Preklic odmeva

Kaj je preklic odmeva?

Odpravljanje odmeva se uporablja v telekomunikacijah in telefonskih aplikacijah za izboljšanje kakovosti govorne komunikacije. Preprečuje ustvarjanje ali zajemanje odmevov. Prav tako lahko odstrani odmev v naknadni obdelavi. Izničevalci odmeva delujejo tako, da najprej analizirajo dohodni glasovni tok in hkrati spremljajo povratni glasovni tok, preden se odda. Če je odmev zaznan, ga mehanizem za izničenje odmeva odšteje od oddanega ali prejetega zvočnega signala.

Odmev običajno nastane, ko mikrofon zajame glas iz zvočnika in ga oddaja nazaj do njih (to imenujemo akustični odmev) ali ko električni signali naletijo na neusklajenost impedance v telefonskem omrežju (to je znano kot linijski odmev ). Tako lahko dušilce odmeva razvrstimo v dve vrsti: dušilce akustičnega odmeva (AEC) in dušilce linijskega odmeva (LEC).

Prilagodljivi filter je bistvena komponenta sistemov za odpravljanje akustičnega odmeva. Osnovno načelo prilagodljivega algoritma za izničenje odmeva je simulacija poti odmeva, generiranje replike odmeva in nato odštevanje od prejetega glasovnega signala.

Kdaj je potreben preklic akustičnega odmeva?

Akustični odmev se običajno pojavi, ko je glasnost zvočnika zelo visoka, ko sta mikrofon in zvočnik zelo blizu drug drugega ali ko se uporablja zelo občutljiv mikrofon. Medtem ko človeško uho verjetno ne bo zaznalo odmeva z zakasnitvijo, manjšo od 40 ms, postane vse, kar je daljše od 40 ms, opazno in lahko poslušalcu zveni moteče.

V okolju klicnega centra lahko zvočni odmev ovira učinkovita komunikacija s strankami. Ne samo, da je moteče za obe strani interakcije (agente klicnega centra in stranke), lahko povzroči nesporazume in zamudo pomembnih informacij. To lahko nazadnje zmanjša splošno izkušnjo strank in tudi učinkovitost klicnega centra. Zato sta odpravljanje akustičnega odmeva in odstranjevanje šuma pri klicih bistvena za zagotavljanje učinkovite interakcije v klicnih centrih.

Kako deluje IVR

Odprava odmeva je potrebna tudi v sistemih Interactive Voice Response (IVR), ki uporabljajo samodejno prepoznavanje govora (ASR). Pomaga preprečiti odmev poziva, ki se predvaja klicatelju. Izboljša tudi natančnost analize govora.

Kako lahko preprečim odmev video klicev in mikrofona?

Ne glede na to, ali gre za klice podpore strankam ali konferenčne klice s sodelavci, je spopadanje z akustičnim odmevom in hrupom v ozadju lahko izziv . Tukaj je nekaj osnovnih korakov, s katerimi lahko preprečite odmev med glasovnimi in video klici.

Nosite slušalke

Eden najhitrejših in najpreprostejših načinov za odpravo odmevanja je preprosta uporaba slušalk. Ker iz zvočnikov ne prihaja zvok (zvočniki so v vaših ušesih), ga mikrofon verjetno ne bo zajel, kar prepreči odmev. To lahko uporabite za video klice ena na ena in skupinske konferenčne klice.

LiveAgent call center support - mockup

Prilagodite glasnost

Ko je glasnost vašega zvočnika previsoka, lahko vaš mikrofon zajame glasove drugih udeležencev klica in povzroči odmev, ki se ga morda niti ne zavedate. Če zmanjšate glasnost in pravilno prilagodite nastavitve občutljivosti mikrofona, zagotovite, da bo mikrofon zaznal samo vaš govor.

Omogoči polovično komunikacijo

Drug hiter način za odpravo odmeva je uporaba polovične dvojne komunikacije, kjer se naenkrat prenaša zvok samo enega zvočnika. To pomeni, da se vsi udeleženci klica utišajo, ko ne govorijo. Slaba stran tega pristopa je, da se klic ni mogel počutiti kot naraven, neprekinjen pogovor.

Set up your call center

Discover more benefits of LiveAgent's robust call center software.

Frequently asked questions

Kaj je izničenje odmeva?

Tehnologija za odpravljanje odmeva se v telefoniji uporablja za odstranjevanje odmeva in drugega neželenega belega šuma. Pomaga pri izboljšanju govora in jasnosti zvoka na obeh koncih linije. Deluje tako, da spremlja dohodni in odhodni zvočni tok in odšteje odmev od oddanega ali prejetega signala, ko ga zazna. Dušilnike odmeva običajno delimo na akustične in linijske.

Kdaj je potreben preklic akustičnega odmeva?

Ko postane akustični odmev slišen za človeško uho (običajno z zakasnitvijo približno 40 ms), lahko znatno poslabša kakovost glasu in povzroči neprijetno izkušnjo. To je lahko ključnega pomena v okolju klicnega centra (zlasti v zasedenih klicnih centrih), kjer je morda potreben akustični dušilec odmeva, da se zagotovi nemotena in neprekinjena interakcija klicnega centra.

Kako preprečim odmev video klicev in mikrofona?

Uporaba slušalk in zmanjšanje glasnosti mikrofona ter pravilna prilagoditev nastavitev občutljivosti so nekateri od najhitrejših načinov, da se izognete odmevanju tako v individualnih kot v skupinskih konferenčnih klicih. Poldvostransko komunikacijo lahko omogočite tudi tako, da vsi udeleženci klica izklopijo mikrofone, ko ne govorijo.

Kako izklopim preklic odmeva?

Medtem ko izničenje odmeva večinoma dobro deluje pri odpravljanju odmevov in okoliškega hrupa, lahko povzroči, da je zvok v posnetku pridušen, ko imate dvostranski pogovor (hkratni pogovor z drugim zvočnikom). V takšnih primerih boste morda želeli onemogočiti izničenje odmeva - običajno ga je mogoče izklopiti v zvočnih nastavitvah naprave, ki jo uporabljate.

Kaj povzroča odmev?

Odmev se zgodi, ko se zvočni val odbije od površine (stene in/ali predmetov) in se ponovi nazaj do prvotnega zvočnika. V okviru telefonskih in telekomunikacijskih aplikacij lahko odmev povzroči zelo visoka glasnost zvočnika, ko se uporabljajo občutljivi mikrofoni ali ko sta zvočnik in mikrofon postavljena zelo blizu drug drugemu.

Ali naj omogočim preklic akustičnega odmeva?

Akustično odpravljanje odmeva se uporablja za odstranjevanje akustične povratne informacije med zvočnikom in mikrofonom v telekomunikacijskih in telekonferenčnih sistemih. Omogočiti ga je treba v primerih, ko lahko pride do odmeva. To je namenjeno izboljšanju kakovosti zvoka in zagotavljanju čiste, neprekinjene naravne komunikacije.

Ali obstajajo mikrofoni, ki izničijo hrup v ozadju?

Mikrofoni za dušenje hrupa so zasnovani tako, da zajamejo vaš glas in hkrati odpravijo hrup v ozadju. Pogosto se uporabljajo v zasedenih klicnih centrih, kjer so agenti blizu drug drugega. Učinek dušenja hrupa se doseže na različne načine. Na primer z uporabo dveh ali več vgrajenih mikrofonov, ki zajamejo zvok iz različnih smeri in od vhodnega signala odštejejo okoliški šum.

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO
Medpomnilnik tresenja lahko pomaga izboljšati slabo glasovno kakovost vaših klicev VoIP. V tem članku pojasnjujemo, kako deluje.

Medpomnilnik tresenja

Različni vzroki lahko povzročijo slabo kakovost VoIP klicev, vključno s tresenjem omrežja, in obstajajo orodja za preverjanje omrežne povezave. Uporaba usmerjevalnika za VoIP lahko izboljša kakovost klicev, priporočljivo je izbrati Gigabit Ethernet. Nameščanje najnovejše programske opreme lahko prav tako izboljša delovanje omrežja. Obstajajo različne vrste usmerjevalnikov z različnimi prednostmi in slabostmi.

Spoznajte, kaj je trepetanje VoIP. Razumeti poglobljena pojasnila strokovnjakov.

Jitter VoIP

LiveAgent je programska oprema za pomoč strankam, VoIP telefonski sistemi, samopostrežna programska oprema, programska oprema za dohodni klicni center, sistem upravljanja pritožb, programsko opremo odjemalskega portala in programsko opremo za upravljanje e-pošte. Podjetje ponuja demo različico in novice o posodobitvah ter popustih. Quality Unit, LLC je družba, ki je lastnik LiveAgenta. Pripravlja se vaša LiveAgent nadzorna plošča.

LiveAgent ponuja več kot 15 naprednih funkcij klepeta v živo, ki vam bodo pomagale komunicirati s strankami in zagotavljale boljše storitve za stranke.

Funkcije klepeta v živo

LiveAgent je orodje za klepetalnice na spletu, ki ponuja številne funkcije, vključno z oblikovanjem gumbov in oken za klepet, klepetom v realnem času ter proaktivnimi povabili. Klepet v živo je pomemben kanal za storitve za stranke, saj ponuja skoraj takojšnje odgovore, pomoč v realnem času in konkurenčno prednost po ugodni ceni. LiveAgent vam omogoča enostavno upravljanje strank, vključuje integracije z drugimi aplikacijami in odjemalskim portalom ter sistem upravljanja pritožb, programska oprema za dohodni klicni center in VoIP telefonski sistemi. Integracija klepetov v živo s CRM olajša delo ekipe.

Odjemalec za klepet je klepet v realnem času, ki je nameščen v računalniku uporabnikov. To je programska oprema, ki omogoča komunikacijo z drugimi ljudmi z nameščenim programom.

Odjemalec za klepet

LiveAgent ponuja brezplačno programska orodja za klepet, ki omogočajo takojšnjo komunikacijo in se lahko integrirajo s programi za takojšnje sporočanje. Uporabniki lahko prilagodijo videz, barve, časovni žig in pisavo po svojih željah. Klepet v živo je pomemben kanal za storitve za stranke, saj ponuja skoraj takojšnje odgovore, pomoč v realnem času in konkurenčno prednost po ugodni ceni.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico