Ena rešitev za pomoč uporabnikom za različne panoge

Ne glede na to, ali ste v zdravstvu ali pa avtomobilski industriji, LiveAgent je sredstvo.

  • ✓ Brez stroškov nastavitve    
  • ✓ Podpora 24/7    
Uporablja
Forbes logo
airbus logo
Nascar logo

Povečajte zagovorništvo

Ustvarite pozitiven CX, zaradi katerega bodo vaše stranke govorile.

24%

Skrajšajte odzivni čas

Izboljšajte stopnje prvega odziva z avtomatiziranim usmerjanjem zahtevkov.

37%

Zmanjšajte število zahtevkov

Zmanjšajte pritok zahtevkov za podporo z bazo znanja.

Industry background

Dragocena v vsaki posamezni panogi

Odkrijte, kako se LiveAgent prilagaja potrebam različnih panog. Preverite primere uporabe in pričevanja naših sedanjih strank iz več področij industrije. Oglejte si, kako lahko LiveAgent ustreza vašim zahtevam, in izboljšajte podporo strankam s pravo programsko opremo za večkanalno podporo.
  • SaaSworthy Fastest Growing Helpdesk Software Q1 2022
  • Dragocena v vsaki posamezni panogi - LiveAgent is a fully-featured web-based live chat and helpdesk software. LiveAgent harnesses the power of a universal inbox, real-time live chat, built-in call center, and a robust customer service portal. Join companies like BMW, Yamaha, Huawei and Oxford University in providing world-class customer service.
  • Dragocena v vsaki posamezni panogi - LiveAgent is a fully-featured web-based live chat and helpdesk software. LiveAgent harnesses the power of a universal inbox, real-time live chat, built-in call center, and a robust customer service portal. Join companies like BMW, Yamaha, Huawei and Oxford University in providing world-class customer service.
  • Dragocena v vsaki posamezni panogi - P - 102188 - LiveAgent

Raziščite, kako LiveAgent ustreza vaši niši

V realnem času prepoznajte potencialne stranke z analizo vedenja in podatkov strank, obiskanih strani in napotiteljev spletnih mest.
Izvedite več
Ustvarite virtualne prodajne salone in zagotovite prilagojene nakupovalne izkušnje z naprednimi funkcijami, kot so klepet v realnem času in video klici HD.
Izvedite več
Ustvarite izčrpne profile strank in komunicirajte s svojimi strankami po številnih kanalih, kot sta e-pošta ali klepet v živo.
Izvedite več
Ustvarite prilagodljiv sistem podpore za svoje stranke, tako da jim omogočite, da začnejo pogovor kadar koli prek več kanalov.
Izvedite več
Povežite se s strankami v velikem obsegu in zagotovite podporo na kanalih, ki jih najpogosteje uporabljajo, iz ene poenostavljene aplikacije.
Izvedite več
Poenostavite vse komunikacije v en vstopnični sistem, ki se integrira z več kot 130 zunanjimi orodji, kot sta Stripe ali PayPal.
Izvedite več
Povečajte prodajo tako, da spremljate vedenje obiskovalcev vašega spletnega mesta in ustvarite prilagojena priporočila za izdelke v realnem času.
Izvedite več
Pazite na donosnost naložbe in bodite na tekočem z vašo uspešnostjo z našimi zmogljivimi orodji za analizo, sledenje času in poročanje.
Izvedite več
Zagotovite izjemne izkušnje s storitvami za stranke s sprotnimi možnostmi podpore in samopostrežnimi vozlišči.
Izvedite več
Povečajte število zaposlenih z ustreznimi avtomatizacijskimi poteki dela in se osredotočite na vzpostavljanje trajnih odnosov.
Izvedite več
Zgradite trdno podlago za svoje tržne kampanje in sinhronizirajte podatke o strankah z najljubšimi orodji.
Izvedite več
Vzpostavite stik s potencialnimi strankami, jim zagotovite osebno podporo in spletni promet spremenite v naraščajoč tok prihodkov.
Izvedite več
Zagotovite pametnejšo podporo strankam prek klepeta v živo, interaktivne tehnologije glasovnega odziva (IVR) in edinstvenega CRM vpogleda.
Izvedite več
Negujte vseživljenjsko zvestobo blagovni znamki z zagotavljanjem prilagojene prodaje, vključevanja in izkušenj s podporo.
Izvedite več
Uporabite oznake in poročila o oznakah za prepoznavanje ponavljajočih se težav in ustvarjanje dejanskih vpogledov in načrtov za izboljšave.
Izvedite več
Zberite podatke o strankah in jih uporabite za ustvarjanje prilagojenih priporočil in nepozabnih nakupovalnih izkušenj.
Izvedite več
Spremljajte svoje meritve uspešnosti in rasti z našo robustno analitiko, izčrpnimi poročili in dragocenimi integracijami.
Izvedite več

Prihranite več z LiveAgentom

Youtube video: LiveAgent Product Tour

Rastite le z najboljšim

Pridružite se vedno večjemu številu podjetij, ki se zanašajo na LiveAgent in prihajajo iz različnih industrijskih okolij. Naučite se, kako izkoriščajo vsekanalno komunikacijsko platformo in kako lahko koristi tudi vaše podjetje. LiveAgent lahko tudi izpolnjuje zahteve številnih poslovnih področij. Spoznajte kako, si oglejte njegov vpliv in se odločite za spremembo.

V dobrih rokah boste!

Veste kaj imajo skupnega Huawei, BMW, Yamaha in O2? Prav ste uganili.. LiveAgent!

Poskusite brezplačno zdaj Kreditna kartica ni obvezna

FAQ

Katere panoge lahko koristijo uporabo programske opreme za pomoč uporabnikom?

Programska oprema za pomoč uporabnikom je zelo koristna za različne panoge, kot so računovodstvo, avtomobilska industrija, bančništvo, zavarovalništvo, e-poslovanje, zabava, šport, moda, forex, zdravstvo, kadrovanje in zaposlovanje, trženje, nepremičnine, trgovina na drobno, SaaS, programska oprema in še več.

Kako lahko LiveAgent izboljša storitve za stranke v vašem podjetju?

LiveAgent je odlična programska rešitev za pomoč uporabnikom za boljše storitve za stranke, saj zbere vsa vprašanja strank v enem vmesniku. Tako vašim agentom ni treba več preklapljati med platformami. Poleg tega vam funkcija znanja v storitvi LiveAgent omogoča nudite samopostrežno podporo svojim strankam, tako da bodo lahko same poiskale informacije, ne da bi stopile v stik s podpornimi agenti.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico