Programska oprema za podporo strankam

Programska oprema za podporo strankam omogoča podjetjem učinkovito komunikacijo s strankami preko različnih kanalov. Ponuja možnosti analitike, avtomatizacije ter orodja za produktivnost in gamifikacijo. V tem članku predstavljamo najboljše rešitve za podporno službo v letu 2021 in nasvete za učinkovito upravljanje s programsko opremo za izdelavo zahtevkov.

Kaj je programska oprema za podporo strankam?Kako deluje programska oprema za podporo strankam?Sestavni deli sistema za podporo strankamZakaj v svojem podjetju uporabljati programske rešitve za storitve za stranke?Okrepite odnose s strankamiHitreje rešite težave strankDrastično izboljšajte zadovoljstvo in zvestobo strankZmanjšajte odzivni čas s samopostrežno storitvijoIzboljšajte produktivnost podpornih agentovIzkoristite avtomatizacijo podpore strankamKako izbrati najboljšo programsko opremo za pomoč strankam?Glavne funkcije programske opreme za podporo strankamKljučni dejavniki, ko izbirate programsko opremo za podporo strankamNajboljših 20 ponudnikov programske opreme za podporo strankam1. LiveAgentKljučne funkcijePrednosti in slabostiCena2. MailChimpKljučne funkcijePrednosti in slabostiCena3. SlackKljučne funkcijePrednosti in slabostiCena4. PipeDriveKljučne funkcijePrednosti in slabostiCena5. ClickUpKljučne funkcijePrednosti in slabostiCena6. SocialbakersKljučne funkcijePrednosti in slabostiCena7. BufferKljučne funkcijePrednosti in slabostiCena8. NicereplyKljučne funkcijePrednosti in slabostiCena9. TrelloKljučne funkcijePrednosti in slabostiCena10. Monday.comKljučne funkcijePrednosti in slabostiCena11. ActiveCampaignKljučne funkcijePrednosti in slabostiCena12. JiraKljučne funkcijePrednosti in slabostiCena13. LiveChatKljučne funkcijePrednosti in slabostiCena14. KlaviyoKljučne funkcijePrednosti in slabostiCena15. FreshdeskKljučne funkcijePrednosti in slabostiCena16. Google AnalyticsKljučne funkcijePrednosti in slabostiCena17. IntercomKljučne funkcijePrednosti in slabostiCena18. KlausKljučne funkcijePrednosti in slabostiCena19. ZendeskKljučne funkcijePrednosti in slabostiCena20. SurveyMonkeyKljučne funkcijePrednosti in slabostiCenaPrimerjava programske opreme za podporo strankam1. LiveAgent2. Zendesk Support3. Freshdesk4. LiveChat5. IntercomZaključek

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico