Pregled bota Manychat

Pregled bota Manychat
Compare Pregled bota Manychat with other in: How Pregled bota Manychat is doing on review portals
4.6
Average rating based on data from trusted review portals
133 reviews

Manychat chatbot je rešitev za avtomatizacijo interaktivnih pogovorov na Instagramu, Facebooku in SMS-ih. Je enostaven za uporabo z nekaj občasnimi napakami v hitrosti. Preberite to recenzijo in ugotovite, ali vas bo Manychat navdušil.

Pricing
Starting from:
$ 0 ali 15   na mesec
Free trial: Yes
Free version: Yes

Andrej Csizmadia

Editor's rating

Andrej Csizmadia
Overall rating
4.7
Uporabniška izkušnja
5
Cena
5
Izvedba
4

Key takeaways

Pros

  • Brezplačna uporaba
  • Zelo prijazen uporabniški vmesnik
  • Privlačne funkcije glede na dejstvo, da je brezplačno orodje

Cons

  • Majhne razlike v cenovnih načrtih
  • Občasne napake zaradi težav s Facebook API-jem
  • Ni vgrajenega koledarja

Uvod v uporabo funkcije Manychat bot

Manychat je platforma za gradnjo chatbotov, zasnovana za ustvarjanje interaktivnih chatbotov v Instagram Direct Messages, Facebook Messengerju in SMS. Zagotavlja vizualni vmesnik povleci in spusti, ki uporabnikom omogoča oblikovanje in prilagajanje svojih chatbotov, ne da bi jim bilo treba napisati kodo. Platforma ponuja tudi vrsto privlačnih funkcij. Primeri vključujejo vnaprej izdelane predloge, segmentacijo občinstva, oddajanje in analitiko.

Domača stran Manychat

Zame se je postopek namestitve Manychata začel z obiskom spletnega mesta Manychat in klikom na gumb »Začnite brezplačno«. Od tam so me prosili, naj izberem enega od štirih kanalov: Instagram, Facebook, Telegram in WhatsApp. Ker sem želel preizkusiti chatbota na Facebook Messengerju, sem kliknil to možnost in nadaljeval s prijavo s svojim Facebook računom, kot je zahtevano.

Manychat - za nadaljevanje izberite svoj kanal

Manychat je zahteval dostop do vrste različnih podrobnosti o meni in straneh, ki jih imam, kot so ime, profilna slika, e-poštni naslov, upravljanje in dostopanje do strani in drugo. Ni mi preostalo drugega, kot da sem se strinjal in potem sem lahko šel dlje.

Manychat zahteva dostop do Facebooka

Med postopkom registracije Manychat ponuja preprosto izkušnjo, ki uporabnikom pomaga pri nastavitvi klepetalnega robota. Čas, ki je potreben za prijavo v Manychat, je po mojem mnenju odvisen od uporabnikovega poznavanja takšnih postopkov prijave. Na splošno lahko postopek namestitve traja od nekaj do več minut.

Postopek registracije Manychat

Na splošno menim, da si Manychat prizadeva narediti postopek namestitve čim lažji za novince. Programska oprema je zasnovana tako, da je uporabniku prijazna in intuitivna. Po mojem mnenju podjetje zagotavlja obsežno podporo in vire za pomoč uporabnikom, da hitro začnejo delovati.

Manychat - izberite svojo poslovno rešitev

Funkcije in izvedba bota Manychat

Na splošno se mi zdi Manychat čist in intuitiven uporabniški vmesnik. Platforma ima očesu prijazno vizualno zasnovo, ki olajša krmarjenje in uporabo. Z lahkoto sem našel tisto, kar sem potreboval v aplikaciji, in brez večjih težav začel graditi svoje avtomatizacije chatbota.

Všeč mi je dejstvo, da Manychat ponuja široko paleto funkcij in možnosti za ustvarjanje chatbotov in avtomatizacije.

Manychat - nastavite svojo avtomatizacijo

Posebej cenim naslednje funkcije: nastavitev ključnih besed, orodja za rast in urejevalnik povleci in spusti. Na voljo je tudi veliko vnaprej izdelanih predlog in zaporedij avtomatizacije, ki so se mi zdela v pomoč pri hitrem začetku. Moji najljubši primeri vključujejo primere uporabe, kot so »povečanje angažiranosti«, »zajem telefonskih številk« in »obveščanje o izdelkih«.

Manychat - začnite s predlogo

Občutek imam, da se vam bo platforma na začetku morda zdela zmedena, še posebej, če niste seznanjeni s tehnologijo chatbotov. Vendar Manychat ponuja vrsto podpore in virov vadnic, ki uporabnikom pomagajo pri začetku. To vključuje obsežno bazo znanja, video vadnice in forum skupnosti, kjer lahko uporabniki postavljajo vprašanja in prejemajo navodila od drugih. Na splošno menim, da ima Manychat uporabniku prijazen vmesnik in obsežen nabor funkcij za gradnjo chatbotov in avtomatizacije v brezplačnem načrtu.

Zmogljivost in uporabnost

Da bi ocenil učinkovitost in uporabnost klepetalnega robota, sem se odločil, da ga povežem z eno od mojih testnih Facebook strani. Kar zadeva nastavitev tokov chatbota, se mi je zdel postopek relativno preprost. Na voljo so privlačne predloge, ki sem jih seveda izkoristil. Če pogledamo, kako se je chatbot obnesel na različne uporabniške vnose, tukaj res ne morem reči negativnih besed. Manychat se je odzival točno tako, kot sem nastavil vse ukaze. Edina stvar, nad katero bi se lahko pritoževal, je bila hitrost odgovorov. Morda pa je odvisno od dejavnikov, kot je na primer hitrost interneta. Skratka, klepetalni robot je naredil tisto, za kar je namenjen.

Cene bota Manychat

To je brezplačna rešitev z enim plačanim paketom, ki je na voljo, če želite povečati svoje funkcije. Oglejmo si možnosti naročnine podrobneje spodaj.

Brezplačni paket

Brezplačni načrt ponuja različne funkcije, ki so lahko povsem dovolj za vaše potrebe, odvisno od njihove velikosti. Nekatere funkcionalnosti, ki jih dobite v tej možnosti, vključujejo neomejene tokove chatbota, 10 oznak, 2 zaporedji in 3 ključne besede. Pomanjkljivost tega načrta je, da vključuje blagovno znamko Manychat, kar se meni osebno zdi neprijetno.

Načrt Pro

Kar zadeva plačljivi načrt, stane 15 USD na mesec. To je razmeroma nizka pristojbina glede na funkcije, ki jih ponuja. Primeri vključujejo neomejene tokove chatbota, neomejene oznake in zaporedja, brez blagovne znamke Manychat in celo zbiranje podatkov o stiku z enim dotikom.

Zaključek

Za zaključek pregleda naj povem, da sem zelo užival v preizkušanju programske opreme Manychat chatbot. Po mojem mnenju je to odlično orodje za mala podjetja z osnovnimi potrebami, ko gre za klepetalne robote. Klepetalni robot je enostaven za nastavitev in uporabo, cene pa ne bi mogle biti bolj proračunu prijazne. Rekel bi, da bo vsakemu novincu ta chatbot do neke mere všeč. Čeprav funkcije morda niso preveč bogate (v primerjavi z alternativnimi rešitvami), vas to dejstvo ne bi smelo odvrniti.

Pogoste napake in težave

Zakaj moj bot pošilja napačna sporočila?

Vaš bot lahko pošilja napačna sporočila iz več razlogov. Če želite najti te razloge, morate preveriti 4 stvari. Najprej preverite, ali je vklopljen »Takojšnji odgovor«. Če ga imate vklopljenega, lahko povzroči težave. Drugič, oglejte si predloge po meri v upravitelju oglasov. Če svoje akcije niste povezali z orodjem JSON v Manychatu, so lahko tudi sporočila botov napačna. Če nadaljujemo, pomembno je, da preverite, ali hkrati ne uporabljate drugih robotov za klepet. To lahko vpliva tudi na natančnost sporočil bota. Nazadnje, težava bi lahko bila v sprožilcih klepeta v živo – oglejte si jih in preverite, ali delujejo, kot bi morali.

Kaj storiti, če ne morem dodati strani v Manychat?

Če želite nove strani povezati z Manychatom, morate biti skrbnik teh strani na Facebooku. Če je to vaš primer, morate samo klikniti »ustvari nov račun« v aplikaciji Manychat in ustvariti račun. Nato boste videli možnost za povezavo Facebook strani – kliknite na gumb in sledite korakom. Če ne vidite strani, ki jih želite dodati, boste morali pregledati svoje poslovne integracije v Facebooku. Morda za Manychat niso vklopljene pravilne nastavitve. Če jih prilagodite, boste odpravili težavo.

Kako odstranim Facebook stran iz Manychata?

Če želite odstraniti Facebook stran iz Manychata, pojdite v svoj račun Manychat, se pomaknite do »Nastavitve« in nato »Povezane strani«. Od tam kliknite gumb »Odstrani« poleg strani, ki jo želite odstraniti. Potrdite dejanje in stran bo prekinjena z Manychatom.

Product reviews

Proaktivna vabila za klepet za vsako priložnost, ki so že vnaprej pripravljena. Uporabite jih za sodelovanje z vašimi strankami na strateških straneh vašega spletnega mesta danes.

Proaktivne predloge za klepet

LiveAgent ponuja programsko opremo za klepet v živo, ki omogoča izboljšanje storitve podpore strankam ter povečanje prihodkov podjetja. Podjetja s podporo za klepet v živo imajo 38% več možnosti, da kupci izberejo njihove izdelke ali storitve. LiveAgent ponuja zgodovino klepeta, interni klepet in pogled na tipkanje v realnem času. Začetek je brezplačen in vedno dosegljiva je podpora. Oblikovanje strani s pogostimi vprašanji je ključno za oblikovanje odnosov s strankami in vključuje pomembna vprašanja, organizirano strukturo ter jedrnato obliko vprašanj in odgovorov. Močan sistem za zahtevke in klepet v realnem času sta ključna za upravljanje večkanalne komunikacije s strankami.

Programska oprema za izdelavo zahtevkov je sistem, ki omogoča, da se težave strank lažje razrešijo. To je preprostejša metoda kot reševanje težav strank po elektronski pošti.

Programska oprema za izdelavo zahtevkov

LiveAgent je programska oprema za upravljanje e-pošte, ki ponuja številne lastnosti, integracije in alternative. Podjetje prejema nagrade in certifikate ter ima pozitivne ocene strank. Poleg tega ponuja tudi rešitve za pomoč strankam, odjemalski portal, dohodne klicne centre in samopostrežno programsko opremo. LiveAgent ima tudi partnerski program in akademijo ter spletni seminar. Družba je v lasti Quality Unit, LLC in spoštuje varnostno politiko zasebnosti. Na voljo je brezplačna preizkusna različica, za pomoč pa so na voljo tudi kontaktni center in podpora za selitev podatkov.

Kakšna so pričakovanja in preference strank za vaše podjetje? Statistiko najdete v našem članku in se prepričajte sami.

Pričakovanja in preference

Stranke imajo visoka pričakovanja glede klepeta v živo, saj pričakujejo skoraj takojšen odgovor na svojo poizvedbo. Običajno pričakujejo odziv v 6 do 15 sekundah, vendar je povprečna čakalna doba 45 sekund. Visokokakovostna podpora je bolj pomembna kot hitrost, saj jo ceni 95 % strank. Večina strank ima raje človeško interakcijo kot klepetalnice. Posledično spletni potrošniki ocenjujejo podporo v realnem času kot najpomembnejšo funkcijo spletnega mesta.

Izvedite več o avtomatizaciji klicnih centrov. Razumite ga poglobljeno z razlago strokovnjakov.

Avtomatizacija klicnega centra

Avtomatizacija klicev v klicnih centrih lahko izboljša storitve za stranke na različne načine, vključno s sprostitvijo časa zaposlenim, avtomatiziranjem usmerjanja klicev in omogočanjem povratnega klica ter uporabo več komunikacijskih kanalov. Prednosti avtomatizacije vključujejo skrajšanje časa obravnave na stranko, nižje stroške in izboljšanje zadovoljstva zaposlenih. Trenutni glavni trendi avtomatizacije vključujejo digitalno transformacijo, poenostavljeno interakcijo s strankami, podporo za različne komunikacijske kanale in prilagajanje prek analize poti strank.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico