VoIP programska oprema

Kaj je programska oprema VoIP?

VoIP pomeni Voice Over Internet Protocol. Programska oprema VoIP omogoča klicateljem, da izkoristijo tehnologijo VoIP za klicanje prek spleta. Je izjemna alternativa uporabi običajne telefonske linije tako v smislu stroškovne učinkovitosti kot produktivnosti. Programska oprema VoIP omogoča telefonsko storitev VoIP.

Namen rešitev VoIP je poenostaviti komunikacijo, standardizirati potek dela za vaše ekipe za pomoč strankam in jim omogočiti doseganje odličnih rezultatov s centralizirano rešitvijo. To skrajša čas čakanja in tako vpliva na raven zadovoljstva strank.

Kaj je programska oprema VoIP? - App - Uploads - 2021 - 10 - Research 20 92percent.svg

Kako deluje programska oprema VoIP?

Programska oprema VoIP uporablja internet in standarde za glasovno in video komunikacijo, kot sta H.323 in protokol za začetek seje. Te tehnologije izkorišča za sprejemanje vaših analognih glasovnih signalov. Nato te signale pretvori v digitalne brez kompromisov glede kakovosti glasu. Storitve VoIP bodo vaše podatke nato poslale prek interneta.

VoIP pretvori digitalni signal v običajen telefonski signal, ki vašemu podjetju omogoča, da opravlja in sprejema tradicionalne telefonske klice, ne glede na to, ali so iz mobilnih telefonov ali uporabnikov fiksne telefonije.

Vzemite na primer interaktivne glasovne odzive (IVR), ki so standardna funkcija najsodobnejših programskih rešitev VoIP. Z njim boste imeli avtomatiziran poslovni telefonski sistem, ki lahko komunicira in zbira informacije od strank.

Kako deluje IVR

Prednosti uporabe programske opreme VoIP v primerjavi s tradicionalnimi telefoni

V prvi vrsti boste imeli centraliziran sistem glasovne komunikacije, ki ga lahko vaši agenti klicnega centra uporabljajo na različnih napravah. Telefonske klice lahko opravljate na tradicionalne stacionarne telefone, analogne naprave in mobilne naprave.

Programska oprema VoIP velja tudi za veliko cenejšo rešitev kot uporaba običajnih telefonskih linij. Glede na vaše proračunske načrte se lahko znebite nekaterih velikih stroškov, vključno s stroški medkrajevnih klicev in mobilnih klicev ter drago strojno opremo.

Programska oprema VoIP lahko tudi poenostavi videokonferenčne klice, kar vam omogoča organiziranje spletnih sestankov, tudi če imate hibridno delovno silo.

Funkcija video klica v programski opremi za klepet v živo - LiveAgent

Najboljši poslovni ponudniki VoIP

Po vsem svetu je na tisoče Ponudnikov VoIP. Težko je izbrati tistega za vaše podjetje. Tukaj je seznam priljubljenih platform VoIP, ki si jih lahko podrobneje ogledate in izberete tisto, ki odraža komunikacijske potrebe vašega podjetja:

 • Ooma
 • CloudTalk
 • SolarWinds VoIP
 • Actio
 • Avoxi
 • Benemen
 • Didlogic
 • Modulus
 • Nexmo
 • TelcaVoIP

Preden se odločite za končno izbiro, morate vedeti, katere funkcije in storitve so dobrega ponudnika VoIP.

Stvari, ki jih morate upoštevati pri iskanju nove programske opreme VoIP

Najprej morate preveriti ceno. Lahko sklene ali prekine posel. Vodilno telefonsko podjetje v oblaku bo imelo pregledno cenovno politiko VoIP. Odločiti se morate o proračunu za novo programsko opremo VoIP in ustrezno zožiti svoje možnosti.

LiveAgent VoIP klicni center

Velikost vašega podjetja igra tudi vlogo. Natančneje, število ljudi v vaših skupinah za pomoč strankam in velikost trga, ki ga opravljate, bosta pripomogla k boljšemu določanju ponudnika VoIP. Na koncu poiščite demo videoposnetek, da si ogledate programsko opremo v akciji.

Stvari, ki jih morate upoštevati pri iskanju nove programske opreme VoIP - App - Uploads - 2021 - 09 - Research 10 26.svg

Ključne značilnosti programske opreme VoIP

Vsi programski telefoni VoIP imajo osnovne funkcije, kot sta ID klicatelja in zadrževanje klica. Napredne funkcije in dodatne funkcije bi vas morale zanimati. Pojdimo na hitro skozi ključne funkcije, ki bi jih morali iskati v vašem prihodnjem sistemu VoIP:

 • samodejni klici — omogoča sistemu, da samodejno prenese dohodne klice na pravilno interno številko
 • čakalna vrsta klicev – sistem lahko samodejno postavi dohodne klice v ustrezno čakalno vrsto
 • skupna raba zaslona — napredni sistemi bodo imeli možnost omogočiti skupno rabo zaslona, tako da lahko vaša skupina za podporo hitreje reši težave
 • napredne funkcije za klicanje — s spremljanjem klicev, šepetanjem in vpadom boste imeli popoln nadzor nad glasovno komunikacijo in možnost izboljšanja svojega delovanja
 • mobilne aplikacije — mobilne aplikacije programske opreme VoIP so prijeten bonus za dostop in počasi postaja ena od osnovnih funkcij v ponudbi programske opreme VoIP
Neomejeno snemanje klicev v programski opremi klicnega centra LiveAgent

Kako kar najbolje izkoristiti programsko opremo VoIP

Če želite zagotoviti uspeh izvajanja vaše komunikacijske platforme, morate določiti svoje cilje. Morda ga boste želeli uporabiti kot platformo za sodelovanje ali jo dodati v svoj nabor platform za sodelovanje.
V vsakem primeru, da kar najbolje izkoristite programsko opremo VoIP, morate:

 • Določite svoje poslovne cilje.
 • Delite prednosti sistema VoIP z vsemi v ekipi.
 • Organizirajte usposabljanje za vkrcanje.
 • Zagotovite stalno podporo zaposlenim, ki potrebujejo pomoč pri programskih funkcijah VoIP.

Ali VoIP deluje, če je internet izklopljen?

Voice Over Internet Protocol, kot že ime pove, je protokol, ki uporablja internet. Ko je internet izklopljen, je tudi vaš sistem VoIP izključen. Ne boste mogli opravljati telefonskih klicev, medtem ko nimate povezave z internetom.

Looking for a VoIP software for you?

LiveAgent offers wide range of useful features and integrations. Your only responsibility will be to choose the best features for you.

Frequently asked questions

Ali je VoIP programska oprema?

Programska oprema VoIP omogoča razcvet poslovnega komuniciranja v dobi interneta. Podjetjem omogoča, da kličejo prek spleta, medtem ko uporabljajo eno samo rešitev za vse svoje potrebe glasovne komunikacije.

Kaj je programska oprema VoIP?

Programska oprema VoIP je aplikacija, ki omogoča spletne klice. S programsko opremo VoIP bodo vaše ekipe za pomoč strankam lahko klicale in sprejemale klice prek spleta, ne glede na to, ali prejemnik klica uporablja stacionarni telefon, mobilno napravo ali telefon VoIP.

Kako deluje programska oprema VoIP?

Programska oprema VoIP pretvori analogni signal v digitalni in ga pošlje prek interneta. Sodoben telekomunikacijski sistem uporablja internet za poenostavitev notranjih in zunanjih poslovnih komunikacij.

Kakšne so prednosti uporabe programske opreme VoIP v primerjavi s tradicionalnimi telefoni?

Programska oprema VoIP ponuja številne prednosti. Je stroškovno učinkovita rešitev, ki podjetjem omogoča dostopne mednarodne klice. Ponuja orodja, ki so enostavna za uporabo, za klicanje in sprejemanje klicev ter združuje stacionarno, mobilno in spletno komunikacijo pod eno streho.

Kateri poslovni VoIP ponudnik je najboljši?

Obstaja veliko ponudnikov storitev VoIP. Nekateri najboljši so Ooma, CloudTalk, SolarWinds VoIP, Actio, Avoxi, Benemen, Didlogic, Modulus in Nexmo.

Kaj je treba upoštevati pri iskanju nove VoIP programske opreme?

Ko iščete novo programsko opremo VoIP, morate upoštevati njeno ceno, proračun vašega podjetja, velikost, število strank, poslovne cilje in funkcije, ki jih ponuja programska oprema VoIP pri določenih cenah.

Kakšne so značilnosti programske opreme VoIP?

Funkcije programske opreme VoIP omogočajo njeno delovanje. Zagotoviti morate, da ima vaša nova programska oprema VoIP funkcije, ki odražajo vaše poslovne potrebe in cilje. Funkcije programske opreme VoIP vključujejo samodejne klice, videoklice,  čakalno vrsto klicev, skupno rabo zaslona, spremljanje klicev, šepetanje, vpad in namenske aplikacije za pametne telefone.

Kako kar najbolje izkoristiti programsko opremo VoIP?

Če želite kar najbolje izkoristiti programsko opremo VoIP, morate zagotoviti, da so vsi v vaši ekipi vključeni v postopek izbire programske opreme. Naj bo to primarna komunikacijska platforma in svojemu osebju zagotovite vpisno usposabljanje.

Ali VoIP deluje, če je internet izklopljen?

Ne, VoIP ne deluje, ko je internet izklopljen. VoIP uporablja internet za posredovanje sporočil in medtem ko internet ne deluje, bo vaš sistem začasno nedelujoč.

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO

  Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

  ×
  Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

  Na voljo smo v več terminih

  Rezervirajte si demo različico