Nameren prenos

Kaj je prenos klica?

V telekomunikacijskem besednjaku nameren prenos pomeni, da je mogoče klic preusmeriti na drugega uporabnika, ki lahko sprejme klic. V LiveAgent udeleženi v prenosu čaka, da ga prevzamejo, zavrnejo ali preprosto ne dobijo odgovora. Nato se klic prenese na drugega agenta.

FAQ

Kaj je odeleženi prenos?

Udeleženi prenos je tisti, ki med dohodnimi klici čaka na konec klica, dokler ga ne sprejme, zavrne ali zamudi drug agent. Vašim agentom ni treba prisiliti strank po nepotrebnem čakati. Klicatelj je prekinjen in vzpostavljena je povezava z zastopnikom. Če agent ne odgovori, se klic vrne prejšnjemu agentu.

Kako urediti prisoten prenos?

Če želite med pogovorom s stranko začeti nadzorovani prenos, ga lahko začnete tako, da izberete povezavo z drugim agentom. Nova povezava je nato aktivna in prva je zadržana.

Kdo lahko pomaga ali služi v udeleženemu prenosu?

Namerni prenos lahko opravi kateri koli agent, povezan z LiveAgent. To je funkcija, ki omogoča učinkovitejše storitve za stranke in večjo produktivnost.

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO

Expert note

Nameren prenos je funkcija, ki omogoča preusmeritev klica na drugega uporabnika. V LiveAgent-u čaka udeleženi v prenosu, da ga prevzame drug agent.

Andrej Saxon
Andrej Saxon
Sales manager
Funkcije povratnega klica storitev za stranke vašim strankam omogočajo, da zahtevajo povratni klic, namesto da čakajo, če je linija zasedena.

Povratni klic službe za stranke

Dohodni klici v kontaktnem centru podjetja se delijo na klice storitve za stranke in prodajne klice. Ustrezno usposobljeni zastopniki so ključnega pomena za uspešno reševanje klicev. Samodejni povratni klici izboljšujejo izkušnjo strank ter zmanjšujejo število opuščenih klicev. Sledenje meritvam je ključno za prepoznavanje področij za izboljšanje. Zanesljiva programska oprema klicnega centra in možnosti samopostrežbe za stranke so pomembni praksi.

Omogočite svojim strankam, da zahtevajo povratni klic, in izboljšajte svojo izkušnjo podpore z vašim virtualnim klicnim centrom/večkanalno službo za pomoč.

Samodejni povratni klic

LiveAgent ponuja funkcije povratnega klica, udeleženega prenosa in dohodnih klicev za izboljšanje storitve strankam v kontaktnem centru. Pomembno je, da so zastopniki ustrezno usposobljeni, programsko opremo je varna in je sledenje meritvam za izboljšanje storitve ključnega pomena.

Včasih agent ne more sprejeti klica. V LiveAgentu bo klic nato preusmerjen na drugega razpoložljivega agenta. To kliče nameren prenos.

Nameren prenos

Včasih agent ne more sprejeti klica. V LiveAgentu bo klic nato preusmerjen na drugega razpoložljivega agenta. To kliče nameren prenos.

Spoznajte, kaj so odhodni klici. Poglobljeno razumejte koncepte podpore strankam s preprostimi razlagami strokovnjakov.

Odhodni klici

Programska oprema LiveAgent predstavlja ključno funkcijo razporejanja klicev, ki izboljša delovanje prodajnih ekip. Poleg tega vključuje tudi funkcijo oznak in je primerna za pomoč strankam ter upravljanje e-pošte. Podjetje LiveAgent ponuja brezplačni preizkus in ima številne integracije. Priljubljena programska oprema za pomoč strankam in telefonski sistemi so med njihovimi storitvami.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico