Infrastruktura kot storitev

Kaj je infrastruktura kot storitev (IaaS)?

Infrastruktura kot storitev ali IaaS je vrsta računalništva v oblaku, ki zagotavlja celotno infrastrukturo, potrebno za vodenje podjetja. To vključuje vse od računalniške moči, omrežja, pomnilnika na zahtevo in vsega, kar deluje na spletnih strežnikih.

IaaS je odlična izbira za podjetja, ki želijo razširiti svoje poslovanje in povečati učinkovitost brez vlaganja v lokalne sisteme in tradicionalne podatkovne centre. Kot uporabnik IaaS boste dobili vse, kar potrebujete, vključno z najnaprednejšo programsko opremo z najsodobnejšimi varnostnimi funkcijami.

Kako deluje infrastruktura kot storitev?

Infrastruktura kot storitev je zasnovana tako, da poenostavi zapleteno upravljanje pomnilnika iz enega samega spletnega oblaka. Vključuje vse vrste napredne avtomatizacije, ki je zasnovana za pomoč pri odgovornostih upravljanja infrastrukture, upravljanju datotek varnostnih kopij, fizičnih strežnikov in lokacije datotek, kar vam omogoča, da z lahkoto izpolnite vaše poslovne zahteve.

Ker deluje na virtualnih strojih, vam ne bo treba vlagati v nove fizične strežnike ali podobno drago strojno opremo. Poleg tega bodo vsi člani vaše ekipe lahko dostopali do nadzorne plošče z oddaljenega strežnika na enak način, kot bi dostopali do starejših infrastrukturnih strežnikov.

Kako deluje infrastruktura kot storitev? - App - Uploads - 2022 - 02 - Infrastructure As A Service Iaas.jpg

To bo vašemu podjetju omogočilo, da doseže neprekinjenost poslovanja in izboljša celotno poslovno logiko brez širitve obstoječih sistemov. Dostopali boste lahko do vsake datoteke dnevnika na vsaki napravi, vključno z navideznimi in fizičnimi stroji.

Kdo bi uporabljal IaaS?

Ideja IaaS je zagotoviti podjetjem računalniške vire, ki jih potrebujejo na zahtevo. Uporabljate ga lahko na različne načine, vendar je najbolj priljubljen med podjetji, ki želijo svoja razvita okolja dvigniti na novo raven.

IaaS lahko deluje z obstoječimi sistemi, pa tudi z zasebnim oblakom. Poenostavlja številne procese, pomaga približati aplikacije uporabnikom in pomaga pri soočanju z večjimi delovnimi obremenitvami.

Prednosti IaaS?

V primerjavi s potrebami starejšega infrastrukturnega sistema je IaaS veliko lažje upravljati. Zagotavlja več resničnih prednosti, ki podjetjem omogočajo, da obravnavajo več poizvedb in obdelajo več podatkov iz ene same spletne rešitve. Tukaj je nekaj glavnih prednosti, ki jih ponuja IaaS:

Samodejne posodobitve in obnovitev po nesreči

Računalništvo v oblaku ponuja boljše varnostne funkcije in omogoča, da vse aplikacije in podatkovni cevovodi delujejo med izpadom električne energije. Samodejne posodobitve ohranjajo sistem v popolnem delovnem stanju ves čas.

Hitrejše skaliranje

IaaS je idealna izbira za rastoča podjetja, saj omogoča hitro prilagajanje virov glede na povpraševanje.

Osredotočite se na rast

Namesto da bi skrbela za vlaganje v IT infrastrukturo, fizično strojno opremo in računalniško moč, se lahko podjetja osredotočijo na druge poslovne dejavnosti.

Shema risanja na tablo

Izvedba infrastrukture kot storitve

Ena najboljših lastnosti IaaS je, da lahko deluje s katerim koli sistemom, vključno z javnimi, zasebnimi in hibridnimi nastavitvami v oblaku. Uporabniki lahko vse nastavijo z ene nadzorne plošče, ne da bi vlagali v nove računalniške in notranje vire.

Ob upoštevanju upravljanja stroškov lahko IaaS podjetjem pomaga optimizirati svoje računalniške vire, povečati delovne obremenitve in povečati svoje poslovanje na zahtevo.

Kalkulator stroškov vam bo pomagal najti najboljši IaaS za vaše potrebe. Vse omrežne zmogljivosti lahko kadar koli nadgradite z ničnimi stroški IT.

Primeri infrastrukture kot storitve

Podjetja lahko IaaS uporabljajo za številne različne namene, toda tukaj je nekaj primerov uporabe, kjer je izjemno pomagal:

 • A/B testiranje in prilagodljivost razvoja;
 • gostovanje spletnih strani;
 • shranjevanje, varnostno kopiranje in obnovitev podatkov;
 • spletne aplikacije;
 • računalništvo na ravni HPC;
 • skladiščenje podatkov in analiza velikih podatkov.

Najbolj znani primeri Iaas vključujejo spletne storitve Amazon, Google Cloud Engine in IBM Cloud.

več-podatkovnih-centrov-liveagent

Kakšne vire zagotavlja infrastruktura kot storitev?

IaaS zagotavlja celotno infrastrukturo, potrebno za vodenje podjetja na spletu. To vključuje vse od računalniške moči, virtualnih strežnikov, shranjevanja podatkov, izboljšane varnosti, uravnoteženja obremenitve, omrežnih naprav in vsega vmes.

Kaj je infrastrukturna plast?

Infrastrukturna plast upravlja interakcije med sistemom. Na zahtevo sprejema, shranjuje in zagotavlja podatke. To lahko zahteva vaša najvišja aplikacija ali druga dodatna programska oprema, ki bi jo morda želeli integrirati v svoj sistem.

Dober primer integracije ponudnika drugega ponudnika je LiveAgent programska oprema za pomoč uporabnikom, ki jo lahko povežete z infrastrukturnim slojem IaaS z uporabo API. Omogoča vam komunikacijo z LiveAgentom ali katero koli drugo integrirano aplikacijo z dodatno plastjo varnosti in enostavnosti.

Ali se platforme IaaS integrirajo s platformami PaaS ali programsko opremo SaaS?

Zagotovo se. IaaS poenostavlja upravljanje v katerem koli okolju, vključno s PaaS in SaaS. Dodajanje IaaS obstoječim rešitvam lahko uporabnikom pomaga izboljšati učinkovitost in delovanje za vse vpletene. Vendar se zavedajte, da integracija z nekaterimi rešitvami SaaS morda ne bo mogoča.

Slabosti IaaS

Računalništvo v oblaku za vedno spreminja IT industrijo. Zagotavlja številne pomembne prednosti, vendar ima tudi nekaj pomanjkljivosti. Tukaj je nekaj pomanjkljivosti uporabe IaaS:

 • nimajo popolnega nadzora nad varnostjo v oblaku
 • ne deluje z vso obstoječo programsko opremo
 • med izvajanjem boste morda imeli nekaj izpadov
 • ponudnik IaaS ima popoln nadzor nad vašimi podatki
 • brez nadzora nad posodobitvami ali vzdrževanjem

Improve your business practices

Increase your productivity with LiveAgent's numerous features. Curious about all the opportunities?

Frequently asked questions

Kaj je infrastruktura kot storitev (IaaS)?

Infrastruktura kot storitev ali IaaS je oblika računalništva v oblaku, ki je zasnovana tako, da pokrije vse potrebe po strojni opremi, omrežju in računalniški moči rastočih podjetij v virtualnem okolju.

Kako deluje infrastruktura kot storitev?

IaaS gosti celotno infrastrukturo, potrebno za vodenje podjetja. Namesto tradicionalnih fizičnih podatkovnih centrov, ki zahtevajo veliko časa, truda in denarja za nadgradnjo, lahko IaaS zagotovi enake prednosti na zahtevo. Z drugimi besedami, uporabniki lahko s pritiskom na gumb nadgradijo svoje strežnike, shranjevanje in omrežno strojno opremo.

Kdo bi uporabljal IaaS?

IaaS je odlična izbira za rastoča podjetja, ki morajo v nekaj urah razširiti svoje poslovanje. Idealen je za številne različne aplikacije, vključno z gostovanjem spletnih mest, testiranjem programske opreme, visoko zmogljivim računalništvom, analizo podatkov itd.

Kakšne so prednosti IaaS?

IaaS ponuja številne prednosti, najbolj izstopajoče pa so možnost plačila, drastično znižanje stroškov IT, hitro skaliranje modela, boljša varnost, krajši čas izpada, funkcije za avtomatizacijo in številne druge.

>

Kako implementirati infrastrukturo kot storitev?

Podjetja lahko implementirajo IaaS v obstoječe stare sisteme z uporabo zasebnih, javnih in hibridnih nastavitev v oblaku.

Kaj je primer infrastrukture kot storitve?

IaaS je zasnovan za izboljšanje testnih in razvojnih okolij, zagotavlja popolno varnostno kopiranje in obnovitev ter podjetjem omogoča analizo velikih naborov podatkov brez vlaganja v novo infrastrukturo IT.

Kakšne vire zagotavlja infrastruktura kot storitev?

IaaS zagotavlja vso strojno opremo, omrežno in računalniško moč, ki jo podjetja potrebujejo, da zadovoljijo naraščajoče povpraševanje in povečajo svoje poslovanje na poti.

Kaj je infrastrukturna plast?

Infrastrukturna plast gosti vse odvisnosti (aplikacije), ki jih sistem potrebuje. Uporablja se za komunikacijo z zunanjimi aplikacijami z uporabo API-ja (Application Programming Interface).

Ali se platforme IaaS integrirajo s platformami PaaS ali programsko opremo SaaS?

Da, imajo. In rezultati so običajno celo boljši, kot če uporabljate samo rešitev IaaS. Bodite previdni pri nekaterih platformah SaaS, kjer integracija morda ni mogoča.

Katere so slabosti IaaS?

IaaS ima sicer nekaj pomanjkljivosti, vendar prednosti daleč prevladajo nad negativnimi. Najpomembnejše težave z IaaS so pomanjkanje nadzora nad varnostjo, vzdrževanjem in združljivostjo z virtualnimi stroji.

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO

  Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

  ×
  Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

  Na voljo smo v več terminih

  Rezervirajte si demo različico