VoIP klicatelj

Kaj je VoIP klicatelj?

Opravljanje telefonskih klicev z uporabo glasovnega prek internetnega protokola (VoIP) se razlikuje od uporabe tradicionalnih telefonskih podjetij. Klicatelj VoIP uporablja digitalni signal za prenos svojega pogovora prek internetne povezave. Ko podjetje uporablja VoIP klice, je ključnega pomena, da nastavite ID klicatelja in druge funkcije, da jih vidite kot zakonitega klicatelja.

Ali je sumljivo, če gre za VOIP klicatelja?

Način, kako nekateri ljudje uporabljajo tehnologijo VoIP, lahko povzroči sume. Postavite se v kožo osebe, ki vsak dan prejme veliko število telefonskih klicev. V večini primerov bodo klici s tradicionalnih telefonov in mobilnih telefonov imeli ID klicatelja. Ti podatki o ID klicatelja olajšajo osebi, da se odloči, ali bo sprejela klic ali ne. Na žalost nekateri VoIP klicatelji zlorabljajo tehnologijo za klicanje tako, da manipulirajo s svojim ID-jem klicatelja in izvajajo druge spremembe. Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti več o teh praksah.

ID klicatelja z morebitno neželeno pošto

Kako blokirati neželene klice VoIP?

Prejemanje neželenih klicev je lahko zelo frustrirajuće, še posebej, če ste osredotočeni na opravljanje svojega dela. Na srečo obstaja nekaj načinov, kako lahko blokirate ali se izognete neželenim klicem VoIP.

  • Obrnite se na svojega ponudnika storitev VoIP. Povprašajte svojega ponudnika o blokiranju klicev, filtriranju in povezanih funkcijah.
  • Odgovarjajte samo na klice s prepoznanim ID-jem klicatelja. Vaša naslednja možnost je samo sprejemanje klicev s telefonskih številk, ki jih prepoznate. Za vse ostale naj pustijo glasovno pošto. Dosleden klicatelj z legitimnim namenom (npr. klic vašega zdravnika ali zobozdravnika) ne bo imel skrbi za puščanje glasovne pošte.
  • Prijavite nezakonite klicatelje. Vaši neželeni klicatelji so morda nezakoniti, če ste svojo telefonsko številko dodali v register neklica. Za dodatne informacije obiščite spletno mesto donotcall.gov.
Kako blokirati neželene klice VoIP? - App - Uploads - 2021 - 09 - Research 10 5 8percent.svg

Kako poiskati VoIP ID klicatelja?

Iskanje telefonske številke VoIP klica je eden od načinov za prepoznavanje zakonitih klicev. Izvedite Googlovo iskanje za telefonsko številko. Preverite, ali je telefonska številka povezana z zakonitim podjetjem ali je bila prijavljena kot nezaželen klicatelj. Poleg tega lahko za preverjanje telefonske številke uporabite storitve povratnega iskanja telefonske številke, kot je USPhoneBook.com.

Upoštevajte, da lahko nekateri ljudje uporabljajo nefiksno številko VoIP, ki ni povezana s fizičnim naslovom. Na primer, pogosti potniki lahko uporabljajo nefiksno številko VoIP, ker se veliko gibljejo. Preverjanje nefiksne številke VoIP je bolj zahtevno, ker te telefonske številke morda ne bodo prikazale ničesar v storitvah povratnega iskanja telefona.

Če ste zaskrbljeni zaradi neželenih klicev in neželenih dohodnih klicev, poskrbite, da bo vaša telefonska številka navedena v registru Do Not Call, ki je na voljo na donotcall.gov.

Spletno mesto nacionalnega registra ne kliči

Ali ID klicatelja deluje na VoIP?

ID klicatelja včasih deluje na VoIP. Ko se stranke prijavijo za telefone VoIP, imajo možnosti glede tega, kaj je prikazano na ID-ju klicatelja. Na primer, klicatelj VoIP, ki uporablja številko Google Voice, lahko uporabi funkcijo, imenovano »anonimni ID klicatelja«, da skrije svoj ID klicatelja za vse klice. Poleg tega lahko vsak, ki kliče v ZDA, pred klicem vnese predpono »*67«, da skrije svojo ID klicatelja.

Lastniki podjetij bodo morda želeli za svoje podjetje določiti pravilnik o uporabi ID-ja klicatelja. Vaša prodajna ekipa se lahko na primer trudi, da bi ljudi odgovorili na njihove odhodne klice pri klicu brez ID-ja klicatelja. V tem primeru lahko eksperimentirate z zahtevo za identifikacijo klicatelja, da izboljšate produktivnost prodajnega agenta (npr. opravite uspešnejše odhodne klice).

Kakšne so prednosti VoIP ID klicatelja?

Namestitev ID-ja klicatelja VoIP je koristna za lastnike podjetij na več načinov, ne da bi se odrekli morebitnim prihrankom stroškov VoIP.

  • izboljšajte storitve za stranke – vključite ID klicatelja v odhodne klice za storitve za stranke, ker vas bodo videli kot zakonitega klicatelja.
  • Učinkovitost pisarniškega osebja – Vaše pisarniško osebje mora imeti telefonske klice s ključnimi dobavitelji. Z uporabo ID-ja klicatelja pri odhodnih klicih do dobaviteljev je malo verjetno, da bo vaš klic blokiran z ukrepi zaznavanja neželene pošte.
  • Izogibajte se preiskavam organov pregona – Podjetja, ki uporabljajo ID klicatelja, imajo manj možnosti za neželene klice. Posledično lahko svojo produktivnost osredotočite na prodajo in storitve za stranke, namesto da se odzovete na preiskave organov pregona.
Kakšne so prednosti VoIP ID klicatelja? - App - Uploads - 2021 - 10 - Research 13 84percent.svg

Če niste prepričani, kako nastaviti ID klicatelja, prosite svojega ponudnika VoIP za nasvete o uporabi njegove programske opreme za klicatelja VoIP.

Kako nastaviti svojo napravo za prikaz imena VoIP klicatelja?

Nastavitev vaše telefonske storitve VoIP za vključitev ID klicatelja je preprosta. Uporabite naslednje korake.

  • Začnite s testiranjem nastavitve identifikacije klicatelja VoIP tako, da pokličete svoj mobilni telefon. Morda že imate nastavljeno identifikacijo klicatelja. V tem primeru prosite druge zaposlene, vključno s prodajno ekipo, da preverijo, ali je ID klicatelja na mestu, tako da pokličete njihov mobilni telefon.
  • Primerjajte svoj običajni telefon z ID-jem klicatelja VoIP. Naslednji korak je, da opravite še en testni klic z običajnim telefonom ali analognim telefonom, če ga imate. V idealnem primeru želite, da se ID klicatelja na vašem VoIP telefonu in običajnem telefonu ujemata.
  • Sprejmite dosledno politiko identifikacije klicatelja. Razmislite o nastavitvi pravilnika za vsakega zaposlenega in izvajalca v vašem podjetju. Na primer, vsi ID-ji klicatelja bi morali prikazati ime vašega podjetja na enak način.

Set up your call center

LiveAgent offers many useful features and integrations not only for call centers, but for live chat as well. Curious about all the opportunities?

Frequently asked questions

Kaj je VoIP klicatelj?

Klicatelj VoIP opravlja glasovne klice z uporabo Voice Over Internet Protocol (VoIP) namesto z uporabo tradicionalnih analognih naprav. Telefonski sistemi VoIP uporabljajo širokopasovno povezavo za dokončanje klicev in ne analogne telefonske linije.

Ali je sumljivo, če gre za VOIP klicatelja?

Odvisno od tega, kako uporabljate funkcije za upravljanje ID-ja klicatelja. Klicanje iz neznane storitve VoIP se lahko zdi sumljivo. Da vas ne bi dojeli kot sumljivega, nastavite ID klicatelja za vse svoje telefonske sisteme VoIP.

Kako blokirati neželene klice VoIP?

Odvisno od tega, kako uporabljate funkcije za upravljanje ID-ja klicatelja. Klicanje iz neznane storitve VoIP se lahko zdi sumljivo. Da vas ne bi dojeli kot sumljivega, nastavite ID klicatelja za vse svoje telefonske sisteme VoIP.

Kako poiskati VoIP ID klicatelja?

VoIP ID klicatelja lahko poiščete na več različnih načinov. Začnite tako, da poiščite telefonsko številko v Googlu in si oglejte, kaj najdete. Če na spletu ne najdete ničesar, lahko uporabite tudi storitev povratnega iskanja telefona. Če nobena od teh metod ne odkrije nobenih informacij, je telefonska številka morda popolnoma nova ali pa sumljiva. V tem primeru prepustite klic v glasovno pošto in se nato odločite, ali želite poklicati nazaj.

Ali ID klicatelja deluje na VoIP?

Da, ID klicatelja deluje na VoIP. Vendar pa lahko lastniki podjetij izberejo, kako in kdaj ga bodo uporabljali. Nekatere storitve uporabnikom na primer omogočajo anonimno klicanje. Da se izognete pritožbam in zmedi potrošnikov, nastavite upravljanje ID-ja klicatelja za vse svoje klice VoIP.

Kakšne so prednosti VoIP ID klicatelja?

Obstaja več prednosti uporabe funkcije ID klicatelja na vašem VoIP telefonu. Na primer, vaša prodajna ekipa bo morda prejela odgovore na več svojih odhodnih klicev. Poleg tega je večja verjetnost, da se bo pisarniško osebje pogovarjalo s strankami. Če v vse svoje telefone dodate ID klicatelja, je manj verjetno, da boste obtoženi neželene pošte VoIP.

Kako nastaviti svojo napravo za prikaz imena VoIP klicatelja?

Posebni koraki za nastavitev imena ID klicatelja VoIP se razlikujejo glede na vašo storitev. Prvi korak je, da pokličete VoIP na svoj mobilni telefon in preverite, ali je zmožnost ID klicatelja aktivna. Če je aktiven, preverite pri drugih ljudeh, da zagotovite, da se ID klicatelja vašega podjetja prikazuje dosledno. Če želite pomoč pri nastavitvi VoIP ID klicatelja, se za dodatno pomoč obrnite na svojega VoIP ponudnika.

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico