Statusbrew pregled programske opreme za storitve za stranke v družabnih medijih

Statusbrew pregled programske opreme za storitve za stranke v družabnih medijih
Compare Statusbrew pregled programske opreme za storitve za stranke v družabnih medijih with other in: How Statusbrew pregled programske opreme za storitve za stranke v družabnih medijih is doing on review portals
4.4
Average rating based on data from trusted review portals
344 reviews

Statusbrew je rešitev za upravljanje družabnih medijev in storitev za stranke v družabnih medijih, ki podjetjem pomaga, da ostanejo v stiku s svojimi strankami. Če želite izvedeti, kako deluje in ali jo morate preizkusiti, preberite naš pregled.

Pricing
Starting from:
$ 69   na mesec
Equal to LiveAgent's Large plan Liveagent pricing
Free trial: 1
Free version: No

Martina Durisinova

Editor's rating

Martina Durisinova
Overall rating
3.5
Uporabniška izkušnja
2.5
Cena
4
Izvedba
4

Key takeaways

Pros

  • Enostaven za integracijo in uporabo
  • Podrobno poročanje

Cons

  • Pridobivanje plačilnega sistema v poskusnem obdobju
  • Občasne težave pri nalaganju slik

Začetek dela s programom Statusbrew

Prijava na Statusbrew je bila izjemno preprosta. Ne da bi mi bilo treba potrditi svoj e-poštni naslov, me je pozdravilo okno za nastavitev organizacije in samodejni pozdrav v klepetu v živo.

Statusbrew - vzpostavite svojo organizacijo

Ko sem izpolnil zahtevane podatke, mi je Statusbrew zastavil še nekaj vprašanj, da bi izvedel več o mojem namišljenem podjetju in bolje razumel moje potrebe in želje.

Statusbrew- nekaj podrobnosti o vas

Ko sem navedel bistvene podatke, me je Statusbrew v drugem pojavnem oknu takoj pozval, naj povežem svoje družbene medije.

Statusbrew - povežimo vaše družbene medije

Zato sem se lotil tega. Začel sem s svojim poslovnim računom na Facebooku. Najprej me je vprašal, ali naj avtoriziram Statusbrew na Facebooku, da bo aplikacija lahko dostopala do mojega računa in imela potrebna dovoljenja za opravljanje svojega dela.

Statusbrew - Pooblastilo za Facebook

Zato sem nekajkrat kliknil na velik modri gumb, se prijavil v svoj račun in voilà! Moja stran v Facebooku je bila povezana.

Statusbrew - Povezana stran na Facebooku

Nato sem se preselil na Instagram. Postopek je bil skoraj enak, le da so mi zastavili nekaj dodatnih vprašanj o mojem podjetju in moji poslovni strani na Instagramu. Za dokončanje je bilo potrebnih le nekaj sekund in moj Instagram je bil nastavljen.

Statusbrew - povezan z Instagramom

Za povezavo z računom Twitter so bili potrebni samo moji poverilnice brez dodatnih vprašanj ali dovoljenj. Tako sem končal z nastavljanjem svojih osnovnih računov družabnih medijev in bil pripravljen, da se razgledam in ugotovim, kaj vse lahko postori Statusbrew.

Statusbrew - povezani družbeni mediji

Funkcionalnost in funkcije družabnih medijev Statusbrew

Statusbrew ponuja aplikacijo v brskalniku ter aplikaciji za iOS in Android. Uporabil sem možnost brskalnika, vendar je vmesnik dobro optimiziran tudi za mobilne naprave.

Polirana in uporabniku prijazna armaturna plošča zagotavlja hiter dostop do vsega, kar potrebujete.

Statusbrew - nadzorna plošča

V delu vmesnika Engage si lahko ogledate vse prejšnje interakcije s strankami, tudi preden ste Statusbrew povezali s svojimi profili.

Statusbrew - vključite vmesnik

Priročna poročila omogočajo pregled dejavnosti v družabnih medijih, vključenosti in drugih potrebnih informacij. Poleg tega so poročila precej obsežna, saj omogočajo, da preučite vsak kanal družabnih medijev posebej. Ustvarite lahko poročila o ključnih besedah, preučite vpogled v hashtage in še veliko več.

Statusbrew - pregled poročil

Všeč mi je bilo tudi število nastavitev in konfiguracij, s katerimi se lahko uporabniki igrajo in tako prilagodijo izkušnjo s programom svojim potrebam.

Statusbrew - nastavitve in konfiguracije

Funkcije družabnih medijev Statusbrew uporabniška izkušnja

Ko sem uspešno povezal svoje račune v družabnih omrežjih s Statusbrew, sem imel »stranko«, ki je napisala komentar, DM in pustila oceno za moj namišljeni posel v chatu. Čeprav bi cenil nekaj pojavnih obvestil, ki bi me opozorila na dohodno interakcijo s strankami, se je vse takoj pojavilo v delu Sodeluj.

Statusbrew - sporočilo stranke

Statusbrew uporabnikom omogoča pošiljanje slik in GIF-ov ter dodajanje javnih in notranjih opomb. Čeprav se programska oprema ne obnaša kot tipičen sistem za izdajo zahtevkov, ima nekaj podobnih funkcij. Interakciji lahko dodelite prioriteto, dodate opazovalce, jo zaprete ali odložite in tako naprej.

Nad zmogljivostmi programa Statusbrew sem bil navdušen. Čeprav sistema ne bi označil za programsko opremo za storitve za stranke, temveč za rešitev za upravljanje družabnih medijev, se mi zdi, da ga je mogoče uporabiti kot takega.

Potem pa sem naletel na težavo. Ko greste na nadzorno ploščo, se vam prikaže odštevanje, kdaj poteče poskusni račun.

Čeprav je Statusbrew trdil, da ga lahko naslednjih petnajst dni uporabljam brezplačno, me je presenetilo obvestilo, da ga moram za nadaljnjo uporabo plačati.

Statusbrew - nadgradnja naročnine

Rešitev sem poskušal poiskati na spletu, saj sem pričakoval, da mi ga bo Statusbrew pustil uporabljati obljubljena dva tedna. Na žalost nisem našel ničesar in edina možnost brez vnosa podatkov o kreditni kartici in porabe 2748,00 USD je bila odjava. Čeprav sem želel nadaljevati s preizkušanjem te rešitve, se nisem mogel znova prijaviti ali odpreti novega računa.

Cenik Statusbrew

Lite

Ta cenovni načrt znaša do 69 USD/mesec zaračunanih letno ali 89 USD/mesec zaračunanih mesečno. Na tej ravni lahko povežete do 5 profilov družbenih medijev in imate največ 2 uporabnika, ki upravljata sistem.

Standard

Za 129 $/mesec/licenco, zaračunano letno, ali 179 $/mesec/licenco, zaračunano mesečno, vam Statusbrew omogoča nastavitev 10 profilov družbenih medijev in 5 skupnih uporabnikov. Moderirate lahko komentarje na oglase na Facebooku in Instagramu, uporabljate avtomatsko upravljanje komentarjev itd.

Premium

Cenovna raven Premium podjetja Statusbrew stane 229 USD/mesec/licenca, ki se obračuna letno, ali 299 USD/mesec/licenca, ki se obračuna mesečno, in omogoča nastavitev 15 profilov družabnih medijev in upravljanje 8 uporabnikov. Na tej ravni lahko uporabljate vse iz prejšnjih ravni ter dodatne funkcije, kot so analiza čustev strank, delovni tokovi za odobritev in dodelitev ter drugo.

Enterprise

Najzmogljivejši paket podjetja Statusbrew ima ceno po meri, zato se morate obrniti na njihovo prodajno ekipo in zahtevati predstavitev izdelka. Poleg vseh funkcij iz načrta Premium vključuje Enterprise prilagojeno usposabljanje ekipe 1-1, integracije po meri, posebnega skrbnika računa in druge napredne funkcije.

Zaključek

Ko sem začel s tem postopkom pregleda, sem pričakoval, da bom Statusbrewu dal precej visoko oceno. Zakaj ne bi? Vmesnik je bil prijeten in odziven in mi je celo omogočil pošiljanje GIF-jev Office sem in tja. Vendar pa je izključitev iz mojega računa in zahteva, da plačam med poskusnim obdobjem, res pokvarilo mojo izkušnjo.

Podjetje Statusbrew bi priporočil predvsem za upravljanje družbenih medijev in celo kot rešitev za storitve za stranke, če vaše podjetje družbene medije uporablja predvsem za komuniciranje s svojimi strankami. Vendar tega ne morem odgovorno storiti, če ne vem, ali jo boste lahko sami preizkusili, preden Statusbrew zahteva vaš denar.

Pogoste napake in težave

Ne morem odgovoriti prek zasebnega sporočila na Facebooku.

Obstaja nekaj možnih razlogov, zakaj se morda spopadate s tem. Prvi je, da lahko zasebno odgovorite le v 7 dneh od datuma, ko je uporabnik objavil ali komentiral. Poleg tega lahko zasebna sporočila pošljete samo enkrat na objavo ali komentar, Facebook pa dovoljuje zasebne odgovore samo za besedilne objave in komentarje. Z zasebnimi sporočili ne morete odgovarjati na komentarje fotografij, ocene itd. Zadnji možni razlog, zakaj ne morete odgovoriti v obliki zasebnega sporočila, so nastavitve zasebnosti uporabnika. Določajo, ali so dovoljeni zasebni odgovori na javne komentarje in objave na časovnici.

Product reviews

Oglejte si naš pregled programskega telefona Icanblink in preverite, kako se je obnesel v naših vsakodnevnih poslovnih testih.

Pregled programskega telefona Icanblink

LiveAgent je programska oprema za pomoč strankam, ki vključuje klepet v realnem času. Brezplačna različica odjemalca za klepet je na voljo v LiveAgent-u, ki se lahko uporablja za izboljšanje izkušnje strank in povečanje njihove lojalnosti. Poleg tega podjetje ponuja tudi druge produkte, kot so VoIP telefonski sistemi, programska oprema za dohodni klicni center in upravljanje pritožb. Pri dodajanju klepeta na spletno mesto je ključno izbrati ponudnika programske opreme, ki najbolje ustreza poslovnim potrebam. Na voljo je tudi klepet v živo, ki je pomemben kanal za storitve za stranke, ki ponuja skoraj takojšnje odgovore in konkurenčno prednost po ugodni ceni. LiveAgent je lahko koristen za podjetja, ki želijo izboljšati svoje storitve za stranke.

LiveAgent je vsestranska programska oprema za pomoč strankam, ki izboljšuje podporo podjetjem. Oglejte si ta pregled o tem, kako vam lahko njegove funkcije klicnega centra koristijo.

Pregled programske opreme klicnega centra LiveAgent

LiveAgent je klicni center s čistim in preglednim vmesnikom. Omogoča organizacijo oddelkov ter samodejno snemanje klicev. Ponuja tudi možnost prilagajanja funkcij in brezhibno uporabniško izkušnjo. Cene so konkurenčne.

Razmišljate o Gorgias za podporo strankam v družabnih medijih? Oglejte si naš pregled in preverite, kako se je odrezal na našem splošnem testu.

Pregled programske opreme za storitve za stranke v družabnih medijih Gorgias

Gorgias ponuja odlično programsko opremo za storitve za stranke v družabnih medijih. S pregledi lahko ugotovite, kako se odrežejo njihove funkcije, medtem pa vam cenik omogoča primerjavo z drugimi ponudniki. Jana Kostelanska je dala Gorgiasu odlično oceno in poudarila, da je zelo enostaven za uporabo ter deluje brezhibno. Edina pomanjkljivost je, da je Twitter na voljo samo v višjih načrtih.

Odkrijte najboljše alternativne programske opreme za podporo uporabnikom družabnih medijev, za sledenje in upravljanje poizvedb v družabnih medijih. Primerjajte ocene, funkcije in še več.

Ste naveličani svoje programske opreme za podporo uporabnikom družbenih medijev?

Podjetju več kot 30.000 podjetij in 150 milijonov končnih uporabnikov zaupa. Zagotavljajo alternativno službo za pomoč uporabnikom družabnih medijev, kar izboljša ugled blagovne znamke in poveča prodajo. Preizkusite brezplačno različico brez kreditne kartice.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico