Mobile VoIP

Ponudniki internetne telefonije vedo, da poslovni uporabniki želijo hitre in poceni komunikacijske rešitve. Zato je mobilni VoIP postal tako priljubljen. Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti, kako mobilni VoIP uporablja omrežja WiFi in brezžično internetno storitev.

Kaj je mobilni VoIP?

Mobilni VoIP (znan tudi kot mVoIP) pomeni uporabo mobilnega telefona ali mobilne naprave za opravljanje telefonskih klicev VoIP. Brez mobilnega VoIP morate sedeti za računalnikom, če želite opravljati VoIP klice.

Začetek uporabe mobilnega VoIP je preprost na najbolj priljubljenih mobilnih napravah. Prenesite aplikacijo VoIP, nastavite svoje podatke in preverite, ali imate aktivno internetno povezavo (Wi-Fi ali mobilno), in lahko začnete opravljati glasovne klice prek internetnega protokola na pametnih telefonih ali tablicah.

mobilna aplikacija liveagent iphone

Kako deluje mobilna tehnologija VoIP?

Mobilni VoIP klici zahtevajo več tehnologij za klicanje, ki se združijo vsakič, ko kličete.

 • Ponudnik storitev VoIP. Podjetje, ki prenaša vaše klice prek interneta in telefonskega sistema. Ponudnik storitev VoIP uporablja napredno tehnologijo za prenos klicev prek vaše internetne povezave z uporabo stiskanja podatkov in drugih tehnologij.
 • Mobilna naprava. Za uporabo mobilnih storitev VoIP morate imeti združljivo mobilno napravo. Na splošno bo vsak sodoben pametni telefon z operacijskim sistemom Android ali Apple iOS dobro deloval z mobilnim VoIP. Poleg telefonov se lahko tablične naprave uporabljajo tudi za mobilne VoIP klice.
 • Hitra internetna povezava. Če želite zagotoviti visokokakovosten VoIP pogovor, morate imeti hitro povezavo. Če vaša internetna povezava ponuja hitrost od 3 do 5 Mbps, bi morali vaši klici delovati v redu. Hitrost svoje trenutne internetne povezave lahko preizkusite s Speedtest. Uporabite lahko povezavo Wi-Fi, mobilno internetno povezavo ali žično internetno povezavo.
 • Programska oprema za mobilno VoIP. Za klicanje prenesite aplikacijo, ki jo priporoča vaš ponudnik storitev VoIP. To aplikacijo boste uporabljali za odhodne in dohodne VoIP klice.
Kako deluje mobilna tehnologija VoIP? - App - Uploads - 2019 - 11 - Voip Setup.jpg

Začnite klicati kot mobilni uporabniki VoIP. Izberete, kako in kdaj boste uporabljali svojo mobilno programsko opremo VoIP, da boste ostali povezani s prijatelji, sodelavci in družino.

Vse te tehnologije se združijo vsakič, ko opravite klic.

Kakšne so značilnosti mobilnega VoIP?

Posebne značilnosti mobilnega VoIP se razlikujejo glede na ponudnika. Na trgu je veliko ponudnikov VoIP storitev, zato lahko pričakujete široko paleto robustnih funkcij.

 • Izhodni VoIP klici. Vsaka mobilna storitev VoIP vam omogoča, da vnesete telefonsko številko in pokličete nekoga. Nekateri načrti vam lahko nudijo neomejeno klicanje za nizko mesečno naročnino, medtem ko druga podjetja zagotavljajo nizko ceno na minuto.
 • Vhodni VoIP klici. Vaša mobilna storitev VoIP vam omogoča sprejemanje telefonskih klicev s stacionarnih, mobilnih telefonov, mednarodne klice in klice drugih VoIP blagovnih znamk.
 • Klicanje prek dostopnih točk Wi-Fi. Veliko mobilnih naprav se lahko poveže z dostopnimi točkami Wi-Fi. To je koristno, ker uporaba Wi-Fi omogoča prihranek pri stroških za storitve mobilne telefonije, ker vam ni treba uporabljati mobilnega omrežja. Ko kličete prek povezave Wi-Fi, se lahko uporabniki pametnih telefonov izognejo uporabi svojega paketa mobilnih telefonov, ki morda nimajo najcenejših cen.

Poleg zgoraj omenjenih bistvenih storitev, visokokakovostni mobilni ponudniki VoIP včasih ponujajo dodatne storitve, kot so glasovna pošta, posredovanje klicev in konferenčni klici. Nekateri ponudniki VoIP ponujajo tudi neomejene storitve na dolge razdalje, tako da lahko po nizki ceni pokličete kogar koli na svetu.

Kakšne so prednosti mobilnega VoIP?

Uporaba mobilne storitve VoIP v nasprotju s tradicionalnim stacionarnim telefonom lahko vašemu podjetju pomaga prihraniti denar. Številni ponudniki storitev VoIP ponujajo neomejene klicne načrte, tako da lahko kličete stranke in prodajalce, ne da bi vas skrbelo, da bi dobili zajeten račun.

 • Neomejeni klici. Izbira mobilnega ponudnika storitev VoIP z neomejenim načrtom klicev je pogosto dobra ponudba. Namesto da nenehno iščete najnižje cene, lahko plačate enkratno mesečno naročnino in opravite vse klice, ki jih potrebujete.
 • Iskanje najcenejših cen. Najprej določite potrebe po klicih v vašem podjetju. Na primer, če se vse vaše stranke in zaposleni nahajajo v ZDA in Kanadi, plačilo za svetovni načrt neomejenih klicev ne bi bilo smiselno. Namesto tega poiščite ponudnika mobilnih aplikacij VoIP, ki ponuja neomejene klice v države, v katere kličete.
 • Hitrost vzpostavitve novih uporabnikov. Čeprav je možnost poceni klicev privlačna, to ni edini razlog za uporabo mobilnega VoIP. Na splošno je mobilni VoIP hitro nastavljen, tako da lahko novi zaposleni hitro dobijo poslovno telefonsko storitev. Namesto da čakate na prihod novega mobilnega telefona, jim povejte, naj prenesejo mobilne aplikacije VoIP uporabnikov vašega podjetja. Nekaj minut kasneje bodo pripravljeni začeti klicati in sprejemati poceni klice z uporabo svoje nove aplikacije za klicanje brez plačila dodatnih stroškov mobilnega telefona.
 • Podpora za mobilni VoIP za poslovna potovanja. Nekateri vaši zaposleni bodo morda morali odpotovati v službo. V tem primeru potrebujejo telefonsko storitev, ki je v koraku z njihovimi posebnimi zahtevami. Storitev mobilnega VoIP telefona je popolna za zaposlene, ki potujejo ali želijo delo od doma.
Kakšne so prednosti mobilnega VoIP? - App - Uploads - 2021 - 09 - Research 10 Day Week Month.svg

Kaj so mobilne VoIP aplikacije?

Danes je na trgu veliko različnih ponudnikov mobilnih VoIP. Da bi vam pomagali pri pravilni izbiri, vam bomo dali nekaj nasvetov, kako razvrstiti vse razpoložljive aplikacije za pametne telefone.

 • Podpora za Android in iOS. Podjetja, kot je LiveAgent je ustvaril aplikacijo za Android in iOS, tako da lahko vaši zaposleni uporabljajo katero koli napravo, ki jim je ljubša.
 • Poslovna osredotočenost (tj. Mobilni VoIP za podjetja). Številni ponudniki mobilnih VoIP so osredotočeni na služenje širši javnosti in ne poslovnim uporabnikom. Zato priporočamo iskanje mobilnih VoIP ponudnikov, ki se osredotočajo na podporo poslovnim uporabnikom. Potrošnik lahko dopušča občasne tehnične napake ali nizko kakovost zvoka, vendar so te težave v poslovnem okolju lahko nevzdržne.
 • Mnenja. Če imate v ožjem izboru več mobilnih VoIP aplikacij, izberite ponudnika z najboljšimi ocenami iz industrijskih publikacij, kot je PC Mag.

Set up your call center anywhere

LiveAgent offers call center and plenty of other features that can come in handy with customer communication. Curious about all the opportunities?

Frequently asked questions

Kaj je mobilni VoIP?

Mobilni VoIP (znan tudi kot mVoIP) pomeni uporabo mobilnega telefona ali mobilne naprave za telefonske klice. Brez mobilnega VoIP morate sedeti za računalnikom, če želite opravljati VoIP klice.

Kako deluje mobilni VoIP?

Tehnologija mobilnega VoIP vključuje nekaj različnih tehnologij in storitev, ki delujejo skupaj, vključno s ponudnikom internetnih storitev, ponudnikom storitev VoIP in mobilno napravo.

Kakšne so značilnosti mobilnega VoIP?

Posebne značilnosti mobilnega VoIP se razlikujejo glede na ponudnika. Mobilni VoIP vključuje vsaj možnost odhodnih klicev in sprejemanja telefonskih klicev.

Kakšne so prednosti mobilnega VoIP?

Uporaba mobilnega VoIP ima več prednosti. Uporabniki pametnih telefonov lahko uporabljajo svoj obstoječi telefon in preprosto prenesejo aplikacijo VoIP. Poleg tega lahko uporaba mobilne storitve VoIP vašemu podjetju pomaga prihraniti denar v primerjavi z uporabo tradicionalnega stacionarnega telefona.

Kaj so mobilne VoIP aplikacije?

Na trgu je veliko različnih mobilnih VoIP aplikacij. Preden izberete enega, se prepričajte, da je združljiv z napravami Android in Apple.

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO

  Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

  ×
  Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

  Na voljo smo v več terminih

  Rezervirajte si demo različico