Stripe

Kaj je Stripe?

Stripe je spletna platforma za procesiranje plačil, ki jo razvilo podjetje ChargeDesk. Za varno pošiljanje in sprejemanje plačil ter upravljanje z drugimi procesi jo uporablja na tisoče podjetij.

Kako ga uporabljati?

Uporabljajte Stripe za urejanje, preklic, dodajanje ali ustvarjanje naročnin in več. Lahko ste tudi obveščeni o vseh spremembah, ki se dogajajo z njimi v LiveAgent uporabniškem vmesniku. Dobite informacije o novih kuponih, računih, zahtevkih za plačilo in več. Zadovoljstvo strank, urejanje elektronske pošte in urejanje plačil gredo skupaj z roko v roki.

Prednosti

  • Poskrbite za plačila, zahtevke za plačila, izstavljanje računov in več
  • Poskrbite za svoje stranke in njihovo zadovoljstvo
  • Bodite obveščeni o novostih in posodobitvah

Kako integrirati Stripe v LiveAgent preko orodja Zapier?

LiveAgent in Stripe integracijska stran na Zapier
LiveAgent + Stripe integracija

Sledenje ChargeDesk Stripe integraciji v LiveAgent je enostavno, ker so integracijski procesi preprosti. Zapier integracija vam olajša združevanje teh dveh aplikacij in lahko ustvarite prirejeno integracijo za vaše potrebe.

Najprej boste morali odpreti Zapier račun. Če ga že imate, se logirajte vanj. V primeru, da ga morate odpreti, ga lahko tukaj. Potem pa nadaljujete na povezavo za Stripe + LiveAgent integracijo preko Zapier.

Izbira sprožila in dejanja na Zapier strani za integracijo Stripe in LiveAgent
Izbira sprožilca in dejanja

Z drsnikom se pomaknite navzdol in videli boste Connect Stripe + LiveAgent in minutes, kjer je možnost izbire sprožilca in dejanja. Nato ustvarite proces in izberete, katero povezavo želite in kaj bo ta povezava naredila. Ustvarite lahko več integracij za različne namene.

Za primer smo izbrali Stripe sprožilec odpovedi naročnine in LiveAgent dejanje začetka konverzacije. Izberete lahko svoj odgovor na dejanja ali pa izberete tega, kot vašo predlogo. Ko boste zaključili, kliknite na modri Connect gumb.

Primer izbranega Stripe sprožilca in LiveAgent dejanja
Primer sprožilca in dejanja

Naslednji korak integracije zahteva logiranje v vaš Stripe račun in potrditev sprožilca. Ko ga boste potrdili, vas bo Zapier vprašal za test. Ta korak ni nujen, ga pa zelo priporočamo, ker vam bo pokazal, če integracija deluje tako, kot mora.

Test Stripe sprožilca na Zapier
Test Stripe sprožilca

Naslednji korak je konfiguracija dejanja. Izberite ali dodajte email naslov računa vašega podjetja in se logirajte v Zapier. Potem izpolnite zahtevana polja. Ta del ponuja izpolnitev neobveznih polj z dodatnimi informacijami, ki jih lahko vnesete, če želite še bolj specificirati dejanje. Ta del je lahko uporaben za upravljanje z elektronsko pošto. Elektronski naslov avtorja vstopnice ne sme biti enak, lahko pa uporabite naslov obstoječega agenta.

Izberete lahko tudi naslov drugega ponudnika elektronske pošte (Outlook, Gmail…), če ste že opravili integracijo. Naslov prejemnika ne sme biti enak zato izberite naslov podjetja ali kak drug naslov, ki bo služil kot naslov pošiljatelja. Vnesite tudi predmet sporočila in besedilo.

Primer nastavitve LiveAgent dejanja
Nastavitev dejanja

Ko boste končali, morate narediti še končni test obeh orodij. Če bo uspešen, potem orodji delujeta in je integracija končana. V primeru napak pa Zapier ponuja vodič za reševanje težav. Običajno ni potrebno kontaktirati njihove podporne službe, ker lahko rešite težavo s popravkom določenih informacij v poljih.

Uspešen test Stripe in LiveAgent integracije
Uspešen test integracije

Sedaj je na vrsti test integracijskega dogodka v živo. Stripe ima možnost kreiranja testnih naročnin. Pojdite na svoj račun, kliknite na naročnine in izberite “Create a test subscription”. Vnesite testni email naslov in izpolnite podrobnosti. Ko boste ustvarili naročnino, jo morate še prekiniti.

Ustvarite testno naročnino v Stripe
Sklenitev naročnine

Vaša nova naročnina bo vidna v istem delu. Za sprožitev dejanja v LiveAgent in pridobitev vstopnice, boste morali naročnino prekiniti. Opcijo za prekinitev naročnine najdete na desni strani vaše testne naročnine.

Kje v Stripe prekiniti naročnino
Prekinitev naročnine

Ko boste prekinili naročnino, v LiveAgent preverite, če ste dobili vstopnico za novo prekinjeno naročnino.

Vstopnica o novi prekinjeni naročnini
Vstopnica za prekinjeno naročnino

Če ste dobili sporočilo, je integracija Stripe v LiveAgent preko Zapier uspešna. Uporabite jo za izboljšanje izkušnje strank ali komunikacijo s strankami, če prekinejo naročnino. Vrnite se na Zapier, če želite novo integracijo med tema dvema aplikacijama.

Frequently asked questions

Kaj je Stripe integracija?

Stripe integracija je spletna platforma za procesiranje plačil. Vašemu podjetju omogoča varno plačevanje in sprejemanje plačil.

Kako povežete Stripe z LiveAgent?

1. Logirajte se v Zapier račun

2. Pojdite na Zapier - LiveAgent + Stripe

3. Izberite Trigger/Action

4. Kliknite na Connect LiveAgent + Stripe

Nazaj k integracijam Ustvarite račun BREZPLAČNO

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico