VoIP telefonska storitev

Kaj je telefonska storitev VoIP?

(VoIP) je tehnologija, ki omogoča telefoniranje prek internetne povezave. Vsi klici VoIP potekajo prek ponudnikov VoIP, ki omogočajo ta postopek.

Kaj je stanovanjska storitev VoIP?

V nasprotju s tradicionalno telefonsko storitvijo je VoIP za stanovanja glasovna storitev za vaš dom, ki temelji na internetni povezavi. Stanovanjske storitve VoIP uporabljajo vašo domačo internetno povezavo za odhodne in dohodne klice.

Kako deluje VoIP?

Gostujoči ponudniki VoIP vzpostavijo komunikacijo med udeleženci. Odhodni in dohodni klici z uporabo storitev VoIP vključujejo pretvorbo glasovnih sporočil v digitalne signale, poslane prek interneta kot del poenotenih komunikacij. Promet VoIP je nato na prejemnem koncu nestisnjen in poslušalec lahko sliši izvirno sporočilo.

Kako dobim telefonsko storitev VoIP?

Vse, kar morate storiti, da pridobite telefonsko storitev VoIP, je, da sledite tem trem korakom:

 • Izberite načrt: Če želite standardne funkcije, neomejeno klicanje ali kakršne koli dodatke, lahko izberete posebne telefonske načrte glede na to, kaj potrebujete.
 • Aktivirajte svojo napravo: Aktivacija naprave je bistven korak, ki vam bo omogočil sodelovanje v mednarodno in nacionalno klicanje. Uporabljate lahko klasične stacionarne telefone in pametne naprave (tablica ali mobilni telefon).
 • Zaščitite internetno povezavo: Za povezavo s telefonsko storitvijo VoIP je nujna stabilna internetna povezava.

Kakšna oprema je potrebna za VoIP?

Kakšna oprema je potrebna za VoIP?

 • Delujoč internetni usmerjevalnik
 • Varna in zanesljiva internetna storitev
 • Stabilna internetna povezava
 • Naprava za vaše klice
Hitrost prenosa in nalaganja

Ali bo telefon VoIP deloval na stacionarnem telefonu?

Čeprav večina ljudi povezuje VoIP z mobilnimi napravami, je možno internetne telefonske storitve vzpostaviti tudi na stacionarnem telefonu. Ker pa tradicionalne telefonske storitve postajajo v senci različnih VoIP aplikacij, postajajo prav tako priljubljena rešitev za stacionarne telefone.

Ali lahko uporabljam svoj običajni telefon z VoIP?

Ja lahko. VoIP je sodobna rešitev, ki vam omogoča, da svoje običajne telefone povežete s širokopasovno internetno povezavo in jih uporabljate za VoIP klice.

V čem se poslovna VoIP storitev razlikuje od stanovanjske VoIP?

Poslovni VoIP načrti se pretežno ukvarjajo s poslovno komunikacijo v podjetju. To pomeni, da so poslovne rešitve VoIP bolj osredotočene na poslovne klice, skupinsko sporočanje, video srečanja, storitve za stranke in zagotavljanje brezplačnih telefonskih številk podjetjem.

Kakšna je razlika med stacionarnimi telefoni in VoIP?

Stacionarni telefoni in VoIP imajo številne razlike, vključno z:

 • Stroški: Stacionarni telefoni imajo zaradi visokih cen domačih in mednarodnih klicev veliko dodatnih stroškov. VoIP ima najnižje cene, saj so vsi klici internetni. Kot taka so orodja VoIP kot nalašč za prihranek stroškov.
 • Videokonference: Videokonferenčnih klicev ni mogoče izvajati prek stacionarnega omrežja. Vendar je VoIP rešitev za videokonference, ki običajnim klicem prinaša vrhunske funkcije.
 • Klicne funkcije: medtem ko stacionarni telefoni nimajo nobenih dodatnih funkcij, ponudniki VoIP ponujajo veliko naprednih funkcij, v katerih lahko uživajo uporabniki.
Podpora za klicni center LiveAgent - model

Ali lahko uporabljam VoIP za mednarodne klice?

VoIP omogoča enostavno in cenovno dostopno mednarodno povezovanje z drugimi. Ne glede na to, ali vas zanimajo domači ali mednarodni klici, vam bo storitev VoIP omogočila dostop do obeh po enaki ceni.

Ali lahko ob VoIP obdržite svojo telefonsko številko?

Morda vas skrbi sprememba telefonske številke, ko zamenjate internetnega ponudnika. Na srečo vam VoIP omogoča, da obdržite svojo staro telefonsko številko, hkrati pa vam nudi veliko klicnih možnosti in paketov.

LiveAgent VoIP klicni center

Kakšne so slabosti VoIP?

Ker so telefonski sistemi VoIP odvisni od vaše širokopasovne internetne povezave, lahko pride do slabe kakovosti klica ali povečane zakasnitve pri glasovnih in video klicih. Če pa je vaša internetna povezava hitra in zanesljiva, vam zaradi tega ni treba skrbeti.

Choose the right fit for your business

LiveAgent's call center offers integrations with various VoIP providers. Wanna have a closer look?

Frequently asked questions

Kaj je telefonska storitev VoIP?

Telefonska storitev VoIP je tehnologija, ki se uporablja za prenos glasovnih in video klicev prek stacionarnega ali mobilnega telefona samo z dostopom do internetne povezave.

Kakšne so slabosti VoIP?

Strogo glede na internetno povezavo, tako da lahko s klikom na VoIP nižjo kakovost in imajo povečano zmogljivost, če internetna povezava ni najboljša.

Kako deluje VoIP?

VoIP uporablja internetno storitev za vzpostavitev povezave med dvema ali več ljudmi. Nato prenaša glasovna sporočila tako, da jih pretvori v digitalne signale. Ko ti signali dosežejo poslušalca, so ne stisnjeni, da razkrijejo izvirno glasovno sporočilo.

V čem se poslovna VoIP storitev razlikuje od stanovanjske VoIP?

Poslovni VoIP je osredotočen na zagotavljanje skupne rabe zaslona, spletnih sestankov, glasovne inteligence in drugih zahtev za sodobne poslovne telefone podjetjem. Po drugi strani pa je stanovanjski VoIP osredotočen predvsem na preproste dohodne in odhodne klice ter uporablja vašo domačo internetno povezavo.

Kakšna oprema je potrebna za VoIP?

Za uvedbo VoIP v vašem gospodinjstvu ali pisarni boste potrebovali delujoč internetni usmerjevalnik, zanesljivo in varno internetno storitev ter stabilno internetno povezavo.

Ali bo telefon VoIP deloval na stacionarnem telefonu?

Ponudniki telefonskih storitev VoIP imajo načrte za stacionarne telefone, tako da lahko vaš telefon VoIP brez težav deluje na stacionarnem telefonu.

Ali lahko uporabljam svoj običajni telefon z VoIP?

Svoje običajne telefone je mogoče spremeniti v telefone, ki podpirajo VoIP, tako da lahko uživate v inovativnih sistemih VoIP, ne da bi se odrekli udobju, ki ga ponuja vaš trenutni telefon.

Kako dobim telefonsko storitev VoIP?

Če želite pridobiti storitev VoIP, morate samo izbrati paket, ki ga ponujajo ponudniki telefonije VoIP, določiti, katero napravo boste uporabljali, in vzpostaviti internetno povezavo, ki bo osnova za vaš klic.

Kakšna je razlika med stacionarnimi telefoni in VoIP?

Medtem ko tudi stacionarni telefoni vzpostavljajo povezavo, so možnosti pri njih omejene, cenovni paketi pa dragi. Komunikacijske platforme VoIP svojim uporabnikom omogočajo večjo prilagodljivost po veliko nižji ceni.

Ali lahko uporabljam VoIP za mednarodne klice?

Seveda! VoIP svojim uporabnikom olajša opravljanje državnih in mednarodnih klicev po enaki ceni.

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO

  Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

  ×
  Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

  Na voljo smo v več terminih

  Rezervirajte si demo različico