Pregled programskega telefona Zoiper

Pregled programskega telefona Zoiper
Compare Pregled programskega telefona Zoiper with other in: How Pregled programskega telefona Zoiper is doing on review portals
4.6
Average rating based on data from trusted review portals
216 reviews

Softphones so programske rešitve, ki uporabnikom omogočajo klicanje prek interneta. S programsko opremo softphone lahko kličete in sprejemate klice, pošiljate besedilna sporočila ali celo opravljate video klice z uporabo računalniške naprave, storitve VoIP in internetne povezave.

Pricing
Starting from:
$ 0.00   na mesec
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: No
Free version: Yes

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4.7
Uporabniška izkušnja
4.5
Cena
4.5
Izvedba
5

Key takeaways

Pros

  • Neverjeten vmesnik
  • Odlična funkcionalnost
  • Super hitra implementacija
  • Zdi se, da je popolnoma brez napak
  • Odlično je tudi z brezplačno različico

Cons

  • Za dodatne funkcije morate plačati
  • Nenehni opomniki, ki vas spodbujajo k nadgradnji na plačljivo različico

Zoiper je čim bližje popolnosti. Poleg tega, da je zanesljiva aplikacija za programski telefon, ki preprosto deluje odlično, ima eno najhitrejših nastavitev in implementacij, kar sem jih kdaj videl. Zdi se, da so vse funkcije popolnoma brez napak. Zdi se, da je Zoiper preveč dober, da bi bil resničen, še posebej, ker je osnovna različica brezplačna in popolnoma zadostuje za vse primere uporabe. Na splošno je Zoiper preprosto neverjetna aplikacija za programski telefon in ne boste obžalovali svoje odločitve, če se boste odločili zanjo.

Namestitev in implementacija Zoiperja

Zoiper ima tri različice aplikacije, omejeno brezplačno različico za nekomercialno uporabo, plačljivo različico za podjetja in prilagojeno rešitev, prilagojeno vašim potrebam. Za namen tega preizkusa sem prenesel brezplačno različico. Upoštevajte, da so nekatere funkcije, omenjene v tem pregledu, prisotne samo v plačljivi različici aplikacije. Moram reči, da je bil začetek uporabe Zoiperja neverjetno enostaven. Namestitev aplikacije je precej standardna; nič težkega se ne dogaja. Prijetno me je presenetilo, da Zoiper ponuja vnaprej konfigurirane nastavitve za izbor VoIP storitev, tako da uporabnikom, ki imajo raje določene storitve, sploh ni treba ukvarjati s konfiguracijo.

Vendar pa postopek nastavitve ni težak niti za nas, ki uporabljamo drugo storitev VoIP. Zoiper uporabnikom preprosto ne dovoli, da se spotikajo v temi. Storitev VoIP lahko povežete takoj ob prvem zagonu aplikacije brez nepotrebnega iskanja možnosti v nastavitvah. Celoten postopek je neverjetno enostaven in Zoiper celo samodejno preizkuša različne konfiguracije brez dodatnega truda uporabnika. To je bilo vsekakor prijetno presenečenje.

Pozdravni zaslon aplikacije za programski telefon Zoiper

In prijetna izkušnja se tu ne konča, saj Zoiper nadaljuje tudi s konfiguracijo aplikacije. Ponuja preizkus v živo vaših zvočnikov, mikrofona in spletne kamere, če jo imate. Celoten postopek začetka uporabe Zoiperja je lažji zaradi tega vgrajenega vodnika. Nikoli nisem čutil potrebe po iskanju navodil za uporabo ali iskanju po spletnih forumih, ker nekaj ne bi delovalo. Zoiper je eden najbolj gladkih programskih telefonov, s katerimi lahko začnete.

Okno za konfiguracijo kamere Zoiper

Uporabniška izkušnja in funkcije

Zopier ponuja prijetno, moderno in preprosto zasnovo vmesnika, ki je na splošno videti dobro in posodobljeno. Vmesnik je odličen – videti je čist in vse je tam, kjer pričakujete, da bo že ob prvem pogledu na aplikacijo. Ni nepotrebnih elementov vmesnika, ki bi otežili navigacijo po aplikaciji, in nobene vizualne zmede.

Največji element na glavnem zaslonu je seznam stikov z možnostjo preklopa na nedavne stike. Seznam stikov ima možnost preklapljanja med vsemi stiki, spletnimi stiki in priljubljenimi. Nedavni na drugi strani omogoča preklapljanje med vsemi nedavnimi stiki, klici in sporočili. Uporaba tega seznama je preprosta in zdi se, da se nikakor ne morete izgubiti. Gumb plus vam omogoča dodajanje ali uvoz stikov.

Pogled glavne nadzorne plošče aplikacije Zoiper

Dodajanje novih stikov je tisto, kjer stvari postanejo še posebej dobre. Obstajajo običajna polja za imena, podjetja in prikazna imena, obstaja pa tudi dodatna možnost za dodajanje polj po meri. To bi moralo biti standard za vsak seznam stikov v vseh aplikacijah, ki ga imajo. Podatke o stikih lahko shranite vseh vrst brez kakršnih koli omejitev, na primer za shranjevanje računov Facebook ali Instagram, da jih varnostno kopirate, ali uporabite to možnost za dodajanje komentarjev po meri, kar je preprosto neverjetno.

Zoiper - Dodaj novo polje

V zgornjem delu aplikacije je iskalna vrstica, kjer lahko poiščete stike po imenu ali vnesete telefonsko številko. Nato ga lahko dodate med stike neposredno iz iskanja ali začnete klic. Obstaja tudi dodatna možnost uporabe digitalne številčnice, ki je odlična rezervna možnost za klicanje številk. Tu ni kaj dodati, iskanje in klicanje preprosto delujeta odlično in se ni kaj pritoževati.

Nastavitve najdete tudi v zgornjem delu. Vključujejo upravljanje računa in možnost dodajanja več storitev VoIP. Zanimiva funkcija je možnost združitve vseh vaših stikov iz Outlooka, Gmaila, MacOS, Windows in drugih v aplikacijo Zoiper. Ti stiki se redno sinhronizirajo, tako da bo vaš seznam stikov vedno posodobljen. Preostale nastavitve se osredotočajo na zvok, video in vedenje aplikacij. Možnosti so zelo velikodušne in aplikacijo in svoje klice lahko prilagodite na več načinov, kar je nedvomno odlično. Upoštevajte, da večina naprednih konfiguracijskih nastavitev ni na voljo v brezplačni različici.

Aplikacija Zoiper - nastavitve

Nazadnje ima spodnji del aplikacije možnost spreminjanja statusa uporabnika, možnosti glasovne pošte, nadzor glasnosti in nastavitve klica. Svoj status lahko spremenite iz na voljo v nedosegljiv, brez povezave, odsoten, kosilo in karkoli vmes. Kontrolniki glasnosti so priročni za hitro prilagajanje. Dostop do glasovne pošte je razumljiv, medtem ko nastavitve klica vodijo uporabnika do konfiguracije.

V bistvu je edina negativna stvar Zoiperja nenehno opozarjanje, da obstaja tudi plačljiva različica aplikacije. Vse to me ni motilo zaradi tega, kako dobro je Zoiper videti in se obnese v vseh okoliščinah, vendar mislim, da nekaterim uporabnikom to ne bo všeč. Vendar je to majhna cena za tako odlično aplikacijo za programski telefon.

Zoiper - Pro funkcije, ki so na voljo po nadgradnji

Vse funkcionalnosti v Zoiperju so delovale odlično in med testi nisem doživel niti ene napake. Kakovost klicev in splošna funkcionalnost sta bili na nivoju, delo s funkcijami za sporočanje in video klice pa je bilo preprosto.

Cena

Čeprav je brezplačna različica Zoiperja popolnoma popolna in odlično opravlja svoje delo, obstaja tudi plačljiva različica Zoiperja za tiste, ki potrebujejo nekaj dodatnega. Ta plačljiva različica vključuje podporo za HD klice, šifriranje in nekaj drugih dodatnih funkcij za enkratno plačilo 49,95 $. Nazadnje lahko dobite prilagojeno rešitev s svojim logotipom, vmesnikom po meri in med drugim lahko celo izberete svoj nabor funkcij. Ta različica zahteva, da dobite ponudbo po meri glede na vaše nastavitve in število uporabnikov.

Kako Zoiper deluje z LiveAgent?

Z eno besedo vrhunsko. Zoiper nima prav nobenih težav pri povezovanju s funkcijami klicnega centra LiveAgent. Kot smo že omenili v tem pregledu, je dodajanje računov storitve VoIP eden prvih delov začetne nastavitve. Ni vam treba iti skozi dolge procese integracije, LiveAgent lahko preprosto povežete od samega začetka. Zoiper je med aplikacijami za programske telefone, ki jih je najlažje integrirati s službo za pomoč uporabnikom LiveAgent. Toplo priporočam. Če boste kdaj potrebovali vodnik za integracijo, ga tukaj. Toda na srečo dvomim, da ga boste kdaj morali uporabiti.

Zaključek

Zoiper je nedvomno najsodobnejša aplikacija za programski telefon in ena najboljših, kar jih lahko dobite. Ko gre za njegovo najbolj osnovno funkcionalnost, je skoraj popoln. Zoiper vas ne bo pustil na cedilu, ne glede na to, ali se odločite za plačilo ali izberete brezplačno različico aplikacije. Uporabniški vmesnik je preprosto odličen in prijeten za krmarjenje, vse funkcije delujejo popolnoma brez napak, implementacija in nastavitev pa sta nekaj najhitrejših, kar sem jih kdaj doživel v kateri koli programski opremi. Če si želite olajšati svoje klice in življenje, ni razloga, da bi iskali drugo možnost. Zoiper vas bo pokril na vsakem koraku.

Pogoste napake in težave

V Zoiperju nimam zvoka

Če imate težave z zvokom v Zoiperju, poskusite težavo rešiti tako, da odprete Nastavitve > Nastavitve > Zvok > Onemogoči »Uporabi WASAPI«. Nato pojdite na zavihek Device in onemogočite možnost Use Generic HID. Nato kliknite V redu in znova zaženite aplikacijo Zoiper. Pojdite v Nastavitve > Čarovnik za zvok in preverite zvok, da ugotovite, ali je rešitev delovala. Če imate še vedno dodatne težave, vam priporočamo, da si ogledate stran za odpravljanje težav Zoiper.

Product reviews

Oglejte si naš pregled programskega telefona Icanblink in preverite, kako se je obnesel v naših vsakodnevnih poslovnih testih.

Pregled programskega telefona Icanblink

LiveAgent je programska oprema za pomoč strankam, ki vključuje klepet v realnem času. Brezplačna različica odjemalca za klepet je na voljo v LiveAgent-u, ki se lahko uporablja za izboljšanje izkušnje strank in povečanje njihove lojalnosti. Poleg tega podjetje ponuja tudi druge produkte, kot so VoIP telefonski sistemi, programska oprema za dohodni klicni center in upravljanje pritožb. Pri dodajanju klepeta na spletno mesto je ključno izbrati ponudnika programske opreme, ki najbolje ustreza poslovnim potrebam. Na voljo je tudi klepet v živo, ki je pomemben kanal za storitve za stranke, ki ponuja skoraj takojšnje odgovore in konkurenčno prednost po ugodni ceni. LiveAgent je lahko koristen za podjetja, ki želijo izboljšati svoje storitve za stranke.

Porabite manj za svoj klicni načrt z VoIP telefonskimi sistemi in integracijami ter na našem seznamu izberite najboljšega zase.

20 najboljših VoIP telefonskih sistemov in integracij

Klepeti v živo so pomembni za prvi vtis in zadrževanje strank na spletni strani ter za navzkrižno prodajo. FrëschKëscht uporablja LiveAgent za pomoč strankam in boljšo organizacijo notranjega dela. LiveAgent ponuja 175 funkcij in 40 integracij ter pakete za različne potrebe uporabnikov. Programska oprema za dohodne klice in za klepet v živo sta ključni za izboljšanje storitve strankam in povečanje prodaje. LiveAgent ima 24/7 podporni servis in je enostaven za uporabo.

LiveAgent je vsestranska programska oprema za pomoč strankam, ki izboljšuje podporo podjetjem. Oglejte si ta pregled o tem, kako vam lahko njegove funkcije klicnega centra koristijo.

Pregled programske opreme klicnega centra LiveAgent

LiveAgent je klicni center s čistim in preglednim vmesnikom. Omogoča organizacijo oddelkov ter samodejno snemanje klicev. Ponuja tudi možnost prilagajanja funkcij in brezhibno uporabniško izkušnjo. Cene so konkurenčne.

Ali razmišljate o 3CX za podporo strankam v svojem klicnem centru? Oglejte si naš pregled in preverite, kako se je obnesel med našim splošnim testom.

Pregled programske opreme za klicni center 3CX

LiveAgent je programska oprema za pomoč strankam, VoIP telefonski sistemi, samopostrežna programska oprema, programska oprema za dohodni klicni center, sistem upravljanja pritožb, programska oprema odjemalskega portala in programska oprema za upravljanje e-pošte. Podjetje Quality Unit izdeluje LiveAgent in ima tudi podporo za stranke.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico