Glas stranke

Kaj je glas stranke?

Glas stranke je proces, pri katerem se pričakovanja in preference uporabnikov zabeležijo. Je oblika povratne informacije stranke, o izkušnji, ki jo je ta imela z izdelkom podjetja.

Povratne informacije so pridobljene s strani klicev, elektronske pošte, ki so ponavadi ustvarjeni s strani marketinške ekipe podjetja. Ta proces pomaga izboljšati sloves podjetja in da izdelki izpolnjujejo pričakovanja strank. Prevzemanje pobude podjetja za izboljšanje storitev, strankam nudi občutek zadovoljstva, o izdelku, ki ga kupujejo.

{ “@context”: “https://schema.org”, “@type”: “FAQPage”, “mainEntity”: [{ “@type”: “Question”, “name”: “What is the voice of the customer?”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Answer”, “text”: “Glas stranke je proces, s katerim pridobivate pričakovanja, preference in izkušnje stranke – pozitivne in negativne – z vašo storitvijo. Beležite lahko tako kvantitativne kot kvalitativne podatke.” } }, { “@type”: “Question”, “name”: “Zakaj je glas stranke pomemben?”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Answer”, “text”: “Glas stranke je izjemno pomemben, če ne najpomembnejši. S tem, da stranki prisluhnemo, zagotovimo: da se stranka poslužuje vaše znamke kar se da dolgo, da stranka vidi, da njeno mnenje šteje, da je vaš dobiček večji, da izstopate od okolice, da zadovoljna stranka promovira vašo znamko” } }, { “@type”: “Question”, “name”: “Kako lahko izboljšate oceno glasu stranke?”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Answer”, “text”: “Da bi izboljšali glas stranke, lahko vključite številne procese ali začnete uporabljati orodja, ki bodo olajšala vaše delo. Najprej lahko svojo storitev za stranke avtomatizirate. Zahvaljujoč temu, boste učinkovitejši, saj vam bodo ponavljajoče naloge vzele manj časa. Če se velik delež strank obada z enako težavo, lahko avtomatsko dobijo odgovor, navsezadnje pa jih lahko usmerite k pogosto zastavljenim vprašanjem. Drugo – stranka ima na izbiro veliko kontaktnih kanalov. Zato je vredno uporabljati “omnichannel” orodje, ki vam bo omogočalo upravljanje zgodovine komuniciranja, vse z enega mesta. Tretja pomembna točka je zelo dobro upravljanje storitve za stranke. Morate najti rešitve, ki bodo omogočale upravljanje človeških virov v kombinaciji z definicijo kazalca uspešnosti in predstavitvijo rezultatov. Zadnja točka je neodvisnost od IT oddelka. Ideja je, da se vse aktivnosti, ki so relativno enostavne in ne potrebujejo specialnega znanja, lahko izvedejo s strani oddelka za storitev za stranke. ” } }, { “@type”: “Question”, “name”: “Kako pridobiti glas stranke? “, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Answer”, “text”: “Lahko uporabljate različna orodja, da pridobite na glasu stranke. Primeri orodij so: 1. anketa za stranke, v kateri sprašujete vprašanja, ki so za vašo znamko ključna. Ankete so lahko bolj podrobne in sestavljene iz večih delov. Vse je odvisno od tega, katero informacijo potrebujete. 2. filtre, ki bodo razporedili informacijo. Ti so lahko, na primer: nezadovoljna stranka, rezultat pogovora s stranko, odprta zanka in nedokončan postopek. 3. opozorilo o glasu stranke. Zahvaljujoč temu, boste dobivali obvestila o glasu stranke. 4. ustvarjanje poročil. Poročila vam omogočajo upravljanje in analiziranje dogodkov. ” } }] }

FAQ

Kaj je glas stranke?

Glas stranke je proces, s katerim pridobivate pričakovanja, preference in izkušnje stranke – pozitivne in negativne – z vašo storitvijo. Zabeležujete lahko tako kvantitativne kot kvalitativne podatke.

Zakaj je glas stranke pomemben?

Glas stranke je izjemno pomemben, če ne najpomembnejši. S tem, da stranki prisluhnemo, zagotovimo: da se stranka poslužuje vaše znamke kar se da dolgo, da stranka vidi, da njeno mnenje šteje, da je vaš dobiček večji, da izstopate od okolice, da zadovoljna stranka promovira vašo znamko

Kako lahko izboljšate oceno glasu stranke?

Da bi izboljšali glas stranke, lahko vključite številne procese ali začnete uporabljati orodja, ki bodo olajšala vaše delo. Najprej lahko svojo storitev za stranke avtomatizirate. Zahvaljujoč temu, boste učinkovitejši, saj vam bodo ponavljajoče naloge vzele manj časa. Če se velik delež strank obada z enako težavo, lahko avtomatsko dobijo odgovor, navsezadnje pa jih lahko usmerite k pogosto zastavljenim vprašanjem. Drugo – stranka ima na izbiro veliko kontaktnih kanalov. Zato je vredno uporabljati “omnichannel” orodje, ki vam bo omogočalo upravljanje zgodovine komuniciranja, vse z enega mesta. Tretja pomembna točka je zelo dobro upravljanje storitve za stranke. Morate najti rešitve, ki bodo omogočale upravljanje človeških virov v kombinaciji z definicijo kazalca uspešnosti in predstavitvijo rezultatov. Zadnja točka je neodvisnost od IT oddelka. Ideja je, da se vse aktivnosti, ki so relativno enostavne in ne potrebujejo specialnega znanja, lahko izvedejo s strani oddelka za storitev za stranke.

Kako pridobiti glas stranke?

Lahko uporabljate različna orodja, da pridobite na glasu stranke. Primeri orodij so: 1. anketa za stranke, v kateri sprašujete vprašanja, ki so za vašo znamko ključna. Ankete so lahko bolj podrobne in sestavljene iz večih delov. Vse je odvisno od tega, katero informacijo potrebujete. 2. filtre, ki bodo razporedili informacijo. Ti so lahko, na primer: nezadovoljna stranka, rezultat pogovora s stranko, odprta zanka in nedokončan postopek. 3. opozorilo o glasu stranke. Zahvaljujoč temu, boste dobivali obvestila o glasu stranke. 4. ustvarjanje poročil. Poročila vam omogočajo upravljanje in analiziranje dogodkov.

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO
Glasovna komunikacija v liveagent se lahko uporablja kot:telefon s telefonom, telefon s pc, pc s pc. Stranka lahko kliče iz svojega telefona.

Glas

Odmev v telekomunikacijskih klicnih centrih lahko negativno vpliva na izkušnjo strank, zato se priporoča uporaba dušilcev odmeva, kot so AEC in LEC, ter uporaba slušalk in polovične dvojne komunikacije. Tehnologija IVR pomaga izboljšati telefonsko podporo, zato jo podjetja vse pogosteje uporabljajo, zlasti velika podjetja. Za pridobivanje pozitivnih izkušenj strank je pomemben glas stranke, ki ga lahko izboljšamo z uporabo orodij, kot so avtomatizacija storitve, omnichannel orodje in dobro upravljanje s človeškimi viri.

Ocena zadovoljstva strank je odličen način, da vidite učinkovitost svojega agenta. Oceno lahko podajo samo stranke. Z LiveAgent so stranke zadovoljne.

Ocena zadovoljstva strank

Za povečanje zadovoljstva strank je pomembno razviti storitev za stranke, biti pozoren na stranke kot posameznike, hitro reagirati na težave in zbirati povratne informacije ter jih uporabiti za izboljšanje storitev. Ankete o zadovoljstvu strank so ključne za razumevanje njihovih izkušenj s podjetjem, pri čemer je treba izbrati ustrezna vprašanja. LiveAgent je programska oprema za upravljanje e-pošte, pomoč strankam in dohodne klice ter ponuja različne integracije in alternative.

Klepet za pomoč je funkcija, ki strankam in obiskovalcem omogoča, da dosežejo predstavnike strank. Do njih lahko pridejo kadar koli.

Pomoč v klepetu

Klepeta v živo so pomemben kanal za storitve za stranke na spletnih mestih. LiveAgent ponuja 15 funkcij, vključno z oblikovanjem gumbov, klepetom v realnem času in pregledom klepetov. Klepet v živo omogoča skoraj takojšnje odgovore, pomoč v realnem času ter konkurenčno prednost po ugodni ceni. Postal je obvezna funkcija na poslovnih spletnih mestih.

Funkcije povratnega klica storitev za stranke vašim strankam omogočajo, da zahtevajo povratni klic, namesto da čakajo, če je linija zasedena.

Povratni klic službe za stranke

Dohodni klici v kontaktnem centru podjetja se delijo na klice storitve za stranke in prodajne klice. Ustrezno usposobljeni zastopniki so ključnega pomena za uspešno reševanje klicev. Samodejni povratni klici izboljšujejo izkušnjo strank ter zmanjšujejo število opuščenih klicev. Sledenje meritvam je ključno za prepoznavanje področij za izboljšanje. Zanesljiva programska oprema klicnega centra in možnosti samopostrežbe za stranke so pomembni praksi.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico