• Predloge
  • Predloge e-poštnih napotitev za e-trgovino

Predloge e-poštnih napotitev za e-trgovino

Najti pravi način za privabljanje novih strank v vaše podjetje ni enostavno. V prihodnjih letih bo industrija e-trgovine ugotovila, da se bodo vodilni na trgu osredotočili na prilagajanje izkušenj ter uporabo strojnega učenja in algoritmov UI, da bi pritegnili nove potrošnike. Vendar pa obstaja še ena taktika, ki jo uporabljajo spletni velikani, kot so Amazon, Booking.com, Slack in Airbnb, ki se je izkazala za nenehno privabljanje strank. Metoda, ki jo vsi uporabljajo, se imenuje napotitveno trženje.

Napotitveni programi so vsakemu od teh podjetij pomagali eksponentno rasti z vključevanjem in izkoriščanjem njihovih najpomembnejših sredstev: strank. Kar se je začelo kot dobre ideje za razvoj teh podjetij, je povzročilo skokovit porast njihove rasti z dobro izvedenimi programi, ki so uporabljali napotitveno trženje.

Toda ustvarjanje učinkovitega in uspešnega programa napotitvenega trženja je šele začetek. Pravi izziv je zagotoviti, da vaše marketinške dejavnosti nenehno spodbujajo napotitve. Rezultat bi moral biti, da zveste stranke priporočajo vaše izdelke ali storitve svojim prijateljem in družini.

Kot lastnik trgovine z e-trgovino lahko uporabite napotitveno trženje na različne načine. V tem članku želimo predstaviti prednosti napotitvenega trženja in vam zagotoviti prava orodja, ki vam bodo pomagala pridobiti napotitve vaših obstoječih strank. Preden se lotimo osnov, si oglejte Post Affiliate Pro, odlično orodje za upravljanje vašega partnerskega programa.

Design your own templates

LiveAgent gives you the power to design your own customer email templates. Curious about all the opportunities?

Kaj je napotitveni marketing?

Referenčno trženje je oblika promocije, ki izkorišča različne strategije za spodbujanje priporočil izdelkov. Hkrati se lahko dojema tudi kot spodbujanje prodaje na podlagi priporočil tretje osebe.

Prednosti napotitvenega marketinga

Več študij je potrdilo prednosti napotitvenega marketinga.

Poročilo o stanju napotitvenega trženja za leto 2019 poudarja, da ima 30 % podjetij že vzpostavljen program napotitev, 75 % pa jih pravi, da je to najcenejša metoda za pridobivanje novih strank. Še več, glede na poročilo Nielsen 92 % potrošnikov zaupa priporočilom ljudi, ki jih poznajo.

Najpomembnejša prednost napotitvenega marketinga je, da ljudje ponavadi zaupajo priporočilom nekoga, ki ga poznajo, veliko več kot informacijam, ki jih zagotovi sama blagovna znamka, spletnim pregledom, poročilom ali tržnim raziskavam.

Spodaj si oglejte dodatne prednosti napotitvenega trženja.

Dragocene stranke za vašo spletno trgovino

Skoraj zagotovljeno je, da boste pridobili več zadovoljnih strank, ker se bodo že bolj zavedali vaših izdelkov ali storitev in jih bo spodbudil nekdo, ki jim zaupa. Res je, da bodo končni prodajni rezultati še vedno odvisni od vaše komercialne sposobnosti, a to nedvomno utira pot do uspeha.

LiveAgent v svoji funkciji spremljanja obiskovalcev spletnega mesta prikazuje napotitelje spletnih mest

Povečana donosnost naložbe

Z napotitvenim trženjem se prodajni cikli skrajšajo in proračun za trženje je pod strožjim nadzorom, saj se osredotoča na spodbujanje enega samega preprostega dejanja – napotitev.

Napotitveno trženje v e-trgovini je enostavno izvajati

Strategija napotitvenega trženja ne spremeni prodajnih procesov podjetja ali celotnega marketinškega načrta. Prav tako ne zahteva veliko časa ali truda od marketinške ekipe, ker vaše stranke opravijo veliko promocijskega »dela« namesto vas v smislu priporočil prijateljem ali družinskim članom.

Prilagajanje e-poštne predloge
Ko ustvarite predloge e-poštnih sporočil za napotitev v LiveAgentu, se lahko usedete in se sprostite

Poveča prepoznavnost vaše blagovne znamke e-trgovine

Vsaka potencialna stranka, ki jo v vašo spletno trgovino pritegnejo aktivnosti napotitvenega trženja, bo posredno dostopala do informacij o vaši blagovni znamki, zato se bo njihova prepoznavnost blagovne znamke samodejno povečala.

Sistem, prilagojen vašim potrebam

Spodbude za napotitvene programe lahko ustvarite in prilagodite na podlagi obsežnih informacij, pridobljenih od strank, ki jih zanimajo vaši izdelki ali storitve, in ki jih dopolnjujejo znanja zvestih strank, ki vašo blagovno znamko aktivno napotijo drugim.

Peter Komornik

LiveAgent združuje odličen klepet v živo, ticketing in avtomatizacijo, ki nam omogočajo, da lahko našim strankam nudimo izjemno podporo.

Peter Komornik, direktor
logo slido black

Zadeva predlog e-poštnih napotitev za e-trgovino

  • Priporoči prijatelja – naš novi program s številnimi ugodnostmi
  • Priporočite svojim prijateljem in si prislužite nagrado
  • Imamo nekaj za vas in vaše prijatelje
  • Navedite [product/service] in prejmite [incentive]
  • Deljenje je skrbno – predlagajte [product/service] svojim prijateljem
  • S seboj pripeljite prijatelje ali družino!

Predloge e-poštnih napotitev za e-trgovino

Predloge e-poštnih napotitev za e-trgovino #1


Hey [name],

You shop with us regularly, so we assume you like [product/service].

That’s why we have something to offer you:

Refer [product/service/company] to a friend and receive [incentive] as a reward.

It’s super easy. Just click on the button below, get your dedicated link, ask a friend or family member to visit our store through that link, and encourage them to make a purchase. That’s it!

Button: Click here to refer a friend

Thanks for being with us!

Predloge e-poštnih napotitev za e-trgovino #2


Hi [name],

Your package with [product] is on its way! It should be delivered in the next [X] days.

While you’re waiting for [product], please have a look at our referral options. You can choose one that works best for you:

Earn $[X] for every friend who spends $[Y] at [name of the e-store] this month.
Encourage [X] friends to create an account at [name of the e-store] and get a [Y]% discount off your next purchase.
Receive [X] gift cards to share with your friends and earn [Y] loyalty points for every purchase made using each card.

Decide which option would be the most attractive for you and your friends then share the referral link with your close ones so that you can both enjoy [products/services] at the lowest prices!

If you have any questions or feedback for our referral program, don’t hesitate to contact us. You can either reply to this email or call us at [phone number].

Thanks for supporting our store!

Predloge e-poštnih napotitev za e-trgovino #3


We give away free [products/services]!

It’s not click-bait, we promise you that! You can really receive free [products/services], or at least purchase them for considerably lower than normal prices.

All you need to do is refer our e-store to a friend. Share your referral code [code number] with everyone you care about and earn $[X} in credit for each purchase made by a friend that uses your code.

Again, here’s your referral code:

[code number]

See you around!

Pogosto zastavljena vprašanja

Kaj naj ponudim kot spodbudo za napotitev?

Praktično karkoli bi lahko bila vaša spodbuda za napotitev. V zameno za promocijo svojih izdelkov, storitev ali spletne trgovine na splošno lahko strankam ponudite popust, denar, ki ga lahko porabijo v trgovini, darilno kartico, fizično darilo ali vzorec izdelka. To je močno odvisno od vaše ponudbe in notranjih izračunov.

Kako pogosto naj pošiljam e-poštna sporočila z napotitivjo in ponujam spodbude?

Na to vprašanje je težko dati dokončen odgovor. Če se vaši izdelki ali storitve ne kupujejo pogosto, lahko strankam po vsakem nakupu pošljete e-pošto z napotitvijo. Če pa prodajate hitro prodajno potrošniško blago ali na splošno imate veliko strank, ki se vračajo, lahko določite posebne zahteve, ki jih morajo izpolniti vaše stranke, da prejmejo ponudbo za napotitev.

Preizkusi LiveAgent še danes​

Ponujamo storitve prenosa iz večine priljubljenih rešitev za pomoč uporabnikom.

več kot 3.000 ocen Trustpilot GetApp G2 Crowd

{ “@context”: “https://schema.org”, “@type”: “FAQPage”, “mainEntity”: [{ “@type”: “Vprašanje”, “name”: “Kaj je napotitveni marketing?”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Odgovor”, “text”: “Referenčno trženje je oblika promocije, ki izkorišča različne strategije za spodbujanje priporočil izdelkov. Hkrati se lahko dojema tudi kot spodbujanje prodaje na podlagi priporočil tretje osebe.” } }, { “@type”: “Vprašanje”, “name”: “Kaj naj ponudim kot spodbudo za napotitev?”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Odgovor”, “text”: “V zameno za promocijo svojih izdelkov, storitev ali spletne trgovine na splošno lahko strankam ponudite popust, denar, ki ga lahko porabite v trgovini, darilno kartico, fizično darilo ali vzorec izdelka. To je močno odvisno od vaše ponudbe in notranjih izračunov.” } }, { “@type”: “Vprašanje”, “name”: “Kako pogosto naj pošiljam e-poštna sporočila z napotitvijo in ponujam spodbude?”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Odgovor”, “text”: “Na to vprašanje je težko dati dokončen odgovor. Če se vaši izdelki ali storitve ne kupujejo pogosto, lahko strankam po vsakem nakupu pošljete e-pošto z napotitvijo. Če pa prodajate hitro prodajno potrošniško blago ali na splošno imate veliko strank, ki se vračajo, lahko določite posebne zahteve, ki jih morajo izpolniti vaše stranke, da prejmejo ponudbo za napotitev.” } }] }
Nazaj na predloge Ustvarite račun BREZPLAČNO

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico