Mailchimp

Kaj je Mailchimp?

MailChimp je programska oprema za e-poštno trženje, ustanovljena leta 2001. To je spletna aplikacija, čeprav je podatke mogoče prenesti in za nekatere funkcije obstaja aplikacija brez povezave. Ima 3,5 milijona uporabnikov, ki prek storitve skupno pošljejo več kot 4 milijarde e-poštnih sporočil na mesec. Mailchimp je mogoče enostavno integrirati z LiveAgent.

Kako deluje?

Če povežete Mailchimp z LiveAgent, boste lahko neposredno iz vmesnika za zahtevke naročili in odjavili stike na svoje e-poštne tržne sezname. Naročanje stikov je enostavno, vendar je za prijavo potreben e-poštni naslov in vaš stik mora potrditi naročnino. Preizkusite integracijo in si oglejte moč orodja za e-poštno trženje z aplikacijo za podporo strankam.

Prednosti

  • Upravljanje naročnin
  • Hitrejši odgovori vašim strankam
  • Ena od rešitev za upravljanje e-poštnega trženja

Kako povezati Mailchimp z LiveAgent?

LiveAgent ima izvorno integracijo za Mailchimp, ki je na voljo v razdelku vtičnikov. Če želite integrirati Mailchimp in bolje voditi svoje stranke, sledite tem navodilom.

Odprite LiveAgent in pojdite na Konfiguracija> Sistem> Vtičniki in na seznamu poiščite Mailchimp. Kliknite stikalo za aktiviranje na desni strani.

Vtičnik Mailchimp na seznamu vtičnikov LiveAgent
Vtičnik Mailchimp

LiveAgent se bo ponastavil in vidite, da je vtičnik aktiven na vrhu seznama med aktivnimi vtičniki. Zdaj kliknite gumb za konfiguracijo, ikono zovihka poleg stikala. Tu morate vnesti svoj ključ API.

Kliknite gumb Pridobi ključ API-ja Mailchimp in LiveAgent vas popelje na vaš račun Mailchimp. Ustvarite ključ API in ga kopirajte v konfiguracijo vtičnika. Ko končate, kliknite Shrani.

Konfiguracija in nastavitev vtičnika Mailchimp
Nastavitev vtičnika Mailchimp
Ustvarite ključ API v Mailchimpu za integracijo z LiveAgent
Ustvarite API

Zdaj lahko svoje naročnine upravljate v storitvi LiveAgent. Odprite kater koli zahtevek za podporo strankam in na desni plošči poiščite ikono Mailchimp. Kliknite nanj, če si želite ogledati možnosti za upravljanje tržnega komuniciranja.

Vtičnik za integracijo Mailchimp je aktiven in funkcionalen v vstopničnem sistemu LiveAgent
Mailchimp v LiveAgent

Kako povezati Mailchimp z LiveAgent prek Zapierja?

Mailchimp je mogoče povezati z LiveAgent prek storitve Zapier. Uporablja sprožilec in dejanje uporabnikov, ki se odločijo povezati dve aplikaciji in ustvariti integracijo. Postopek traja le nekaj minut in ne potrebujete izkušenj s kodiranjem.

Če potrebujete račun Zapier, ga ustvarite tukaj. Če ga imate, pojdite na stran za integracijo LiveAgent + Mailchimp v Zapierju.

Stran za integracijo LiveAgent in Mailchimp na Zapierju
LiveAgent + Mailchimp

Ko se na strani pomaknete navzdol, dokler ne vidite naslova Connect LiveAgent + Mailchimp v minutah. Tu izberete sprožilec in akcijo. Razmislite, kaj želite, da naredi vaša integracija, in izberite.

Kot primer vam prikazujemo integracijo s sprožilcem LiveAgent. Nova stranka in akcija Mailchimp Dodaj/posodobi naročnika. Po tem kliknite modri gumb Poveži.

Izbrani sprožilec LiveAgent v dejanje Mailchimp
Izbrano je dejanje in sprožilec

Naslednji korak je konfiguriranje sprožilca LiveAgent. Vse, kar morate storiti, je klikniti Nadaljuj in se nato prijaviti v svoj račun LiveAgent prek Zapierja. Zadnji korak je test sprožilca. Lahko ga preskočite, vendar priporočamo, da ga preizkusite.

Nastavitev sprožilca LiveAgent
Nastavitev sprožilca
Preskus sprožilca LiveAgent
Test sprožilca

Zdaj pa akcija Mailchimp. Še enkrat se prijavite v Mailchimp in izberite svoj račun. V naslednjem koraku lahko izberete svojo ciljno skupino in izberete, kako bo Mailchimp zbiral podatke o strankah iz vašega LiveAgent-a.

Izpolnite obvezna polja. Če niste prepričani, kaj naj vnesete v polje za e-poštni naslov, si oglejte pomoč v tem priročniku. Po tem lahko podrobneje določite pogoje storitve e-poštnega trženja.

Nastavitev dejanja Mailchimp
Nastavitev dejanja

Ko končate, opravite še zadnji test integracije.

Test integracije Mailchimp in LiveAgent
Integracijski test

Zaključili ste. Oglejte si svoj račun Mailchimp in si oglejte rezultate. Vaše stranke bi morale biti odslej naročene na vaše kampanje.

Nov stik je dodan na seznam stikov LiveAgent
Nov stik v LiveAgentu
Po uspešni integraciji je bil Mailchimp dodan nov naročnik
Nov naročnik v Mailchimpu

Če želite ustvariti več integracij, se vrnite na Zapier.

Frequently asked questions

Kaj je Mailchimp?

Mailchimp je izvrstno marketinško orodje, ki podjetju omogoča, da ostane v stiku s strankami. Poleg tega vam omogoča ustvarjanje privlačnih kampanj ter sledenje in analizo vseh podatkov o kampanjah.

Kako lahko integrirate Mailchimp z LiveAgent?

Tu je hiter in enostaven vodnik:

1. Ustvari račun z Mailchimp

2. Prijavite se v LiveAgent

3. Pomaknite se do Konfiguracije - Sistem - Vtičniki

4. Aktivirajte Mailchimp

5. Kopirajte in vstavite ključ API v Mailchimp

6. in UPORABA

Nazaj k integracijam Ustvarite račun BREZPLAČNO

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico