Storitev identifikacije klicanih številk

Kaj je storitev identifikacije klicanih številk?   

Storitev identifikacije klicanih številk (znana tudi kot DNIS) je telekomunikacijska storitev, ki se prodaja podjetjem in jim omogoča, da ugotovijo, na katero številko jih kličejo stranke, da jih dosežejo. Da omogoči storitev DNIS, telefonsko podjetje pošlje številko DNIS prejemnemu telefonskemu omrežju, preden vzpostavi klic. Številka DNIS, ki običajno predstavlja zaporedje od 4 do 10 številk, se nato uporabi za učinkovito usmerjanje dohodnih klicev strank, da se doseže učinkovita telefonska storitev podjetja.

Podatki DNIS se redko uporabljajo sami. Poleg drugih funkcij identifikacije klicev se storitev identifikacije klicanih številk veliko uporablja v podjetjih z ločenimi številkami za različne lokacije ali različne linije izdelkov. Če se uporablja z brezplačnimi številkami, telefonski sistem podjetja prejme dohodni klic stranke in ga na podlagi podatkov DNIS usmeri v ustrezen oddelek ali poseben meni IVR (Interactive Voice Response).To je še posebej koristno za klicne centre z običajno veliko količino dohodnih klicev.

Kako deluje storitev identifikacije klicanih številk?

Tehnično gledano, storitev identifikacije klicanih številk deluje tako, da v procesorsko enoto pošlje številke DTMF (dvotonske večfrekvenčne). Poseben mehanizem bo dekodiral “signale” in jih prikazal ali dal na voljo aplikaciji za obdelavo klicev na sprejemnem koncu.  ACD (samodejna distribucija klicev) je jedro večkanalnega usmerjanja in uporablja DNIS kot primarni mehanizem usmerjanja klicev. V praksi to pomeni, da lahko stranke, ki pokličejo klicni center organizacije z eno od svojih telefonskih številk, uporabijo programsko opremo klicnega centra za usmerjanje dohodnih telefonskih klicev na ustrezne oddelke, agente ali sprožijo različne skripte IVR.

Built-in call center with awesome features

Sign up for a 14-day free trial and discover all that LiveAgent has to offer.

Na splošno DNIS zagotavlja učinkovit postopek telefonske komunikacije s strankami in pomaga organizacijam pri zagotavljanju izjemnih uporabniških izkušenj. Poleg preusmeritve dohodnih klicev strank na pravega prejemnika lahko sproži tudi ustrezna sporočila za klicatelje v prilagojenih skriptah IVR na podlagi ciljne številke, ki jo je klical klicatelj. Tu je nekaj primerov, kako se DNIS uporablja v klicnih centrih.

  • Podpora več linijam izdelkov

Klicni center lahko ponudi različne brezplačne številke za vsako linijo izdelkov, ki jo podpira. DNIS pomaga razlikovati med temi vrsticami in predvaja ustrezne IVR skripte ali usmerja dohodne klice v skupine agentov z ustreznimi nabori spretnosti.

  • Večjezična podpora strankam

Klicni center, ki obravnava več geografskih lokacij, lahko ponudi različne brezplačne številke za vsak podprt jezik. Podatki DNIS se uporabljajo za preusmeritev odjemalskih telefonskih klicev do ustreznih agentov glede na jezikovne zahteve.

  • Podpora za več strank s strani enega agenta

Če je enemu agentu klicnega centra dodeljeno upravljanje več računov strank ali več linij izdelkov iz enega računa, lahko DNIS uporabite za razvrščanje namena klica in pomoč agentu pri zagotavljanju učinkovite podpore.

  • Izboljšanje meritev klicnega centra

DNIS pomaga izboljšati nekatere najbolj kritične meritve klicnega centra, kot so stopnje ločljivosti prvih klicev, uspešnost agenta in ocene zadovoljstva strank s pomočjo natančne usmeritve klicev.

  • Poenostavljeno delovanje klicnega centra

DNIS ima ključno vlogo pri poenostavitvi delovanja klicnega centra. Na primer na podlagi podatkov DNIS se lahko strežnik klicnega centra odloči, ali je treba dohodni klic postaviti v čakalno vrsto in povezati z ustreznim agentom ali skupino posrednikov ali pa ga usmeriti v poseben meni za IVR samopostrežni meni.

Kakšna je razlika med storitvijo identifikacije klicanih številk (DNIS) in samodejno identifikacijo številk (ANI)?

ANI (samodejna identifikacija številke) je telekomunikacijska funkcija, ki prejemniku telefonskega klica posreduje izvorno številko klicatelja. Da bi odpravili potrebo, da telefonski operaterji ročno zahtevajo številko klicajoče stranke za plačljiv klic, je AT&T ustvaril ANI za namene notranjega obračunavanja na dolge razdalje.

Storitev identifikacije klicanih številk (DNIS) in samodejna identifikacija številk (ANI) sta obe funkciji telekomunikacijskega omrežja – zasnovani tako, da prejemniku telefonskega klica posredujeta več informacij o dohodni povezavi.

Medtem ko DNIS identificira klicano številko, ANI prikaže telefonsko številko, ki vzpostavlja povezavo. Zato se DNIS in ANI razlikujeta glede tega, ali prejemniku posredujeta prvotno klicano ciljno številko ali izvorno telefonsko številko.

Call and respond

Gain complete control over the flow of the outbound and inbound calls with LiveAgent's call center software.

Frequently asked questions

Kaj je storitev identifikacije klicanih številk?

Identifikacija klicane številke service (DNIS) je storitev, ki jo telefonski operaterji omogočajo prejemniku klica, da identificira številko klicatelja , ki jo je izbral. Klicni centri, ki imajo veliko količino dohodnih klicev in prihajajo iz več linij, so ciljni potrošniki storitev DNIS. DNIS podpira klicne centre in njihovo programsko opremo za učinkovito usmerjanje klicev in upravljanje z njimi. Prav tako določa, kateri skript IVR naj se sproži na podlagi številke, ki jo je poklical klicatelj.

Kako deluje storitev identifikacije klicanih številk?

DNIS deluje z oddajanjem tona dveh frekvenc (tiično 4 do 10 digitov), ki klicatelja poveže s strankino telefonsko številko in sistemom med vzpostavitvijo klica. Ti podatki so nato uporabljeni za učinkovit vhodni klic , usmerjanje in omogočajo usmerjanje klicatelja do ustreznega agenta ali skupine. Na primer, klicni center lahko omogoča več brezplačnih številk za različne linije izdelkov ali večjezično podporo strankam. DNIS zagotavlja, da bodo klicatelji preusmerjeni k agentom, ki najbolje ustrezajo njihovim potrebam.

Kakšna je razlika med storitvijo identifikacije klicane številke in ID klicatelja?

Klicana številka in identifikacija service (DNIS) in klicateljev ID - ki je nekako podoben avtomatski številki in identifikaciji (ANI) - je namenjen za omogočanje telefonskega call prejemnika z aktualno telefonsko številko prihajajočega klica, ki je bil vzpostavljen. Vendar pa je bil DNIS oblikovan, da omogoča prejemniku klica originalno destinacijsko številko. Hkrati klicateljev ID omogoča številko originalnega klicatelja (skupaj z klicateljevimimenom, če je na voljo.

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico
^ ^