SIP klicanje

Kaj je SIP klicanje?

Klicanje SIP je znano tudi kot klicanje protokola za začetek seje. Protokol za začetek seje je signalizacijski protokol, ki se uporablja za začetek, vzdrževanje in prekinitev komunikacijskih sej prek VoIP in drugih internetnih in komunikacijskih platform v oblaku. Klicanje SIP se pogosto zamenjuje s klicanjem VoIP, vendar to ni ravno pravilno. VoIP (Voice over Internet Protocol) je širši izraz, ki se nanaša na skupino tehnologij, ki se uporabljajo za pošiljanje in sprejemanje telefonskih klicev prek interneta namesto tradicionalnih telefonskih linij. SIP je ena sama tehnologija, ki podpira VoIP. Poleg glasovnih klicev se protokol SIP uporablja za prenos različnih podatkov, vključno z video klepeti in video klici, videokonferencami, takojšnjim sporočanjem in drugimi multimedijskimi komunikacijami.

Poleg sprožitve telefonskih klicev je telefonski sistem SIP sposoben izvajati druge funkcije VoIP, kot so prepoznavanje lokacije uporabnika, določanje njihove razpoložljivosti za odgovor in ali je prejemnikova naprava združljiva z vrsto sproženega klica, prenos in prekinitev klicev itd.

Kako deluje klicanje SIP?

Tradicionalni telefonski sistem je sestavljen iz treh osnovnih delov:

  • Private Branch Central (PBX), telefonski sistem na mestu uporabe, ki upravlja klice.
  • Linije Primary Rate Interface (PRI), ki povezujejo klice s PSTN.
  • Javno komutirano telefonsko omrežje (PSTN), ki usmerja klice do cilja.

SIP klicanje v bistvu omogoča izpuščanje linij PRI, saj uporablja SIP trunk (ki je navidezna povezava), ki neposredno povezuje PBX s PSTN prek interneta. Klicanje SIP tudi odpravlja potrebo po več telefonskih linijah, kar omogoča lažjo in cenejšo razširljivost v primerjavi z uporabo tradicionalnih poslovnih telefonskih linij.

Nastavitve klicev v programski opremi za pomoč strankam - LiveAgent

Ker lahko vsak SIP trunk vsebuje neomejeno število kanalov (kanal je enakovreden enemu dohodnemu ali odhodnemu klicu), bi podjetje potrebovalo eno SIP trunk ne glede na število sočasnih klicev. Namesto nakupa dodatnih telefonskih linij, ki so običajno v skupinah po 23 (kar je običajno več, kot se dejansko uporablja), lahko s klicanjem SIP kupite en kanal naenkrat le, ko je to potrebno. Poleg tega klicanje SIP omogoča znatne prihranke pri poslovnih komunikacijah, saj lahko lokalne, medkrajevne in mednarodne klice opravljate preprosto z uporabo internetne povezave.

Start your free trial today

Learn all about LiveAgent and how it can help you improve your call center customer service.

Frequently asked questions

Kakšne so prednosti klicanja SIP?

Klicanje SIP odklene niz prednosti za podjetja. Telefonski sistem SIP je enostavno nastaviti, upravljati in prilagoditi, kadar koli je to potrebno, brez potrebe po dodajanju več telefonskih linij. Omogoča večjo stroškovno učinkovitost z odpravo več omrežij, odvečne strojne opreme, stroškov namestitve in vzdrževanja. Ker je mogoče klice SIP sprejemati na vseh vrstah prenosnih računalnikov in mobilnih naprav ter jih enostavno usmeriti, je vaše podjetje bolj dostopno za stranke in zaposlene.

Kdo naj uporablja SIP Calling?

Klicanje SIP je v veliki meri sprejeto v malih podjetjih in novoustanovljenih podjetjih v različnih sektorjih zaradi enostavne implementacije, prilagodljivosti, enostavne dostopnosti med napravami, razširljivosti, zanesljivosti in stroškovne učinkovitosti. Številne organizacije ga uporabljajo za zunanje in notranje komuniciranje. Čeprav bi se lahko večja podjetja soočila z izzivom, če bi preklopila na SIP trunking in svoj PBX sistem prenesla v oblak, lahko koristijo tudi dolgoročne prihranke pri stroških komunikacije.

Ali je v LiveAgentu mogoče klicati SIP?

LiveAgent programsko opremo za klicne centre je mogoče integrirati z različnimi aplikacijami tretjih oseb, vključno s številnimi ponudniki kanalov SIP, npr. kot Twilio. Programske telefone lahko preprosto povežete kot drugo napravo, dodate svojega ponudnika SIP in opravljate klice SIP v LiveAgentu, medtem ko bo te klice še vedno obravnavala, snemala in spremljala LiveAgentova lastna robustna omrežna infrastruktura. Za dodajanje lastnega ponudnika SIP v LiveAgent si oglejte ta vodnik: Integracija ponudnika SIP za gostujoče licence.

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO
Spletne klepetalnice ali klepetalni kanali so izrazi, ki opisujejo virtualno mesto za spletno komunikacijo med uporabniki s skupno temo.

Spletna klepetalnica

LiveAgent je orodje za klepetalnice na spletu, ki omogoča hitro storitev za stranke v realnem času. Nudi številne funkcije, kot so proaktivna povabila in oblikovanje gumbov in oken za klepet, ki izboljšujejo podporo strankam. Brezplačen spletni klepet pa pomaga pri zmanjševanju števila opuščenih košaric in povečuje produktivnost storitev za stranke. LiveAgent je del celotnega nabora programske opreme za pomoč strankam, ki je ugodna in ima konkurenčno prednost.

LiveAgent is a help desk software that connects multiple platforms into one interface. Check out all the available integrations right now.

Sipcall

Sipcall je ponudnik VoIP telefonije, ki omogoča optimalne telefonske rešitve za vaše podjetje. LiveAgent omogoča integracijo s Sipcallom za vzpostavitev klicnega centra. Ta center deluje z uporabo naprednih funkcij, kot je ustvarjanje po meri IVR drevesa. Klicni center zagotavlja izboljšanje odnosov s strankami, prodajo izdelkov in pridobivanje novih strank. Sipcall ponuja švicarske telefonske številke.

Spoznajte več o tehnologiji klicnih centrov. Razumeti poglobljeno s pojasnili strokovnjakov.

Tehnologija klicnega centra

LiveAgent je programska oprema za upravljanje pritožb, odjemalskega portala in e-pošte, ki zagotavlja podporo in vam pomaga upravljati vaše podjetje. Lahko ga preizkusite brezplačno. LiveAgent ponuja tudi integracije, alternative in funkcije za pomoč strankam, telefonske sisteme VoIP, samopostrežno programsko opremo, programsko opremo za dohodni klicni center in več. Platforma deluje kot portal za podporo, stanje sistema, dnevnik sprememb in zahteva za predloge. LiveAgent ima partnerstva in naročnike in vam omogoča, da se naročite na novice. Izdelava vašega LiveAgenta je lahko tudi korak bližje.

Včasih agent ne more sprejeti klica. V LiveAgentu bo klic nato preusmerjen na drugega razpoložljivega agenta. To kliče nameren prenos.

Nameren prenos

LiveAgent is software that offers in-depth understanding of customer support concepts, integrations and features for the customer portal and email management. It can also be used for inbound calls and complaint management. The company offers a demo version and updates and discounts. Automatic call-backs, reliable call center software, and self-service options for customers are important practices. Call center productivity can be increased by up to 300% by using automatic dialers. LiveAgent provides many features and integrations for call centers.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico