NapoleonCat pregled programske opreme za storitve za stranke v družabnih medijih

NapoleonCat pregled programske opreme za storitve za stranke v družabnih medijih
Compare NapoleonCat pregled programske opreme za storitve za stranke v družabnih medijih with other in: How NapoleonCat pregled programske opreme za storitve za stranke v družabnih medijih is doing on review portals
4.7
Average rating based on data from trusted review portals
151 reviews

NapoleonCatova platforma za storitve za stranke v družabnih medijih ponuja orodja za pomoč podjetjem pri zagotavljanju podpore in spodbujanju sodelovanja v družabnih medijih. V tem pregledu se bomo poglobili v njene funkcije, prednosti in pomanjkljivosti.

Pricing
Starting from:
$ 31   per month
Equal to LiveAgent's Large plan Liveagent pricing
Free trial: 1
Free version: No

Martina Durisinova

Editor's rating

Martina Durisinova
Overall rating
4.3
Uporabniška izkušnja
4.5
Cena
4
Izvedba
4.5

Key takeaways

Pros

  • Uporabniku prijazna zasnova
  • Možnosti avtomatizacije
  • Podrobno poročanje in analitika

Cons

  • Manjkajoča obvestila
  • Lahko je drago.

Začetek dela z NapoleonCat

Prijava v NapoleonCat je zelo preprosta. Ko izpolnite bistvene podatke, vas program takoj pozove, da povežete svoje družbene medije. Svoje strani Facebook in Twitter sem povezal tako, da sem preprosto navedel svoje poverilnice. Za Instagram sem moral najprej konfigurirati dovoljenja NapoleonCata. Vendar mi je to vzelo le nekaj sekund.

NapoleonCat - povežite profile, ki jih upravljate

Ko sem to storil, so bili moji profili v družabnih medijih pripravljeni za uporabo.

Nato je bil drugi korak, ki ga je NapoleonCat predlagal, sledenje mojim konkurentom. Za vzorec sem izbral lastno Facebook stran NapoleonCat. Nato sem pritisnil gumb Začni uporabljati NapoleonCat.

NapoleonCat - sledenje konkurentom

Nastavitev je bila izjemno preprosta in hitra. Že po nekaj sekundah sem bil prestavljen na nadzorno ploščo, ki jo je spremljalo pojavno okno s pozdravom.

NapoleonCat - pojavno okno s pozdravi

Funkcije in značilnosti družabnih medijev NapoleonCat

NapoleonCat ima številne uporabne funkcije in funkcionalnosti, ki vam lahko pomagajo pri upravljanju prisotnosti vaše blagovne znamke v družabnih medijih. Vse vaše interakcije s strankami shranjuje v mapo prejetih sporočil, kjer jih lahko dodatno kategorizirate.

NapoleonCat- mapa "prejeto"

NapoleonCat vam seveda omogoča, da konfigurirate, katere vrste interakcij s strankami želite prejemati v svoj poštni predal.

NapoleonCat - konfiguracija mape "Prejeto".

Ko prejmete novo sporočilo ali komentar, se samodejno doda na zavihka Novo in Opravila v mapi “Prejeto”.

Poleg upravljanja komunikacije s strankami vam NapoleonCat omogoča tudi načrtovanje objav v povezanih kanalih družabnih medijev.

NapoleonCat- nastavitev urnika objav

Ta rešitev ponuja tudi različna poročila in analize, ki jih je mogoče prenesti. Ustvarite lahko nova poročila ali jih načrtujete za pozneje. Seveda imate možnost izvoza teh podatkov. NapoleonCat vam to omogoča v obliki lista Excel ali datoteke PNG.

NapoleonCat - poročila in analitika

S klikom na Auto-moderation v meniju na levi strani lahko nastavite avtomatizacijo za svoje profile v družabnih omrežjih. NapoleonCat vam omogoča, da pravila avtomatizacije konfigurirate od začetka ali pa uporabite eno od vnaprej pripravljenih predlog.

NapoleonCat - pravila samodejnega moderiranja

Zadnja funkcija, o kateri želim na kratko spregovoriti, so predlogi funkcij NapoleonCat. Tu si lahko ogledate, katere funkcije so v razvoju, in predlagate, kaj bi želeli, da dodajo, pa tudi, kaj je bilo že uvedeno. Všeč mi je bilo, ker zagotavlja preglednost in strankam podjetja NapoleonCat daje občutek, da so del procesa oblikovanja programske opreme.

NapoleonCat - predlogi funkcij

Družabna uporabniška izkušnja NapoleonCat

Programska oprema NapoleonCat je zelo odzivna. Imela sem vzorčnega naročnika, ki je napisal sporočilo mojemu podjetju in se odzval na objavo na Facebooku. Te interakcije so se takoj prikazale v vmesniku NapoleonCat.

Manjkala mi je le majhna podrobnost, in sicer nekakšen zavihek z obvestili. Takšna, ki vas jasno in glasno opozori, da ste prejeli novo sporočilo. Vendar mi to ni pokvarilo izkušnje.

NapoleonCat - interakcije v vmesniku

S klikom na vsako interakcijo jo lahko odprete in nadalje upravljate. NapoleonCat vam omogoča, da nanj odgovorite ali odgovorite in ga arhivirate. Vgrajen ima celo prevajalnik, s katerim lahko prihranite veliko časa.

NapoleonCat - odgovor na interakcijo

Odgovarjanje je zelo hitro v agentovem uporabniškem vmesniku in tudi v strankinem. Poleg pošiljanja navadnega besedila lahko uporabljate GIF-je in emojije ter dodajate slike in datoteke iz računalnika. Poleg tega lahko vsakemu pogovoru dodate interne opombe in pošljete interakcije po e-pošti za posvet z uporabo gumba Pošlji na posvet. Interakciji lahko dodelite uporabnika ali pa sistem to stori namesto vas samodejno. Zdi se mi, da zelo spominja na sistem izdajanja zahtevkov.

S klikom na tri pike ob sporočilu stranke lahko interakciji dodelite oznake in mnenje. To vam ne pomaga le pri organizaciji komunikacije s strankami, temveč vam omogoča tudi ustvarjanje podrobnejših in prilagojenih poročil.

NapoleonCat - dodeljevanje sporočil oznake

S klikom na majhen znak pulza poleg treh pik si lahko ogledate dnevnik dejavnosti s časovnimi oznakami.

NapoleonCat- podatki o interakciji s časovnimi oznakami

Cena

NapoleonCat ima dve glavni stopnji naročnine, njuna cena pa je odvisna od števila profilov, ki jih želite povezati, in števila uporabnikov, ki bodo imeli dostop do vašega računa NapoleonCat. V nadaljevanju bom obravnaval najcenejše različice obeh nivojev, zato imejte v mislih, da je glede na vašo konfiguracijo cena lahko višja.

Standard

Za 31 dolarjev na mesec, ki se zaračunavajo mesečno, lahko nastavite 3 profile v družabnih medijih in imate enega sistemskega uporabnika. Če se zaračuna letno, cena znaša 25,82 dolarja na mesec. Ta stopnja vam omogoča, da z dodatnimi stroški povečate število profilov na 10 in 3 uporabnike. Vsebino lahko načrtujete, dodeljujete dohodna sporočila različnim članom ekipe in delate z analitiko.

Pro

S tem načrtom lahko povežete 3 profile družabnih medijev in enega sistemskega uporabnika za 76 USD/mesec, ki se obračuna mesečno, ali 63,31 USD/mesec, ki se obračuna letno. Najbolj priljubljena stopnja NapoleonCat ima omejitev 100 profilov družbenih medijev in 30 uporabnikov, zato je primerna za večje ekipe z večjo vključenostjo v družbene medije. Vključuje vse funkcije iz paketa Standard ter dodatke, kot so iskanje po prejetih sporočilih, samodejno moderiranje, poročila o uspešnosti ekipe, 2FA, usposabljanje 1 na 1 za uvajanje in še več.

Po meri

Od 465 dolarjev na mesec se lahko obrnete na ekipo NapoleonCat in določite popolnoma prilagojeno stopnjo. Vključuje vse funkcije iz paketa Pro, le da je večina funkcij neomejena.

Zaključek

NapoleonCat je intuitivna in odzivna programska oprema za upravljanje družabnih medijev. Čeprav bi lahko trdili, da je to vse, jo lahko uporabljamo kot zanesljivo platformo za storitve za stranke. Zaradi številnih funkcij in uporabniku prijazne zasnove je odlična rešitev za vsako podjetje, ki si prizadeva spodbujati sodelovanje prek družbenih medijev.

Čeprav nič ni brez napak, NapoleonCat ne pušča veliko zaželenega. Ima nekatere funkcije, ki jih lahko najdete v večini vstopničnih sistemov, kar ga postavlja nad preprosto orodje za načrtovanje objav v družabnih medijih.

Pogoste napake in težave

Imam težave s povezovanjem računov družabnih medijev z NapoleonCatom.

Najprej preverite svoje poverilnice za prijavo za vsak račun družbenega medija. Če imate še vedno težave, poskusite prekiniti in znova povezati račune v NapoleonCat. Pojdite v Nastavitve > Računi družbenih medijev in kliknite gumb Prekini povezavo poleg računa, s katerim želite prekiniti povezavo. Prijavite se v svoj račun in pooblastite NapoleonCat za dostop do vašega računa s klikom na gumb Poveži.

Objave, ki sem jih načrtoval, se ne prikažejo.

To je lahko posledica več stvari. Najprej se prepričajte, da je NapoleonCat še vedno povezan z zadevnim računom družabnega omrežja. Če je povezan, preverite stanje načrtovane objave. V primeru “Neuspešno” je morda prišlo do težave z vsebino ali oblikovanjem objave. Poskusite urediti in ponovno načrtovati objavo. Če je objava označena kot “V pripravi”, je morda preprosto uvrščena v čakalno vrsto za poznejšo objavo.

Product reviews

Programska oprema za upravljanje storitev je program, ki ga podjetja uporabljajo za upravljanje storitev, ki jih ponujajo svojim strankam. Programska oprema za upravljanje storitev je odličen način za optimizacijo tehnologije podjetja.

Programska oprema za upravljanje storitev

LiveAgent ponuja programsko podporo s številnimi funkcijami, vključno z integracijo družbenih medijev, SLA upravljanjem, samopostrežno storitvijo in podporo v živo. Programska oprema izboljšuje komunikacijo in interakcijo s strankami ter produktivnost. LiveAgent je prejel številne nagrade in certifikate ter nudi podporo strankam po vsem svetu. Poleg tega, lahko se stranke dogovorijo za demo klic in raziskujejo podrobneje, kako LiveAgent koristi njihovemu poslovanju.

Spoznajte več o programski opremi za sledenje klicalcem. Poglobljeno razumite koncepte podpore strankam s preprostimi razlagami strokovnjakov.

Programska oprema za sledenje klicalcem

The use of call tracking software helps marketers to connect their online and offline marketing efforts. The software collects data from incoming calls and assigns a business phone number to track and analyze conversions, as well as providing insights on the location and phone number of callers. This allows marketers to understand the ROI of their marketing campaigns for each channel and allocate budget accordingly. Additionally, real-time insights enable efficient handling of incoming calls to enhance customer support and satisfaction.

Družbeni mediji so popolnoma spremenili delovanje storitev za stranke. Celoten cikel potencialnih strank-strank se začenja videti nekoliko drugače.

Storitve za stranke na družbenih omrežjih

Podjetja bi se morala osredotočiti na izboljšanje svoje strategije trženja preko e-pošte, segmentacijo seznama prejemnikov ter uporabo prilagojenih predlog za različne starostne, lokacijske in dohodkovne skupine. Pomembno je, da se vedno odzivajo na povpraševanja potencialnih strank ter zagotavljajo tehnično podporo. Družabni mediji so ključni za boljši odziv in gradnjo skupnosti, zato bi morale blagovne znamke vključiti organsko in plačano oglaševanje ter storitve za stranke preko družbenih medijev. Za uspešno interakcijo s strankami je treba izbrati ustrezne družbene mreže in zagotoviti hiter odzivni čas.

LiveAgent ponuja službo za pomoč prek družbenih medijev. Izboljšajte svojo storitev z integracijami Instagrama, Facebooka, Twitterja in Viberja v LiveAgentu.

Funkcije službe za pomoč prek družbenih medijev

Družabni mediji so pomembni za mala in srednja podjetja za povečanje angažiranosti in interakcije s strankami. Storitve za stranke bi morale biti temeljite in temeljiti na poslušanju, empatiji, prilagodljivosti in zanimanju za potrebe strank. Plačljivi družbeni mediji se lahko uporabljajo v kombinaciji z organskimi in morajo biti prilagojeni ciljni skupini. Družbena omrežja omogočajo podporo strankam, vendar odzivni časi so počasni zaradi zastarelih sistemov. Potrebno je spremljanje dejavnosti družbenih medijev in ciljno usmerjanje oglaševanja.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico