VoIP usmerjevalnik

VoIP usmerjevalnik olajša opravljanje VoIP klicev kjer koli v vašem pisarniškem okolju ali doma.

Kaj je VoIP usmerjevalnik?

VoIP usmerjevalnik je specializiran usmerjevalnik, ki omogoča telefonske klice prek interneta. Z uporabo usmerjevalnika za VoIP lahko sprejemate dohodne klice prek vaše internetne povezave.

Nekatere storitve VoIP priporočajo uporabo VoIP usmerjevalnika, ker lahko izboljša kakovost vaših VoIP klicev. Vaš ponudnik VoIP vam lahko priporoči poseben usmerjevalnik za VoIP, da boste dosegli najboljšo možno brezžično zmogljivost. Če ste v preteklosti naleteli na težave s telefoni VoIP, je uporaba usmerjevalnika za VoIP odličen stroškovno učinkovit način za višje hitrosti in boljše VoIP klice.

Kako nastavite VoIP usmerjevalnik?

Poseben postopek nastavitve VoIP usmerjevalnika se razlikuje glede na posebno napravo, ki jo imate. Če naletite na težave, pokličite svojega ponudnika internetnih storitev za dodatne nasvete.

  • Priporočila za VoIP telefon: Za optimalno delovanje prosite svojega ponudnika VoIP za priporočilo, ki dobro deluje z določenim telefonom VoIP, ki ga uporabljate.
  • Priključite kabel usmerjevalnika VoIP: V večini primerov obstajata dva načina za povezavo usmerjevalnika VoIP z internetno povezavo: ethernetna vrata z ethernetnim kablom ali gigabitni ethernet. Če je na voljo, uporabite Gigabit Ethernet za višje hitrosti.
  • Uporabite spletno stran za nastavitev usmerjevalnika: večina modelov usmerjevalnikov vam ponuja spletno stran z navodili za nastavitev usmerjevalnika Wi-Fi. Iz možnosti konfiguracije boste morali na primer izbrati ime za brezžični usmerjevalnik, varnostne nastavitve in geslo.
  • Preizkusite različne lokacije usmerjevalnika za višje hitrosti: Upoštevajte, da ima brezžično omrežje omejitve. Vaš signal Wi-Fi ima običajno doseg približno 150 čevljev (45 metrov) v zaprtih prostorih. Če imate domačo pisarno, poskusite nastaviti brezžični usmerjevalnik čim bližje domači pisarni, da boste lahko klicali .
Ookla internetni test hitrosti

Kako odpravite težave z VoIP usmerjevalnikom?

Ne glede na to, ali želite višje hitrosti za spletno igranje iger ali VoIP klice, boste verjetno želeli v nekem trenutku povečati svojo internetno hitrost. Na srečo obstaja nekaj preprostih načinov, kako to storite.

Najprej izmerite hitrost interneta

Uporabite orodje za testiranje hitrosti interneta, da izmerite svojo hitrost in nato primerjajte to hitrost z vašo internetno povezavo. Na primer, če pri 50 megabitni internetni storitvi dosežete samo 10 megabitno internetno hitrost, je veliko prostora za izboljšave. Po drugi strani pa, če dosežete hitrost 40 ali 45 megabitov na 50 megabitni internetni povezavi, se približate največji hitrosti. V tem primeru bi se morali obrniti na svojega ponudnika internetnih storitev in zahtevati hitrejšo povezavo.

Preverite možnosti konfiguracije

Razmislite o ponastavitvi usmerjevalnika na privzete nastavitve (znane tudi kot tovarniške privzete nastavitve). Če to ne deluje, boste morda želeli onemogočiti starejše brezžične protokole (tj. 802.11g) in uporabiti hitrejše protokole, kot je 802.11 ac, če vse vaše naprave podpirajo 802.11 ac.

Izboljšajte delovanje omrežja z novo strojno programsko opremo

Vaš wifi usmerjevalnik uporablja specializirano programsko opremo, imenovano vdelana programska oprema, za upravljanje vašega dostopa do interneta. Namestitev najnovejše vdelane programske opreme lahko poveča vašo internetno hitrost.

Spremenite lokacijo usmerjevalnika

Če imate na primer pisarno v garaži in je vaš Wifi usmerjevalnik daleč, bo hitrost vašega internetnega dostopa počasna. Poskusite s premikanjem usmerjevalnika tako, da bo bližje vaši lokaciji.

Katere so glavne vrste usmerjevalnikov?

Preden začnete gledati različne modele usmerjevalnikov, je koristno razumeti glavne vrste wi-fi usmerjevalnikov na trgu.

Najboljše VoIP programske aplikacije za Mac 2020 in 2021

Žični usmerjevalniki

Žični usmerjevalniki ne zagotavljajo brezžične povezave. Namesto tega ta vrsta usmerjevalnika omogoča dostop do interneta prek vrat Ethernet ali Gigabit Ethernet. Če ste osredotočeni na najhitrejši možni dostop do interneta za VoIP klice, žični usmerjevalnik ponuja najvišjo hitrost. Pomanjkljivost je, da morate med žičnim usmerjevalnikom in napravo fizično povezati žico. Če pa cenite takojšnje prenose in gladko igranje iger, je težko premagati žični usmerjevalnik.

Brezžični usmerjevalniki

Iščete brezžično rešitev? V tem primeru želite uporabiti brezžične usmerjevalnike. Z enim brezžičnim usmerjevalnikom lahko dosežete pokritost z brezžičnim internetom po vsem vašem domu ali pisarni. Kljub temu je pokritost z brezžičnim internetom omejena s stenami in pohištvom v vašem pisarniškem okolju. Zato se lahko vaši video klici in digitalni prenosi upočasnijo, če se nahajate daleč od brezžičnega usmerjevalnika.

Virtualni usmerjevalnik

V nasprotju z zgornjim navideznim usmerjevalnikom ni potrebna posebna strojna oprema. Vključuje namestitev aplikacije na vaš računalnik. Virtualni usmerjevalnik je priljubljena izbira za zaščito VPN za naprave, kot so igralne konzole, Apple TV in Smart TV. Uporabite ga lahko tudi za dostop do vsebine, ki je na voljo samo v drugih državah.

Kako izbrati VoIP usmerjevalnik glede na značilnosti?

Zdaj, ko poznate glavne vrste usmerjevalnikov, lahko bolje razumete različne funkcije usmerjevalnika, ki so na voljo na trgu.

Pogoste funkcije usmerjevalnika

Številni usmerjevalniki so zasnovani tako, da so združljivi z napravami za pretakanje in ponujajo takojšnjo nastavitev. Večina usmerjevalnikov olajša postavitev brezžičnega omrežja. Za hitrejšo internetno povezljivost nekateri usmerjevalniki vključujejo vrata Gigabit Ethernet. Poleg tega mnogi usmerjevalniki vključujejo tudi ethernetna vrata.

Usmerjevalnik od blizu

Dvopasovna frekvenca

Dvopasovni frekvenčni usmerjevalnik ponuja večjo zmogljivost kot enopasovni usmerjevalniki. Dvopasovni usmerjevalnik lahko prenaša podatke v dveh frekvencah: frekvenčnem pasu 2,4 GHz in frekvenčnem pasu 5 GHz. Nasprotno pa enopasovni usmerjevalniki običajno uporabljajo frekvenco 2,4 GHz. Preverite, ali je v opisu izdelka “dvopasovni”, da preverite, ali ima usmerjevalnik to zmožnost.

Tripasovni usmerjevalnik

Tripasovni usmerjevalnik (tj. brezžični usmerjevalnik s tripasovnimi frekvenčnimi zmogljivostmi) je vaša najboljša izbira za izjemno hitre prenose datotek z brezžičnim omrežjem. Funkcija tripasovne frekvence pomeni, da brezžični usmerjevalnik ponuja največji obseg brezžične povezljivosti. Brezžično omrežje lahko izvajate za vaš računalnik, brezžično omrežje za video klice ali poslovni promet VoIP in drugo za naprave za pretakanje.

Podpora 802.11ac

Ko imate v omrežju WiFI zmožnost 802.11ac, lahko dosežete veliko večje hitrosti. Glede na ZD Net, 802.11ac lahko zagotavlja hitrosti nad 433 megabitov na sekundo (Mbps). Preverite opis izdelka za usmerjevalnik in preverite, ali je ta novejša funkcija vključena.

MU-MIMO

MIMO tehnologija pomeni več vhodov, več izhodov. To je standardna funkcija brezžičnih usmerjevalnikov, ki podpirajo standard 802.11n. S tehnologijo MIMO lahko vaš usmerjevalnik doseže večjo učinkovitost v primerjavi z usmerjevalnikom brez tehnologije MIMO.

SIP podpora

Ali morate v svojih videoklicih ustvariti veliko visoko zmogljivost? Če je tako, poiščite podporo za H.323 in SUP. Če nimate teh funkcij, preverite, ali ima usmerjevalnik zmožnost QoS za izboljšanje video zmogljivosti ali video klicev.

Kakovost storitve

Znana tudi kot zmožnost QOS, kakovost storitve je funkcija za upravljanje zmogljivosti omrežja. Izberete lahko na primer, da prednost dajete klicem VoIP pred spletnim igranjem iger. Posledično bi usmerjevalnik osredotočil vašo zmožnost pasovne širine na klice VoIP a>. Upoštevajte, da je zmožnost QOS mogoče spremeniti (npr. dajanje prednosti napravam za pretakanje in spletnim igram po 17. uri).

Start answering phone calls directly from your browser

Curious about VoIP and how it can give you the ability to make affordable calls? Try it yourself with LiveAgent

Frequently asked questions

Kaj je VoIP usmerjevalnik?

VoIP usmerjevalnik je naprava za povezavo VoIP telefonov z vašo internetno povezavo. VoIP usmerjevalnik, znan tudi kot usmerjevalnik Wi-Fi, je stroškovno učinkovit način za uporabo vašega VoIP ponudnika kjer koli v vašem domu.

Kako nastavite VoIP usmerjevalnik?

Ko prvič kupite VoIP usmerjevalnik, bo naprava konfigurirana s tovarniško privzetimi nastavitvami. Za nastavitev brezžičnega omrežja boste morali uporabiti čarovnika za namestitev. Za optimalno delovanje in izjemno hitre prenose datotek poiščite usmerjevalnik, ki podpira standard 802.11ac.

Kako odpravite težave z VoIP usmerjevalnikom?

Obstaja veliko različnih načinov za odpravljanje težav na usmerjevalniku VoIP. Lahko na primer preverite nastavitve konfiguracije QoS in preverite, ali se vaše potrebe odražajo (na primer, ali je usmerjevalnik nastavljen tako, da daje prednost klicem VoIP ali videokonferencam?). Če usmerjevalnik sploh ne deluje, razmislite o ponastavitvi naprave na tovarniško privzete nastavitve . Na tej točki lahko s čarovnikom za nastavitev poudarite kakovost klicev VoIP.

Katere so glavne vrste usmerjevalnikov?

Obstajajo tri glavne vrste brezžičnih usmerjevalnikov. Uporabite lahko žični usmerjevalnik z ethernetnimi vrati in zmožnostjo Gigabit Ethernet. Za večjo prilagodljivost izberite usmerjevalnik WiFi, ki podpira večje hitrosti (npr. frekvenčni pas 5 GHz). Končno je na voljo tudi virtualni usmerjevalnik, ki ga lahko namestite v osebni računalnik ali naprave za pretakanje in pridobite dostop do dodatne vsebine.

Kako izbrati VoIP usmerjevalnik glede na značilnosti?

Pri izbiri brezžičnega usmerjevalnika je treba upoštevati nekaj ključnih funkcij. Preverite opis izdelka in preverite, ali ima usmerjevalnik intuitiven spletni vmesnik, tako da ga lahko hitro nastavite. Nato preverite, ali so na voljo funkcije, ki vam omogočajo dostop do višjih hitrosti (npr. vrata Gigabit Ethernet in dvojna/tripasovna frekvenca). Nazadnje preverite, ali ima usmerjevalnik zmožnost QOS (tj. kakovost storitve), da boste lahko dosegli najboljšo zmogljivost svojih VoIP klicev.

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico