Seznam dovoljenj

Kaj je seznam dovoljenj?

Seznam dovoljenj je uporabljen za omogočanje prijav iz specifičnih IP naslovov ali seta IP naslovov. Odvisno od varnostne politike vašega podjetja lahko uporabnikom, kot so agenti, administratorji in lastniki, omejite prijavo na panel agenta le iz IP naslova znotraj podjetja.

V LiveAgent lahko vzpostavite dovoljene IP naslove v Konfiguracija>Splošno

Primer podprtih vrednosti: točno ujemanje (npr. 192.168.1.1), uporaba zvezdice (npr. *.*.*.*), seta (npr. 1.1.1.1-1.2.1.1), seta definiranega v obliki sub net mask (npr. 192.168.0.0/16).

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO
Glede na pogoje, lahko hkrati izvedete več opravil neposredno v LiveAgent (z zagonom pravil) ali pa v drugih aplikacijah skozi programski vmesnik (API).

Tarča

LiveAgent je več-kanalna rešitev za zahtevke, ki omogoča podporo strankam. Ponuja funkcijo prenosa zahtevkov med oddelki in agente, skupno rabo zahtevka z internim klepetom v živo ter vstopnični sistem. Klepet za pomoč je pomemben komunikacijski kanal za stranke, ki bi moral nuditi tudi vodenje klepeta v realnem času ter možnost nalaganja datotek. Spodbude in programi zvestobe lahko izboljšajo promocijo blagovne znamke ter spodbujajo impulivne nakupe. Stran s pogostimi vprašanji je obvezna na skoraj vsakem poslovnem spletnem mestu, saj omogoča samopostrežbo in zmanjša breme ekip za podporo strankam.

Interni klepet vam omogoča klepet s sodelavci brez uporabe aplikacije tretjih ponudnikov. Pošljite takoj besedilna sporočila in dodajte priloge.

Interni klepet

LiveAgent interni klepet omogoča več pogovorov hkrati in vam omogoča ogled tipkanja v realnem času. Ponuja brezplačen vtičnik, ki vam omogoča sledenje klepetu v živo z Google Analitiko. Pregled klepetov vam omogoča tudi hitro analizo. Poleg tega ponujajo brezplačen 14-dnevni preizkus, ki vključuje popolno podporo strankam.

LiveAgent Bug Bounty program

LiveAgent je platforma za upravljanje s strankami, ki ponuja številne funkcije, vključno s podporo, selitvijo podatkov, dnevnikom sprememb in predlogi. Podjetje ponuja tudi programske rešitve za pomoč strankam, VoIP telefonijo, samopostrežno in dohodno klicno središče ter upravljanje pritožb. LiveAgent nudi tudi podporo strankam in je prejemnik več nagrad in certifikatov. Za nadaljnje informacije se lahko pogleda na spletno stran.

Povečajte zadovoljstvo strank in bodite pripravljeni na vse. Highrise je neposredno integriran v LiveAgent. Preberite o tem Highrise CRM vtičniku in ga preizkusite.

Highrise

Programska oprema CRM je ključna za upravljanje odnosov s strankami in analizo informacij, kar izboljšuje poslovno strategijo. Podjetja lahko izberejo najboljšo programsko opremo CRM iz primerjalne tabele ali z zastonjskim preizkusom. LiveAgent je med 25 najboljšimi programi CRM in ponuja celovite funkcije ter podporo strankam. Naročite se na novice, da boste vedno na tekočem z najnovejšimi posodobitvami in popusti.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico