The #1 brezplačna programska oprema za izdelavo zahtevkov

Uživajte v brezplačnem klepetu v živo, klicanju in upravljanju znanja.

  • ✓ Brez stroškov namestitve  
  • ✓ Storitve za stranke 24/7    
  • ✓ Kreditna kartica ni potrebna    
  • ✓ Prekličite kadarkoli
Uporabljajo ga
Forbes logo
airbus logo
Nascar logo
USC logo
ticketing software animation
Ticketing software

Brezplačna programska oprema za izdelavo zahtevkov

Brezplačna programska oprema vstopničnega sistema vam omogoča, da poenostavite komunikacijo s strankami po več kanalih. Vse poizvedbe strank prejmejo v enem univerzalnem nabiralniku in imajo enak enoten videz.

Brezplačna programska oprema vstopničnega sistema je izjemno uporabna za podjetja vseh velikosti. Zastopnikom prinaša jasnost, izboljšuje odzivni čas in povečuje zadovoljstvo strank.

Izboljšanje stopnje zadovoljstva strank je najboljša brezplačna pobuda, ki jo začnete za svoje podjetje. Glede na Forbes , 84 % podjetij, ki si prizadevajo izboljšati svojo uporabniško izkušnjo, poroča o povečanju svojih prihodkov.

  • SaaSworthy Fastest Growing Helpdesk Software Q1 2022

Koristi brezplačne programske opreme za izdelavo zahtevkov

V svojem podjetju uvedite brezplačno programsko opremo za izdelavo zahtevkov in pridobite sledeče prednosti:

Hitrejši odzivni čas

Brezplačne funkcije za izdelavo zahtevkov vam pomagajo zmanjšati skupni čas, ki ga porabite za reševanje strankinega problema.

Kontaktna točna

Vaša skupina za podporo lahko na enem mestu obravnava vse zahtevke strank iz različnih kanalov.

Izboljšana produktivnost vaših agentov

Z upravljanjem vseh podpornih kanalov na enem mestu vaši agenti porabijo manj časa za reševanje zahtev.

emails on tablet - illustration

Brezplačne funkcije programske opreme za izdelavo zahtevkov

Naša brezplačna programska oprema za izdelavo zahtevkov sprejema zahtevke iz štirih kanalov – klepeta v živo, e-maila, klicnega centra in baze znanja.

Klepet v živo: Sodelujte s svojimi obiskovalci spletne strani preden zapustijo stran. Pomagajte jim s postopkom nakupa in odkrijte njihove boleče točke.

Klicni center: Dodajte svojo telefonsko številko v LiveAgenta in začnite klicati in prejemati klice preko vašega brskalnika, mobilnega aparata ali mobilnih aplikacij. Shranite neomejene posnetke klicev v LiveAgentu.

E-mail: Prejmite vse zahteve vaših strank iz različnih kanalov in jih obravnavajte z enega skupnega nabiralnika.

Baza znanja: Prejemajte obvestila, ko dobite komentar v forum portala za stranke. Zbirajte pomembne povratne informacije in nove ideje od strank.

Omejitve naše brezplačne programske opreme za izdelavo zahtevkov

Želeli bi izkoristiti naš sistem brezplačne programske opreme za izdelavo zahtevkov, vendar je potrebno določiti omejitve za zmanjšanje zlorab. V poštev pridejo naslednje omejitve:

7-dnevna ticket zgodovina: Ne boste mogli videti vseh sporočil, ki so starejša od 7 dni.

Ena integracija: Nič več kot en sam e-mail naslov, gumb za klepet v živo, telefonska številka, kontaktni obrazec.

Družabni računi: Ni integracije s Facebookom, Instagramom, Twitterjem.

Manjkajoče funkcije: Večkratne funkcije, avtomatizacija, pravila so omejena na ta plan.

developer support illustration

Brezplačna programska oprema za izdelavo zahtevkov izbriše nazadovanje pri storitvah za stranke

Počasni odzivni časi

12 % Američanov ocenjuje, da je njihova frustracija številka ena pri storitvah za stranke “pomanjkanje hitrosti”. Statista

Pomanjkanje jasnosti pri medijih

72 % strank vidi razlaganje njihovega problema različnim osebam kot slabo storitev za stranke.  Dimensional Research

 

Pomanjkanje preglednosti

72 % strank pravi, da ob kontaktiranju storitev za stranke pričakujejo, da agent “ve, kdo oni so, kaj so kupili in ima vpogled v prejšnje dogovarjanje.” Microsoft

Ticketing feature in Help desk software - LiveAgent

Preizkusite LiveAgenta še danes

LiveAgent je največkrat komentirana in #1 ocenjena služba za pomoč strankam za SMB v 2020. Pričnite z našo brezplačno rešitvijo za izdelavo zahtevkov in nadgradite v plačljivo verzijo kadarkoli, da prejmete neomejeno zgodovino zavihkov, več funkcij in nič več omejitev na število gumbov za klepet v živo, e-mail naslove, telefonske številke in kontaktne obrazce.

V dobrih rokah boste!

Veste kaj imajo skupnega Huawei, BMW, Yamaha in O2? Prav ste uganili.. LiveAgent!

Poskusite brezplačno zdaj Kreditna kartica ni obvezna
G2 Crowd
Capterra
GetApp
Povezani članki zBrezplačna programska oprema za izdelavo zahtevkov
Integracija Instagrama z LiveAgentom pomaga podjetjem pri podpori strankam s spremljanjem in odgovarjanjem na sporočila, komentarje in omembe. To izboljšuje odzivne čase in raven podpore.

Kako uporabiti vtičnik za Instagram v storitvi LiveAgent

LiveAgent je programska oprema za upravljanje e-pošte in pomoč strankam ter omogoča integracije in alternative. Obstaja brezplačna preskusna različica.

Poglobitev v programsko opremo vstopničnega sistema vam omogoča izkoristiti prednosti in uporabiti funkcije programske opreme za upravljanje poizvedb strank. LiveAgent je zanesljivo, razširljivo in prilagodljivo orodje za zahtevke s naprednimi funkcijami in enostavno uporabo prek več komunikacijskih kanalov.

Poglobitev v programsko opremo vstopničnega sistema

Oprema vstopničnega sistema pomaga podjetjem slediti in reševati težave ter izboljšuje zadovoljstvo strank in produktivnost zaposlenih. LiveAgent je zanesljiva in prilagodljiva možnost.

LiveAgent je prva ocena programske opreme za SMB v letih 2019 in 2020. Bi radi prešli z Bitrix24 na LiveAgent? Imamo te!

Selitev iz Bitrix24 v LiveAgent?

Preselite agente, skrbnike, končne uporabnike in stranke z Bitrix24 na LiveAgent ter izkoristite 24-urno podporo agentov in več kot 175 funkcij.

LiveAgent je vse-v-enem rešitev za podporo strankam, ki omogoča učinkovito upravljanje operacij podpore strankam in izboljšanje zadovoljstva strank. Spletni seminarji pa omogočajo pridobivanje znanja iz prve roke.

Webinar LiveAgent 1: Uvod & Splošni pregled

Preizkusite LiveAgent in izkoristite vse komunikacijske kanale, vključno s klepetom, klici, video klici in kontaktiranjem preko različnih platform in družbenih omrežij.

LiveAgentov spletni seminar za storitve za stranke se osredotoča na večkanalno rešitev za pomoč uporabnikom. Vključeni so klepet v živo, programska oprema za izdelavo zahtevkov, klepet v živo, vgrajeni klicni center in še veliko več. LiveAgentova brezplačna preizkusna različica je na voljo za omejen čas.

Preberite vse o LiveAgentovih spletnih seminarjih

LiveAgent omogoča neposreden stik s strankami in ustvarjanje ločenih baz znanja glede na jezik, izdelek ali blagovno znamko.

S povabili za proaktiven klepet aktivirajte obiskovalce spletnega mesta. Vaše povabilo po meri se prikaže stranki med brskanjem.

Proaktivna vabila na klepet

Proaktivna vabila na klepet spletne strani omogočajo angažiranost strank med potovanjem. LiveAgent ponuja prilagodljive možnosti in povečuje konverzijo klepeta v živo.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico