Pregled baze znanja Flowlu

Pregled baze znanja Flowlu
Compare Pregled baze znanja Flowlu with other in: How Pregled baze znanja Flowlu is doing on review portals
4.7
Average rating based on data from trusted review portals
771 reviews

Flowlu je odlična programska oprema za bazo znanja, ki ponuja vse bistvene funkcije baze znanja. Čeprav ne ponuja nič dodatnega, ko gre za funkcionalnost, ima gladek in neverjetno dobro oblikovan vmesnik, ki zagotavlja odlično izkušnjo. Ima tudi zelo pošteno ceno, vendar morate…

Pricing
Starting from:
$ 39   na mesec
Equal to LiveAgent's Small plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: Yes

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4.8
Uporabniška izkušnja
5
Cena
4.5
Izvedba
5

Key takeaways

Pros

  • Gladek in dobro zasnovan vmesnik
  • Enostavna navigacija
  • Odlična cena in brezplačen paket

Cons

  • Lastnosti ne prinašajo nič novega

Flowlu je odlična programska oprema za bazo znanja, ki ponuja vse bistvene funkcije baze znanja. Čeprav ne ponuja nič dodatnega, ko gre za funkcionalnost, ima gladek in neverjetno dobro oblikovan vmesnik, ki zagotavlja odlično izkušnjo. Ima tudi zelo pošteno ceno, vendar morate razmisliti, ali je vredno plačati za dodatne funkcije in ali jih boste potrebovali ali ne. Ne glede na to pa z bazo znanja Flowlu ne morete zgrešiti. Oglejte si spodnji pregled in izvedite več o tem, kako deluje.

Kako začeti uporabljati Flowlu

Flowlu je obsežna rešitev, osredotočena na olajšanje številnih poslovnih procesov in se pogosto uporablja kot namenska programska oprema za bazo znanja. Ponuja funkcije in orodja za upravljanje odnosov s strankami, vodenje projektov, upravljanje nalog in skupin, pa tudi finance, izdajanje računov, sledenje težavam, portal za stranke in miselne zemljevide. Oglejmo si funkcijo baze znanja Flowlu in poglejmo, kako deluje.

Lastnosti Flowlu

Flowlu ima preprost postopek registracije, s katerim boste v hipu začeli z brezplačno različico. Vse, kar potrebujete, je vaš e-poštni naslov in osnovne informacije o sebi ali vašem podjetju. Ko končate registracijo, boste takoj preusmerjeni na nadzorno ploščo Flowlu in lahko začnete s postopkom vkrcanja. Vključevanje vam omogoča, da izpolnite podatke o svojem profilu in podatke o računu podjetja ter tudi izberete orodja, ki jih želite uporabiti v svojem računu Flowlu.

Flowlu – Onboarding proces – razdelek o upravljanju znanja

Baza znanja in upravljanje znanja sta dve od teh možnosti, zato preverite, ali ste označili te postavke, če želite Flowlu uporabljati predvsem kot svojo programsko opremo za bazo znanja. Flowlu ponuja možnosti za notranjo in zunanjo bazo znanja, vendar gre v bistvu za isto funkcijo. Dovoliti morate samo prost dostop do katere koli vaše baze znanja in jo objaviti za spletne obiskovalce. Preden začnete, morate najprej nastaviti funkcijo. Onboarding ponuja preprost vodnik, ki vam pokaže korake do ustvarjanja vaše prve baze znanja.

Flowlu – Dokončano vkrcanje na upravljanje znanja

Vmesnik v Flowlu izgleda zelo prijetno in moderno. Celoten nabor orodij najdete na levi plošči menija in vse je jasno označeno, tako da ne bi smeli imeti težav pri iskanju, kar iščete. Pametno vam bo pokazal, katere naloge morate opraviti za ta dan, in vam omogočil ogled nedavnih posodobitev vaših sodelavcev (ali bota Flowlu) na nadzorni plošči domače strani.

Dobrodošli v sporočilu Flowlu

Uporabniška izkušnja in funkcije

Vmesnik deluje brezhibno in pri dostopu do baze znanja ni nobenih težav. Do baze znanja v Flowlu lahko dostopate s klikom na ikono baze znanja na levi plošči menija. Je precej preprosta in lahko dostopna, česar pa ne moremo reči za vse rešitve baze znanja. Včasih moraš ceniti majhne stvari in to je eden takšnih trenutkov. Funkcija se sprva ne odpre kot celotno okno, ampak kot ločen zavihek, ki drsi iz menijske vrstice. Videti je precej kul in daje dodatno prilagodljivost, če pomotoma kliknete. V meniju lahko hitro izberete drugo možnost.

Flowlu - Pregled baz znanja

Celoten vmesnik je videti in deluje neverjetno gladko, kot dodelan, dobro premišljen mehanizem, ki ni samo videti odlično, ampak je tudi funkcionalen. Lahko kliknete ikono Plus, da ustvarite novo bazo znanja, ki prikaže drug drsni element z desne strani. Tukaj lahko poimenujete in opišete svojo bazo znanja, pa tudi izberete barvo pisave, dodate naslovno sliko, izberete postavitev in se odločite, ali želite dovoliti komentarje na članek vaše baze znanja. Zaenkrat so možnosti videti precej dobre in jih lahko kadar koli spremenite.

Flowlu - Set design baze znanja

Ko vnesete svojo novo bazo znanja, vas bo vmesnik hitro povabil, da začnete pisati nov članek. Ko kliknete Ustvari nov članek, se prikaže drug drsni element in predstavljen vam bo urejevalnik člankov baze znanja Flowlu. Urejevalnik besedil je videti prav tako odličen kot preostala spletna aplikacija Flowlu in ponuja preprost vmesnik, ki je enostaven za krmarjenje z vsemi orodji, ki so vidna takoj. Izbor ni največji, kar sem jih kdaj videl, vendar vsebuje vsa potrebna orodja. Ko vnesete svojo novo bazo znanja, vas bo vmesnik hitro povabil, da začnete pisati nov članek. Ko kliknete Ustvari nov članek, se prikaže drug drsni element in predstavljen vam bo urejevalnik člankov baze znanja Flowlu. Urejevalnik besedil je videti prav tako odličen kot preostala spletna aplikacija Flowlu in ponuja preprost vmesnik, ki je enostaven za krmarjenje z vsemi orodji, ki so vidna takoj. Izbira ni največja, kar sem jih kdaj videl, vendar vsebuje vsa potrebna orodja.

Flowlu – dodajte članek v zbirki znanja

Poljubno lahko pišete besedilo in uporabljate glave, ki jih najdete pod možnostjo oblikovanja v orodni vrstici. Urejevalnik podpira enostavno dodajanje slik, videoposnetkov in povezav, tako da ni nobenih težav, da bi bili vaši članki vrhunski in polni ustreznih medijev. Nenazadnje dobite dodatne možnosti na desni plošči, kjer lahko upravljate z osnovnim SEO, oznakami in stanjem vstopnic. Priložite lahko tudi datoteke iz Google Drive. Poleg tega obstaja možnost izbire nadrejenega članka, kar naj bi omogočilo enostavno kategorizacijo in organizacijo vaših člankov.

Flowlu – Pregled člankov v bazi znanja

Na splošno je baza znanja Flowlu zelo enostavna za uporabo in ne bi smeli imeti težav z dostopom do funkcij, ki jih potrebujete. Ni nobene dodatne funkcionalnosti, ki bi prinesla neko dodatno vrednost v primerjavi z drugimi rešitvami, a je spet ne potrebujete. Najpomembneje je, da je vmesnik prijeten za navigacijo in omogoča enostaven dostop do baze znanja in urejevalnika.Na splošno je baza znanja Flowlu zelo enostavna za uporabo in ne bi smeli imeti težav z dostopom do funkcij, ki jih potrebujete. Ni nobene dodatne funkcionalnosti, ki bi prinesla neko dodatno vrednost v primerjavi z drugimi rešitvami, a je spet ne potrebujete. Najpomembneje je, da je vmesnik prijeten za navigacijo in omogoča enostaven dostop do baze znanja in urejevalnika.

Cena

Flowlu ponuja pet cenovnih načrtov z različnimi funkcijami. Vsak načrt ima bazo znanja. Dražji načrti ponujajo več funkcij, hkrati pa odpravljajo omejitve funkcij z višjimi mesečnimi naročninami. Na voljo je tudi brezplačen načrt z omejenimi funkcijami, vendar lahko začnete preizkusiti katerega koli od plačljivih načrtov, če želite. Oglejmo si vsak načrt in kaj ponuja.

Brezplačno

Brezplačni paket ponuja 1 GB prostora za shranjevanje in ima omejitev dveh uporabnikov. Ukvarjate se lahko z neomejenimi projekti in opravili, shranjujete neomejeno število kontaktov in imate tudi dostop do avtomatizacije CRM. Druge funkcije vključujejo izdajanje računov in spletna plačila, sledenje stroškov, eno projektno predlogo in eno bazo znanja.

Team

Načrt Team stane 39 USD na mesec za 8 uporabnikov z mesečno naročnino ali 29 USD na mesec za 8 uporabnikov z letno naročnino. Ponuja 10 GB prostora za shranjevanje. Dobite vse funkcije brezplačnega načrta, vendar s 3 projektnimi predlogami in 2 zbirkama znanja. Dobite tudi avtomatizacijo opravil, API in webhooke, integracijo e-pošte in sledenje času.

Business

Poslovni načrt stane 74 $ na mesec za 16 uporabnikov z mesečno naročnino ali 59 $ na mesec za 16 uporabnikov z letno naročnino. Zagotavlja 50 GB prostora za shranjevanje. Dobite vse prejšnje funkcije s 6 projektnimi predlogami in neomejenimi bazami znanja ter funkcijo polj po meri.

Professional

Načrt Professional stane 149 USD na mesec za 25 uporabnikov z mesečno naročnino ali 119 USD za 25 uporabnikov z letno naročnino. Zagotavlja 100 GB prostora za shranjevanje. Edina večja razlika v tem načrtu je, da dobite 20 projektnih predlog z vsemi funkcijami prejšnjih načrtov.

Enterprise

Načrt Enterprise stane 249 USD na mesec za neomejeno število uporabnikov ali pa lahko plačate 199 USD, če izberete letno naročnino. Dobite vse funkcije iz prejšnjih načrtov, brez omejitev glede projektnih predlog.

Zaključek

Flowlu je dobro uravnotežena programska oprema za bazo znanja po zelo pošteni ceni, ki ponuja neverjetno lep vmesnik in funkcijo baze znanja, ki je preprosta za uporabo. Čeprav morda ne ponuja modnih naprednih funkcij, je to, kar ponuja, več kot dovolj za vsakogar, da ustvari osupljive baze znanja in obsežne članke. Je več kot cenovno ugoden za ekipe vseh velikosti in v katerem koli paketu dobite neverjetne funkcije. Edina stvar, ki jo morate upoštevati, je, kako uporabne bodo te funkcije za vaše podjetje.

Pogoste napake in težave

Kako lahko spremenim uporabniški dostop do baze znanja Flowlu?

Dostop za uporabnike lahko spremenite na ravni aplikacije in baze znanja. Če ga želite spremeniti na ravni aplikacije, pojdite na Tržnica > Zbirka znanja > Nastavitve uporabniškega dostopa. V tem razdelku lahko spremenite raven dostopa za vsakega uporabnika posebej. Če želite spremeniti, kdo lahko ureja članke, in se poglobiti v ravni dostopa, pojdite v nastavitve katere koli svoje baze znanja in pojdite na Dostop. V tem razdelku lahko spremenite uporabniška dovoljenja.

Kako lahko uporabim domeno po meri z bazo znanja Flowlu?

Pojdite na nadzorno ploščo svoje domene in poiščite nastavitev, kjer lahko spremenite zapise DNS. Nato poiščite zapis CNAME za svojo domeno in usmerite zapis iz svoje domene na »hc.flowlu.com«. Nato odprite nastavitve zbirke znanja in pojdite na zunanjo stran. Potrdite polje spremeni ime domene in vnesite ime domene po meri brez https://.

Product reviews

LiveAgent je odlična alternativa Kustomerju z dostopnimi cenami, odličnim vstopničnim sistemom, in podprta s strani mnogih komunikacijskih kanalov.

Iščete alternativo za Kustomer?

Orodje Baza znanja omogoča uporabnikom reševanje problemov s pomočjo uporabnih člankov, ki so prilagojeni blagovni znamki in identiteti podjetja. Personalizirani portal za stranke in program LiveAgent pa omogočata izboljšanje odzivnega časa ter povezovanje družbenih kanalov, Viberja in inteligentnih avtomatizacij za enostavno upravljanje odnosov s strankami.

Preidite na programsko opremo z vrhunskim klepetom v živo in večkanalnim vstopničnim sistemom. Izboljšajte vašo službo za pomoč strankam z elektronsko pošto, družbenimi omrežji in še veliko več.

Iščete uporabniško podobno alternativo?

CRM sistem omogoča podjetjem različnih velikosti konkurenčno prednost pri upravljanju odnosov s strankami s pomočjo e-pošte, klicev, klepeta v živo in združevanja/razdeljevanja zahtevkov. LiveAgent je zmogljivo orodje za podporo strankam, ki omogoča enostavno nudenje podpore prek e-pošte, klepeta in družbenih omrežij ter podpira tudi Facebook, Twitter, Instagram in kmalu tudi Viber. Po registraciji na platformi LiveAgent bo na vaš e-poštni naslov poslano sporočilo s podatki za prijavo.

Preklopite s Hesk na LiveAgent in si zagotovite večkanalni sistem za zahtevke, ki upravlja s socialnimi mediji in super hiter pripomoček za klepet v živo.

Ali iščete alternativo Hesku?

LiveAgent je program, namenjen pomoči strankam in podpira pripomočke v 43 jezikih. Primeren je za mala in srednja podjetja ter velike korporacije. All-inclusive načrt stane $39 na mesec, vse funkcije pa lahko preizkusite brezplačno. Izdelek je najbolj cenjena programska op, ki jo lahko uporabljate za povečanje prihranka in donosnosti naložb, skupaj s selitvijo iz Bitrix24. Našli boste tudi informacije o izdelavi vašega LiveAgenta in njegovi pripravi za uporabo. Poleg tega lahko rezervirate klepet v živo ali klic ena na ena, da izveste več.

Ali iščete alternativo za prestavljanje pomoči?

LiveAgent is a help desk solution that connects multiple channels in one interface. Find out more about LiveAgent and its business/industry benefits.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico