Pregled Bitrix24 IVR

Pregled Bitrix24 IVR
Compare Pregled Bitrix24 IVR with other in: How Pregled Bitrix24 IVR is doing on review portals
4.1
Average rating based on data from trusted review portals
1557 reviews

Interaktivni glasovni odziv (IVR) je priljubljena funkcija v programski opremi klicnega centra, ki agentom za podporo strankam omogoča organiziranje klicev glede na različne pogoje. IVR se lahko uporablja za ustvarjanje "dreves", ki usmerjajo klicatelje v ustrezen oddelek na podlagi številke, ki jo…

Pricing
Starting from:
$ 49   na mesec
Equal to LiveAgent's Large plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: Yes

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4
Uporabniška izkušnja
4.5
Cena
4.5
Izvedba
3

Key takeaways

Pros

  • Enostavno ustvarjanje ravni IVR
  • Napredne možnosti
  • Enostaven za uporabo, ko se ga navadite
  • Cene in brezplačen paket

Cons

  • Po uporabniškem vmesniku je težko krmariti
  • Zastareli vodniki

Bitrix24 IVR je odličen izvajalec, čeprav boste morda potrebovali nekaj časa, da se navadite na navigacijo po tej rešitvi, bogati s funkcijami. Iskanje nastavitev IVR lahko traja nekaj minut, vendar ste lahko prepričani, da bo nastavitev uporabniku prijazna in da bodo funkcije delovale, kot je predvideno. Bitrix24 je odličen, še posebej, če upoštevamo, da ima več kot pošteno ceno in ima na voljo brezplačen načrt brez potrebnih podatkov o plačilu.

Začetek uporabe funkcije Bitrix24 IVR

Začetek uporabe Bitrix24 je na splošno lahka naloga, ki zahteva dokončanje vaše brezplačne registracije. Ko potrdite e-pošto, boste takoj dobili dostop do svojega delovnega prostora. Celoten postopek je bil hiter in ni vključeval dolgega čakanja. Ko dobite dostop do aplikacije Bitrix24, lahko začnete brskati po obsežnem meniju. Bitrix24 je opremljen s spletno aplikacijo in aplikacijo, ki jo lahko prenesete na svoj računalnik. Za ta test sem uporabil spletno aplikacijo.

Meni bi lahko bil zmeden za nove uporabnike, saj je veliko ikon brez vidnih opisov, dokler ne premaknete miške nadnje. Spletna aplikacija ima tudi widget za iskanje in možnost preurejanja ali skrivanja menijskih ikon, kar nekoliko olajša potek dela. Potreboval sem nekaj časa, da sem izvedel, kje najti možnost za ustvarjanje IVR v Bitrix24. Aplikacija ima vgrajen vodnik za pomoč, vendar je bil zastarel in zato ni bil koristen.

Meni v vodniku je bil videti zelo drugačen od aplikacije, ki sem jo uporabljal v času pisanja tega pregleda. Za tiste, ki jih zanima, kje najti nastavitve IVR v Bitrix24, pojdite na CRM v levem meniju, izberite Dodatki v zgornjem meniju, kliknite na Telefonija, nadaljujte s klikom na Konfiguriraj telefonijo in na koncu izberite Glasovni meni in Dodaj meni.

Bitrix24 Nastavitve akcijskih gumbov - Dodaj nov akcijski gumb

Postopek ustvarjanja interaktivnega glasovnega odziva ni težak in je precej preprost. Bitrix24 ponuja številne možnosti prilagajanja, kar je vedno dobro za uporabnike, ki želijo biti natančni pri tem, kako želijo, da deluje njihov IVR. Na vrhu imate možnost napisati besedilo za možnost pretvorbe besedila v govor ali pa naložite svojo zvočno datoteko. Ta posnetek se bo predvajal, ko se klicatelj poveže z IVR.

Ustvarjanje ne vključuje postopka, podobnega oblikovanju uporabniškega vmesnika, temveč možnost izbire dejanj, ki jih bo izvedla posamezna številka na klicalčevi številčnici. Na voljo imate standardni izbor številk za posredovanje, njihovo usmerjanje k drugim uporabnikom in drugo. Na splošno je postopek zelo preprost in traja kratek čas, če ste seznanjeni s sistemi IVR.

Bitrix24 IVR Akcijski gumbi - Shranite končane nastavitve

Ko končate z nastavitvijo IVR, preprosto kliknite Shrani. Zdaj, če želite uporabiti svoj IVR, ga morate povezati s številko. Pojdite na Telefonija > Povezava > Konfiguriraj številke > izberite številko/PBXin omogočite glasovni meni v razdelku za usmerjanje dohodnih klicev. To je to, vaš IVR je povezan po teh korakih.

Kako deluje IVR?

Na srečo je klicanje z IVR-jem Bitrix24 preprosto in vse deluje tako, kot je predvideno pri ustvarjanju vašega IVR-ja. Opravil sem nekaj testnih klicev in nisem naletel na nobene težave z delovanjem IVR. Sam IVR je tako dober, kot si ga naredite, Bitrix24 vam ne bo stal na poti. Med mojim testnim klicem ni bilo nobenih napak ali drugih težav.

Na splošno lahko vaši klicatelji pričakujejo in izkusijo običajno izkušnjo IVR, ki jih gladko poveže s pravimi oddelki. Ne glede na to, ali imate raje glas za pretvorbo besedila v govor ali lastne posnetke, je splošna izkušnja solidna in nimam večjih pritožb.

Cena

Cene Bitrix24 so zagotovo eden od njegovih vrhuncev. Namesto da plačujete sproti, lahko izberete enega od cenovnih načrtov. Ta cena je omejena samo s številom funkcij in prostorom za shranjevanje. Najboljši del je, da ima Bitrix24 tudi brezplačen načrt, kar pomeni, da vam ni treba plačati ogromnih količin denarja za pridobitev funkcije IVR.

Brezplačni paket

Brezplačni načrt ponuja 5 GB prostora za shranjevanje, kot tudi dostop do funkcij sodelovanja, nalog in projektov, CRM, pogona, kontaktnega centra in graditelja spletnega mesta. Ponuja odlično vrednost in funkcionalnost za brezplačno rešitev.

Osnovni načrt

Osnovni paket vključuje 24 GB prostora za shranjevanje, vključuje vse funkcije iz brezplačnega paketa in dodaja možnost ustvarjanja in upravljanja spletne trgovine. Stane 49 $ na mesec za 5 uporabnikov.

Standardni načrt

Standardni načrt ponuja 100 GB prostora za shranjevanje, vse funkcije prejšnjih dveh načrtov ter dodane funkcije trženja in spletnih dokumentov. Stane 99 $ na mesec za 50 uporabnikov.

Profesionalni načrt

Profesionalni načrt ponuja 1024 GB prostora za shranjevanje, vse funkcije iz prejšnjih načrtov in dodaja nove funkcije, kot so obveščanje o prodaji, avtomatizacija in HR. Stane 199 $ na mesec za 100 uporabnikov.

Zaključek

IVR Bitrix24 deluje odlično, vendar je na splošno rešitev težko uporabljati za popolnoma nove uporabnike. Vendar vas to ne bi smelo preprečiti, da bi ga obravnavali kot svojo namensko programsko opremo IVR. Bitrix24 ima poštene cene, odlične funkcije in deluje kot sanje, če si vzamete čas, da se ga naučite uporabljati. Je močan tekmec za kateri koli klicni center.

Pogoste napake in težave

V Bitrix24 ne najdem možnosti IVR

Bitrix24 je kompleksna rešitev s številnimi orodji in funkcijami, zato ne skrbite, če se zdi iskanje IVR težko. V levem navigacijskem meniju pojdite na CRM in nato v zgornjem meniju izberite Dodatki. Kliknite Telefonija in nato Konfiguriraj telefonijo. Izberite Glasovni meni in na koncu Dodaj meni. Tukaj lahko začnete graditi svoj IVR. Če še vedno ne najdete možnosti IVR, še enkrat preverite, ali imate pravi načrt, ki omogoča IVR.

Ne vem, kako povezati IVR z določeno številko v Bitrix24

Če želite uporabiti enega od svojih tokov IVR, morate omogočiti glasovni meni za vsako številko posebej. Pojdite na Telefonija > Povezava > Konfiguriraj številke. Nato izberite številko/PBX in v razdelku za usmerjanje dohodnih klicev kliknite meni za omogočanje govora.

Product reviews

Interactive Voice Response allows callers to navigate through a phone system before talking to a customer support representative. Via IVR you can play custom recordings to your customers, gather information during the interaction, and execute appropriate actions, such as routing the caller to the correct agent/department or issuing a callback.

IVR (Interactive Voice Response)

The Interactive Voice Response (IVR) system enables callers to navigate a phone system before speaking to a customer support representative, play custom recordings, and execute actions like routing the caller to the correct agent or department. It can be set up separately for each number through a YAML script in LiveAgent and involves 3 mandatory sections: online, queue, and offline. IVR examples are available, and all recordings needed have to be added to LiveAgent accounts. Other features offered by LiveAgent include integrated customer support through various channels and safety measures like SSL.

Oglejte si naš pregled programskega telefona Icanblink in preverite, kako se je obnesel v naših vsakodnevnih poslovnih testih.

Pregled programskega telefona Icanblink

LiveAgent je programska oprema za pomoč strankam, ki vključuje klepet v realnem času. Brezplačna različica odjemalca za klepet je na voljo v LiveAgent-u, ki se lahko uporablja za izboljšanje izkušnje strank in povečanje njihove lojalnosti. Poleg tega podjetje ponuja tudi druge produkte, kot so VoIP telefonski sistemi, programska oprema za dohodni klicni center in upravljanje pritožb. Pri dodajanju klepeta na spletno mesto je ključno izbrati ponudnika programske opreme, ki najbolje ustreza poslovnim potrebam. Na voljo je tudi klepet v živo, ki je pomemben kanal za storitve za stranke, ki ponuja skoraj takojšnje odgovore in konkurenčno prednost po ugodni ceni. LiveAgent je lahko koristen za podjetja, ki želijo izboljšati svoje storitve za stranke.

Želite izvedeti več o Gurujevi bazi znanja? Oglejte si naš članek, če želite izvedeti, kako deluje in kako se je obnesel v naših testih.

Pregled baze znanja Guru

Programska oprema Guru nudi odlično funkcionalnost baze znanja z urejevalnikom člankov, enostavnim uporabniškim vmesnikom in poceni cenovno politiko. Na voljo so trije načrti, od katerih je eden brezplačen/starter, drugi pa Builder. Za Enterprise načrt se morate obrniti na prodajo. Med težavami se lahko pojavijo napake pri prikazu slik in težave z dostavo povabil. Začetek z Guru je enostaven, saj ponuja brezplačno preskusno različico in preprosto registracijo.

Želite izvedeti več o Deskerovi bazi znanja? Oglejte si naš članek, če želite izvedeti, kako deluje in kako se je obnesel v naših testih.

Pregled baze znanja Deskero

Deskero je rešitev za upravljanje storitev za stranke v oblaku, ki vključuje bazo znanja, večkanalno podporo, storitve za stranke družbenih medijev in storitve za stranke v klepetu v živo. Ponuja tri načrte, ki si razlikujejo po funkcijah in ceni. Vmesnik je dobro zasnovan in enostaven za navigacijo. Kljub temu, da manjka nekaj bistvenih funkcij, kot je prilagajanje člankov. Cena pa je sorazmerna s funkcijami, ki jih ponuja.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico