Partnerski naslovi

Kaj so partnerski naslovi?

Elektronski naslovi organizacij, s katerimi si vaše podjetje deli pogodbo. To je uporabno predvsem za to, da se prepreči večkratno pošiljanje enakega sporočila.

Frequently asked questions

Kaj so partnerski naslovi?

Partnerski naslovi so elektronski naslovi organizacij, s katerimi podjetje sodeluje in si z njimi deli pogodbo.

 

Zakaj je dobro uporabljati funkcijo partnerskih naslovov?

Za preprečevanje ponavljajočih se elektronskih sporočil je dobro uporabljati funkcijo partnerskih naslovov.

 

Kje v LiveAgent lahko dodajate partnerske naslove?

Partnerski naslovi se lahko dodajajo v LiveAgent nastavitvah.

 

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO
Upravljajte in si oglejte informacije o svojih strankah, npr. jezikovne nastavitve ali katere koli podatke o strankah, zajete v poljih Live Contact po meri.

Stiki

LiveAgent ponuja orodja za pomoč strankam, vključno z vpogledom v podatke stikov, kar omogoča boljšo storitev za stranke. Uporabniki lahko ustvarijo tudi edinstvene kontaktne polje za shranjevanje dodatnih informacij o strankah. LiveAgent ima 175 funkcij in več kot 40 integracij ter ponuja 14-dnevno brezplačno preskusno različico.

Pošta za pomoč strankam je ena vrsta komunikacijskega kanala. Komunikacija po pošti službe za pomoč uporabnikom ne poteka v realnem času. Nauči se več.

E-mail naslov za podporo strankam

LiveAgent je programska oprema za pomoč strankam, ki vključuje funkcije, kot so e-poštno posredovanje, sistem upravljanja pritožb, VoIP telefonski sistemi in še več. Z integracijo NiceReply omogoča zbiranje povratnih informacij od strank za izboljšanje podjetja. LiveAgent ima cenik, integracije in alternativne možnosti ter ponuja podporno portal, blog, akademijo in spletni seminar za izobraževanje.

Kako stopiti v stik s službo za pomoč uporabnikom MySQL prek e-pošte, podpore za klepet v živo, telefonske številke, podpore za družabne medije in samopostrežne podpore.

Stiki službe za pomoč MySQL

MySQL nima podpore prek e-pošte, vendar nudi klepet v živo, klicni center, podporo za družabne medije, podporo za forum in samopostrežno podporo. Na njihovi spletni strani je gumb za klepet v živo, lahko jih pokličete ali jim pustite sporočilo na eni od platform družbenih medijev. Bazo znanja lahko uporabite tudi za samopostrežno podporo. Kontaktne podatke podpore strankam podjetja MySQL lahko najdete na spletni strani MySQL. MySQL Database Service je popolnoma upravljana storitev zbirke podatkov za uvajanje aplikacij v izvornem oblaku z uporabo najbolj priljubljene odprtokodne baze podatkov na svetu.

Posredovanje elektronskih sporočil je en najlažjih načinov za nastavitev poštnega računa v LiveAgent. Preberite si več o tem v spodnjem članku.

Posredovanje elektronske pošte

Članek predstavlja predloge za trženje po e-pošti, ki vključujejo povabilo na klice in spodbujanje strank k sodelovanju v video klicih. Avtorji poudarjajo, da dialog in neposredni pogovor med ljudmi ne moreta biti nadomeščena. Poleg tega, da je pomembno, da vaše podjetje izgleda profesionalno, posredovanje elektronskih sporočil je pomemben del vsake programske opreme za podporo strankam. LiveAgent posredovanje elektronske pošte omogoči, da lahko začnete odgovarjati na sporočila takoj.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico