VoIP test

Kaj je test VoIP?

Preizkus VoIP je preprost način za preverjanje kakovosti vaše internetne povezave. Da bi klic VoIP deloval učinkovito, potrebujete določeno količino internetne pasovne širine. Vendar pa hitrost vaše povezave ni edini dejavnik, ki vpliva na vašo telefonsko storitev VoIP. Upoštevati morate tudi zmogljivost vašega ponudnika VoIP. VoIP linije se razlikujejo glede na kakovost klicev VoIP.

Preden opravite pomembne VoIP klice, je pametno uporabiti VoIP teste za oceno kakovosti vaše VoIP povezave. Ugotovite lahko, ali imate ustrezno hitrost VoIP, da zagotovite ustrezno kakovost klicev VoIP za pogovor s strankami, prijatelji in družino.

Kako lahko preizkusim svojo internetno povezavo za VoIP?

Za kakovostne VoIP klice potrebujete aktivno internetno povezavo. Toda to je le del zgodbe o visokokakovostnih VoIP telefonskih klicah. Prav tako morate imeti določeno stopnjo internetne hitrosti, tudi če druge naprave in storitve uporabljajo internetni promet.

Razmislite o uporabi storitve, kot je speedtest.net, da ocenite kakovost vaše internetne hitrosti pri vašem internetnem ponudniku. Ta vrsta orodja vam bo dala vpogled v čas pinga in teste pinga. Ping je način za testiranje katere koli internetne povezave brez uporabe veliko podatkov. Če se čas pinga poveča, to pomeni, da bodo vaše internetne dejavnosti trpele zaradi nižje internetne hitrosti.

Expert's note

Številni aktivni uporabniki interneta, ki uporabljajo isto aktivno internetno povezavo, lahko povzročijo počasno internetno hitrost.

To težavo s hitrostjo pasovne širine lahko rešite na več načinov. Druge ljudi lahko prosite, naj zmanjšajo svoje internetne dejavnosti med vašimi VoIP klici. Prav tako lahko prosite svojega ponudnika internetnih storitev, da nadgradi vašo internetno hitrost ali vam da nasvete za povečanje vaše internetne hitrosti.

Kako se meri učinkovitost VoIP?

Na splošno obstajata dva načina za merjenje učinkovitosti VoIP. Najprej lahko izmerite učinkovitost VoIP z opazovanjem klicev. Na primer, klic, pri katerem lahko vsaka oseba zlahka sliši vsako besedo pogovora, vam pove, da imate visoko zmogljivost VoIP. Vendar ima tovrstno subjektivno merjenje omejitve.

Zato je pametno uporabljati orodja brskalnika z uporabo združljivega brskalnika. Nekatera najbolj priljubljena orodja brskalnika za merjenje učinkovitosti VoIP vključujejo orodje za testiranje hitrosti, ki ga ponuja GetVoIP.com (tj. https://getvoip .com/speed-test-tool/). Ko se zažene iz združljivega brskalnika, orodja brskalnika merijo hitrost pinga, hitrost prenosa, hitrost nalaganja in tresenje vaše širokopasovne povezave.

Kaj kažejo številke testov hitrosti VoIP?

Ko zaženete test hitrosti VoIP, boste naleteli na več testnih številk. Za razumevanje teh številk in interpretacijo rezultatov testov kakovosti VoIP uporabite naslednje nasvete.

Hitrosti nalaganja

Vaša hitrost nalaganja vpliva na to, ali vas oseba, s katero govorite, zlahka sliši med VoIP klicem. Za VoIP klice je priporočena hitrost nalaganja trije megabiti za klice. Ko hitrosti nalaganja padejo pod to raven, lahko poslabša kakovost klicev VoIP. Na splošno višje hitrosti nalaganja pomenijo boljšo kakovost klicev VoIP.

Hitrost prenosa

Hitrost prenosa, ki jo vidite na testu hitrosti VoIP, vpliva na vašo sposobnost slišanja osebe, ki jo kličete. Priporočena najmanjša hitrost prenosa za VoIP je tri megabite na sekundo. Praviloma višja hitrost prenosa pomeni čistejši zvok.

Ping

Preprosto povedano, ping vam pove reakcijski čas vaše internetne povezave. Hitrost pinga se meri v milisekundah. Na splošno želite videti nizko hitrost pinga za uspešne VoIP klice. V idealnem primeru bi morala biti vaša internetna povezava krajša od 60 milisekund.

Primer testa GetVoIP VoIP

Zakasnitev

Preprosto povedano, zakasnitev je časovni zamik med poslanimi in prejetimi podatki. Med klici VoIP lahko večja zamuda poslabša zmogljivost klica. Cilj zakasnitve je 150 milisekund.

Jitter

Trepetanje je običajno opisano kot zamude paketov. Vaši VoIP klici (in vse druge internetne dejavnosti) so razdeljeni na vrsto podatkovnih paketov, ki se prenašajo po internetu in se ponovno sestavijo na drugi strani. Ko podatkovni paketi zamujajo, kakovost VoIP klica pade.

Podjetja, ki potrebujejo veliko število sočasnih VoIP klicev, bodo morda morala vlagati v širokopasovno internetno povezavo večje zmogljivosti. Če zaženete orodje za testiranje VoIP večkrat v enem tednu in vidite, da ne izpolnjujete zahtev za pasovno širino VoIP, bo morda potrebna nadgradnja, da se izognete slabi kakovosti telefona.

Kako slaba internetna povezava vpliva na VoIP klice?

Ker VoIP klici zahtevajo aktivno internetno povezavo, slaba internetna povezava vpliva na kakovost vaših klicev na več načinov.

  • Težave s kakovostjo zvoka: če vašemu VoIP klicu primanjkuje hitrosti ali pasovne širine za delovanje, boste verjetno imeli težave s kakovostjo zvoka. To pomeni, da se boste morali med poslovnim VoIP klicem verjetno večkrat ponoviti, da premagate težave, kot je izguba paketov.
  • Slaba kakovost klica: Slaba kakovost klica lahko vpliva na vašo izkušnjo klicanja na mobilnih napravah, prenosnih računalnikih in namiznih VoIP telefonih. Na primer, slaba kakovost glasu med prodajnimi klici lahko naredi slab vtis na stranke.

Slaba kakovost klicev je velik izziv v poslovnem komuniciranju. Če želite ustvariti neverjetno uporabniško izkušnjo, so stalne težave s slabo kakovostjo klicev nesprejemljive.

Funkcije klicnega centra LivAgent

Kakšna je zahtevana hitrost interneta za VoIP?

Da se izognete težavam s slabo kakovostjo in kakovostjo zvoka, upoštevajte naslednje internetne hitrosti.

  • Hitrosti prenosa: Če želite kar najbolje izkoristiti svojo storitev VoIP, morate imeti hitrost prenosa približno tri megabite na sekundo.
  • Hitrosti nalaganja: pri vsakem protokolu Voice over Internet potrebujete hitrost nalaganja tri megabite na sekundo.

Kako narediti ročni test hitrosti VoIP?

V nekaterih primerih boste morda želeli ad-hoc test VoIP za merjenje kakovosti VoIP klicev. Začnite z uporabo ušes. Če med VoIP klicem težko slišite sogovornika, imate morda slabo povezavo VoIP. Prav tako bi vas morali ljudje, s katerimi govorite, zlahka razumeti. Če ugotovite, da je internetna hitrost nizka, prosite svojega ponudnika storitev VoIP in ponudnika internetnih storitev za nadaljnjo pomoč.

Kaj storiti, če rezultati VoIP testa niso zadovoljivi?

Obstaja več načinov za odziv na slabo povezavo VoIP ali slabe rezultate testa VoIP.

  • VoIP telefonska storitev: Obrnite se na svojega ponudnika storitev VoIP za nasvete o načinih za izboljšanje kakovosti vaše VoIP. Vprašajte se na primer o uporabi tehnologije kakovosti storitve (QOS) za dajanje prednosti klicem VoIP.
  • Pogovorite se o kakovosti VoIP z drugimi ljudmi: Če imate veliko uporabnikov na isti povezavi (npr. 100 – 999 uporabnikov), se o tem pogovorite z drugimi ljudmi. Na primer, lahko prosite druge uporabnike, naj se izogibajo uporabi video storitev.
  • Ponudnik internetnih storitev: V nekaterih primerih so vaše omrežne povezave morda v celoti izkoriščene. V tem primeru lahko vprašate, ali imajo dodatne funkcije podjetja za učinkovitejše upravljanje vašega omrežja. Nekaj sprememb konfiguracije omrežja je morda vse, kar potrebujete za močno povezavo VoIP.

Choose your VoIP provider

Set up your virtual call center with LiveAgent and start providing professional voice support in a matter of minutes.

Frequently asked questions

Kaj je test VoIP?

Za oceno kakovosti vaše internetne povezave lahko uporabite test VoIP. Pred nujnimi klici je dobro preizkusiti svojo VoIP povezavo.

Kako lahko preizkusim svojo internetno povezavo za VoIP?

Uporabite orodje za preverjanje hitrosti interneta, ki temelji na brskalniku, kot je speedtest.net, da izmerite svojo hitrost nalaganja, hitrost prenosa in druge kritične ukrepe.

Kako se meri učinkovitost VoIP?

Obstajata dva načina za merjenje uspešnosti VoIP: subjektivno in objektivno. Subjektivni način je, da bodite pozorni na kakovost vašega klica pri vsakem klicu. Na primer, če lahko vsi med pogovorom VoIP jasno slišijo besede drug drugega, je kakovost klica visoka. Objektiven način za merjenje učinkovitosti VoIP je uporaba orodja za testiranje hitrosti, kot je speedtest.net.

Kaj kažejo številke testov hitrosti VoIP?

V testu hitrosti VoIP boste običajno videli pet številk preskusa hitrosti: hitrost nalaganja, hitrost prenosa, ping, zakasnitev in tresenje. V idealnem primeru želite hitrost nalaganja in prenosa čim večjo. Število pingov, zakasnitev in tresenja mora biti čim nižje.

Kako slaba internetna povezava vpliva na VoIP klice?

Slaba internetna povezava otežuje pogovor. Morda boste morali večkrat ponoviti. To je lahko zelo frustrirajoče.

Kakšna je zahtevana hitrost interneta za VoIP?

Najmanjša zahtevana internetna hitrost je tri megabite na sekundo nalaganje in tri megabite na sekundo prenos. Če je mogoče, priporočamo višje internetne hitrosti.

Kako narediti ročni test hitrosti VoIP?

Če želite izvesti ročni test VoIP, bodite pozorni na kakovost klica. Če ne razumete, kaj pravi druga oseba, imate morda težavo s testom hitrosti VoIP. Če želite rešiti težave s hitrostjo VoIP, razmislite o uporabi kakovosti storitve (QoS) ali hitrejše širokopasovne povezave.

Kaj storiti, če rezultati VoIP testa niso zadovoljivi?

Če so rezultati testa hitrosti VoIP prepočasni, imate na voljo več možnosti. Lahko prosite svojega ponudnika internetnih storitev za nasvete ali plačate za hitrejše internetne hitrosti. Poleg tega lahko za pomoč zaprosite tudi svojega ponudnika storitev VoIP. Prav tako lahko vklopite funkcijo kakovosti storitve, da dajete prednost klicem VoIP.

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico