Opencart

Upoštevajte spodnja navodila za integracijo LiveAgentja z Opencartom.

  • Razpakirajte preneseno datoteko in naložite datoteke admin + katalog v mapo Opencart na vašem strežniku/gostovanju.
  • Pomaknite se do razdelka Moduli na skrbniški plošči Opencart in kliknite integracijo LiveAgent (zeleni gumb).
  • Spremenite njegovo stanje na omogočeno.
  • Nov modul: Integracija LiveAgent-> Konfiguracija je bila dodana v razdelku Moduli, zdaj kliknite modri gumb.
  • Če že imate račun LiveAgent, kliknite> PRESKOČI TA KORAK, RAČUN ŽE IMAM in izpolni URL, e-pošto in API ključ svojega računa. Če še nimate računa, v tem oknu lahko ustvarite novega.

Kje je ključ API?

V svojem računu LiveAgent pojdite na Konfiguracija> Sistem> API in od tu kopirajte svoj ključ API.

  • Končano. Privzeti  gumb za klepet v živo je prikazan na vašem spletnem mestu. Če želite spremeniti privzeti gumb, dodajte nove gumbe v svoj račun LiveAgent in kliknite na Uporabi ta gumb v modulu Opencart LiveAgent.

Kaj je Opencart?

OpenCart je rešitev za nakupovalni voziček, pripravljena na ključ. Preprosto namestite, izberete svojo predlogo, dodate izdelke in ste pripravljeni na sprejemanje naročil. Ima že vgrajeno upravljanje naročil in več plačilnih prehodov, nudimo doživljenjsko brezplačno podporo in brezplačne posodobitve programske opreme.

Kako ga uporabljati?

Integracija OpenAgent za LiveAgent vam omogoča, da v trgovino Opencart postavite gumb za klepet v živo.

Frequently asked questions

Kaj je OpenCart?

OpenCart je sistem nakupovalnih vozičkov od leta 2005 z več kot 900 000 spletnimi mesti.

Kakšne so prednosti integracije OpenCart z LiveAgent?

LiveAgent ponuja integracijo OpenCart, ki strankam omogoča, da na svojem spletnem mestu implementirajo gumb za klepet v živo. Tu je nekaj prednosti uporabe gumba za klepet v živo:

- stroškovno učinkovito

- izboljša prodajo

- povečuje zadovoljstvo strank

Nazaj k integracijam Ustvarite račun BREZPLAČNO
Izboljšajte svoja spletna mesta uKit z integracijo za LiveAgent. Integracija uKit za LiveAgent vam omogoča, da na svoje spletno mesto postavite gumb za klepet v živo.

uKit

Ukit je moderna in zabavna programska oprema, ki vam omogoča prilagajanje svoje predloge z elegantnim urejevalnikom povleci in spusti. Integracija z LiveAgent omogoča postavitev gumba za klepet v živo. Ukit je stroškovno prijazen, prilagodljiv, enostaven za uporabo in ima osupljiv dizajn. Ustvarite brezplačen račun. LiveAgent je odlična alternativa drugim programom za pomoč uporabnikom. Lahko si ogledate demo različico programa, ki vam omogoča podporo 24/7, večkanalni vstopnični sistem in integracije za sledenje časa.

Različne zdravstvene ustanove se pri zagotavljanju podpore strankam zanašajo na LiveAgent kot svojo rešitev. Preizkusite in preverite, zakaj.

Programska oprema za pomoč uporabnikom za fitnes industrijo

LiveAgent je programska oprema za pomoč uporabnikom v oblačni tehnologiji, ki lahko poveča učinkovitost in produktivnost osebja ter zagotovi zadovoljstvo strank v zdravstvenem sektorju. Uporaba LiveAgent lahko vodi do boljšega razumevanja strank, hitrega odzivanja na vstopnice in posledično povečanja prodaje. Zato bi zdravstveno podjetje moralo razmisliti o uporabi LiveAgenta kot programske opreme za pomoč uporabnikom.

Izboljšajte svoj tok dela s Clockify, integracijo sledenja za LiveAgent. Učinkovitost podpore strankam spremljajte neposredno preko programske opreme službe za podporo.

Clockify

LiveAgent je programska oprema za pomoč malim in srednje velikim podjetjem na področju telekomunikacij. Ponuja podporo strankam 24/7 ter izboljšuje odzivnost, povečuje prodajo in zmanjšuje število zahtevkov. Je enostaven za uporabo in ima mnoge funkcije za obdelavo zahtevkov. LiveAgent ponuja brezplačno preskusno različico in se lahko integrira z drugimi programi. Resnično priljubljena programska oprema za upravljanje s storitvami za stranke.

LiveAgent je idealna alternativa SysAid. Spoznajte več o naši platformi za podporo strankam in začnite z brezplačnim preizkusom že danes.

Iščete pravo alternativo SysAid?

LiveAgent je učinkovito orodje za komuniciranje s strankami, ki je pohvaljeno s strani različnih podjetij. Uporaba LiveAgent-a izboljšuje odzivni čas in povečuje zadovoljstvo strank. Orodje se lahko uporablja na več spletnih mestih in olajša podporo strankam, ne glede na njihovo lokacijo. LiveAgent zagotavlja profesionalni pristop in je primeren za vse, ki iščejo izboljšave pri storitvah za stranke.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico