VoIP številka

Kaj je telefonska številka govora prek IP?

Voice over Internet Protocol ali številka VoIP telefon omogoča ljudem redne telefonske klice le s stabilno internetno povezavo.

Podjetja se za opravljanje in sprejemanje dohodnih klicev zanašajo na telefonske številke VoIP. Skupina za pomoč strankam ne more opravljati svojih vsakodnevnih nalog brez tehnologije VoIP za komunikacijo s strankami in ohranjanje poslovanja.

Za kaj se uporablja VoIP številka?

Te številke je mogoče uporabiti za klic potencialnih strank in pretvorbo potencialnih strank za ohranjanje močne baze strank.

Podjetja uporabljajo številke VoIP, da ohranijo svojo storitev za stranke vrhunsko in strankam omogočijo, da se obrnejo nanje v primeru težave ali pritožbe. Uporabljajo se tudi za komunikacijo znotraj podjetja.

LiveAgent VoIP klicni center

Zakaj bi podjetja uporabljala telefonske številke VoIP?

VoIP omrežje omogoča uporabniku klicanje po drastično nižjih cenah v primerjavi s cenami, ki jih ponujajo telefonska podjetja. To je dolgoročno odlična prednost za podjetja.

Razen tega morajo podjetja imeti več telefonskih linij za opravljanje posla, kar lahko stane celo bogastvo. Tudi s številko VoIP je mogoče hkrati opraviti več klicev, za razliko od običajnega telefonskega omrežja.

Povsem digitalno omrežje VoIP bi se lahko uporabljalo z različnimi pripomočki, povezanimi z internetom. Podjetja imajo od tega koristi, saj jim ni več treba ravnati s žičnimi telefoni.

Kako do VoIP številke?

Številke VoIP lahko dobite pri ponudnikih storitev VoIP na podoben način kot stacionarni telefon pri običajnem ponudniku telefonskih številk.

Način pridobivanja VoIP telefonskih številk pa je bolj poenostavljen kot običajen način pridobivanja.

Medtem ko uporabljate svoje telefonske številke VoIP za sprejemanje in opravljanje telefonskih klicev, boste pri vzpostavitvi povezave odvisni od IP naslova vašega ponudnika VoIP. Tukaj je nekaj stvari, ki si jih morate zapomniti, ko iščete ponudnika VoIP.

 • Bodite posebno pozorni na cene paketov, ki jih ponuja ponudnik.
 • Prepričajte se, da je povezava visokokakovostna, da vam pozneje ne bo treba skrbeti za kakovost zvoka.
 • Preverite, ali je ponudnik zanesljiv. (lahko pogledate ocene)
Pregled LiveAgent Capterra 2022

Kako veste, ali je številka VoIP?

Nekatera spletna mesta na internetu vam omogočajo iskanje LRN (številka za usmerjanje lokacije). Z njimi lahko ugotovite, ali je številka VoIP, saj vas obvešča o tem, kdo je operater. Nato lahko poiščete ime operaterja in preverite, ali je ponudnik VoIP. Uporabite lahko tudi spletna mesta za iskanje po telefonu.

Razlike med VoIP številkami in običajnimi telefonskimi številkami

Cena

Največja in najpomembnejša razlika med obema je posledica cen. Čeprav je mednarodno klicanje omogočeno na običajnih telefonskih številkah, je doplačilo izjemno visoko. Po drugi strani so naprave VoIP dobra izbira, saj zagotavljajo čudovito klicno izkušnjo prek stabilne internetne povezave. Ponujajo veliko nižje cene za neomejene klice na mednarodne telefone. VoIP je na splošno cenejši od običajnih telefonov.

Cene LiveAgent

Tehnologija

Običajne telefonske številke so vezane na tradicionalni stacionarni telefon; vendar se lahko številka VoIP uporablja s katero koli napravo, povezano z internetom. VoIP za delo uporablja internetno povezavo ali LAN-je, medtem ko so običajni telefoni usmerjeni prek telefonske linije.

Način prenosa

Način prenosa, ki ga uporabljajo običajni telefoni in VoIP, sta različna. Telefonske številke VOIP niso vezane na določeno mesto. Območna koda za omrežne storitve VOIP skoraj nima pomena, kar pomeni, da so neodvisne od lokacije. Po drugi strani pa običajna telefonska številka potrebuje območno kodo, da deluje, saj jih geografska lokacija omejuje.

Razlike med fiksnimi in nefiksnimi telefonskimi številkami VoIP

Fizična lokacija je povezana s fiksno telefonsko številko VoIP. Ima pristen naslov in z njim povezanega dejanskega lastnika. To prispeva k verodostojnosti in sprejemanju fiksnih številk VoIP. Ker je njihovo identiteto težje prikriti, je manj verjetno, da jih bodo uporabljali prevaranti in kibernetski kriminalci.
Čeprav nefiksne telefonske številke VoIP niso povezane s fizično lokacijo, so lahko povezane s katero koli geografsko lokacijo, saj ne potrebujejo stalnega naslova. To pomeni, da so odlična izbira pri delu na daljavo.

VoIP številke so na voljo samo uporabnikom, ki živijo v državi ponudnika. Čeprav jih je mogoče uporabiti na kateri koli napravi, morate navesti fizično lokacijo za registracijo.

Ilustracija klicnega centra

Ali lahko najdem lastnika telefonske številke, če je VoIP?

Ja lahko. Tukaj je nekaj načinov za iskanje lastnika telefonske številke VoIP:

 • Iskanje CNAM
 • povratno iskanje telefona
 • zaposlitev ponudnika storitev VoIP
 • z uporabo paketov trdih ali programskih telefonov
 • spremenite nastavitev za prikaz ID-ja klicatelja
 • Iskanje IP naslova

Kako izslediti nefiksno številko VoIP?

Čeprav je težko izslediti nefiksno številko VoIP, lahko uporabite specializirano orodje za vohanje paketov za sledenje, do katerih poti internetnega omrežja je bil dostopen. Na žalost ne bo prepoznal natančne lokacije ali prepoznal gostiteljske naprave. Če se je zgodilo kaj resnega, lahko vključite pristojne organe.

Set up your VoIP system in few minutes with LiveAgent.

Curious about VoIP and how it can give you the ability to make affordable calls?

Frequently asked questions

Kaj je telefonska številka Voice over IP?

VoIP telefonska številka vam je dodeljena, ko se prijavite za storitev VoIP. Ta storitev omogoča dostavo glasovnih komunikacij in večpredstavnostnih sej prek omrežij internetnega protokola.

Za kaj se uporablja VoIP številka?

Podjetja uporabljajo telefonske številke VoIP, da ohranjajo vrhunsko storitev za stranke. Te številke je mogoče uporabiti za klic potencialnih strank in pretvorbo potencialnih strank ter za prejemanje zahtev strank.

Zakaj bi podjetja uporabljala telefonske številke VoIP?

Največji razlog je, da omrežje VoIP omogoča uporabniku, da kliče po nižjih stroških v primerjavi s telefonskimi podjetji. Podjetja imajo koristi od povsem digitalnega omrežja VoIP, ki bi ga lahko uporabljali z različnimi pripomočki, povezanimi z internetom, brez skrbi za stacionarne telefone.

Kako prejmem številko VoIP?

Zagotavljajo jih ponudniki storitev VoIP.

Kako veste, ali je številka VoIP?

Lahko uporabite iskanje LRN ali druge načine sledenja številki, nato poiščete ime operaterja in preverite, ali je ponudnik storitev VoIP ali ne.

Kakšna je razlika med VoIP številkami in običajnimi telefonskimi številkami?

Če želite klicati s standardnim telefonom, potrebujete telefonsko storitev. Vaš zvok se prevede v vibracije, poslane na drugo stran prek optičnih povezav. Za primerjavo, VoIP klici delujejo tako, da pretvarjajo zvočne signale v zbirke informacijskih paketov in jih prenašajo po spletu. VoIP klici se izvajajo z računalniki ali drugimi napravami, povezanimi z internetom.

Kakšne so razlike med fiksnimi in nefiksnimi telefonskimi številkami VoIP?

S fiksno telefonsko številko VoIP je povezan naslov in dejanski lastnik. Manj verjetno je, da jih bodo uporabljali prevaranti in kibernetski kriminalci. Nefiksne številke VoIP so lahko povezane s katero koli geografsko lokacijo, zato ne potrebujejo posebnega naslova.

Ali lahko najdem lastnika telefonske številke, če je VOIP?

Da, z uporabo povratnega telefonskega iskanja, ponudnika storitev VoIP, programskega telefona in mnogih drugih metod.

Kako izslediti nefiksno številko VoIP?

Za sledenje, do katerih internetnih poti je bil dostopen, lahko uporabite specializirano orodje za iskanje paketov. Na žalost prepoznavanje lokacije ali prepoznavanje gostiteljske naprave ni zagotovljeno.

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO

  Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

  ×
  Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

  Na voljo smo v več terminih

  Rezervirajte si demo različico