Pregled Microsoftovega bota (Azure Bot Service)

Pregled Microsoftovega bota (Azure Bot Service)
Compare Pregled Microsoftovega bota (Azure Bot Service) with other in: How Pregled Microsoftovega bota (Azure Bot Service) is doing on review portals
4.6
Average rating based on data from trusted review portals
1333 reviews

Klepetalni robot Azure, ki ga je razvil Microsoft, je široko uporabljeno in ugledno orodje za podporo strankam in storitve chatbota. Številne stranke so ga pohvalile zaradi njegove zmogljivosti in zanesljivosti, znan pa je tudi po tem, da lahko deluje brez večjih motenj.

Pricing
Starting from:
$   na mesec
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: Yes

Santiago Montaldo

Editor's rating

Santiago Montaldo
Overall rating
4
Uporabniška izkušnja
5
Cena
3
Izvedba
4

Uvod v uporabo funkcije Microsoftov bot

Microsoft Azure Chatbot je platforma za razvoj chatbotov v oblaku, ki jo je razvil Microsoft. Je del storitve Azure Bot Service, ki podjetjem in razvijalcem omogoča gradnjo, testiranje, uvajanje in upravljanje chatbotov na platformah, kot so spletna mesta, mobilne aplikacije in platforme za sporočanje, kot sta Skype in Slack.

Če se želite registrirati za chatbota, morate najprej ustvariti račun Azure. Da bi to naredil, sem šel na spletno mesto za brezplačno prijavo in nadaljeval z registracijo. Moj e-poštni naslov je bil samodejno prepoznan, saj sem že ustvaril račun, tako da sem moral samo vnesti svoje geslo in potrditi prijavo v aplikaciji Authenticator v telefonu.

Microsoft Azure - vaš profil

Ko sem opravil dvofaktorsko preverjanje, so me prosili, da izpolnim precej dolg obrazec. Zahteval me je za več podrobnosti, kot so moje polno ime, država, ID za DDV podjetja in druge informacije.

Ko sem posredoval te podrobnosti, sem se moral strinjati z nekaterimi pogoji in lahko sem nadaljeval.

V nadaljevanju postopka prijave so me prosili, da predložim podatke o svoji kreditni kartici. Ta pristop mi res ni všeč (še posebej, ko gre za brezplačna orodja, ki jih poskušam preizkusiti in pregledati). Vendar sem Microsoftu brez preveč razmišljanja dal svoje podatke za obračun. Na tej stopnji sem naletel na težavo – nisem mogel uporabiti kartice, ki ni bila registrirana v isti državi, kot sem jo izbral v prejšnji fazi za svoje podatke o naslovu. To je nekoliko dražilo in naredilo postopek bolj naporen.

Microsoft Azure - preverjanje identitete s kartico

Na srečo so me v naslednjem koraku prosili za povratne informacije, zato sem takoj omenil težavo v upanju, da bo ekipa glede tega kaj naredila.

Microsoft Azure – povratne informacije o namestitvi

Vse skupaj mi je vzelo cca 7-10 minut, skupaj s čakanjem na potrditveno sms sporočilo s kodo.

Microsoft Azure – kako začeti

Na splošno bi rekel, da sta tako postopek prijave kot prvi vtis o orodju prijazna za novince. Po prijavi sem malo raziskal uporabniški vmesnik in name je naredil pozitiven vtis. Krmarjenje po njem je bilo enostavno in jasno.

Funkcije in izvedba Microsoftovih botov

Ko sem nekaj časa pregledoval programsko opremo, sem začel raziskovati njene različne funkcije in primere uporabe.

Kar zadeva uporabne storitve umetne inteligence, sem lahko izkoristil več funkcij, kot so organizator obrazcev, svetovalec za meritve, video analizator in storitev botov.

Storitve Microsoftovih botov

Če želite ustvariti chatbota, morate izbrati eno od programskih orodij, povezanih z Microsoftom. Na žalost nisem poznala nobene od njih, zato sem izbrala prvo – Mio.

Možnosti storitev Microsoftovih botov

Na tej stopnji postopka je bilo zelo enostavno krmariti po aplikaciji. Vse je bilo jasno in razumljivo. Morda bi kdo lahko trdil, da je uporabniški vmesnik nekoliko preveč bel in neotipljiv, vendar me ni zares motilo.

Microsoftov chatbot - naročite se na Mia
Microsoftov chatbot - naročite se na Mia

Nekaj, kar me je presenetilo, je bilo, da določena orodja znotraj Microsofta niso bila zares brezplačna za uporabo. Na primer, Mia je imela en mesec brezplačno preskusno obdobje, nato pa je imela 1.701 €/uporabnika/enkratno plačilo.

Nekateri drugi klepetalni roboti sploh niso bili na voljo za državo mojega prebivališča, a so se vseeno pojavili na seznamu. Ta del je bil razočaran in frustrirajoč.

Microsoftov chatbot - Intumit

Kar zadeva kakršno koli podporo ali vadnice, ko potrebujete pomoč, mi je bilo zelo všeč videti različne vire, namenjene pomoči neizkušenim uporabnikom.

Zmogljivost in uporabnost

Ko sem se seznanil z večino funkcij in različnimi ponujenimi storitvami chatbotov, sem se odločil preizkusiti delovanje in uporabnost enega od chatbotov. Razmestil sem ga na svoje testno spletno mesto. Ena od glavnih prednosti uporabe Azure Chatbot je po mojem mnenju njegova zmožnost razumevanja naravnega jezika in odzivanja na uporabniške vnose v pogovornem načinu. Bil sem zelo zadovoljen s tem, kako je bot to rešil. Klepetalni robot je deloval na naraven in intuitiven način. Še več, ker je klepetalni robot Azure zelo prilagodljiv, sem lahko prilagodil vedenje in odzive klepetalnega bota, da bi izpolnil posebne potrebe svojih potencialnih uporabnikov. Klepetalnega robota sem na primer konfiguriral tako, da zagotavlja določene informacije in izvaja določena dejanja na podlagi uporabniškega vnosa.

Cene Microsoftovih botov

Microsoft ponuja več različic svojih cenovnih načrtov, tako z naročniškimi načrti kot dodatnimi plačljivimi dodatki.

Brezplačni paket

Eden od dveh cenovnih načrtov za Microsoftov chatbot je brezplačen načrt. V njem imate neomejeno število sporočil za standardne kanale, pa tudi do 10 000 sporočil na mesec za premium kanale.

Načrt S1

Na drugi strani pa je tudi naročniški paket S1. Ta ni brezplačen, saj ima določene stroške. Medtem ko standardni kanali niso plačljivi, premium kanali stanejo 0,50 USD za vsakih 1000 sporočil.

Dodatni stroški

Poleg dveh zgoraj navedenih cenovnih načrtov boste morda morali kriti številne dodatne stroške. Vključujejo:

  • Storitev Azure Bot
  • Vpogled v aplikacijo
  • Razumevanje jezika
  • QnA Maker
  • Govor

Zaključek

Če povzamem svoj pregled, lahko rečem, da je bilo vsekakor zanimivo preizkusiti Microsoftov chatbot. Cene morda niso najbolje strukturirane na svetu, vendar vsekakor obstaja načrt za vsako vrsto proračuna – velikega in majhnega. Čeprav je prijava morda nekoliko zahtevna, bo splošni uporabniški vmesnik celotnega klepetalnega robota nadomestil to nevšečnost. Če pogledamo nabor različnih funkcij, so vsekakor široke in raznolike. Zaradi tega menim, da ima Microsoftov chatbot možnost pritegniti široko bazo strank. Deluje brez težav in se lahko uporablja na številne načine. Če želite preveriti, ali je primeren za vaše podjetje, je verjetno najbolje, da izkoristite njihovo preskusno različico in sami vidite, za kaj gre!

Pogoste napake in težave

Kako zaženem bota Azure lokalno?

Jedrna orodja Azure Functions Core Tools morajo biti nameščena na vaš razvojni stroj, da lahko lokalno izvajate Azure Bot. Osnovna orodja Azure Functions vam omogočajo lokalno izvajanje funkcij Azure, ki jih lahko uporabite za zagon vašega bota. Ko imate nameščena osnovna orodja Azure Functions, lahko lokalno zaženete svojega bota tako, da odprete ukazni poziv, se pomaknete v korenski imenik svojega bota, zaženete ukaz »func start« in obiščete spletno mesto, da ga preizkusite.

Kako preizkusim storitev botov Azure?

Z uporabo emulatorja storitve Azure Bot Service lahko preizkusite storitev Azure Bot Service. Svojega bota je mogoče preizkusiti lokalno, preden ga uvedete v Azure z uporabo emulatorja. Ko uvedete svojega bota v Azure, ga lahko preizkusite z emulatorjem storitev Azure Bot. Z emulatorjem je mogoče preizkusiti tako V4 kot V3 kompleta SDK Bot Framework.

Kako integriram Azure bot na svoje spletno mesto?

Azure Bot je mogoče integrirati v vaše spletno mesto z uporabo kanala spletnega klepeta storitve Azure Bot. Z vdelavo pripomočka za spletni klepet na vaše spletno mesto lahko uporabniki komunicirajo neposredno z vašim botom. Več podrobnosti o tem lahko najdete na spletnem mestu chatbota.

Product reviews

Oglejte si naš pregled programskega telefona Icanblink in preverite, kako se je obnesel v naših vsakodnevnih poslovnih testih.

Pregled programskega telefona Icanblink

LiveAgent je programska oprema za pomoč strankam, ki vključuje klepet v realnem času. Brezplačna različica odjemalca za klepet je na voljo v LiveAgent-u, ki se lahko uporablja za izboljšanje izkušnje strank in povečanje njihove lojalnosti. Poleg tega podjetje ponuja tudi druge produkte, kot so VoIP telefonski sistemi, programska oprema za dohodni klicni center in upravljanje pritožb. Pri dodajanju klepeta na spletno mesto je ključno izbrati ponudnika programske opreme, ki najbolje ustreza poslovnim potrebam. Na voljo je tudi klepet v živo, ki je pomemben kanal za storitve za stranke, ki ponuja skoraj takojšnje odgovore in konkurenčno prednost po ugodni ceni. LiveAgent je lahko koristen za podjetja, ki želijo izboljšati svoje storitve za stranke.

Porabite manj za svoj klicni načrt z VoIP telefonskimi sistemi in integracijami ter na našem seznamu izberite najboljšega zase.

20 najboljših VoIP telefonskih sistemov in integracij

Klepeti v živo so pomembni za prvi vtis in zadrževanje strank na spletni strani ter za navzkrižno prodajo. FrëschKëscht uporablja LiveAgent za pomoč strankam in boljšo organizacijo notranjega dela. LiveAgent ponuja 175 funkcij in 40 integracij ter pakete za različne potrebe uporabnikov. Programska oprema za dohodne klice in za klepet v živo sta ključni za izboljšanje storitve strankam in povečanje prodaje. LiveAgent ima 24/7 podporni servis in je enostaven za uporabo.

Ali menite, da je že skrajni čas, da začnete uporabljati chatbote v svojem podjetju za podporo strankam? Razmislite o uporabi orodja Manychat.

Pregled bota Manychat

Programska oprema za izdelavo zahtevkov je sistem, ki omogoča lažje reševanje težav strank kot elektronska pošta. V članku najdete statistiko o pričakovanjih in preferencah strank. Izvedite več o avtomatizaciji klicnih centrov z razlago strokovnjakov. LiveAgent je programska oprema za pomoč strankam, VoIP telefonski sistemi, samopostrežna programska oprema in še več. Kontaktirajte nas za demo različico in se naročite na naše novice z najnovejšimi posodobitvami in popusti.

Programska oprema Softphone uporablja internet za telefonske klice. Namestite ga lahko na številne naprave in ima enako zmogljivost kot službeni telefon.

Programska oprema softphone

Programski telefoni, kot je softphone, ponujajo napredne funkcije in zmožnosti, kot so takojšnje sporočanje v klepetu, konferenčni klici in integracija z drugimi orodji, ki izboljšujejo poslovno komunikacijo. Vendar pa imajo lahko tudi nekatere slabosti, kot so odvisnost od internetne povezave, omejena združljivost z napravami in možnost tehničnih težav. Obstajajo različne vrste programskih telefonov, vključno z namiznimi, mobilnimi, spletnimi in hibridnimi. Za organizacije je pomembno, da upoštevajo prednosti in slabosti ter izberejo tisto, ki najbolj ustreza njihovim potrebam.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico