Telefonska oznaka

Kaj je pomen telefonske oznake?

Lahko rečemo, da smo vsi doživeli nekaj zmede, celo možne motnje, ko smo poskušali dobiti osebo po telefonu. Nekaj časa poskušate vzpostaviti stik z nekom in preprosto ne morete priti do njega. In ko končno prejmejo vaša sporočila in odkrijejo neuspešne klice, vas ne morejo poklicati nazaj.

Ta situacija ali bolje rečeno pojav se imenuje telefonska oznaka. Pogost se zgodi, ko dve osebi ne moreta dobiti drug drugega po telefonu.

Ta izraz je bil skovan v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko so bili telefonski odzivniki ves čas popularni. Ljudje so poskušali klicati drug drugega na stacionarne telefone samo zato, da bi prejeli vnaprej posneto sporočilo iz naprave.

Predloge klicnega centra

Danes malo ljudi uporablja to nekoliko zastarelo tehnologijo, vendar je igra telefonskih oznak še vedno zelo pomembna.

Zakaj pride do igre telefonske oznake?

Sodelovanje v telefonski oznaki se lahko zgodi tako nenamerno kot namerno. V prvem primeru je to mogoče odpisati kot preprost nesporazum, težavo z urnikom, časovno razliko ali samo dva zaposlena človeka, ki se ne moreta prijeti.

Lahko pa ste tudi namerno del telefonske oznake. Včasih se ljudje izogibajo klicem z določenimi posamezniki. Navsezadnje je lažje pustiti sporočilo na telefonskem odzivniku ali glasovni pošti kot pa se pogovarjati v realnem času.

Ne glede na razloge, če igrate telefonsko oznako dalj časa, velja za slab telefonski bonton.

Agent klicnega centra na telefonu s stranko

Kako se izogniti predvajanju telefonske oznake?

Na splošno, če je telefonska oznaka posledica neke vrste konflikta, ko ena stran noče govoriti z drugo, lahko naredite zelo malo.

Vendar, ko ugotovite, da zaradi zunanjih dejavnikov ne morete doseči osebe, lahko storite nekaj stvari, da zaustavite telefonsko oznako:

  • adhere to the phone etiquette – if both parties received two voice messages, the person that received the latest message can stop the phone tag by simply not calling back
  • schedule your calls – treat the phone calls like appointment times that you must attend
  • leave a detailed message – inform the other party when exactly you will be available if they still want to talk to you
  • use other means of communication – some brief conversations can be held via email or instant messaging instead of direct phone calls

Reach out to your customers effectively

Call center software solution allows your agents to deal with all customer support calls effectively. Discover features of LiveAgent's call center today.

Frequently asked questions

Kakšna je definicija telefonske oznake?

Telefonska oznaka je pojav, ko se dve stranki ne moreta povezati po telefonu. Še naprej poskušajo klicati, vendar to povzroči številne neodgovorjene klice ali glasovna sporočila.

Kako predvajate telefonsko oznako?

Pri telefonski oznaki lahko sodelujete tako, da nenehno zamudite klice in nato pokličete nazaj samo zato, da so vaši klici neodgovorjeni. Obe strani lahko to storita namerno ali po naključju.

Kako preneham s predvajanjem telefonskih oznak?

Lahko se prepričate, da upoštevate običajen telefonski bonton. Poleg tega lahko bolje načrtujete in organizirate svoje klice ali pa preprosto napišete e-pošto ali takojšnje sporočilo, če neposreden pogovor ni potreben.

Kako se izogniti telefonski oznaki in se dejansko pogovoriti z osebo?

Načrtujte svoje telefonske klice in nato pazite, da odgovorite, ko se s tem strinjate. Bodite natančni glede časa, ko se boste pogovarjali.

Kako zmagati v igri z oznako telefona?

Igre telefonskih oznak lahko zmagate tako, da stopite v stik z osebo, s katero poskušate vzpostaviti stik. Poiščite nekaj koristnih nasvetov, kako to storiti, v zgornjem članku ali v pogostih vprašanjih pod »Kako preneham predvajati telefonske oznake?«.

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO

Expert note

Telefonska oznaka je pojav, ko dve stranki ne moreta povezati po telefonu, kar lahko povzroči motnje. Gre za pojav iz osemdesetih let, ki se še vedno lahko pojavlja.

Andrej Saxon
Andrej Saxon
Sales manager
Funkcije povratnega klica storitev za stranke vašim strankam omogočajo, da zahtevajo povratni klic, namesto da čakajo, če je linija zasedena.

Povratni klic službe za stranke

Dohodni klici v kontaktnem centru podjetja se delijo na klice storitve za stranke in prodajne klice. Ustrezno usposobljeni zastopniki so ključnega pomena za uspešno reševanje klicev. Samodejni povratni klici izboljšujejo izkušnjo strank ter zmanjšujejo število opuščenih klicev. Sledenje meritvam je ključno za prepoznavanje področij za izboljšanje. Zanesljiva programska oprema klicnega centra in možnosti samopostrežbe za stranke so pomembni praksi.

Omogočite svojim strankam, da zahtevajo povratni klic, in izboljšajte svojo izkušnjo podpore z vašim virtualnim klicnim centrom/večkanalno službo za pomoč.

Samodejni povratni klic

LiveAgent ponuja funkcije povratnega klica, udeleženega prenosa in dohodnih klicev za izboljšanje storitve strankam v kontaktnem centru. Pomembno je, da so zastopniki ustrezno usposobljeni, programsko opremo je varna in je sledenje meritvam za izboljšanje storitve ključnega pomena.

Včasih agent ne more sprejeti klica. V LiveAgentu bo klic nato preusmerjen na drugega razpoložljivega agenta. To kliče nameren prenos.

Nameren prenos

Besedilo govori o pomenu uporabe ustrezne programske opreme in tehnologije za učinkovito delovanje klicnega centra. V besedilu so predstavljeni pojmi, kot je prediktivni klicalnik in LiveAgent kot programska oprema za pomoč strankam. Opisan je tudi cenik in lastnosti programske opreme LiveAgent. Besedilo vsebuje tudi informacije o drugih vrstah programske opreme za dohodne klice, upravljanje pritožb in upravljanje e-pošte. Na voljo je tudi demo različica programa in možnost naročila novic o posodobitvah in popustih LiveAgent.

Včasih agent ne more sprejeti klica. V LiveAgentu bo klic nato preusmerjen na drugega razpoložljivega agenta. To kliče nameren prenos.

Nameren prenos

Včasih agent ne more sprejeti klica. V LiveAgentu bo klic nato preusmerjen na drugega razpoložljivega agenta. To kliče nameren prenos.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico