Uporabniku prijazna
programska oprema za pomoč na daljavo.

Odkrijte kako preprosto je lahko sodelovanje na daljavo.

  • ✓ Brez stroškov namestitve  
  • ✓ Storitve za stranke 24/7    
  • ✓ Kreditna kartica ni potrebna    
  • ✓ Prekličite kadarkoli
Uporabljajo ga
Forbes logo
airbus logo
Nascar logo
USC logo
helpdesk software animation

Iščete programsko opremo za pomoč na daljavo?

Delo na daljavo s pomočjo programske opreme za podporo na daljavo postaja za večino ljudi po vsem svetu nova normalnost. Delo na daljavo je bilo v porastu že pred izbruhom COVID-19. Delodajalci postajajo bolj prilagodljivi in se zavedajo, da so delavni in kvalificirani zaposleni prednost njihovega podjetja ne glede na to, s katere lokacije delajo. Po podatkih PRNewswire je 83 % podjetij dejansko uvedlo politiko prilagodljivega delovnega prostora ali pa jo namerava sprejeti. Zakaj? Berite dalje.
  • SaaSworthy Fastest Growing Helpdesk Software Q1 2022
real time collaboration - illustration

Kaj je programska oprema za pomoč na daljavo?

Programska oprema za delo na daljavo vam omogoča, da sodelujete z ekipo in hkrati pomagate svojim strankam. Prava programska oprema za pomoč na daljavo mora imeti funkcionalnosti, ki vam pomagajo pri komunikaciji s sodelavci in strankami iz različnih kanalov, avtomatizaciji poteka dela, ustvarjanju izčrpnih poročil in funkcionalnosti, ki vam pomagajo spremljati količino opravljenega dela.

Kakšne so prednosti uporabe programske opreme za delo na daljavo?

activity - gif

Poveča produktivnost zaposlenih

Po podatkih letne raziskave FlexJoba je 65 % anketirancev zaradi zmanjšanja motečih dejavnikov in prekinitev bolj produktivnih v domači pisarni kot na običajnem delovnem mestu.
heart turning black and white - gif

Poveča zadovoljstvo pri delu

Po podatkih študije Amerisleep je 57 % delavcev na daljavo bolj zadovoljnih s svojim delom kot povprečni Američani.
tune - gif

Zmanjša nivo stresa zaposlenih

Študija Amerisleepa je pokazala tudi, da je skoraj 80 % delavcev na daljavo opisalo svojo običajno raven stresa med delovnim tednom kot “nestresno” ali le “zmerno stresno”.
temperature weather - gif

Je bolj zdravo

Delavci na daljavo običajno vzamejo manj bolniških dni. Po podatkih raziskave o delu na daljavo, ki jo je izvedlo podjetje Indeed, je 50 % zaposlenih na daljavo izjavilo, da je zaradi dela od doma vzelo manj bolniških dni, 56 % pa, da je koristilo manj odsotnosti z dela.
Savings illustration

Ali COVID-19 vpliva na vaše poslovanje?

Če ste se zaradi koronavirusa znašli v težkih časih, vam lahko pomagamo. Strankam, ki si ne morejo privoščiti plačila LiveAgentove mesečne naročnine, ponujamo možnosti kreditiranja. Kontaktirajte nas preko klepeta v živo ali nam pošljite e-poštno sporočilo z opisom svoje situacije, in s skupnimi močmi bomo našli rešitev.

Ključne funkcije programske opreme za pomoč na daljavo

data analysis - illustration
Prava programska oprema za spremljanje dela na daljavo vam bo omogočila spremljanje vsega, od statističnih podatkov o uporabi in uspešnosti agenta do ocen zadovoljstva strank. Ustvarite izčrpna poročila glede na čas, oddelek, agenta, oznako ali kanal. Preberite več…
LiveAgent enable efficient team collaboration - illustration
Programska oprema za upravljanje dela vam mora pomagati pri upravljanju nalog, delovne obremenitve in pri vodenju agentov s funkcijami za avtomatizacijo, ki dodeljujejo odgovornosti, določajo optimalno delovno obremenitev, razdeljujejo naloge, zaznavajo zahtevke v obdelavi in še več. Preberite več…
voice and video chat - illustration
Programska oprema za sodelovanje na daljavo mora podpirati notranje ter zunanje glasovne in video klice. Z notranjimi klici lahko komunicirate s sodelavci, ne da bi uporabljali aplikacije tretjih oseb, z zunanjimi klici pa lahko svoje stranke oskrbujete kar iz domačega naslonjača. Preberite več…
Girl walking having written conversation on her phone
Programska oprema za podporo na daljavo vam mora omogočati komunikacijo s strankami in sodelavci z ene nadzorne plošče. Da bodo ekipe programske opreme na daljavo delovale, uporabite klepet v živo za pomoč strankam v realnem času in interne klepete za komunikacijo s sodelavci. Preberite več…

Kako lahko LiveAgent uporabite za delo na daljavo?

Pri LiveAgentu lahko ekipe za podporo strankam na daljavo najdejo vse na enem mestu.

Preizkusite programsko opremo LiveAgent še danes

Od leta 2004 pomagamo podjetjem pri rasti in skrbi za njihove stranke. Imamo vse, kar je potrebno, da vaše storitve za stranke na daljavo dvignemo na višjo raven.
Web icon

Več kot samo programska oprema za delo na daljavo

Vsebuje vse kar potrebujete v zvezi s storitvami za stranke, s podporo za izdelavo zahtevkov, klepetom v živo, klicnim centrom in družabnimi mediji.

Najbolj pregledana & najbolje ocenjena

LiveAgent je bil v letih 2019 in 2020 najbolj pregledana in najbolje ocenjena programska rešitev za pomoč uporabnikom za mala in srednje velika podjetja.

Vsebinsko bogata in prilagodljiva

Orodje ima več kot 180 funkcij, več kot 40 integracij in skoraj neskončno možnosti prilagajanja vašim potrebam.

V dobrih rokah boste!

Veste kaj imajo skupnega Huawei, BMW, Yamaha in O2? Prav ste uganili.. LiveAgent!

Poskusite brezplačno zdaj Kreditna kartica ni obvezna
G2 Crowd
Capterra
GetApp
Povezani članki zProgramska oprema za pomoč na daljavo
Implementacija klepeta v živo na vašem spletnem mestu poveča število konverzij. V svojo trgovino Shopify dodajte LiveAgent, najhitrejšo programsko opremo za klepet na trgu.

Najboljši klepet v živo za trgovine Shopify

Platforma LiveAgent ponuja klepet v realnem času, ki zmanjšuje količino dohodnih zahtevkov in povečuje stopnjo angažiranosti in prodaje ter izboljšuje učinek na izkušnjo strank. Programska služba ponuja skoraj 200 funkcij in vse podporne kanale pod eno streho, med drugim tudi: gumb za klepet, proaktivna povabila na klepet, vdelano sledenje v klepetu in interni klepet. Gumb za klepet je mogoče postaviti kamor koli na spletno stran in lahko izberete že pripravljen gumb iz galerije gumbov.

LiveAgent je popolnoma opremljena programska oprema za storitveni center, ki za združevanja postopkov uporablja sistem za izdelavo zahtevkov.

Programska oprema za storitveni center za boljšo uporabniško izkušnjo

Programska oprema za storitveni center, kot je LiveAgent, je ključna za boljše upravljanje službe za pomoč uporabnikom in nudenje boljših storitev strankam, ki želijo sodelovati z vašim podjetjem prek različnih kanalov komunikacije, kot so klepet v živo, družabna omrežja in SMS sporočila. Celovita rešitev združuje vse te kanale v enega in pomaga preprečevati izgubljene poizvedbe strank ter zagotavlja jasno in učinkovito komunikacijo.

Se selite iz OTRS? Preidite se na LiveAgent s pomočjo našega vtičnika ali pa se obrnite na nas in nam dovolite, da to rešimo namesto vas

Ali razmišljate o selitvi iz OTRS?

The LiveAgent software offers various tools for customer support, including a centralized helpdesk for all channels, customized knowledge base creation, social media integration, and fast live chat support. Agents can handle inquiries from different departments and prioritize them according to tags or date received, while also tracking each customer's journey through the context-rich hybrid ticket stream. Additionally, customers can access self-help information such as FAQs, forums, and articles with your branding, leading to improved satisfaction and sales generation.

Razširite svoje samostojno podjetje z LiveAgent, najbolj pregledano in #1 ocenjeno programsko opremo za pomoč malim in srednje velikim podjetjem v letu 2020. Bodite bližje svojim strankam in jim pomagajte hitreje z LiveAgent.

Program za pomoč strankam za samostojne podjetnike

LiveAgent je večkanalna programska oprema za pomoč strankam, ki je primerna za podjetja in agencije. Ponuja klepet v živo, interaktivno tehnologijo glasovnega odziva, edinstvene CRM vpoglede in analitiko. Program omogoča prilagodljivost glede dodajanja in odstranjevanja agentov. Pomaga zmanjšati število zahtevkov in prihraniti čas pri ponavljajočih se nalogah. CRM sistem omogoča segmentacijo strank, pregled preteklih informacij, bolj gladko komunikacijo in konkurenčno prednost. LiveAgent je najbolj pregledana in ocenjena programska oprema za pomoč uporabnikom za mala in srednje velika podjetja v letu 2020.

Želite prenesti podatke iz Extenda na drugo programsko rešitev? Oglejte si programsko opremo LiveAgent in se prepričajte o njenih prednostih. Še danes začnite z brezplačnim preizkusom.

Prehajate iz Extenda na programsko opremo LiveAgent?

LiveAgent je najbolj komentirana in #1 ocenjena programska oprema za pomoč uporabnikom za mala in srednje velika podjetja v letih 2019 in 2020, ki zagotavlja podporo svetovnega razreda. Podjetja, kot so Huawei, BMW, Yamaha in Univerza Oxford že uporabljajo LiveAgent storitve. LiveAgent ponuja različne plačljive pakete, vključno z neomejeno zgodovino zahtevkov, e-poštnimi naslovi, gumbi za klepet in oddajo obrazcev. Obstaja tudi brezplačni paket, s 7-dnevno zgodovino zahtevkov in omejenimi funkcijami.

Če iščete brezplačno bazo znanja, vam jo lahko LiveAgent zagotovi brezplačno. Oglejte si našo službo za pomoč uporabnikom in izvedite več.

Iščete brezplačno programsko opremo za bazo znanja?

LiveAgent je visokokakovosten sistem za podporo strankam s trženjem in integracijami družbenih medijev. Uporabniki so zelo zadovoljni z njegovo uporabo in vrednostjo za denar.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico