Orodja klicnega centra

Kaj so orodja klicnega centra?

Orodja klicnega centra so poslovna orodja, ki jih prodajni zastopniki, zastopniki za tehnično podporo in druge servisne skupine uporabljajo za dohodne in odhodne klice. Najbolj uporabno orodje je programsko orodje klicnega centra, vendar obstaja veliko različne opreme za poenostavitev notranje in zunanje komunikacije.

Ne glede na to, ali potrebujete programsko opremo klicnega centra za majhno podjetje ali obsežno opremo klicnega centra za veliko podjetje, bo pravo orodje klicnega centra pomembno. Z visokokakovostnim orodjem za pomoč strankam lahko povečate zmogljivost agenta, produktivnost in izkušnje s storitvami za stranke.

Kakšna orodja mora imeti klicni center?

Orodje in oprema, ki se uporabljajo v klicnem centru, so pogosto mešanica strojne in programske opreme klicnega centra. Kar zadeva strojno opremo, sodobni klicni centri potrebujejo računalnike ali prenosne računalnike ter slušalke s kakovostnimi mikrofoni.

Kar zadeva programsko opremo klicnega centra, je na izbiro veliko različnih poslovnih orodij, od katerih ima vsaka svoj edinstven nabor funkcij. Nekatera najpomembnejša orodja za klicne centre vključujejo:

 • Programska oprema službe za pomoč: Programska oprema službe za pomoč uporabnikom omogoča, da spremljajo zahtevke, hitro in učinkovito rešujejo težave strank ter organizirajo vse telefonske klice in komunikacijo v klepetu v živo.
 • CRM sistem: CRM (Customer Relationship Management) je orodje, ki shranjuje vse podatke o strankah in prejšnje interakcije za izboljšanje odnosov in storitev.
 • Orodja za upravljanje delovne sile: Orodja za upravljanje delovne sile nam pomagajo pri upravljanju internih operacij centra, kot je načrtovanje in optimiziracija splošne uspešnosti agentov.
 • Orodja VoIP: Orodja VoIP (Voice over Internet Protocol) so ključna za podjetja, saj omogočajo klice v oblaku, ki ne zahtevajo strojne opreme. S tradicionalnimi telefonskimi linijami so povezani stroški namestitve in vzdrževanja, zaradi česar so klici VoIP bolj primerni za podjetja in stranke.
 • Programska oprema klicnega centra: Programska oprema klicnega centra je nabor orodij in aplikacij z različnimi funkcijami klicnega centra, kot so IVR, ACD, samodejni povratni klici in drugo.

Ena programska oprema, ki ponuja vsa ta orodja, je LiveAgent, rešitev vse v enem. To je služba za pomoč in samopostrežno orodje z vgrajeno programsko opremo klicnega centra, klepetom v živo, sistemom za izdajo zahtevkov, analitiko v realnem času in številnimi drugimi naprednimi funkcijami. Lahko vam pomaga pri upravljanju večkanalnega kontaktnega centra s samopostrežnim portalom, ki strankam omogoča samostojno reševanje težav.

Youtube video: LiveAgent | Call center software in your helpdesk

Start your free trial today

Learn all about LiveAgent and how it can help you improve your call center customer service.

Katera je najboljša programska oprema klicnega centra?

Najboljša programska oprema klicnega centra ima številne funkcije, ki poenostavljajo dohodne klice, odhodne klice, zahtevke za stranke ter vsakodnevno poslovanje upraviteljev klicnih centrov in agentov.

Pri izbiri najboljše programske opreme klicnega centra se prepričajte, da ponuja:

 • Dohodni klicni center
 • Odhodni klicni center
 • Virtualni klicni center
 • VoIP klice
 • Samopostrežne rešitve
 • Mobilne platforme (npr. Mobilna aplikacija)
 • Računalniško-telefonska integracija (CTI)
 • Integracije tretjih strani (npr. CRM, e-mail predal, družabni mediji in klepet v živo)

Aplikacije drugih proizvajalcev vam bodo pomagale optimizirati delovanje in uporabiti orodja za analitiko za izboljšanje produktivnosti, učinkovitosti in splošnih izkušenj strank. Medtem so samopostrežne možnosti idealne za iskanje rešitev osnovnih vprašanj, ki jih lahko stranke rešijo samostojno. Če morajo rešiti zapletena vprašanja, lahko vedno zahtevajo klic v živo z izkušenim agentom.

Katera orodja so najboljša za povečanje produktivnosti agenta?

 • Interaktivni glasovni odziv (IVR) – omogoča strankam interakcijo z avtomatiziranim sistemom, preden se povežejo z agentom klicnega centra v živo.
 • Samodejna distribucija klicev (ACD) – samodejno sprejema dohodne klice in jih posreduje razpoložljivim agentom.
 • Predvidevanje klicanja – samodejni odhodni klici glede na razpoložljivost agenta in čas odgovora.
 • Napredno usmerjanje na podlagi spretnosti – dodeljevanje dohodnih klicev najprimernejšim agentom na podlagi izkušenj agentov.
 • Skriptiranje klicev – uporaba pisnega skripta za reševanje pogostih težav, prilagajanje odgovorov in ohranjanje doslednosti.

Kakšen je pomen zagotavljanja kakovosti klicnega centra?

Zagotavljanje kakovosti klicnega centra je pomembno za spremljanje uspešnosti agenta in izboljšanje splošne kakovosti storitev. S spremljanjem vsake interakcije s strankami lahko dobite jasen vpogled v to, kaj deluje in kaj ne.

Nekatere ključne prednosti vključujejo:

 • Opredelitev možnih področij za izboljšave
 • Zagotavljanje visokokakovostnih storitev
 • Boljše izkušnje strank
 • Zadovoljstvo in zadrževanje strank
 • Povečane stopnje konverzije
 • Zvestoba strank
 • Zagotavljanje skladnosti z zakonodajo

Koliko stane programska oprema klicnega centra?

Cena rešitve klicnega centra je odvisna predvsem od funkcij klicnega centra ki jih ponuja. Čeprav obstajajo odlična brezplačna orodja, imajo običajno omejene zmogljivosti, zato je lahko plačljivo orodje boljša možnost, predvsem če upravljate z velikimi količinami klicev.

Programska oprema klicnega centra lahko stane med 15 USD na mesec na uporabnika do neverjetnih 300 USD. Večina orodij ima tudi pristojbine za minuto, ki so običajno okoli nekaj sto dolarjev. Drugi zagotavljajo tudi določene brezplačne minute na uporabnika.

LiveAgent ne zaračuna dodatnih stroškov na minuto. Ni nobenih pristojbin za nastavitev, pogodb in kreditnih kartic. Plačate med uporabo in ga lahko kadar koli prekličete.

Naše cene se začnejo pri samo 15 USD na uporabnika na mesec za zahtevke po e-mailu. Naša večkanalna rešitev za klepet v živo in zahtevke stane 29 USD na mesec na uporabnika, medtem ko programska oprema za All inclusive s 180+ funkcijami stane 49 USD na mesec na uporabnika. Ponujamo tudi brezplačen načrt z nekaterimi omejitvami.

LiveAgent pricing

Try LiveAgent today

Discover all call center tools that LiveAgent has to offer.

Frequently asked questions

Kaj so orodja klicnega centra?

Orodja klicnega centra so tehnološka orodja za racionalizacijo dohodnih in odhodnih klicev, spremljanje in izboljšanje delovanja agentov ter zagotavljanje odličnih storitev za stranke.

Katera so bistvena orodja za klicni center?

Najpomembnejša orodja klicnega centra vključujejo programsko opremo za pomoč uporabnikom, rešitve CRM, orodja za upravljanje delovne sile, orodja VoIP in programsko opremo klicnega centra, nabor aplikacij z naprednimi funkcijami klicnega centra za komunikacijo z več kanali.

Katera je najboljša programska oprema za klicni center?

Najboljša programska oprema klicnega centra je tista, ki vam pomaga vzpostaviti virtualni klicni center, opravljati in sprejemati tradicionalne klice in klice VoIP, ustvarjati portal za samopostrežne storitve, spremljati uspešnost agentov in se vključevati v aplikacije drugih proizvajalcev. Te funkcije so najpomembnejše za odlično izkušnjo in ohranjanje strank.

Katera orodja naj uporabim za povečanje produktivnosti agentov?

Orodja za klicne centre, ki so opremljeni s samodejno distribucijo klicev, IVR, napovedanim klicanjem, skriptiranjem klicev in naprednimi usmeritvami, ki temeljijo na spretnostih, so nekaj najboljšega za polnjenje produktivnosti agentov. Omogočajo agentom učinkovito delo, izboljšujejo povprečni čas reševanja in rešujejo težave na podlagi spretnosti in izkušenj.

Kakšne so prednosti zagotavljanja kakovosti klicnega centra?

Zagotavljanje kakovosti klicnega centra omogoča spremljanje vseh komunikacij za oceno kakovosti storitev agentov. Pomaga klicnim centrom izboljšati, zadostiti potrebe strank, obdržati stranke in pridobiti njihovo zvestobo.

Koliko stane programska oprema klicnega centra?

Glede na komunikacijska orodja in funkcije klicnega centra lahko programska oprema klicnega centra stane od 15 USD na uporabnika na mesec do nekaj sto dolarjev. LiveAgent ponuja brezplačne račune z omejenimi funkcijami, medtem ko se naši plačljivi paketi z naprednimi funkcijami začnejo pri 15 USD na uporabnika na mesec. Dodatnih minutnih stroškov ali drugih skritih stroškov ni.

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico