Zadržanje

Kaj pomeni zadržanje?

Zadržanje v poslovnem smislu pomeni natančno tako kot v angleškem jeziku. Ohranjanje pomeni, da ko obstoječi stranki zagotovite več storitev in podpore strankam, poleg tega pa jim ponudite posebne ponudbe, te običajno ostanejo vaše stranke dlje časa. To tržniki opredeljujejo kot zveste stranke.

Zvesti kupci ne le povečajo dobiček vašega podjetja in vaš prihodek. Temveč od ust do ust oglašujejo vaše podjetje. Po raziskavah stane skoraj 5% -25% manj, če porabite več za zadržane stranke kot lovite nove stranke.

Frequently asked questions

Kako definirate zadržanje?

Zadržanje se kaže v tem, da če določeni osebi ponudite zadovoljive rešitve, izdelke, storitve, podporo, ti ostanejo dolgo časa. Zadržanje povečuje dobiček in prihodke podjetja.

 

Kakšne so vrste zadržanja (zaposleni/stranka)?

V podjetjih obstajata dve vrsti zadrževanja. Prvi se nanaša na kupce, torej stranke, ki so zadovoljne z izdelkom ali storitvijo, imajo dobre izkušnje s storitvami za stranke, se bodo vrnile in znova kupile pri podjetju. Drugi del tega zadrževanja je zadržanje med zaposlenimi, kar v tem smislu pomeni spremembo. Manjša je sprememba zaposlenih, bolje se govori o podjetju.

 

Je zadržanje pomembno za podjetja?

Zadržanje je zelo pomembno, saj ima velik vpliv na bistvo podjetja in njegovo podobo. Zato bi moralo vsako podjetje zagotoviti, da je zadržanje strank in zaposlenih na ustrezni ravni.

 

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico