Brezplačen preizkus

Language switcher

–Hidden comment

Use attributes in format region_from and region_to= to change the languages showing in language switcher.
Available regions are:
europe_from europe_to
asia_from asia_to
mideast_from mideast_to
america_from america_to

Example:
europe_from=0 europe_to=22 will put all languages (ordered in language switcher settings) from 1 to 21 to Europe region:
asia_from=22 asia_to=25 will put all languages from 23 to 24 (so only 2) into Asia region.

Poročilo SLA dnevnik

SLA (pogodba o ravni storitve) je dogovor za reševanje zahtevkov s strani vaših Agentov (predstavnikov podpore), za pomoč vašim strankam.

Zagotavljanje pomoči na podlagi ravni storitev zagotavlja, da zagotavljate količinsko opredeljivo in prepoznano storitev. Ponuja tudi bolj razjasnjen pogled, ko se pojavijo težave.

Dnevniško poročilo

LiveAgent ponuja dnevnik izpolnjenih in neizpolnjenih pogodb o ravni storitev za določeno časovno obdobje in oddelek. Posamezne vnose je mogoče razvrstiti po vlagatelju zahtevka, ID zahtevka, začetnem času SLA, oddelku, agentu, datumu zapadlosti, zaprtju in preostalem/zapadlem času SLA. Dnevnik SLA lahko izvozite v datoteko CSV.

Learn from agent availability reports

Generate agent availability reports to get an overview of how long and when your agents were online. Try it today. No credit card required.

Start free 14-day trial

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×

Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico