Pregled Kavkom IVR

Pregled Kavkom IVR
Compare Pregled Kavkom IVR with other in: How Pregled Kavkom IVR is doing on review portals
4.7
Average rating based on data from trusted review portals
112 reviews

Kavkom je cenovno dostopna programska oprema IVR na trgu, ki jo je treba upoštevati. Čeprav morda ni najnaprednejša ali najbolje opremljena rešitev, še vedno ni mogoče zanikati, da bo delo opravil tako, kot ga potrebujete. Uporabniški vmesnik je privlačen, dobro oblikovan in…

Pricing
Starting from:
10   na mesec
Equal to LiveAgent's Large plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: No

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4.7
Uporabniška izkušnja
5
Cena
5
Izvedba
4

Key takeaways

Pros

  • Odličen uporabniški vmesnik
  • Enostaven za krmarjenje
  • Zelo ugodna rešitev

Cons

  • Nekoliko zmedene možnosti IVR
  • Ni večnivojskih možnosti IVR

Začetek uporabe funkcije Kavkom IVR

S Kavkomom je precej enostavno začeti uporabljati in je skoraj enostaven za vsakogar, da izbere načrt ali začne z brezplačnim preskusom. Za razliko od druge programske opreme s funkcijami IVR, Kavkom ne potrebuje nobenih nepotrebnih postopkov za začetek preizkusa. Brez podatkov o kreditni kartici, brez preverjanj s strani uporabniških skupin in brez kakršnega koli skakanja skozi obroče. Na splošno je bil postopek zelo preprost in prijeten, kar sem zelo cenil.

Programski vmesnik Kavkom IVR

Ko boste dobili dostop do svojega računa, vas bo pozdravil prostoren, privlačen vmesnik, po katerem je zelo enostavno krmariti. Ne morem dovolj poudariti, kako prijetno sem bil presenečen, kako preprosta je bila uporaba. Glavni del vmesnika prikazuje podatke in splošne informacije na večini zaslonov, medtem ko preprost vrstični meni na levi omogoča enostavno navigacijo. Kavkom deluje kot spletna aplikacija, zato vam na računalnik ni treba nameščati programske opreme, kar prihrani veliko časa.

Vključenih ni nobenih težkih nastavitev in večina konfiguracij deluje neposredno iz škatle. Funkcija IVR je na vidnem mestu, zato vam ni treba porabiti časa za iskanje. Preprosto izberite Aplikacije v meniju PBX na levi in poiščite možnost menija IVR na obsežnem seznamu aplikacij. Nato kliknite menijski gumb Dodaj IVR in lahko začnete. Na voljo ni prednastavitev IVR, zato morate začeti na novo, iz nič.

Lastnosti Kavkom IVR

Medtem ko je uporabniški vmesnik izjemen, ima funkcija IVR podobno težavo kot večina IVR konkurence – ni koristnega vizualnega vodnika in ni vizualne predstavitve ravni IVR. Kljub temu nastavitev Kavkom IVR nikakor ni težka; v bistvu potrebuje le nekaj klikov, da nastavite ravni in določite dejanja za vsako od njih. Ravni IVR so predstavljene z izbiro gumbov in akcijskih polj, pri čemer ima vsako od njih nekaj možnosti nastavitve.

Graditelj deluje kot večina sorodne programske opreme IVR. Prvi del vam omogoča, da poimenujete svoj IVR, izberete pozdrav in dejanje za izhod. Nato lahko izberete dejanje za vsak gumb vašega IVR. Možnosti dejanj so rahlo nenavadne, npr. lahko izberete Glasovna pošta, Odloži ali Posnemi kot tisto, kar se bo zgodilo po pritisku na izbrani gumb. Vendar pa imate tudi standardno možnost, da klic usmerite na interno številko, kar boste verjetno najpogosteje uporabljali.

Možnosti nastavitev Kavkom IVR

Zdi se, da ni možnosti za ustvarjanje večnivojskega IVR. Poleg tega vam Kavkom IVR omogoča izbiro naprednejših možnosti v naslednjem koraku. Nastavite lahko makre in jih dodelite tipkam, izberete zvoke, časovne omejitve in druge napredne nastavitve. To je dobra možnost za uporabnike, ki želijo resnično določiti svoj IVR in natančno izbrati, kaj se bo zgodilo. Drugi uporabniki, ki imajo raje manj podrobne in praktične nastavitve, lahko preprosto uporabijo ponujene prednastavljene možnosti.

Kako deluje IVR?

Kavkom IVR deluje izjemno gladko in deluje dobro, kot je bilo pričakovano. Poskrbeti morate le za ustrezno načrtovanje ravni IVR, preden začnete z graditeljem. Čeprav je nastavitev preprosta, boste morda želeli poskusiti nekaj možnosti, preden se odločite, katere želite izbrati. Na splošno je bila izkušnja z uporabo končanega IVR-ja dobra, brez sistemskih napak ali težav, ki bi jih povzročal sam Kavkom. Navsezadnje je treba upoštevati Kavkom IVR, zlasti zaradi njegove cene.

Cena

Čeprav Kavkom vsekakor ni absolutno najboljša rešitev, ki jo lahko dobite za svoj denar, ga tudi ni za vreči na stran. Z vidika stroškovne vrednosti je nedvomno vreden svoje cene. Storitve Kavkom so cenovno zelo ugodne, funkcija IVR pa je vključena v vsak njegov načrt, tako da vam za dostop do nje ni treba nadgraditi. Oglejmo si, kaj je na voljo v posameznem načrtu. Upoštevajte, da so cene načrta na voljo samo v evrih.

Basic

Ta načrt se začne pri samo 10 € na mesec na uporabnika in že na začetku dobite funkcijo IVR. Dobite tudi 100 % neomejene dohodne klice, mobilno preusmeritev in virtualno številko.

Comfort

Paket Comfort se začne pri 20 € na mesec na uporabnika. Dobite 100 % neomejene dohodne in odhodne klice, virtualno številko ter vse funkcije iz prejšnjega paketa.

Na kotaciji

Če želite dobiti načrt Kavkom po meri, lahko zaprosite za ponudbo po meri. Na spletnem mestu ni na voljo nobenih informacij o minimalni ceni.

Zaključek

Čeprav Kavkom ni najbolj domiselna ali najbolj inovativna programska oprema IVR, bo delo opravila izjemno, kar pomeni, da ga morate imeti na svojem radarju. Še posebej prijetno je videti lep uporabniški vmesnik aplikacije in lahko dostopen IVR brez nepotrebnih postopkov. Kavkom morda ni najboljša aplikacija za velika podjetja, ki potrebujejo več zapletenih IVR-jev, vendar bo nedvomno dobro služila vsakemu manjšemu podjetju brez slabosti napredne, zapletene programske opreme.

Pogoste napake in težave

Moj Kavkom IVR ne deluje

Preverite svojo zasnovo IVR in preverite, ali ni nobenih napak, zaradi katerih vaš IVR ne bi deloval pravilno. Najpogostejše težave z IVR so običajno posledica napak pri načrtovanju.

S Kavkomom ne morem ustvariti večnivojskega IVR-ja

Kavkom ne podpira večnivojskega IVR-ja, vendar lahko to možnost simulirate. Preprosto uporabite posredovanje v enem IVR, da preusmerite klicatelja na drugo številko IVR in dobili boste skoraj enake rezultate.

Product reviews

Želite izvedeti več o Gurujevi bazi znanja? Oglejte si naš članek, če želite izvedeti, kako deluje in kako se je obnesel v naših testih.

Pregled baze znanja Guru

Programska oprema Guru nudi odlično funkcionalnost baze znanja z urejevalnikom člankov, enostavnim uporabniškim vmesnikom in poceni cenovno politiko. Na voljo so trije načrti, od katerih je eden brezplačen/starter, drugi pa Builder. Za Enterprise načrt se morate obrniti na prodajo. Med težavami se lahko pojavijo napake pri prikazu slik in težave z dostavo povabil. Začetek z Guru je enostaven, saj ponuja brezplačno preskusno različico in preprosto registracijo.

Želite izvedeti več o Deskerovi bazi znanja? Oglejte si naš članek, če želite izvedeti, kako deluje in kako se je obnesel v naših testih.

Pregled baze znanja Deskero

Deskero je rešitev za upravljanje storitev za stranke v oblaku, ki vključuje bazo znanja, večkanalno podporo, storitve za stranke družbenih medijev in storitve za stranke v klepetu v živo. Ponuja tri načrte, ki si razlikujejo po funkcijah in ceni. Vmesnik je dobro zasnovan in enostaven za navigacijo. Kljub temu, da manjka nekaj bistvenih funkcij, kot je prilagajanje člankov. Cena pa je sorazmerna s funkcijami, ki jih ponuja.

LiveAgent je vsestranska programska oprema za pomoč strankam, ki izboljšuje podporo podjetjem. Oglejte si ta pregled o tem, kako vam lahko njegove funkcije klicnega centra koristijo.

Pregled programske opreme klicnega centra LiveAgent

LiveAgent je klicni center s čistim in preglednim vmesnikom. Omogoča organizacijo oddelkov ter samodejno snemanje klicev. Ponuja tudi možnost prilagajanja funkcij in brezhibno uporabniško izkušnjo. Cene so konkurenčne.

Preberite naš pregled Infobip IVR in ugotovite prednosti in slabosti uporabe te rešitve v poslovnem scenariju.

Infobip IVR pregled

LiveAgent Academy software is critical for managing and supporting customers. The ticketing system organizes and distributes customer support requests, while automation can improve efficiency and productivity. LiveAgent Helpdesk offers IT support and customer portals, with a knowledge base tailored to customer needs. Freshdesk LiveAgent is a registration platform that sends login data by email. After installation, users can log in directly to their account. LiveAgent's control panel is currently being prepared. Upon completion, login details will be sent by email.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico