Samopomoč

Kaj je samopomoč?

Vsak ima svoj način iskanja rešitev za težave, s katerimi se sooča. Nekateri sledijo normi, drugi sledijo drugim, očitno pa obstajajo tudi tisti, ki sledijo temu, kar jim je bolj enostavno. Samopomoč je, ko poskušate sami najti rešitve za težave, namesto da se obrnete na službo za pomoč uporabnikom.

To je zelo enostaven način iskanja rešitev za težave. Ne zahteva daljšega čakanja na klic, prav tako ne zahteva pošiljanja e-pošte in čakanja na odgovor.

Frequently asked questions

Kako definirate samopomoč?

Samopomoč je, ko poskušate sami najti rešitve za težave, ne da bi se obrnili na službo za stranke. Stranka lahko to stori tako, da prebere pogosta vprašanja, se posvetuje z bazo znanja ali uporabi razpoložljive članke in vodnike.

 

Kakšne so prednosti samopomoči?

Stranki ni treba čakati na odziv službe za stranke, kar prihrani čas. Zaradi tega kupec bolje spozna izdelek in blagovno znamko, lahko pa tudi poveča raven lastnega zadovoljstva. Če bo uporabljal kakovostne vsebine, ki jih ponuja podjetje, se bo v njegovih očeh zagotovo povečala tudi vrednost podjetja.

 

Ali LiveAgent ponuja storitev samopomoči?

LiveAgent ponuja storitev samopomoči. Ustvarite lahko bazo znanja, ki bo vsebovala vsa vprašanja, ki jih stranke potrebujejo, zaradi česar bodo učinkovito rešile svoje težave.

 

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO

Expert note

Samopomoč omogoča strankam, da samostojno rešujejo svoje težave, brez potrebe po klicanju službe za pomoč uporabnikom. To prihrani čas in poveča zadovoljstvo strank.

Andrej Saxon
Andrej Saxon
Sales manager
Omogočite svojim strankam, da s samopostrežbo poiščejo odgovore, ki jih iščejo. S programsko opremo LiveAgent s pogostimi vprašanji lahko ustvarite osupljive portale za stranke.

Izkoristite programsko opremo s pogostimi vprašanji za optimizacijo samopostrežne izkušnje vaših strank

Močan sistem za zahtevke in klepet v realnem času sta ključna za upravljanje večkanalne komunikacije s strankami. Ponujajo skupne in napredne funkcije, ki vključujejo pametno usmerjanje zahtevkov, pravila avtomatizacije, SLA, odgovornost za zahtevke, odzive responses in orodja za sodelovanje agentov. 63% potrošnikov se bo verjetno vrnilo na spletno mesto, ki ponuja podporo za klepet v živo. Orodje za klepet v živo LiveAgent ponuja zgodovino klepeta, interni klepet in pogled na tipkanje strank v realnem času.

Zakaj bi moralo vsako podjetje svojim strankam zagotoviti samopostrežno storitev? Oglejte si te statistike, da vidite, koliko ljudi išče to funkcijo.

Potreba po samopostrežbi

Stranke pričakujejo samopostrežne portale za storitev, ki bi jim lahko pomagali reševati njihove težave samostojno. Mobilni dostopni portali za podporo lahko povečajo prodajo in privabijo več obiskovalcev kot klepet v živo, telefonska podpora ali podpora družbenih medijev. Pomanjkanje informacij pa vodi v opustitev košarice in nezadovoljstvo strank. Baze znanja in portali za stranke so iskane oblike storitev za stranke, vendar pa jih le okoli 10% strank uporablja v največji možni meri.

Pogosta vprašanja so najpogosteje uporabljene možnosti samopostrežbe, ki so danes na voljo. Če se stran s pogostimi vprašanji uporablja strateško, lahko potrošnikom resnično prinese dodano vrednost.

Kako oblikovati stran s pogostimi vprašanji

Stran s pogostimi vprašanji je pomembna za oblikovanje odnosov s strankami. Pri zasnovi strani je ključno prepoznavanje pomembnih vprašanj, dobra organizacija strukture ter jasna in jedrnata oblika vprašanj in odgovorov. Pri pisanju je treba upoštevati enostavno berljivost in uporabo vizualnih elementov. Glavna razlika med pogostimi vprašanji in bazo znanja so velikost, vsebina in pristop.

Odpravljanje težav je postopek, pri katerem morate težavo najti in jo nato odpraviti. Uspeh je odvisen od izkušenj orodja za odpravljanje težav.

Odpravljanje težav

LiveAgent je programska oprema za pomoč strankam, ki ponuja številne funkcije, vključno s samopomočjo, odjemalcem za klepet v živo, analizo odzivov in odgovorov podpornih agentov ter različne razširitve. LiveAgent prav tako ponuja voip telefonske sisteme in programske opreme za dohodni klicni center ter upravljanje e-pošte. Z uporabo LiveAgenta lahko podjetja dosežejo višjo raven zvestobe in zadovoljstva svojih strank ter privabijo več obiskovalcev.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico