Pregled JustCall IVR

Pregled JustCall IVR
Compare Pregled JustCall IVR with other in: How Pregled JustCall IVR is doing on review portals
4.1
Average rating based on data from trusted review portals
297 reviews

JustCall IVR odlično deluje v vsaki situaciji, zaradi česar je precej vsestranski tekmec. Povsem enostavno ga je nastaviti in implementirati ter ponuja priročno funkcijo simulacije IVR, ki vam omogoča, da preizkusite svoj IVR, preden ga implementirate.

Pricing
Starting from:
$ 24   na mesec
Equal to LiveAgent's Large plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: No

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4.8
Uporabniška izkušnja
4.5
Cena
5
Izvedba
5

Key takeaways

Pros

  • Enostavna nastavitev in implementacija
  • Odličen uporabniški vmesnik
  • Funkcija simulacije IVR

Cons

  • Ni vizualne predstavitve IVR
  • Večnivojski IVR prihaja z dražjimi načrti

Medtem ko bi graditelj IVR lahko izboljšali z dodajanjem vizualne predstavitve ravni, je še vedno enostaven za uporabo za skoraj vsakogar, ne glede na njihovo osnovno znanje. JustCall je tudi cenovno izjemno ugoden, kar pomeni, da v nobenem primeru ne boste uničili svojega proračuna s to dobro zaokroženo rešitvijo IVR.

Začetek s funkcijo JustCall IVR

Začetek z JustCall je zelo preprost: s hitro in enostavno preskusno registracijo. Za dejansko dostop do vseh razpoložljivih funkcij morate posredovati podatke o svoji kreditni kartici. Uporabniški vmesnik je zasnovan zelo dobro. Je skromen, čist in zelo enostaven za krmarjenje. To tudi pomeni, da lahko preprosto najdete funkcijo IVR, ne da bi šli skozi zapletene menije in izbire. Najdete ga lahko Telefonske številke > Dohodni klici > IVR (Klicni meni).

Nastavitve JustCall IVR

IVR je privzeto onemogočen, zato ga morate najprej omogočiti. Ko to storite, dobite dostop do graditelja IVR. Graditelj IVR sam po sebi ni zapleten, vendar ne zagotavlja vizualne predstavitve ravni IVR, zato je dobro, da imate nekaj načrtovanega vnaprej. Na tipkovnici lahko izberete številko in izberete dejanje za vsako od njih. Je precej preprosto in z vsako stopnjo dobite standardne možnosti prilagajanja IVR. To vključuje posredovanje na notranje in zunanje številke. Prav tako imate možnost izbrati, kaj se zgodi, ko je številka nedosegljiva.

Nastavitve JustCall IVS - meni za klicanje

JustCall IVR ima tako zvočno možnost pretvorbe besedila v govor kot tudi možnost za posnetke po meri, ki jih je mogoče priročno naložiti v sistem. Na splošno je postopek izdelave IVR enostaven, čeprav ni vizualne predstavitve posamezne ravni. Zelo zanimiv dodatek je možnost simulacije nastavitev. To je v bistvu preskusni gumb, ki vam omogoča, da preizkusite IVR v akciji in ugotovite, ali vse deluje.

Kako deluje IVR?

JustCall IVR deluje dobro, kot se pričakuje od večine rešitev IVR. Dodana možnost za simulacijo vaših nastavitev IVR je velika prednost in vam lahko pomaga preprečiti nefunkcionalne IVR, ki so morda slabo načrtovani ali izvedeni. Samo v primeru, da vaš IVR ni deloval tako, kot ste pričakovali, je izjemno uporabna možnost, da ga preuredite in preizkusite tako pogosto, kot je potrebno, da bi bil na ravni. Z JustCall lahko pričakujete odlično zmogljivost in dobro delujoč IVR. Med preizkusi IVR-ja nisem naletel na nobene težave.

Cena

JustCall ima tri cenovne načrte z IVR vključenim v vsakega od njih. Upoštevajte, da najcenejši standardni načrt ponuja le bistveno funkcionalnost IVR, medtem ko Premium načrt ponuja večnivojski IVR. Preden izberete načrt, razmislite, ali mora imeti vaš IVR več ravni in ali potrebujete širši nabor funkcij ali ne. Vendar upoštevajte, da tudi najcenejši paket JustCall ponuja veliko prilagodljivosti. Oglejmo si načrte in poglejmo, kaj ponuja vsak od njih.

Standard

Najcenejši načrt JustCall se začne pri 24 USD na mesec na uporabnika, z najmanj dvema uporabnikoma. Zagotavlja IVR in druge bistvene funkcije, vključno z lokalno številko, neomejenimi nevezanimi minutami, preusmeritvijo klicev, SMS in MMS, avtomatizacijo povratnih klicev, delovnim časom, opombami in ocenami itd.

Premium

Načrt Premium ponuja napreden nabor funkcij, ki se začne pri 48 USD na mesec na uporabnika, z najmanj dvema uporabnikoma. Poleg funkcij standardnega načrta paket Premium dodaja spremljanje klicev v živo, avtomatizacijo SMS-ov in množična sporočila SMS, IVR na več ravneh, poteke dela po meri, prednostno podporo in drugo.

Po meri

Načrt po meri vključuje ponudbo po meri, prilagojeno vašemu podjetju. Dobite vse iz prejšnjih dveh načrtov, med drugim tudi dodatek SLA, analitiko in poročila po meri, namenskega upravitelja računa in tehnično podporo ter analizo klicev.

Zaključek

Funkcija JustCall IVR je zelo dober kandidat, ki ponuja splošno odlično funkcionalnost z minimalnimi kompromisi. To je vsekakor ena najboljših in najpreprostejših funkcij IVR. Kar ga dela še boljšega, sta razumna cena in dober izbor drugih funkcij klicnega centra, ki so na voljo. Funkcija JustCall IVR je primerna za vse vrste poslov in se bo zagotovo dobro obnesla za vas, tako kot med mojimi testi.

Pogoste napake in težave

Moj Justcall IVR ne deluje

Preverite svoj tok IVR za morebitne napake in uporabite funkcijo simulacije, da ga preizkusite. Večina težav z IVR-ji je običajno posledica načrtovalskih napak.

Ne najdem funkcije IVR v Justcall

Ustvarjalnik Justcall IVR je treba omogočiti v nastavitvah klicne številke. Ko pritisnete stikalo za omogočanje, bi morali imeti dostop do funkcije IVR.

Product reviews

Spoznajte stopnjo razrešitve prvega kontakta. Poglobljeno razumite koncepte podpore strankam s preprostimi razlagami strokovnjakov.

Stopnja ločljivosti prvega stika

The text discusses various measures of success in customer service, including live chat and self-service portals. It also highlights the importance of brand tactics for building recognition and attracting talented individuals. Additionally, it emphasizes the need for effective software and processes for managing call centers and providing support to customers. The article offers tips for improving customer satisfaction and team efficiency through software management. Overall, the best practices for customer service include choosing the right software, automation, agreements on service levels, and dedicated support teams.

Želite izvedeti več o Gurujevi bazi znanja? Oglejte si naš članek, če želite izvedeti, kako deluje in kako se je obnesel v naših testih.

Pregled baze znanja Guru

Programska oprema Guru nudi odlično funkcionalnost baze znanja z urejevalnikom člankov, enostavnim uporabniškim vmesnikom in poceni cenovno politiko. Na voljo so trije načrti, od katerih je eden brezplačen/starter, drugi pa Builder. Za Enterprise načrt se morate obrniti na prodajo. Med težavami se lahko pojavijo napake pri prikazu slik in težave z dostavo povabil. Začetek z Guru je enostaven, saj ponuja brezplačno preskusno različico in preprosto registracijo.

Želite izvedeti več o Deskerovi bazi znanja? Oglejte si naš članek, če želite izvedeti, kako deluje in kako se je obnesel v naših testih.

Pregled baze znanja Deskero

Deskero je rešitev za upravljanje storitev za stranke v oblaku, ki vključuje bazo znanja, večkanalno podporo, storitve za stranke družbenih medijev in storitve za stranke v klepetu v živo. Ponuja tri načrte, ki si razlikujejo po funkcijah in ceni. Vmesnik je dobro zasnovan in enostaven za navigacijo. Kljub temu, da manjka nekaj bistvenih funkcij, kot je prilagajanje člankov. Cena pa je sorazmerna s funkcijami, ki jih ponuja.

Naučite se, katere elemente morate vključiti na kontrolni seznam skrbnega pregleda strank, da zaščitite svoje podjetje pri pridobivanju novih strank.

Skrbni pregled stranke kontrolni seznam

V besedilu najdemo opis najboljših praks za učinkovito komunikacijo s strankami, pri čemer se priporoča pozitiven ton, ponudba rešitev in izobraževanje strank ter pravilna kategorizacija primerov. Za izboljšanje kakovosti storitev za stranke se priporoča uporaba kontrolnih seznamov, ki vključujejo ocenjevanje kakovosti storitev, iskanje načinov za izboljšanje ter vzpostavljanje postopkov. Nadalje se besedilo osredotoča na kontrolne sezname za revizijo klicnega centra in druge HR kontrolne sezname. LiveAgent je eden izmed priporočenih ponudnikov kontrolnih seznamov za boljše organiziranje delovnih tokov ter doseganje poslovnega uspeha.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico