Pregled baze znanja Bitrix24

Pregled baze znanja Bitrix24
Compare Pregled baze znanja Bitrix24 with other in: How Pregled baze znanja Bitrix24 is doing on review portals
4.1
Average rating based on data from trusted review portals
1575 reviews

Baza znanja Bitrix24 je obsežna funkcija, ki je zelo podobna priljubljenim graditeljem spletnih mest. To je lahko dobra ali slaba stvar, odvisno od tega, kakšen tip uporabnika ste in kaj pričakujete od programske opreme baze znanja. Nekateri uporabniki bodo morda cenili napredne…

Pricing
Starting from:
$ 49   na mesec
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: No

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
3.7
Uporabniška izkušnja
5
Cena
3
Izvedba
3

Key takeaways

Pros

  • Napreden način gradnje baze znanja
  • Bogat s funkcijami in enostaven za krmarjenje
  • Odlične možnosti prilagajanja

Cons

  • Za nekatere uporabnike je lahko po nepotrebnem zapleteno
  • Dolgotrajen proces gradnje

Baza znanja Bitrix24 je obsežna funkcija, ki je zelo podobna priljubljenim graditeljem spletnih mest. To je lahko dobra ali slaba stvar, odvisno od tega, kakšen tip uporabnika ste in kaj pričakujete od programske opreme baze znanja. Nekateri uporabniki bodo morda cenili napredne možnosti prilagajanja, druge pa bo morda prestrašilo ogromno število možnosti. V obeh primerih ima Bitrix24 dobro zasnovan graditelj baze znanja in je enostaven za uporabo, ko se ga navadite.

Začetek uporabe Bitrix24

Bitrix24 je ruska programska oprema za CMS, CRM, produktivnost, upravljanje opravil in sodelovanje, ustanovljena leta 1998, prva uradna izdaja pa leta 2003. Zaradi širokega nabora funkcij je priljubljena izbira za mnoga mala in velika podjetja po vsem svetu, ki uporabnikom daje možnost, da delo z mnogimi orodji v eni vsestranski rešitvi.

Tisti, ki poznajo Bitrix24, vedo, da je registracija zelo enostavna, dovolj je le, da izpolnite obrazec za registracijo in potrdite svoj elektronski naslov. Nato dobite dostop do svojega računa Bitrix24 in se lahko začnete seznanjati z uporabniškim vmesnikom. Za ta pregled sem uporabil spletno aplikacijo Bitrix24 in čeprav jo že poznam, sem rabil kar nekaj časa, da sem se spomnil, kako učinkovito krmariti po njej.

Pregled vira Bitrix24

Uporabniški vmesnik dela vse, kar je v njegovi moči, da ohranja stvari urejene, vendar lahko včasih postane frustrirajoče, zlasti če želite delati z več orodji in funkcijami hkrati. Bitrix24 je zelo obsežna rešitev, ki pokriva najbolj priljubljene zmogljivosti CRM in še več. To pojasnjuje, zakaj novi uporabniki menija in vmesnika niso najlažji za obvladovanje.

Možnosti menija so neverjetno široke, zato si vzemite nekaj časa, da se jim prilagodite, ko začnete uporabljati Bitrix24. Iskanje funkcije zbirke znanja je zato lahko dokaj zahtevna naloga, če ne veste, kje začeti iskati. Funkcija baze znanja je skrita pod razdelkom Podjetje v levem meniju. Ko kliknete Podjetje, lahko na zgornji plošči menija vidite možnost Zbirka znanja.

Pregled strukture podjetja Bitrix24

Uporabniška izkušnja in funkcije

Uvod v bazo znanja Bitrix24 izgleda precej dobro. To je zahvaljujoč dobro oblikovanemu pozdravnemu zaslonu, ki vam ponuja dve možnosti – ustvarite novo bazo znanja ali si oglejte vodnik za pomoč. Ko kliknete Ustvari novo bazo znanja, se prijetna izkušnja nadaljuje. Za začetek lahko izberete predlogo baze znanja ali pa začnete iz nič. Kakor koli že, sledijo odlične možnosti prilagajanja.

Bitrix24 prilagodite svojo bazo znanja

Celoten graditelj baze znanja je zelo podoben graditeljem spletnih mest, kot je Wix. To lahko razumemo kot dobro in slabo stvar, odvisno od zornega kota, iz katerega prihajate. Graditelj je odličen način za podjetja, da načrtujejo, oblikujejo in upravljajo svojo bazo znanja, hkrati pa je lahko zelo dolgotrajen proces, zlasti za uporabnike brez afinitete do izdelave spletnih strani. Ustvarjalci lahko uživajo, ko pustijo svoji ustvarjalnosti divjo, medtem ko bodo uporabniki, ki potrebujejo delujočo bazo znanja takoj po izdelavi, razočarani. Vendar pa je graditelj baze znanja intuitiven za uporabo in je preprost za krmarjenje.

Bitrix24 - uredite videz svoje baze znanja

Urejevalnik baze znanja Bitrix24 vam omogoča prilagoditev skoraj vsega. Dodate lahko nove bloke in izbirate med ogromno različnimi možnostmi – besedilnimi polji, slikami, videoposnetki in naslovi ter elementi spletnega mesta, kot so meniji, noge, gumbi, povezave, polja CRM ali celo spletna trgovina. Ne vem, zakaj bi kdo želel svoji bazi znanja dodati spletno trgovino, vendar mislim, da je lepo, da je ta možnost na voljo. Ta urejevalnik baze znanja je resnično nekaj drugega in vedno lahko najdete, kar potrebujete, v kakršnih koli okoliščinah.

Bitrix24 Prilagajanje vaše baze znanja

Vendar pa je ob obilici možnosti preprosto prelahko narediti slabo oblikovano spletno stran brez namena, še posebej, če vam manjka nekaj osnovnega znanja o uporabniških vmesnikih in uporabniški izkušnji. Zato je nekaj načrtovanja nujno, preden začnete graditi ločene strani za svoje članke. To je lahko problematično, zlasti za podjetja z velikim obsegom tem, ki jih morajo obravnavati, poleg tega, da se morajo odločiti, kako natančno želite videti in krmariti svojo bazo znanja. Samo možnosti besedilnih polj so lahko same po sebi za nekatere uporabnike prevelike.

Bitrix24 - dodajte blok v svojo bazo znanja

Ko najdete ustrezen element besedilnega polja za vaš dizajn, lahko začnete pisati. Obstaja veliko možnosti z različnimi kompozicijami in dizajni, zato toplo priporočam, da najprej naredite nekaj načrtovanja strani. Bitrix24 ponuja preprost nabor možnosti za oblikovanje besedila, ki vas ne bo razočaral. Pričakujete lahko običajen nabor, tako kot ga vidite v priljubljenih urejevalnikih besedila – možnosti krepkega, ležečega in podčrtanega, nastavitve poravnave, možnosti povezav, nastavitve barve besedila in ozadja in drugo.

Bitrix24 - Ustvari novo stran

Na splošno je uporaba urejevalnika baze znanja v Bitrix24 precej preprosta, vendar si morate pustiti nekaj časa, da se ga navadite. Kot sem že omenil, si vsak uporabnik ne želi sodelovati s polnopravnim urejevalnikom spletnega mesta. Če morate hitro narediti preprosto bazo znanja, priporočam, da se držite le nekaj elementov in vsekakor uporabite predlogo kot izhodišče. Vaše delo bo veliko lažje in hitrejše.

Cena

Cenovne načrte Bitrix24 smo obravnavali v drugem pregledu funkcij, vendar jih poglejmo še enkrat za vsak slučaj. Bitrix24 ponuja štiri cenovne načrte, od katerih vsak dodaja nove funkcije za višjo ceno. Vsi načrti vključujejo bazo znanja, vendar dražji dodajo še nekaj povezanih funkcij. V brezplačnem paketu dobite bazo znanja podjetja.

Brezplačni paket

Ta načrt je popolnoma brezplačen in vključuje eno bazo znanja podjetja ter druge funkcije, kot so 5 GB prostora za shranjevanje, funkcije sodelovanja, upravljanje nalog in projektov, shranjevalni pogon, graditelj spletnega mesta in drugo.

Osnovni načrt

Osnovni načrt stane 49 USD na mesec za 5 uporabnikov. Dodaja možnost, da imate tri baze znanja podjetja in vse funkcije iz brezplačnega načrta. Dobite tudi 24 GB prostora za shranjevanje, možnosti spletne trgovine, možnosti CRM in več.

Standardni načrt

Standardni načrt stane 99 USD na mesec za 50 uporabnikov. Imate lahko pet baz znanja podjetja, plus projektno bazo znanja in možnost prilagajanja dovoljenj baze znanja. Dodaja marketinške funkcije in spletno upravljanje dokumentov.

Profesionalni načrt

Ta načrt je najdražji in stane 199 USD na mesec za 100 uporabnikov. Imate lahko neomejeno število baz znanja z vsemi funkcijami baz znanja iz prejšnjih načrtov. Dobite celoten nabor funkcij z avtomatizacijami, orodji za človeške vire in še več.

Zaključek

Funkcija zbirke znanja Bitrix24 je v bistvu popolnoma razvit urejevalnik spletnega mesta, ki uporabnikom omogoča, da celotno izkušnjo baze znanja popolnoma prilagodijo vsakemu uporabniku. Čeprav verjetno ne boste našli bolj bogate funkcije baze znanja, lahko najdete veliko takšnih, ki so preprostejše za uporabo in implementacijo. Graditelj baze znanja je moč Bitrix24, a tudi njegova slabost. Kar bi se enemu uporabniku zdelo super, bi drugemu morda bilo nepotrebno in dolgočasno. Če iščete programsko opremo za zbirko znanja, ki vam omogoča globoko prilagajanje in prilagoditev vaše baze znanja, ste jo našli. Če potrebujete nekaj enostavnejšega, lažjega za uporabo in lažjega za implementacijo, poiščite drugje.

Pogoste napake in težave

Ne najdem baze znanja v Bitrix24

Bazo znanja lahko najdete pod točko menija Podjetje na levi plošči menija. Kliknite nanj in nato v zgornjem meniju izberite Zbirka znanja.

Ne vem, kako zgraditi bazo znanja v Bitrix24

Baza znanja Bitrix24 deluje kot graditelj spletnih mest, podobno kot storitve, kot je Wix. Ustvarite lahko prazno stran ali delate s predlogo. Vsak element na strani lahko po želji prilagodite ali izbrišete. Nove elemente lahko dodate s klikom na gumb Dodaj blok. Postopek je lahko na začetku malce zastrašujoč, toda z nekaj potrpežljivosti in vaje (in uporabo vodnika za pomoč, vključenega v zbirko znanja pod gumbom z vprašajem), boste zagotovo lahko zgradili impresivno bazo znanja. p>

Product reviews

Želite izvedeti več o bazi znanja KnowledgeOwl? Oglejte si naš članek, če želite izvedeti, kako deluje in kako se je obnesel v naših testih.

Baza znanja KnowledgeOwl

KnowledgeOwl je specializirana programska oprema za upravljanje znanja, ki nudi obširen nabor funkcij za ustvarjanje različnih vrst baz znanja. Primerna je za kadrovske službe in oddelke za pomoč strankam v podjetjih različnih velikosti. Programska oprema ima enostaven vmesnik za krmarjenje, popolnoma opremljeno bazo znanja ter samodejno shranjevanje in druge funkcije. Lahko se registrirate s svojim e-poštnim naslovom in začnete brezplačni preizkus. Vendar pa je programska oprema precej draga.

Programska oprema iz baze znanja je nujna pri zagotavljanju podpore svojim strankam. LiveAgent ne ponuja samo tega, ampak še več. Ugotovite, zakaj bi morali izbrati LA.

Omogočite stranke s programsko opremo baze znanja

The article discusses the benefits of implementing a knowledge base solution for businesses. By creating essential articles in multiple languages, this solution can improve customer experience and satisfaction, as well as reduce the workload for customer support teams. It also highlights the importance of providing quick and easy access to relevant information for impatient customers and preventing customer confusion and overload.

Orodja za pomoč strankam so lahko odličen način za opolnomočenje vaših strank. Podjetja se zanašajo na več od njih, spoznajo zakaj.

Orodja za pomoč strankam

Najbolj priljubljena orodja za pomoč strankam vključujejo spletne skupnosti in forume za razpravo, klepet v živo, družbene medije in mobilne aplikacije. LiveAgent ponuja celoten nabor orodij za učinkovito podporo strankam, vključno s klepetom v živo, videoklepetom, telefonskimi klici, e-pošto, komunikacijo s pomočjo slack ali možnostjo ustvarjanja foruma. Orodja za pomoč strankam so ključna za povečanje zadovoljstva in lojalnosti strank.

Spoznajte več o infrastrukturi kot storitvi. Razumite ga poglobljeno z razlago strokovnjakov.

Infrastruktura kot storitev

LiveAgent je programska oprema za servisne storitve, ki vključuje klepet v realnem času, integracijo s CRM in avtomatizacijo podpore. Sistem omogoča upravljanje več kanalov komunikacije s stranko z enega mesta v spletu. Minimalne zahteve za opremo vključujejo računalnik, slušalke in hitro internetno povezavo. Za izboljšanje zadovoljstva strank, produktivnosti zaposlenih in prihrankov priporočajo avtomatiziranje podpore. LiveAgent je primeren za podjetja in ponuja portal za podporo, selitev podatkov, dnevnik sprememb in uporabnikom prijazna programska orodja.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico