Fiksni VoIP

Kaj je fiksni VoIP?

Fiksna VoIP je telefonska številka za prenos govora prek internetnega protokola priložen fizičnemu naslovu. To pomeni, da imajo fiksne telefonske številke VoIP lastnika računa in registrirano fizično lokacijo. Čeprav so te VoIP številke povezane s fizičnim naslovom, so še vedno internetne telefonske linije.

Kot taka se lahko storitev fiksnega VoIP telefona uporablja tako za domače kot mednarodne klice. Zato so te VoIP linije idealne za stanovanjske in poslovne namene.

Poleg tega v ZDA fiksne VoIP številke pošiljajo natančno geografsko lokacijo PSAP-jem ali javnim varnostnim odzivnikom, kar pomeni, da bodo vaši VoIP klici na številko 911 izsledili.

Kakšna je razlika med fiksnimi in nefiksnimi VoIP številkami?

Če razmišljate o uvedbi fiksnih ali nefiksnih VoIP številk, vas nedvomno zanima več o razlikah med tema dvema podobnima, a različnima vrstama VoIP.

Glavna in najbolj ključna razlika med tema dvema vrstama storitev VoIP je lokacija. Fiksne številke VoIP imajo lastnika računa in so vezane na točen geografski naslov, medtem ko nefiksne številke VoIP niso vezane na noben resnični naslov.

Poleg tega imajo lahko telefonski sistemi VoIP, ki so vezani na določene lokacije, lažje povezave z lokalnimi strankami in težave z mednarodnimi, medtem ko sistemi VoIP, ki niso fiksni, imajo običajno enako kakovostno povezavo ne glede na lokacijo njihove ali njihove stranke.

Ponudniki VoIP LiveAgent

Večina ponudnikov storitev VoIP ponuja obe rešitvi, saj različna podjetja potrebujejo različne funkcije svoje tehnologije VoIP.

Tukaj je priročen seznam ključnih prednosti in slabosti obeh računov VoIP:

Fiksni VoIP profesionalci

  • Enostavna komunikacija z lokalnimi strankami in strankami na kratke razdalje.
  • Poslovne telefonske storitve, ki so sledljive in zato bolj zanesljive.

Popravljene slabosti VoIP

  • Višji stroški za mednarodne dohodne in odhodne klice, ki spominjajo na tradicionalni stacionarni telefon.
  • Težave pri doseganju ciljne skupine, ki je bolj oddaljena od podjetja.

Nefiksni VoIP profesionalci

  • Boljše funkcije usmerjanja za mednarodne klice.
  • VoIP rešitev za podjetja, ki imajo globalno bazo strank.

Nefiksne slabosti VoIP

  • Rešitve, ki se pogosto uporabljajo za goljufive dejavnosti;
  • Možna nižja ugled med potencialnimi strankami.

Prednosti fiksnih VoIP številk

Fiksne VoIP številke lahko preprosto povečajo zunanjo komunikacijo vašega podjetja zahvaljujoč prednostim, ki jih ponujajo. Čeprav so prednosti številne, so preglednost, varnost in možnost klicanja v sili prednosti, ki jih zagotovo pričakujete. Preverite jih tukaj:

Preglednost

Nič ni pomembnejšega od tega, da ostanete transparentni v vseh svojih dejavnostih kot podjetje. Vključno s tem, da so vaše geografske lokacije dostopne javnosti pri opravljanju klicev.

Klicni center v programski opremi za pomoč uporabnikom - LiveAgent

Fiksna številka VoIP omogoča vašim strankam, da dobijo podrobnosti o vašem bivališču, kar samodejno poveča vaš ugled. Vaše podjetje bo videti kot verodostojno in zanesljivo podjetje, ki mu ni treba skrivati svoje fizične lokacije, stranke pa bodo vašo blagovno znamko videle tudi kot zaupanja vrednega VoIP klicatelja. Zato so transparentne funkcije klicanja bistvene za vsa verodostojna podjetja.

Izboljšana varnost

Ko gre za poslovne telefonske klice, je bistveno, da so zavarovani, še posebej, če imate oddaljene delavce. Fiksna VoIP telefonija je opremljena z najnaprednejšimi varnostnimi protokoli in varnostnimi ukrepi, vaš poslovni VoIP ponudnik pa šifrira omrežje, ki se uporablja za prenos klicev, kot dodaten korak vrhunske varnosti.

S šifriranjem sporočil in klicev so fiksne telefonske številke VoIP ena najboljših rešitev za poslovne namene. Nihče ne bo mogel izslediti ali vohuniti za vašimi telefonskimi klici, vi pa boste lahko vodili tudi najbolj samozavestne sestanke z uporabo samo glasovnih klicev VoIP.

Predloge za storitve za stranke

Razpoložljivi klici v sili

Za večino rešitev VoIP dostop do storitev v sili ni na voljo, ker ti klici temeljijo na internetu. Čeprav fiksni VoIP uporablja tudi širokopasovna omrežja za upravljanje svojih klicev, lahko podpira tudi klice v sili na 911.

V nujnih primerih lahko ta funkcija pride prav, zato bi lahko razmislili o izbiri ponudnika storitev VoIP, ki ponuja možnost kontaktiranja centra za klic v sili pri uporabi fiksnih VoIP načrtov.

Dodatne lastnosti

Poleg preglednosti, izjemne varnosti in možnosti stika z reševalnimi službami imajo ti internetni klicni načrti številne dodatne funkcije in ugodnosti, zaradi katerih je poslovanje veliko bolj preprosto. Od videokonferenc do funkcij klicanja v oblaku lahko pričakujete, da vam bo vaš prodajalec VoIP ponudil veliko.

Choose the best VoiP provider for your needs

LiveAgent's call center offers integrations with various VoIP providers. Wanna have a closer look?

Frequently asked questions

Kaj je fiksna telefonska številka VoIP?

Fiksni VoIP je telefonska številka Voice over Internet Protocol, povezana z določenim poslovnim naslovom, ki obstaja v resničnem življenju. Vse fiksne telefonske številke VoIP imajo lastnika računa in registriran ulični naslov, kar olajša lociranje in zaznavanje klicatelja s tem načrtom.

Kako lahko ugotovite, ali je to številka VoIP?

Vsi VoIP naslovi imajo podobno obliko. Če vidite znano obliko naslova VoIP s preslikano številko ali naslovom VoIP, to pomeni, da ima številka VoIP načrt. Nekateri uporabljeni standardni formati vključujejo 1234@voip.domain.tld ali 5678@sample.com.

Kdo uporablja fiksni VoIP?

Fiksni VoIP večinoma uporabljajo podjetja in podjetja, običajno manjša in lokalna, ki jim ni treba opravljati veliko mednarodnih klicev. Podjetja, ki uporabljajo te načrte VoIP, so običajno ugledna in pregledna podjetja, ki ne skrivajo svoje lokacije.

Ali lahko pokličete in pošljete SMS na fiksno številko VoIP?

Na te telefonske številke lahko pokličete in pošljete SMS. Tehnologija VoIP je del internetne telefonije, ki ljudem omogoča uporabo teh načrtov s tradicionalnimi stacionarnimi telefoni in pametnimi telefoni.

Ali je mogoče izslediti fiksni VoIP?

Da, fiksne VoIP klice je mogoče izslediti. To je zato, ker so vezani na lastnika računa in določen fizični naslov.

Kakšna je razlika med fiksnimi in nefiksnimi VoIP številkami?

Za razliko od fiksnih VOIP, nefiksnih številk VoIP ni mogoče izslediti. Niso povezani z določenim naslovom ali lokacijo, zaradi česar je težko prepoznati ali izslediti kličoče.

Kakšne so prednosti fiksnih VoIP številk?

Nekatere ključne prednosti fiksnih VoIP-jev so popolna preglednost, izboljšana varnost in varnost ter možnost klicanja v sili. Poleg teh lahko številne druge koristne funkcije olajšajo in olajšajo vsakodnevno poslovanje.

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico