Shopify

Kaj je Shopify?

Shopify je platforma e-trgovine, ki se uporablja za ustvarjanje spletnih trgovin, ki prodajajo izdelke in storitve. Shopify je opremljen s številnimi izjemnimi funkcijami, vključno s pošiljanjem, trženjem izdelkov, različnimi vrstami plačil in orodji za sodelovanje strank. S Shopify lahko enostavno nastavite novo e-trgovino in začnete prodajati svoje izdelke ali storitve.

Shopify je platforma, ki bi jo moral uporabljati vsak podjetnik, saj je tako enostavna za navigacijo in uporabo. Z Shopify lahko prihranite čas in denar ter se osredotočite na druge vidike svojega poslovanja.

Kako ga uporabljati?

Integracijo Shopify lahko uporabite za hitro in učinkovito podporo svojim strankam. Z LiveAgent lahko sledite svojim e-poštnim sporočilom za podporo strankam, nudite telefonsko podporo in na svojo spletno stran postavite gumb za klepet v živo s prednastavljenim dizajnom v realnem času.

Če imate na spletnem mestu vaše trgovine gumb za klepet v živo, je to koristno, saj je to komunikacijska možnost brez težav, s katero se vaše stranke lahko obrnejo na vas glede informacij o izdelkih, morebitnih težav in še več. To lahko močno izboljša sodelovanje strank in tudi zadovoljstvo strank.

Kako lahko izkoristite integracijo Shopify?

 • Brez težav upravljajte s svojimi strankami po vseh kanalih
 • Zagotovite hitro podporo svojim strankam
 • Če na svoje spletno mesto postavite gumb za klepet v živo, boste povečali angažiranost in zadovoljstvo strank
 • Klepet v živo lahko učinkovito spremeni potencialne stranke in obiskovalce spletnega mesta v plačljive stranke

Kako v trgovino Shopify postaviti gumb za klepet v živo LiveAgent

Če želite na svoje spletno mesto postaviti gumb za klepet v živo LiveAgent, sledite tem preprostim navodilom.

 • Odprite LiveAgent in pojdite na Konfiguracija> Sistem> Vtičniki. Na seznamu vtičnikov najdete vtičnik Shopify z vtičnikom gumba za klepet. Ko ga najdete, kliknite stikalo za vklop in ko zasveti zeleno, se bo LiveAgent znova zagnal.
Shopify Integration z gumbom za klepet na seznamu vtičnikov LiveAgent
Shopify Integracija z gumbom za klepet
 • Ko se aplikacija znova zažene, poiščite aktivno integracijo Shopify z vtičnikom gumba za klepet na vrhu seznama vtičnikov in kliknite ikono zobnika, da konfigurirate vtičnik. Nato morate vnesti svoje podatke – URL trgovine Shopify, ključ API in geslo. Za svojo trgovino Shopify lahko izberete tudi zasnovo gumba za klepet v živo.
Konfiguracija vtičnika gumba za klepet v LiveAgent
Konfiguracija vtičnika
 • Ključ API lahko najdete v nastavitvah Shopify. Pojdite na Aplikacije, na dnu strani kliknite Upravljanje zasebnih aplikacij in nato Omogoči razvoj zasebnih aplikacij. Preverite vse oznake in kliknite Omogoči razvoj zasebne aplikacije. Nato kliknite Ustvari zasebno aplikacijo.
Upravljajte zasebne aplikacije na dnu odsekov Shopify Apps
Možnost upravljanja zasebnih aplikacij na dnu strani
 • Poimenujte aplikacijo in v polja vnesite e-poštni naslov razvijalca za nujne primere. Nato kliknite Pokaži dovoljenja za neaktivni skrbniški API. Pomaknite se navzdol in poiščite Skriptne oznake. Spremenite dovoljenja iz Brez dostopa v Branje in pisanje
Spremenite dovoljenja za oznake skripta v Branje in pisanje v Shopify
Spremenite dovoljenja za oznake skripta v Branje in pisanje
 • Kliknite Shrani in nato Ustvari aplikacijo. Poiščite razdelek Admin API in kopirajte ključ API. Vrnite se nazaj v LiveAgent in prilepite ključ v konfiguracijo. Naredite enako z geslom za API in nato kliknite Shrani. Integracija je končana in z LiveAgent lahko klepetate s svojimi kupci trgovine Shopify.

Kako integrirati Shopify z vtičnikom LiveAgent

Z uporabo te integracije boste naročila strank videli v razdelku s podrobnostmi o zahtevku v računu LiveAgent. Za začetek sledite spodnjim navodilom za integracijo.

 • V svojem računu LiveAgent pojdite na Konfiguracija> Sistem> Vtičniki, poiščite Shopify Integration in kliknite gumb za aktiviranje stikala. LiveAgent se bo po tem znova zagnal. Nato lahko na vrhu seznama vtičnikov najdete aktivno integracijo. Kliknite ikono zobnika, da konfigurirate vtičnik, kjer boste morali vnesti podatke Shopify.
Shopify integracija na seznamu vtičnikov LiveAgent
Aktivna integracija Shopify
 • Ta vtičnik se lahko uporablja v sodelovanju z zasebno aplikacijo vašega računa Shopify. Prijavite se v skrbniško ploščo Shopify in se pomaknite do razdelka Aplikacije. Kliknite Ustvari novo zasebno aplikacijo. Če te možnosti nimate na voljo, morate omogočiti upravljanje zasebnih aplikacij. Kliknite Upravljanje zasebnih aplikacij in nato Omogoči razvoj zasebnih aplikacij. Preverite vse oznake in kliknite Omogoči razvoj zasebne aplikacije. Potem boste lahko ustvarili novo zasebno aplikacijo.
Ustvarite novo zasebno aplikacijo v Shopify, da ustvarite integracijo z LiveAgent
Ustvari novo zasebno aplikacijo
V Shopify kliknite upravljanje zasebnih aplikacij, če želite spremeniti nastavitve dovoljenj za integracijo
Omogočite upravljanje zasebnih aplikacij
 • Zdaj lahko aplikacijo poimenujete in pošljete e-poštni naslov v sili. Prav tako boste morali dovoliti dovoljenja, ki so privzeto onemogočena. Na dnu strani kliknite Pregled onemogočenih dovoljenj za skrbniški API. Pomaknite se navzdol, poiščite stranke in nastavite dovoljenja za branje in pisanje. Naredite enako z oznakami skripta in naročili, ki so nižje na seznamu, in nato kliknite Shrani.
Ročno spremenite dovoljenja, da storitvi LiveAgent omogočite dostop do podatkov Shopify
Spremenite dovoljenja v Branje in pisanje
 • Zdaj boste imeli viden API ključ in geslo. Kopirajte in prilepite ključ API in geslo v konfiguracijo vtičnika LiveAgent Shopify, preglejte druge možnosti in kliknite Shrani.
Kopirajte in prilepite ključ API in geslo v konfiguracijo vtičnika Shopify v LiveAgent
Shopify konfiguracija vtičnika

Vaš vtičnik Shopify mora biti aktiven. Oglejte si nekaj preteklih zahtevkov svojih strank in kliknite gumb Shopify na desni plošči, da si ogledate naročila kupcev v pogledu zahtevkov.

Vtičnik Shopify je aktiven v LiveAgent-u, naročila strank pa so vidna v pogledu zahtevkov
Aktivni vtičnik Shopify

Kako integrirati Shopify prek Zapierja

Povezava LiveAgent in Shopify prek Zapierja je enostavna, hitra in intuitivna. Sprožilec v eni aplikaciji bo aktiviral dejanje v drugi in ustvaril izboljšan potek dela. Ustvarite lahko več kot eno integracijo in jih lahko izberete in konfigurirate tako, da delujejo tako, kot sami želite. Za to ni potrebna izkušnja s kodiranjem.

Integracijska stran LiveAgent in Shopify na Zapierju
LiveAgent + Shopify

Pojdimo skozi korake. Če še nikoli niste ustvarili integracije Zapier, se morate prijaviti in ustvariti račun Zapier. To lahko storite s klikom na to povezavo. Ko končate, pojdite na stran za integracijo LiveAgent + Shopify v Zapierju.

Na Zapierju izberite sprožilec in dejanje
Izberite sprožilec in dejanje

Ko se pomaknete navzdol, lahko vidite razdelek Connect LiveAgent + Shopify v le nekaj minutah. Tu lahko izberete želeni sprožilec in dejanje. Na seznamu lahko izberete kar koli želite in vzpostavite povezavo. Kot primer bomo izbrali sprožilec Shopify New Product in akcijo LiveAgent New Conversation. Ko končate, kliknite modri gumb spodaj.

Izbrani sprožilec Nov izdelek in dejanje Ustvari pogovor
Nov izdelek bo ustvaril nov pogovor

Zdaj morate konfigurirati sprožilec. Torej, pojdite naprej, prijavite se v račun aplikacije sprožilca, ki je v našem primeru Shopify, in začnite nastavljati sprožilec. Postopek je dokaj enostaven in izpolniti morate le nekaj podrobnosti.

Shopify konfiguracija sprožilca na Zapierju
Shopify konfiguracija

Ko končate, priporočamo, da preizkusite sprožilec in se prepričate, da deluje, kot želite. Ta korak lahko preskočite in končate kot zadnji korak postopka konfiguracije Zapier.

Sprožilni test Shopifyja na Zapierju
Test sprožilca

Vse, kar morate storiti, je, da nastavite svoje dejanje. Izpolnite obvezna polja, na primer e-pošto. Če želite podrobneje določiti dejanje, nadaljujte in izpolnite neobvezna polja.

Nastavitev akcije LiveAgent na Zapierju
Konfiguracija LiveAgent

Ko končate, še enkrat preizkusite integracijo, da preverite, ali deluje. Če naletite na težave, Zapier običajno takoj predlaga možnost odpravljanja težav, da boste lahko zlahka odpravili napake. Vendar so težave z integracijo Zapierja redke.

Uspešen test integracije LiveAgent in Shopify
Integracijski test uspešen

Če ste uspešno zaključili prejšnje korake, mora biti vaša integracija pripravljena za uporabo. Preizkusimo. Odprite razdelek Shopify z izdelki.

Oddelek izdelkov v Shopify
Izdelki v Shopify

Ustvarite nov izdelek in izpolnite ime in opis izdelka. Ta izdelek je mogoče uporabiti kot test, zato vam ni treba dolgotrajno izpolnjevati posameznih informacij.

Ustvarjanje novega izdelka v Shopify
Ustvarjanje izdelkov

Oglejte si zahtevke LiveAgent (nov zahtevek boste prejeli v nekaj sekundah.) Če vse deluje, ste uspešno povezali dve aplikaciji.

Nov zahtevek, ki ga je Shopify poslal po ustvarjanju izdelka
Nov pogovor v LiveAgentu

Preverite druge funkcije in integracije, ki vam lahko pomagajo pri potencialnih strankah, upravljanju naročil in še več. Kadar koli se vrnite na Zapier in ustvarite druge integracije med LiveAgent in Shopify ali izberite drugo aplikacijo, s katero se želite povezati.

Frequently asked questions

Kaj je integracija Shopify v LiveAgent?

LiveAgent ponuja integracijo Shopify za stranke, ki bi želele klepet v živo vpeljati v svojo trgovino z elektronsko trgovino.

Kako lahko integrirate Shopify z LiveAgent?

Tu je hiter vodnik po korakih:

1. Pomaknite se do Konfiguracije

2. Kliknite na Sistem > Vtičnik

3. Izpolnite podrobnosti iz vaše trgovine Shopify 

Nazaj k integracijam Ustvarite račun BREZPLAČNO

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico