pregled baze znanja monday.com

pregled baze znanja monday.com
Compare pregled baze znanja monday.com with other in: How pregled baze znanja monday.com is doing on review portals
4.4
Average rating based on data from trusted review portals
12638 reviews

Monday.com je programska oprema za potek dela in sodelovanje, ki vaši ekipi pomaga pri učinkovitem sodelovanju pri majhnih in velikih projektih. Čeprav programska oprema za zbirko znanja ni prva stvar, na katero pomislimo, ko govorimo o monday.com, še vedno ponuja vsa orodja,…

Pricing
Starting from:
Brezplačno   na mesec
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: Yes

Martina Durisinova

Editor's rating

Martina Durisinova
Overall rating
4.7
Uporabniška izkušnja
4.6
Cena
4.6
Izvedba
5

Key takeaways

Pros

  • Uporabniku prijazen uporabniški vmesnik
  • Neomejeno število dokumentov
  • Prilagodljiva baza znanja
  • Ponuja brezplačen načrt

Cons

  • Brez zunanje objave
  • Ni veliko naprednih možnosti urejanja besedila

Začetek uporabe monday.com

Prijava na monday.com je bila zelo enostavna. Ko izpolnite svoje podatke in potrdite svoj e-poštni naslov, ste pripravljeni.

Kot programska oprema za potek dela in produktivnost je povsem naravno, da je vmesnik čist in učinkovit. Ko se prijavite v svoj račun, vas pozdravi glavni delovni prostor.

monday.com Glavni zaslon delovnega prostora

Na tej nadzorni plošči lahko dodate svoje člane ekipe v sistem, jim dodelite naloge in si celo ogledate napredek svoje ekipe na zavihku Časovnica.

monday.com Pregled časovnice

Takoj na začetku vam monday.com ponuja vadnico za lažji začetek. Lahko si ga ogledate, preskočite ali se vrnete pozneje, če ga potrebujete.

Če želite začeti pisati članek o zbirki znanja, pojdite na ploščo Delovni prostor na levi strani zaslona. Kliknite možnost Dodaj in izberite Nov dokument. Ko to storite, lahko ustvarite svoj prvi dokument.

monday.com Dodajte nov dokument v svojo bazo znanja
Ustvari nov dokument v bazi znanja monday.com

Ko to storite, lahko začnete urejati svoj članek v zbirki znanja. Še enkrat uporabite ploščo Delovni prostor in dostopajte do dokumenta, ki ste ga pravkar ustvarili.

Pisanje novega članka v bazi znanja monda-com

Ponudijo vam seznam hitrih začetnikov, ki zagotavljajo strukturo vašega članka. Spet jih lahko uporabite ali preskočite, kar vam je ljubše. V mojem primeru sem se odločil, da ne bom šel z nobenim začetnikom, zato sem začel s prazno stranjo.

Dobite vse osnovne možnosti urejanja, ki jih potrebujete za ustvarjanje članka zbirke znanja.

Nastavitev slogov dokumenta za članek v zbirki znanja na monday.com

Nič preveč eleganten, vendar opravi delo in je neverjetno enostaven za krmarjenje.

Všeč so mi bile vse možnosti za prilagajanje člankov. To vključuje dodajanje lastne kode, videoposnetkov, GIF-ov in kontrolnih seznamov. Še enkrat, ni nič preveč impresivnega, a kako preprosto ga lahko vgradite v svoje članke, je lepo in vidim, kako je lahko koristno za mnoge ljudi.

Elementi, ki jih lahko dodate svojemu dokumentu v bazi znanja monday.com

Pogledal sem naokoli in svoj članek nekoliko prilagodil.

Pregled članka o bazi znanja na monday.com

Ko sem končal z dodajanjem slik rastlin, sem se odločil, da je članek vreden objave. In tam sem naletel na svojo prvo številko. Kje je gumb za objavo? Ker sem bil nekoliko navajen, da vam uporabniški vmesnik ponuja velik krepek gumb za objavo vašega dela, sem bil nekoliko presenečen.

Zato sem poskušal pogledati naokrog in klikniti vse, kar se mi je zdelo koristno.

Nove možnosti dokumentov v bazi znanja monday.com

Ni sreče. Zato sem se odločil poiskati informacije, ki jih potrebujem, v člankih za podporo na monday.com. Nekaj sem jih prebral, vendar še vedno nisem vedel, kako naj svoj članek delim z zunanjim svetom.

Zato sem se obrnil na podporo strankam. Interakcija je bila zelo profesionalna in prijazna, kar sem zelo cenil. Po nekaj premikih naprej in nazaj mi je predstavnik podpore povedal, da pravzaprav ni nobene možnosti, da bi članek objavil zunaj.

Bil sem nekoliko presenečen, ker nikjer ni bilo omenjeno, da monday.com ponuja interno bazo znanja kot edino možnost. Čeprav je kot programska oprema za potek dela smiselna.

Uporabniška izkušnja in funkcije

Monday.com deluje v brskalniku, zato operacijski sistem, ki ga uporabljate, ni pomemben. Google Chrome je najbolj priporočljiv, vendar ga lahko brez težav zaženete tudi v brskalnikih Firefox, Safari in Microsoft Edge.

Splošna izkušnja s samo programsko opremo je bila prijetna. Vse je zelo uglajeno in lahko razumljivo, tudi za nekoga, kot sem jaz, ki nima veliko izkušenj s programsko opremo za potek dela.

Kljub manjši zmedi, ki sem jo doživel v zvezi z objavo članka, sem se odlično zabaval s programsko opremo monday.com. In tudi ko sem potreboval pomoč, je bila podpora strankam na voljo in mi je zelo pomagala. Vendar bi bil vesel, če bi dejstvo, da ni zunanje baze znanja, naredili bolj očitno.

Monday.com vam omogoča ustvarjanje neomejenega števila člankov v bazi znanja, tudi v njihovem brezplačnem paketu. Te članke lahko ohranite zasebne ali jih delite s svojo ekipo.

Obstaja veliko funkcij, ki jih lahko uporabite za pisanje in prilagajanje svojih člankov. Dodate lahko celo svojo kodo, če ste pripravljeni na izziv.

Cena

Individual

To je brezplačen paket z največ 2 sedežema. Ponuja nekaj omejenih funkcij in funkcij. Čeprav ni tako bogat s funkcijami kot plačljive možnosti, vam še vedno omogoča ustvarjanje poljubnega števila člankov, omogoča uporabo več kot 200 vnaprej pripravljenih predlog in ima do 500 MB prostora za shranjevanje.

Basic

S tem načrtom plačate 8 € na sedež na mesec za vse funkcije, vključene v brezplačen načrt. Dobite tudi 5 GB prostora za shranjevanje, neomejeno število gledalcev, obrazce za skupno rabo in še več.

Standard

Najbolj priljubljena cenovna možnost Monday.com stane 10 € na sedež na mesec. Ta paket vključuje vse funkcije nižjih nivojev, 20 GB prostora za shranjevanje, 6 mesecev dnevnikov dejavnosti, dostop za goste in omejeno število avtomatiziranih dejanj in integracij.

Pro

Za 16 € na sedež na mesec lahko uživate v vseh funkcijah, ki jih ponujajo nižje stopnje, in še več. Po tej ceni imate 100 GB prostora za shranjevanje datotek, slik itd. Dnevniki dejavnosti segajo do 1 leta nazaj. Uporabite lahko tudi 25.000 samodejnih dejanj na mesec in 25.000 integracijskih dejanj. Poleg tega lahko uživate v funkciji neomejenega dostopa za sodelovanje pri projektih z zunanjimi partnerji.

Enterprise

Ta stopnja ima cenovni načrt po meri, zato se boste morali pogovoriti s prodajno ekipo monday.com, da ga konfigurirate. V tem načrtu dobite vse funkcije cenejših paketov in številne funkcije za podjetja.

Zaključek

Skratka, moja izkušnja z monday.com je bila odlična. Kot oseba, ki ne dela prepogosto s programsko opremo za potek dela, je bil uporabniški vmesnik preprost za razumevanje in krmarjenje. Nisem potreboval veliko pomoči, da sem ugotovil, kako ustvariti svoje članke v bazi znanja in jih prilagoditi svojim željam.

In tudi ko sem naletel na težavo, mi pomoči ni bilo treba iskati daleč. Dejstvo, da monday.com ne dovoljuje zunanjega objavljanja člankov iz baze znanja, je nekoliko razočaranje. Vendar, če bi iskal internega graditelja baze znanja, bi bil monday.com močan tekmec.

Neomejeno število dokumentov, ki jih lahko ustvarite, daje tej programski opremi velik potencial, da postane gradnik precej robustne notranje baze znanja.

Če povzamem, monday.com je zelo enostaven za uporabo z odličnim uporabniškim vmesnikom in prijetno uporabniško izkušnjo. Če vas ne moti, da ne morete zgraditi zunanje baze znanja, je ta rešitev lahko odlična in dostopna možnost za skoraj vsakogar.

Pogoste napake in težave

Članki moje zbirke znanja se ne naložijo

Glede na to, da vaša internetna povezava deluje in je vaš brskalnik podprt, poskusite naložiti tablo v načinu brez beleženja zgodovine. Tako lahko ugotovite, ali so lokalni piškotki težava, ki povzroča dolge čase nalaganja. Če s tem ne odpravite težave, poskusite posodobiti brskalnik na najnovejšo različico. Če vse zgoraj navedeno ne uspe, lahko posnamete svoj zaslon in se obrnete na podporo strankam monday.com.

Product reviews

LiveAgent support portal

LiveAgent support portal

LiveAgent is a versatile helpdesk software that provides integrated customer support through various channels, including ticketing, live chat, social media, and voice helpdesk. Their software is accessible from anywhere, with SSL security. They offer various tutorials and technical support, including tips and tricks, customizations, and billing and payments support. They have received awards and certificates and have a frequently asked questions section that addresses common inquiries. LiveAgent also provides guides on how to make REST calls in PHP, create chat buttons, and setup Facebook Applications.

Preidite na programsko opremo z vrhunskim klepetom v živo in večkanalnim vstopničnim sistemom. Izboljšajte vašo službo za pomoč strankam z elektronsko pošto, družbenimi omrežji in še veliko več.

Iščete uporabniško podobno alternativo?

CRM sistem omogoča podjetjem različnih velikosti konkurenčno prednost pri upravljanju odnosov s strankami s pomočjo e-pošte, klicev, klepeta v živo in združevanja/razdeljevanja zahtevkov. LiveAgent je zmogljivo orodje za podporo strankam, ki omogoča enostavno nudenje podpore prek e-pošte, klepeta in družbenih omrežij ter podpira tudi Facebook, Twitter, Instagram in kmalu tudi Viber. Po registraciji na platformi LiveAgent bo na vaš e-poštni naslov poslano sporočilo s podatki za prijavo.

Poglejte zakaj je LiveAgent najboljša alternativa za Desk.com. Spoznajte prednosti in se prijavite za brezplačni 14-dnevni preizkus že danes.

Iščete boljši program za podporo strankam?

Podjetje ponuja različne rešitve za pomoč strankam, vključno s klepetom v živo, klicnim centrom in samopostrežno pomočjo ter vstopničnim sistemom. Poleg tega nudijo tudi brezplačno migracijo storitev iz večine platform za pomoč strankam, vključno z Desk.com na LiveAgent. Storitev selitve je popolnoma brezplačna in avtomatizirana, pripravijo pa tudi predstavitev za vaše zaposlene v podporni službi.

Ugotovite, katere alternativne možnosti za izdelavo zahtevkov so najboljše, in jih primerjajte po ceni, oceni in funkcijah. Vaša nova programska oprema za izdelavo zahtevkov vas že čaka!

Ste pripravljeni na nov sistem za izdelavo zahtevkov?

LiveAgent je program za pomoč strankam, ki ponuja večkanalni pristop za zagotavljanje odličnih storitev za stranke. Nudi veliko funkcionalnosti, kot so urejanje vstopnic in anketiranje ter klepet v živo. Program je namenjen SMB podjetjem in startupom ter omogoča plačilo za tiste funkcije, ki najbolj ustrezajo poslovanju. LiveAgent tudi izboljšuje odzivni čas na stranke in povečuje zadovoljstvo strank.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico