Pregled baze znanja Freshservice

Pregled baze znanja Freshservice
Compare Pregled baze znanja Freshservice with other in: How Pregled baze znanja Freshservice is doing on review portals
4.5
Average rating based on data from trusted review portals
1891 reviews

Težko je najti karkoli narobe s funkcijo baze znanja Freshservice, saj ponuja preprosto navigacijo in ima vse ustrezne organizacijske funkcije, ki so pogosto izpuščene v drugih rešitvah baze znanja. Urejevalnik besedil je najsodobnejši, nastavitev in implementacija pa sta neverjetno enostavni. Freshservice ponuja…

Pricing
Starting from:
$ 29   na mesec
Equal to LiveAgent's Small plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: No

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4
Uporabniška izkušnja
5
Cena
2
Izvedba
5

Key takeaways

Pros

  • Enostavna in hitra nastavitev
  • Odličen vmesnik
  • Dobro zasnovana baza znanja + urejevalnik

Cons

  • Tudi s cenejšimi načrti je lahko zelo drago

Težko je najti karkoli narobe s funkcijo baze znanja Freshservice, saj ponuja preprosto navigacijo in ima vse ustrezne organizacijske funkcije, ki so pogosto izpuščene v drugih rešitvah baze znanja. Urejevalnik besedil je najsodobnejši, nastavitev in implementacija pa sta neverjetno enostavni. Freshservice ponuja eno najboljših funkcij baze znanja, vendar je lahko zelo drago, če ne boste pozorni na cenovne načrte. Nadaljujte z branjem in si oglejte celoten pregled baze znanja Freshservice.

Začetek uporabe Freshservice

Freshservice je služba za pomoč, podporo strankam in programska oprema za upravljanje storitev z velikim poudarkom na IT. Je tudi del izbora programske opreme Freshworks. Freshservice svojim uporabnikom omogoča poenostavitev IT poslovanja. To je popolnoma razvita rešitev službe za pomoč uporabnikom IT s sistemom izdajanja zahtevkov, bazo znanja in vsem drugim pomembnim orodjem za podporo IT. Ta pregled se osredotoča na bazo znanja Freshservice in njeno delovanje v vsakodnevnih scenarijih podpore.

Dobrodošli v Freshservice

Začetek uporabe Freshservice je preprost kot izpolnitev preprostega obrazca za registracijo. Podatki o kreditni kartici niso potrebni in vam ni treba iti skozi postopek v več korakih, da bi dobili dostop do svojega računa. Traja komaj nekaj minut, da se začnete seznanjati z nadzorno ploščo. Ko dobite dostop, vas bo takoj na začetku pozdravil moderen vmesnik. Ni razpoložljivih vodnikov, vendar je vmesnik čist in enostaven za krmarjenje, tudi če ste popolnoma nov uporabnik.

Pregled nadzorne plošče Freshservice

Freshworks resnično izgleda moderno in prijetno na pogled. Glavna nadzorna plošča ponuja lep pregled, kjer si lahko ogledate informacije o sistemu izdajanja zahtevkov v izčrpnih grafikonih. Na levi strani je glavni meni, kjer lahko najdete vsa orodja in preprosto dostopate do vsega, kar potrebujete, v samo nekaj sekundah. Na vrhu lahko najdete opravila, obvestila, splošne nastavitve in druge povezane elemente menija. Na splošno je vmesnik preprosto odličen in na prvi pogled je težko najti kaj narobe z njim.

Iskanje baze znanja v Freshservice je nekoliko zmedeno, ker medtem ko se dejanski razdelek imenuje Baza znanja, element menija preprosto pravi Rešitve. Čeprav ni bila najtežja naloga ugotoviti, da Solutions pomeni bazo znanja, si lahko predstavljam, da novi uporabniki morda niso v enakem položaju. Rešitve se lahko preprosto nanašajo na pogosta vprašanja o programski opremi ali vodnik za začetek. Ne glede na to manjšo težavo lahko najdete možnost Rešitve na levi plošči menija.

Članki v bazi znanja Freshservice

Uporabniška izkušnja in funkcije

Ko dostopate do funkcije baze znanja, se lahko začnete razgledovati. Vmesnik ostaja enako prijeten kot celotna aplikacija Freshservice in vas naravnost vabi, da začnete pisati članke, ko je prazen. Ko kliknete Ustvari članek, boste preusmerjeni v urejevalnik člankov zbirke znanja in takoj boste lahko začeli občudovati vmesnik baze znanja, ki je enostaven za krmarjenje.

Baza znanja Freshservice ustvari članek

Urejevalnik člankov deluje in izgleda čudovito. Na njem se ne dogaja nič posebej razkošnega, kar je dobro, saj vas ohranja v fokusu in vam pomaga, da se poglobite v pisanje, tako kot pri standardni programski opremi za urejanje besedila. Je preprosto klasičen, dobro oblikovan in popolnoma funkcionalen urejevalnik besedil, kar je vedno dobro. Natančno veste, kje je posamezno orodje, in nič ne ostane skrito vašemu pogledu.

Zgornja orodna vrstica ponuja vsa standardna orodja za oblikovanje besedila, ki jih že poznate iz urejevalnika besedil, kot je Microsoft Word. Orodna vrstica je lahko vedno dostopna in podpira vse standardne bližnjice na tipkovnici. Slike in videoposnetke lahko dodate z nekaj kliki in ni vam treba skrbeti za vdelavo, saj se obe vrsti medijev samodejno vdelata v vse članke. Dodate lahko tudi oznake in ključne besede na levi plošči ali med drugimi možnostmi izberete avtorja članka.

Freshservice ustvari članek

Baza znanja Freshservice podpira kategorije in mape, ki zagotavljajo, da boste vedno na vrhu organizacijske strukture svojih člankov. Presenetljivo je, da veliko rešitev še vedno ne uporablja teh funkcij, kar je lahko neprecenljivo za podjetja, ki nameravajo ustvariti dovršene in obsežne baze znanja. Kategorije so preprosto glavna funkcija za organizacijo in zato je lahko baza znanja Freshservice res odlična izbira.

Kategorije baze znanja Freshservice

Cena

Freshservice ponuja štiri cenovne načrte z različnimi nabori funkcij. Funkcija baze znanja je vključena v vsak načrt. Brezplačnega načrta ni na voljo, zato se morate, če nameravate uporabiti funkcijo baze znanja, odločiti, katera druga orodja potrebujete, preden se odločite za svoj načrt. Oglejmo si ponudbe.

Zaganjalnik

Začetni načrt stane 29 USD na mesec na uporabnika z mesečnimi plačili ali 19 USD na mesec na uporabnika z letnimi plačili. Ponuja bazo znanja, upravljanje incidentov, samopostrežni portal, SLA, avtomatizacijo poteka dela, orkestracijo, zagon nadzora dostopa, analitiko, SSL po meri in še veliko več.

Rast

Načrt rasti stane 59 USD na mesec na uporabnika z mesečnimi plačili ali 49 USD na mesec na uporabnika z letnimi plačili. Dobite vse iz prejšnjega načrta (čeprav to ni določeno v ceni), poleg tega pa še katalog storitev, upravljanje sredstev, upravljanje naročilnic, vključevanje zaposlenih, upravljanje na klic, prilagajanje portala, več SLA in več.

Pro

Načrt Pro stane 109 USD na mesec na uporabnika z mesečnimi plačili ali 89 USD na mesec na uporabnika z letnimi plačili. Vključuje prej omenjene funkcije in dodaja upravljanje težav, upravljanje sprememb, upravljanje izdaj, upravljanje projektov, upravljanje SaaS, upravljanje licenc programske opreme, upravljanje pogodb, analytics pro in drugo.

Korporacija

Načrt Enterprise stane 129 USD na mesec na uporabnika z mesečnimi plačili ali 109 USD na mesec na uporabnika z letnimi plačili. Dobite vse iz prejšnjih načrtov, pa tudi lastnega virtualnega agenta, peskovnik, revizijske dnevnike in 20.000 orkestracijskih transakcij na mesec na račun.

Zaključek

Freshservice ponuja eno najboljših orodij za bazo znanja. Z njim je enostavno začeti in je neverjetno dobro zasnovan, kar zagotavlja neverjetno izkušnjo pisanja. Funkcija baze znanja je ena najboljših na voljo, vendar morate biti pozorni na svoj proračun. Čeprav je Freshservice odličen, so lahko cene zelo zahtevne, še posebej, če se odločite za dražji načrt z večjim naborom funkcij. Vendar, če to storite, ne boste razočarani.

Pogoste napake in težave

Ne najdem baze znanja v Freshservice

Baza znanja v aplikaciji Freshservice se imenuje Rešitve. Najdete ga na levi plošči menija. Ko kliknete nanj, boste preusmerjeni v bazo znanja in lahko začnete pisati.

Product reviews

Želite izvedeti več o bazi znanja KnowledgeOwl? Oglejte si naš članek, če želite izvedeti, kako deluje in kako se je obnesel v naših testih.

Baza znanja KnowledgeOwl

KnowledgeOwl je specializirana programska oprema za upravljanje znanja, ki nudi obširen nabor funkcij za ustvarjanje različnih vrst baz znanja. Primerna je za kadrovske službe in oddelke za pomoč strankam v podjetjih različnih velikosti. Programska oprema ima enostaven vmesnik za krmarjenje, popolnoma opremljeno bazo znanja ter samodejno shranjevanje in druge funkcije. Lahko se registrirate s svojim e-poštnim naslovom in začnete brezplačni preizkus. Vendar pa je programska oprema precej draga.

Izvedite več o zbirki znanja LiveAgent. Baza znanja je bistveno orodje za podporo strankam brez povezave.

Baza znanja

Izbira programske opreme za spletno bazo znanja je pomembna, da izpolnite pričakovanja sodobnih potrošnikov. Spletna baza znanja lahko izboljša uporabniško izkušnjo, učinkovitost agenta, prodajo, podobo blagovne znamke, raven storitev/podpore za stranke in produktivnost. Pri izbiri programske opreme je treba upoštevati potrebe in želje vašega podjetja ter primerjati ceno, funkcije, uporabnost in možnosti prilagajanja. KnowledgeOwl nudi specializirano programsko opremo za upravljanje znanja z obširnim naborom funkcij, vendar je precej draga. Interna baza znanja v LiveAgentu omogoča shranjevanje podatkov samo znotraj vaše organizacije in izboljšanje učinkovitosti agenta ter produktivnosti.

Reviews - Pregled Programske Opreme Za Upravljanje E Poste - Zendesk 6

Reviews - Pregled Programske Opreme Za Upravljanje E Poste - Zendesk 6

The text describes the responsibilities of a translation manager at LiveAgent, who oversees a team of 20 translators and reviews content suggestions. The manager enjoys going to the gym, gaming, and cooking in their free time. The text also mentions LiveAgent's support software and contact information.

Programska oprema za upravljanje storitev je program, ki ga podjetja uporabljajo za upravljanje storitev, ki jih ponujajo svojim strankam. Programska oprema za upravljanje storitev je odličen način za optimizacijo tehnologije podjetja.

Programska oprema za upravljanje storitev

LiveAgent ponuja programsko podporo s številnimi funkcijami, vključno z integracijo družbenih medijev, SLA upravljanjem, samopostrežno storitvijo in podporo v živo. Programska oprema izboljšuje komunikacijo in interakcijo s strankami ter produktivnost. LiveAgent je prejel številne nagrade in certifikate ter nudi podporo strankam po vsem svetu. Poleg tega, lahko se stranke dogovorijo za demo klic in raziskujejo podrobneje, kako LiveAgent koristi njihovemu poslovanju.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico