceNow different?

ServiceNow offers many service packages that range from project management and customer support to HR administration and IT help desk solutions. It’s an all-encompassing solution preferred by many big names like Deloitte and Volkswagen due to its cloud-based nature and customization features. All of these come at a price, so most ServiceNow users are enterprises rather than small businesses.

Is Zendesk similar to ServiceNow?

Yes, in terms of the help desk service they offer. The tool also belongs to a group of more expensive customer support tools to get the best features. The UI, starting price, and the organizations they target all differ.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.