Brezplačen preizkus

Language switcher

–Hidden comment

Use attributes in format region_from and region_to= to change the languages showing in language switcher.
Available regions are:
europe_from europe_to
asia_from asia_to
mideast_from mideast_to
america_from america_to

Example:
europe_from=0 europe_to=22 will put all languages (ordered in language switcher settings) from 1 to 21 to Europe region:
asia_from=22 asia_to=25 will put all languages from 23 to 24 (so only 2) into Asia region.

Vodja uspešnosti strank

Kaj je upravitelj uspeha strank?

Vodja uspeha strank je oseba, ki skrbi, da stranke ostanejo v podjetju, tako da jim neprestano zagotavlja vrednost. To delovno mesto pride po fazi prodaje. Vodja uspeha strank je relativno novo delovno mesto in je znan predvsem v podjetjih SaaS. Poleg tega menedžerji običajno zagotavljajo tehnično podporo za izboljšanje zadovoljstva strank, ohranjanje in zvestobo.

Kaj je uspešnost strank?

Uspešnost strank je poslovna metoda, ki strankam zagotavlja uspeh, njihove želene rezultate med uporabo vašega izdelka ali storitve.”

Kaj počne vodja uspešnosti strank?

Odgovornosti CSM se zelo razlikujejo glede na podjetje. Vendar je to mesto pretežno v podjetjih SaaS, zato je tukaj nekaj ključnih odgovornosti;

 • Razviti strategijo za zadrževanje strank
 • Vsak dan izboljšajte zadovoljstvo strank
 • Zagotovite tehnično podporo (urejajte eskalacije)
 • Ocenite pritožbe strank za izboljšanje CX
 • Zagotovite predstavitve izdelkov
 • Spodbujajte prodajne storitve/akcije
 • Preprečite prevelik odliv

4 Nasveti za najem najboljšega upravitelja uspešnosti strank

Če iščete upravitelja uspešnosti strank, morate pred odpiranjem delovnega mesta skrbnika uspešnosti upoštevati nekaj stvari. Tako kot pri drugih delovnih mestih je treba tudi to pozorno oceniti. Če ne, je to lahko velika napaka.

Ker so kandidati, ki se prijavljajo na delovno mesto, običajno res karizmatični ljudje, jih boste morda najeli takoj. Zakaj karizmatični? No, poskušajo zapolniti položaj, ki se ukvarja z odnosi s strankami, zato jim sposobnost vpliva na ljudi lahko pride še kako prav.

Kljub temu, da je ta naravna sposobnost odlična, bi morali razmisliti o drugih vidikih. Tu so naši 4 nasveti, kako na najboljši način zapolniti delovno mesto vodje uspeha strank.

1. Interni ali zunanji upravitelj uspeha strank?

Preden odprete delovno mesto za delo vodje uspešnosti strank, poglejte okoli sebe. Mnogi predani, delavni uslužbenci/podporniki so lahko ravno pravi kandidati za to delovno mesto. Na koncu je najboljša izbira zaposleni, ki že pozna kulturo podjetja, izdelek/storitev in ima ustrezne sposobnosti. Zato poglejte v svoje podjetje, preden najamete zunanje ljudi.

2. Kultura podjetja

Če vam ne uspe najti že zaposlenega zaposlenega, ki bi zapolnil delovno mesto vodje uspeha strank, se prepričajte, da je potencialni zaposleni v skladu s kulturo vašega podjetja. Zato zapišite vsaj 3 ključna načela kulture vašega podjetja, na katera boste pozorni pri potencialnem kandidatu. Na primer, upravitelj uspeha strank mora biti: odločen, zagnan in radoveden, da se rad uči.

3. Sposobnosti vodje uspešnosti strank

Iskanje upravitelja uspešnosti strank se lahko sprva zdi težka naloga. Ker je to relativno nov položaj na trgu, so tukaj potrebne sposobnosti vodje uspeha strank, ki lahko olajšajo postopek:

 • Izjemne komunikacijske in socialne veščine
 • Prejšnje izkušnje s službo za stranke/prodajo/podporo
 • Radovednost in pripravljenost za učenje
 • Organizacijske sposobnosti
 • Ekipni igralec
 • MS Office poznavanje
 • Analitično razmišljanje

4. Je odprtega duha

Naš zadnji nasvet je biti odprt. Kolikor so bolj cenjene delovne izkušnje vodje uspešnosti strank, ne zavrnite kandidatov le na podlagi tega dejstva. Številni kandidati s pravimi veščinami in miselnostjo vas lahko presenetijo, koliko se lahko naučijo v kratkem času, ko postanejo zagnani in ustrezajo kulturi vašega podjetja. Poglejte kandidate po vsem svetu in poskusite odstraniti vse možne pristranskosti.

Kako lahko s programsko opremo za pomoč uporabnikom postanete boljši upravitelj uspeha strank?

Doseganje strank in določanje strategij zvestobe strank je vsakodnevna rutina. Kako torej programska oprema za pomoč strankam pomaga upravitelju uspešnosti strank? Najprej se pogovorimo o tem, kaj je programska oprema za pomoč uporabnikom/programska oprema za uspešnost strank. Programska oprema za pomoč uporabnikom je sistem, ki združuje vso komunikacijo s strankami v eni platformi/vmesniku.

Ta večkanalna rešitev združuje klepet v živo, e-mail, klice, portal za stranke, SoMe in drugo. Poleg tega vam ponuja poglobljena poročila in orodja za pomoč strankam, ki lahko vašemu podjetju zagotovijo najboljšo možno storitev za stranke.

LiveAgent 2021 | Better Customer Service Starts Today

Služba za pomoč strankam in funkcije, ki pomagajo upraviteljem uspešnosti strank:

Avtomatizirana distribucija zahtevkov

Samodejna distribucija zahtevkov je funkcija, ki upravljavcem uspeha strank omogoča, da določijo prednostni način distribucije poizvedb strank med agenti.

SLA

Nastavitev SLA zagotavlja, da agenti zagotavljajo kakovostne storitve za stranke. Kako? No, na primer kot upravitelj uspešnosti strank lahko nastavite prve odzive, da izboljšate zadovoljstvo.

Časovna pravila

Časovna pravila lahko preprečijo razočaranje strank. Ne boste pozabili na povpraševanja strank in se jim boste pravočasno odzvali.

Email predloge

Email predloge so odličen dodatek vaši službi za pomoč strankam. Lahko zagotovijo, da podjetje zastopajo neizkušeni novo zaposleni. Tako lahko upravitelj uspeha strank izboljša CX z zagotavljanjem kakovostnih storitev za stranke.

CRM

Centraliziran CRM lahko vašim agentom pomaga pri hitrem pridobivanju podatkov o strankah, da pomagajo učinkovito in uspešno.

Pripravljeni odzivi

Če se trudite izboljšati odzivni čas za izboljšanje zadovoljstva strank, bodo pripravljeni odgovori rešili vašo ekipo za uspeh strank. Ti vnaprej pripravljeni odgovori lahko vašim agentom prihranijo veliko časa, zlasti pri ponavljajočih se poizvedbah. Brez skrbi, sporočilo lahko še vedno prilagodite, preden odgovorite, da zagotovite osebno izkušnjo.

Delitev zahtevkov

Deljen zahtevek pomaga vašim agentom pri učinkovitejšem delu. Oglejmo si primer. Poizvedba strank se nanaša na 2 vprašanji. V LiveAgent lahko preprosto razdelite zahtevek po programski opremi in takoj zagotovite pomoč.

Zgodovina zahtevkov

Zgodovina zahtevkov je prejšnja zgodovina komunikacije s strankami. Posledično si lahko ogledate vse potrebne podrobnosti o preteklih poizvedbah strank, kar izboljša splošno izkušnjo strank.

Želite izvedeti več? Odkrijte vse LiveAgent funkcije.

Prednosti za podjetja:

 • Izboljšan CX
 • Povečana prodaja
 • Večje zadovoljstvo strank
 • Učinkoviti agenti za pomoč strankam

Improve your customer loyalty with LiveAgent!

LiveAgent offers a 14-day free trial for all subscriptions. Pick one that you prefer and test all the features right away. Don't wait to improve, or your competitor will.

14-DAY FREE TRIAL

Pogosta vprašanja

Kaj naredi upravitelj uspeha strank?

Ocenjena plača za vodjo uspeha strank se razlikuje od države do države. Približna ocena za Združene države je med 50.000 in 90.000 USD, odvisno od vaših prejšnjih delovnih izkušenj.

Kako postanete uspešen menedžer uspeha strank?

Če želite postati uspešen menedžer uspeha strank, morate biti predani in disciplinirani kot pri vseh drugih delovnih mestih. Če želite biti natančni, morate biti sposobni vzdrževati odnose s strankami in hkrati upravljati dobre odnose znotraj podjetja, na primer med oddelki. Skupinsko delo je bistveno pri ravnanju s strankami in njihovem ohranjanju. Poleg tega morate imeti ustrezno tehnično ozadje/znanje za samostojno izvajanje določenih nalog, kot so analiza podatkov ali odpravljanje tehničnih težav s strankami.

Kakšna je razlika med upraviteljem uspeha strank in upraviteljem računovodstva?

Upravljavca uspeha strank bolj skrbijo ustvarjalni načini, kako obdržati stranke v podjetju in jih osrečiti in zadovoljiti z izdelkom. Po drugi strani je vodja računovodstva bolj osredotočen na finančne vidike ohranjanja in zadrževanja strank.   

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×

Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico