Tehnična podpora

Kaj je tehnična podpora?

Tehnična podpora je pomoč in servis za ljudi, ki imajo tehnične težave in težave z elektronskimi izdelki, računalniki, mobilnimi telefoni ali programsko opremo. Podpora je na voljo po e-mail, telefonu ali programski opremi za podporo, kot je LiveAgent. Ekipa za tehnično podporo mora biti usposobljena in imeti veliko znanja za odgovarjanje na določena vprašanja.

Podjetja svojim strankam običajno brezplačno nudijo tehnično podporo. Dobra in dragocena tehnična podpora je lahko velika prednost za podjetje.

Frequently asked questions

Kaj je tehnična podpora?

Tehnična podpora se nanaša na storitve, ki jih subjekti ponujajo uporabnikom določenih tehnoloških izdelkov ali storitev. Večina podjetij ponuja tehnično podporo za storitve ali izdelke, ki jih prodajajo.

 

Ali mora vsako podjetje nuditi tehnično podporo?

Če ste podjetje, ki ponuja tehnološke izdelke ali storitve, potem ponudite tehnično podporo. To vpliva na zadovoljstvo strank in na podobo blagovne znamke.

 

Ali lahko ponudite tehnično podporo z LiveAgent?

Tehnično podporo lahko ponudite z LiveAgent. Ta programska oprema je odlična za uporabo pri tehnični podpori.

 

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO

Aplikacija za pomoč

LiveAgent je programska oprema za pomoč strankam, ki ponuja klepet v realnem času za izboljšanje kakovosti storitev za stranke. Ponujajo tudi druge produkte, kot so VoIP telefonski sistemi in programska oprema za dohodni klicni center. Podjetje se specializira za VoIP storitve in ponuja podporo strankam. Klepet v živo ponuja skoraj takojšnje odgovore, pomoč v realnem času in konkurenčno prednost po ugodni ceni. LiveAgent ima 15 funkcij, vključno z oblikovanjem gumbov in oken za klepet ter proaktivnimi povabili. Brezplačno različico odjemalca je mogoče preizkusiti.

Podpora za klepet je na voljo prek programske opreme za klepet v živo. LiveAgent svojim strankam ponuja spletno podporo za klepet. Predstavnik stranke je pripravljen pomagati.

Podpora za klepet

LiveAgent omogoča klepet kot komunikacijsko orodje s strankami. Klepet je priljubljen kanal med stranko in blagovno znamko. Osnovna pravila klepeta vključujejo pravilno slovnico in črkovanje, hitro odzivnost, izogibanje kraticam in okrajšavam ter uporabo popolnih stavkov. Pripravljeni odgovori lahko podpirajo delo ekipe za pomoč strankam, vendar jih je treba prilagoditi. Stranke imajo rade, ko so nagovorjene po imenu.

Brezplačna programska oprema za izdelavo zahtevkov za podporo je razširjena rešitev, ki olajša komunikacijo in interakcijo med podjetji in njihovimi strankami.

Brezplačna programska oprema za izdelavo zahtevkov za podporo

LiveAgent, Zendesk Support, Freshdesk, LiveChat in Intercom so med najboljšimi ponudniki programske opreme za podporo strankam, ki omogočajo odlično izkušnjo strankam preko različnih komunikacijskih kanalov. Poleg tega članek ponuja 12 nasvetov za učinkovito upravljanje s programsko opremo za izdelavo zahtevkov, ki lahko izboljšajo zadovoljstvo strank in učinkovitost ekipe za podporo. Najboljše prakse službe za pomoč uporabnikom vključujejo izbiro prave programske opreme, eno samo kontaktno točko, avtomatizacijo procesov, sporazume o ravni storitev, namenske skupine za pomoč uporabnikom, večstopenjsko gradnjo, vnaprej pripravljene odgovore, dovolj zaposlenih ter portal za samopostrežne storitve.

Online podpora je spletna oblika podpore strankam. Je tudi del upravljanja z odnosi s strankami.

Online podpora

LiveAgent je ponudnik programske podpore, ki nudi spletno tehnično podporo in storitve za stranke v živo, vključno s podporo klepetu v živo. Ponuja tudi različne programske rešitve za upravljanje pritožb in pomoči strankam ter je na voljo tudi v integraciji z drugimi aplikacijami. LiveAgent ima več nagrad in certifikatov ter nudi podporo strankam po vsem svetu. Njihova programska rešitev za izdelavo zahtevkov za podporo je lahko uporabna za organizacije z omejenimi proračuni. Glosar za podporo strankam ponuja dodatne informacije o programski podpori in zahtevkih za podporo.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico