Razrešitev prvega stika

Kakšna je rešitev prvega stika?

Ločljivost prvega stika (FCR) je ena najbolj kritičnih meritev v kontaktnem centru za določanje učinkovitosti centra. Meri število dohodnih vstopnic in zahtev strank, rešenih ob prvem stiku s stranko, vključno z e-pošto, interakcijami strank v družbenih medijih, klici strank a>, sporočila klepeta ali kateri koli drug način stika.

FCR je primerljiv z meritvijo v večjem obsegu, ki kaže odstotek dohodnih prijav, ki jih razreši osebje v eni interakciji – stopnja FCR. Visok FCR pomeni, da lahko vaši agenti ohranijo nizek odzivni čas in zagotovijo hitro rešitev zahtev strank.

Pogoste meritve FCR in temeljita analiza vstopnic bi morala biti del delovanja vašega kontaktnega centra. Ne zagotavlja le vpogleda v vašo poslovno uspešnost, ampak tudi močno vpliva na stopnje zadovoljstva strank in njihovo zvestobo.

FCR je ključni kazalnik uspešnosti (KPI) skupaj z drugimi meritvami, kot so povprečni čas obravnave (AHT), povprečni čas čakanja, stopnja prometa zastopnikov in drugo.

Poročilo o uspešnosti v programski opremi za podporo strankam - LiveAgent

V podjetjih, osredotočenih na stranke, je najpomembnejši cilj kontaktnega centra zagotavljanje odlične uporabniške izkušnje vsakič. Sledenje različnim meritvam kontaktnega centra lahko ustvari ali uniči posel. Preučiti in razumeti morate razpoložljive podatke, da ugotovite, kje lahko izboljšate svoje poslovanje, presežete pričakovanja strank, zmanjšate tveganje nezadovoljstva strank in preprečite odliv strank.

Če želite biti uspešni v svojih poslovnih podvigih, ne pozabite, da je hitro reševanje težav le eden od načinov za zagotavljanje odličnih povratnih informacij strank. Usposabljanje osebja za zagotavljanje osebne oskrbe in negovanje strank ob ohranjanju prijaznega, a profesionalnega pristopa je tisto, zaradi česar boste izstopali od konkurence.

Kako izmeriti ločljivost prvega stika?

Če želite delati z razpoložljivimi podatki, jih morate pridobiti v preprostih starih številkah, da lahko postavite dosegljive cilje zase in za svoje podjetje.

Ko gre za natančno merjenje FCR, lahko izračunate bruto in neto FCR.

Prva formula za razrešitev stika za bruto FCR je naslednja:

Bruto FCR = vstopnice, rešene ob prvem stiku / skupno število dohodnih vstopnic

In formula neto FCR izgleda takole:

Neto FCR = Vstopnice, razrešene ob prvem stiku / (Vse dohodne vstopnice – Vstopnice, ki jih ni mogoče razrešiti na prvi stopnji)

Na splošno vodje kontaktnih centrov delajo z metriko neto FCR. To je zato, ker nekaterih dohodnih vstopnic preprosto ni mogoče rešiti ob prvi interakciji. Na primer zapletene prijave, ki zahtevajo tehnično podporo, ali regionalne težave, kot so izpadi interneta, ki jih je treba posredovati drugim oddelkom.

Če želite izpolniti svoje cilje FCR in ohraniti svojo meritev FCR čim višje, lahko nastavite samopostrežna orodja, vključno z bazo znanja, interaktivnim glasovnim odzivom (IVR) ali avtomatizacijo, da bodisi odgovori na pogosta vprašanja ali usmeri stranke k pravemu predstavniku podpore, ki lahko v kratkem času razreši njihove poizvedbe.

Shorten your resolution times with LiveAgent

LiveAgent's ticketing system can help you with faster, efficient, and professional answers to any customer ticket. Get started with our free trial today.

Frequently asked questions

Zakaj je FCR pomemben?

FCR je pomembna metrika, ki ne zagotavlja samo vpogleda v uspešnost vašega podjetja in kontaktnega centra, ampak ima tudi velik vpliv na ravni zadovoljstva strank. Ohranjanje visokega FCR bi moral biti eden najpomembnejših ciljev vašega kontaktnega centra.

Kako izboljšati razrešitev prvega stika?

Če želiš zagotoviti, da bo vaš FCR visok, zagotovite, da imate na voljo portal za stranke s samopostrežnimi možnostmi in zanesljivo bazo znanja. Nastavite pogosta usposabljanja agentov, da se prepričate, da so pripravljeni na reševanje kakršne koli težave stranke in vsakič zagotovijo najboljšo rešitev z enim dotikom.

Kakšna je dobra stopnja razrešitve prvega stika?

Panožni standard za zadovoljivo stopnjo FCR je 65-75 %. Stopnje ločljivosti nad tem veljajo za visoke, stopnje FCR pod 40 % pa za nizke.

Kakšna je prva resolucija klepeta?

Prva razrešitev klepeta se nanaša na število dohodnih klepetov, razrešenih ob prvem stiku. Podobna je širši meritvi FCR, vendar je osredotočena na en glavni kontaktni kanal – klepet v živo.

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO

    Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

    ×
    Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

    Na voljo smo v več terminih

    Rezervirajte si demo različico