Upravljanje družbenih medijev kontrolni seznam

Upravljanje družbenih medijev je lahko težka naloga za vsako podjetje. Glede na število družbenih omrežij je težko vedeti, na katera bi se morali osredotočiti in kako.

To je preprost kontrolni seznam za upravljanje vseh vaših profilov v družbenih medijih.

Pomen kontrolnega seznama za upravljanje družbenih medijev

V prvi vrsti je pomemben kontrolni seznam za upravljanje družbenih medijev, saj zagotavlja, da so zajete vse vaše baze. Ustvarjanje in spremljanje kontrolnega seznama družbenih medijev vam bo preprečilo, da bi pozabili na kakršne koli kritične naloge, ko gre za upravljanje vaših računov.

Še več, poenostavi vaše delo, saj vam omogoča, da se osredotočite na posebne naloge, ki zahtevajo pozornost. S tem lahko preprečite izgubljanje časa za dejavnosti, ki vam ne pomagajo pri doseganju ciljev.

Komu lahko koristi kontrolni seznam upravljanja družbenih medijev?

Kontrolni seznam za upravljanje družbenih medijev je uporaben za širok krog ljudi, vključno z:

 • menedžerji družbenih medijev
 • marketinško ekipo
 • lastniki podjetij
 • strokovnjaki iz industrije
 • ekipe družbenih medijev

Kontrolni seznam za upravljanje družbenih medijev je lahko koristen za vse, saj jim lahko pomaga pri upravljanju in vodenju poslovnih računov družbenih medijev veliko bolj učinkovito. Poleg tega je kontrolni seznam mogoče uporabiti za spremljanje napredka in merjenje rezultatov.

Želite, da vaši družbeni mediji zasijejo? Tukaj je opisano, kako to uresničiti.

Raziščite kontrolni seznam za upravljanje družbenih medijev za dnevne, tedenske in mesečne naloge

Upravljanje družbenih medijev kontrolni seznam
Kot upravitelj družbenih medijev bi morali začeti dan tako, da preverite vse svoje profile. Vaša odgovornost je, da vsak dan prehodite te “kroge”, da ostanete na tekočem, kaj se dogaja in kaj lahko zahteva vašo pozornost.

Zakaj je pomembno preverjanje vseh vaših profilov na družbenih omrežjih?

Spremljanje vaših računov v družbenih medijih je precej očitna potreba. S tem boste vedno na tekočem, kaj se dogaja. Kako ravnati s preverjanjem vseh svojih profilov na družbenih omrežjih? Prva stvar je začeti rutino. Preverjanje profilov na družbenih omrežjih bo del vaše navade, zato si na začetku dneva vzemite čas, da jih preverite pred kar koli drugim. Nasvet: če je mogoče, začnite ta postopek zgodaj zjutraj, da bo končan do začetka dneva in delovne obremenitve. Vsak račun je treba preveriti posamezno, vključno s komentarji, DM-ji, deli in obvestili. Pripravite si določen vzorec, da nikoli ne boste zamudili ničesar pomembnega.
Futurama Fry Facebook

Katera orodja uporabiti za preverjanje vseh svojih profilov na družbenih omrežjih?

 • orodja za upravljanje družbenih medijev, kot so Kontentino, Hootsuite ali Sprout Social
Če si nekdo vzame čas za pisanje komentarja na vaši strani v družbenih medijih, si vzemite čas za odgovor. Pokažite, da vam je mar.

Zakaj je pomembno odgovoriti na vse komentarje?

Eden od glavnih ciljev trženja na družbenih omrežjih je izgradnja skupnosti blagovne znamke. Pozitivni komentarji pomagajo graditi svoj ugled in ostati v stiku s svojim občinstvom. Slika, ki jo ustvarite na spletu, neposredno vpliva na vašo splošno uspešnost. Če se nihče ne odzove na komentarje strank, je nesprejemljivo in lahko škodi ugledu vašega podjetja.

Kateri je najboljši način za odgovor na vse komentarje?

Hvala strankam za pozitivne ocene. Tudi nevtralni komentarji predstavljajo priložnost, da se povežete s svojimi strankami in promovirate svoje podjetje. Odpravite negativne komentarje in poskusite rešiti težavo. Tudi če se z mnenjem ne strinjate, morate vedno ohraniti profesionalen odnos in ne dovoliti, da vas čustva prevzamejo.
Connect Facebook with Help desk software - LiveAgent

Katera orodja uporabiti za odgovarjanje na vse komentarje?

 • Programska oprema za podporo družbenih medijev podjetja LiveAgent – to je večkanalna služba za pomoč uporabnikom, ki zbira vse interakcije vaših sledilcev iz več računov in jih organizira v enem predalu.
Eden najpomembnejših vidikov upravljanja družbenih medijev je načrtovanje vaših objav. To zagotavlja, da vaši računi ostanejo aktivni in ne zamudite priložnosti, da dosežete svoje občinstvo.

Zakaj je pomembno načrtovati objave vsak dan?

To je eden najboljših načinov za ohranjanje dosledne prisotnosti na družbenih medijih. Poleg tega lahko prepreči stagnacijo na vaših računih.

Kako načrtovati objave na družbenih omrežjih?

Prvi korak je razumevanje vaše ciljne publike, naslednji korak je ustvarjanje vsebine, ki ustreza njihovim potrebam in interesom. To pomeni pisanje zanimivih objav v tonu in slogu, ki ga bodo ljudje radi brali. Dodajte tudi fotografije/videoposnetke/infografike, ki bodo pritegnile njihovo pozornost. Če ste obtičali pri idejah, lahko razmišljate o temah, tako da si ogledate trende družbenih medijev ali uporabite orodja, kot je BuzzSumo. Zadnji korak je načrtovanje vsebine v koledarju za poznejšo objavo.
vir: postplanner.com

Katera orodja uporabiti za načrtovanje objav?

 • orodja za načrtovanje, kot je Kontentino, ki objavljajo načrtovane objave v vašem imenu (razporejanje v velikem obsegu)
 • koledar družabnih omrežij, da imate vse osnutke in objave na enem mestu in jih enostavno upravljate
 • predloge družbenih medijev, ki vam pomagajo hitro ustvarjati objave za različne platforme
 • BuzzSumo za iskanje idej za vsebino
Preverite svoje omembe, da vidite, kakšna čustva vzbuja vaša blagovna znamka, in preverite, ali obstajajo požari, ki jih je treba pogasiti.

Zakaj je spremljanje pomembno?

To je eden najboljših načinov za pridobivanje povratnih informacij o vaši blagovni znamki in ugotovitev, kaj ljudje pravijo o vas. Pomaga tudi preprečiti morebitne krize in hitro reagirati na morebitne neugodne dogodke. Rezultat je, da lahko zgradite močnejše odnose tako s trenutnimi kot s potencialnimi strankami.

Kako spremljati omembe?

Avtomatizacija postopka je najboljša, saj je sicer lahko zelo dolgotrajna (če ima vaša blagovna znamka veliko publicitete, potem vseh niti ni mogoče preveriti). Uporabite orodje za spremljanje in ustvarite poizvedbe, ki se redno spremljajo. Če imate možnost nastaviti obvestila v realnem času, potem to storite, se boste lahko hitro odzvali na vsako omembo in preprečili stopnjevanje situacije. Tako boste preverjali samo obvestila, ki potrebujejo vašo pozornost.
Twitter monittoring mentions1
Omembe lahko upravljate z LiveAgentom

Katera orodja uporabiti za spremljanje omemb?

 • orodja za upravljanje družbenih medijev
 • iskalniki družbenih medijev, kot je Google Alerts
 • orodja za spremljanje družbenih medijev, kot je Mediatoolkit, ki vam omogoča, da spremljate vse svoje omembe na enem mestu in hitro reagirate
Druga pomembna naloga vodstva je branje in odgovarjanje na vsa vaša sporočila. To pomeni, da se na poizvedbe, pritožbe in druga sporočila odgovarjamo čim hitreje.

Zakaj je pomembno odgovarjati na sporočila?

Socialni mediji so učinkovit socialni kanal za storitve za stranke. Vendar pa se za pozitivno izkušnjo s storitvijo za stranke pričakuje hiter odziv. Dolgoročno lahko hitri odgovori ne le pomagajo graditi odnose, ampak vodijo tudi do večje prodaje. Bolj ko ste odzivni in osredotočeni na stranke, večja je verjetnost, da bodo stranke v prihodnosti znova kupovale pri vas.

Kako ravnati z odgovarjanjem na sporočila?

Če je sporočil preveč, ki jih lahko obdelate, razmislite o uporabi orodij, ki vam bodo pomagala avtomatizirati postopek. Uporabite lahko na primer univerzalno mapo »Prejeto« LiveAgent, tako da vsa vaša sporočila z različnih platform družbenih medijev pristanejo v enem skupnem predalu. Tako boste imeli boljši nadzor nad svojimi računi in učinkoviteje upravljali svoje odgovore. Poleg tega vam daje prednost pred konkurenti, saj se boste na sporočila lahko odzvali hitreje kot oni.

Katera orodja uporabiti za odgovarjanje na sporočila?

 • LiveAgent – njegova univerzalna mapa Prejeto vam omogoča povezovanje različnih kanalov družbenih medijev in upravljanje vseh vaših sporočil, e-pošte, klepetov itd. na enem mestu.
Bodite pozorni na to, kaj počnejo vaši konkurenti, in se poskušajte učiti od njih. Poglejte, kakšno vsebino objavljajo, kako pogosto objavljajo in kakšne odzive prejemajo njihove objave.

Zakaj je pomembno spremljati svoje tekmece?

Videti, kaj deluje zanje, je odličen način za pridobivanje idej za svojo strategijo družbenih medijev. Poleg tega vam lahko pomaga prepoznati slabosti vaših konkurentov in poiskati priložnosti za njihovo prehitevanje.

Kako gledati svoje tekmece?

 • Spremljajte svoje tekmece na vseh večjih družbenih omrežjih – to so Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+ in Instagram.
 • Spremljajte aktivnost vašega konkurenta v družbenih medijih – uporabite orodje, kot sta Hootsuite ali Sprout Social, da sledite ključnim besedam in hashtagom, kar vam daje vpogled v to, o čem govorijo vaši konkurenti na spletu.
 • Analizirajte njihovo vsebino – preglejte vrste vsebine, ki jih objavljajo (objave na blogu, objave, IG zgodbe, koluti, videoposnetki itd.)
 • Ustvarite preglednico s profili svojih konkurentov na družbenih omrežjih, da boste lahko zbirali podatke in jih redno posodabljali.
scrolling through social media - gif

Katera orodja uporabiti za opazovanje tekmecev?

 • Orodja za spremljanje družbenih medijev, kot sta Mediatoolkit ali Mention, vam omogočajo sledenje vsem omembam vaših konkurentov na vseh kanalih
 • preglednice, kot sta Google Sheets ali Microsoft Excel
Uporabite hashtage, da se dotaknete trenutnih trendov in pridobite večjo izpostavljenost vaše blagovne znamke. Poiščite priljubljene hashtage, ki so pomembni za vašo nišo, in jih uporabite v svojih objavah.

Zakaj je pomembno uporabljati trendovske hashtage?

Priljubljene hashtage vam lahko pomagajo doseči širše občinstvo in biti vidnejši na spletu. Prav tako lahko povečajo udejstvovanje in vam pomagajo povečati svoj račun.

Kako najti priljubljene hashtage?

Obstaja nekaj različnih načinov za iskanje priljubljenih hashtagov. Ena je uporaba iskalne vrstice na Instagramu ali drugih platformah družbenih medijev. Vnesite ključno besedo ali besedno zvezo in videli boste vse hashtage, ki jih ljudje trenutno uporabljajo, npr. Instagram. Drug način za iskanje priljubljenih hashtagov je, da si ogledate spletna mesta, kot je Hashtagify, ki vam omogočajo, da vnesete ključno besedo ali besedno zvezo in vam sčasoma prikažejo vse povezane hashtage. Za splošnejše informacije o tem, kaj je trenutno priljubljeno, si lahko ogledate tudi trende Twitterja.
vir: pistonbroke.com

Katera orodja uporabiti za iskanje priljubljenih hashtagov?

 • Hashtagify – omogoča iskanje priljubljenih hashtagov za katero koli temo Twitter, Instagram in druge platforme družbenih medijev
Ogledate si lahko, kako delujejo skozi čas, in ustrezno prilagodite svojo vsebinsko strategijo.

Zakaj je pomembno slediti ključnim besedam in besednim zvezam?

Ko spremljate uspešnost svojih ključnih besed in besednih zvez, lahko ugotovite, kateri so učinkoviti za vas in kateri potrebujejo več pozornosti. Poleg tega vam lahko pomaga natančno prilagoditi strategijo vsebine in doseči boljše rezultate pri trženju.

Kako slediti ključnim besedam in besednim zvezam?

Obstaja številna brezplačna ali poceni spletna orodja, ki sledijo ključnim besedam in besednim zvezam. Zagotavljajo podatke o obsegu iskanja za vsako ključno besedo ali frazo in podatke, kot so število konkurenčnih strani in povprečna cena na klik. Če želite podrobnejše podatke ali če želite slediti ključnim besedam in besednim zvezam v več jezikih, boste morda želeli razmisliti o plačljivi storitvi. Ti običajno ponujajo bolj izčrpne podatke, vključno z informacijami o uvrstitvah v iskalnikih in prometu.

Katera orodja uporabiti za sledenje ključnih besed in besednih zvez?

 • SEMrush vam omogoča, da spremljate uspešnost vaših ključnih besed in fraz skozi čas ter si ogledate njihovo raven konkurence in tedenski obseg iskanja
Vsak teden bi morali opraviti temeljito analizo svojih ključnih meritev in statistike. Nato si lahko ogledate vidike, ki delujejo na vaših računih družbenih medijev, in kaj je treba prilagoditi.

Zakaj je gledanje vaše statistike na tedenski ravni pomembno?

Omogoča vam obsežno sliko vaše uspešnosti in vam pomaga odkriti vse negativne trende, preden ti uidejo izpod nadzora. Če statistike ne boste redno analizirali, ne boste mogli opaziti nobenih odstopanj od norme.

Kako gledati na svojo statistiko?

Obstaja veliko različnih orodij in platform, ki ponujajo podroben vpogled v vašo uspešnost. Vendar niso bili vsi enako dobri. Najboljši način za analizo statistike je uporaba platforme, ki ponuja zgodovinske podatke in podatke v realnem času. Tako lahko vidite, kako so bili vaši računi uspešni skozi čas, in spremljate napredek svojih oglaševalskih akcij v realnem času.

Katera orodja uporabiti za ogled vaše statistike?

 • Google Analytics
 • Hootsuite Insights
Enkrat na teden se morate sestati tudi s svojo ekipo, da se pogovorite o napredku v družbenih medijih. To bo vsem pomagalo ostati na isti strani in prepoznati morebitne težave ali področja izboljšav.

Zakaj je pomembno voditi tedenska srečanja?

Srečanja olajšajo soustvarjanje celotne strategije. To je čas za izmenjavo idej in dvomov ter za obveščanje o napredku.

O čem bi se morali pogovarjati, ko bodo takšna srečanja?

 • splošni napredek vaših kampanj
 • uspešnosti vsake posamezne akcije
 • napredek pri določenih ciljih
 • težave in izzive, s katerimi smo se soočili v preteklem tednu
 • načrti za prihajajoči teden

Katera orodja uporabiti za vodenje sestankov?

 • Google Hangouts ali katera koli druga programska oprema za videokonference za oddaljeno gostovanje sestankov
 • Slack za komunikaciji med seboj
 • Asana za spremljanje dnevnih opravil
Vaša prizadevanja lahko povečate z uporabo vplivnega trženja. Uporaba taktike, kot sta od ust do ust in družbeni dokaz, poveča verjetnost, da bodo ljudje kupili vaše izdelke in/ali uporabili vaše storitve.

Zakaj bi se morali povezati z vplivneži v industriji?

Lahko pridobite dostop do njihovih sledilcev in tako promovirate svojo vsebino širši publiki ter naredite svojo blagovno znamko bolj vidno in prepoznavno. Ljudje, ki spremljajo vplivneže, jim ponavadi zaupajo, zato lahko takšne povezave močno vplivajo na vašo prodajo.

Kako se povezujete z vplivneži v industriji?

Najprej jih poiščite na družbenih omrežjih in začnite spremljati njihove račune. Če želite doseči najboljše rezultate za vaš vplivni marketing, morate biti prepričani, da ustrezajo vaši blagovni znamki in skupaj boste naredili res dober duo. Ko se povežete z njimi, prosite za sodelovanje, se pogovorite o pričakovanjih, določite vse pogoje in ohranite dober stik. Pogovorite se o kampanji in jim dovolite ustvarjalno svobodo. Ne vsiljujte si preveč smernic, saj poznajo svoje občinstvo in kako jih najbolje doseči.

Katera orodja uporabiti za povezovanje z vplivneži?

 • Heepsy in NinjaOutreach sta orodji, ki uporabljata umetno inteligenco za uskladitev vaše blagovne znamke z najboljšimi vplivneži (vendar morate vedno sami preveriti rezultate)
 • stopite v stik z njimi prek družbenih omrežij
Svojemu občinstvu morate vedno ponuditi priložnost za sodelovanje – ne glede na to, ali gre za objave, zgodbe na Instagramu ali kateri koli drug kanal.

Zakaj je sodelovanje s strankami pomembno?

Z izboljšanjem sodelovanja v družbenih medijih krepite odnos svoje blagovne znamke s strankami in gradite skupnost. To pa vodi do povečanja zvestobe blagovni znamki, napotitev od ust do ust in prodaje.

Kako je lahko vaša blagovna znamka bolj privlačna?

 • Redno spremljajte svoje račune in pravočasno odgovarjajte na komentarje.
 • objavljajte zanimivo, privlačno vsebino, ki bo pritegnila pozornost vaših sledilcev, jih naučila in nasmejala
 • sodelujte v razpravah in odgovarjajte na vprašanja sledilcev
 • spremljajte in sodelujte z drugimi podjetji v vaši panogi
a very polite hello to you madam

Katera orodja uporabiti za privabljanje strank?

 • vsebine za sodelovanje, kot so videoposnetki ali interaktivni videi
 • Seje vprašanj in odgovorov ali ankete na Instagram Stories
 • prenos v živo
Je konec tedna? Sedite in naredite seznam nalog, ki ste jih uspeli doseči.

Zakaj je preverjanje tedenskih ciljev pomembno?

Pomaga vam, da ostanete osredotočeni na svoje oglaševalske akcije in poskrbite, da ste odgovorni. Videti svoj napredek vas lahko tudi motivira.

Kako ravnati s preverjanjem tedenskih ciljev?

Tedenski cilji morajo biti specifični, merljivi in dosegljivi. Prav tako morajo biti usklajeni z vašo splošno strategijo. Že najmanjši koraki vam lahko dajo občutek, kaj ste uspeli doseči v preteklem tednu in kaj morate delati v prihodnjem.

Katera orodja uporabiti za preverjanje tedenskih ciljev?

 • Programska oprema Asana je odlično orodje za sledenje ciljem – omogoča vam ustvarjanje nalog in spremljanje njihovega napredka, poleg tega pa lahko določite roke in merite uspeh teh nalog.
Svojo akcijo morate načrtovati vsak mesec, da boste dobili popoln pregled nad tem, kaj poskušate doseči.

Zakaj je načrtovanje kampanje na družbenih omrežjih pomembno?

Omogoča vam, da si zastavite cilje in merite njihov uspeh. Brez strategije družbenih medijev morda ne boste prepričani, kaj meriti ali kako slediti svojemu napredku.

Kaj mora biti vključeno v načrt kampanje družbenih medijev?

Načrt oglaševalske akcije mora vključevati cilj, ciljno občinstvo, proračun, časovnico in strategijo. Na prvi pogled se lahko zdi, da je to veliko dela, vendar bo postopek razčlenitve na obvladljive korake olajšal. Obstaja nekaj ključnih stopenj:
 • določite svoje cilje za kampanjo
 • določite svojo ciljno publiko
 • ustvarjajo vsebino, ki jim ustreza
 • določite proračun in časovnico
 • razviti strategijo, kako boste dosegli svoje cilje
Ko dokončate te korake, lahko začnete izvajati načrt oglaševalske akcije. Ne pozabite, da je pomembno, da svoje prihajajoče akcije redno pregledujete in revidirate, saj se lahko vaši cilji in ciljno občinstvo spremenijo.
LiveAgent Facebook Christmas promo

Katera orodja uporabiti za načrtovanje kampanj na družbenih omrežjih?

 • orodja za upravljanje družbenih medijev
 • preglednice
 • predloge kampanj na družbenih omrežjih
Koledar vsebin lahko vašemu podjetju pomaga pri odločanju, katero vsebino bo delilo in promoviralo na kanalih družbenih medijev. Z njim lahko spremljate ne samo svoje objave, ampak tudi vnose v spletne dnevnike, e-poštne kampanje in celo tradicionalno oglaševanje.

Zakaj je ustvarjanje koledarja vsebin pomembna?

Pomaga vam organizirati vse svoje zamisli za vsebino in načrtovati vnaprej. Načrt vsebine vam pomaga tudi zagotoviti, da je vsa vsebina vaših računov družbenih medijev usklajena z vašo splošno strategijo trženja.

Kako ustvariti koledar vsebine?

Ključno pri tem je, da imate pravo orodje – poiščite tisto, ki vam bo pomagalo poenostaviti celoten proces, ne pa ga upočasniti. V najboljših rešitvah boste imeli dostop do razporejanja v velikem obsegu in zmožnosti povleci in spusti, da lahko preprosto spreminjate datume in naročila objav. Ko izberete orodje, izvedite raziskavo vsebine, da dobite ideje. Vključite svojo ekipo in skupaj organizirajte sejo možganov – to je najboljši način za izmenjavo idej in razvoj zanimivih konceptov.
vir: planitpdq.com

Katera orodja uporabiti za ustvarjanje koledarja vsebine?

 • Kontentino – je enostaven za uporabo in lahko resnično pospeši potek dela
Plačano oglaševanje vam omogoča ciljanje na občinstvo, ki morda še ni videlo vaših objav, s čimer se poveča prepoznavnost blagovne znamke. Poleg tega so plačana družabna omrežja odličen način za npr. privabljanje dodatnega prometa na vaše spletno mesto. Da bi bile učinkovite, je treba oglaševalske strategije redno posodabljati.

Zakaj je posodobitev oglaševalske strategije na družbenih omrežjih pomembna?

Skoraj nemogoče je ustvariti oglas, ki bo imel takojšen učinek, saj so potrebni poskusi in napake, da se ugotovi, kaj deluje in kaj ne. Preizkusiti boste morali več nastavitev, preden boste našli popolno za svoje oglase, zato je za ustvarjanje številnih pristopov in njihovo redno spreminjanje potreben čas, vendar je to nujno za uspeh.

Kako posodobiti svojo oglaševalsko strategijo na družbenih omrežjih?

Vaša posodobljena strategija oglaševanja v družbenih medijih mora vključevati načrt za ciljanje na pravo občinstvo, izbiro pravih kanalov in merjenje rezultatov vaših kampanj.
 • uporabite različne vrste oglasov (videoposnetki, vrtiljaki itd.)
 • ciljajte na določeno ciljno skupino (na primer ciljanje na podlagi lokacije, ciljanje na podlagi interesov).
 • izberite prave kanale (npr. Facebook vs. LinkedIn)
 • merite rezultate svojih oglaševalskih akcij (z meritvami, kot so prikazi, kliki in konverzije)
Simpsons gif

Katera orodja uporabiti za posodabljanje oglaševalske strategije?

 • Facebook Ads Manager – ustvarjajte in spremljajte oglase, ciljajte na določeno občinstvo in merite rezultate svojih kampanj
 • Google Ads
Kot del svojih mesečnih dolžnosti morate opraviti tudi temeljito revizijo družbenih medijev, da spremljate svoj napredek in identificirate področja za izboljšave.

Zakaj je opravljanje mesečne revizije pomembno?

Omogoča vam, da prepoznate prednosti in slabosti vaše strategije družbenih medijev. Pravilnost vam bo olajšala zaznavanje ulomkov, preden se povečajo. Z revizijo lahko vidite, kako dobro delate, kaj je treba spremeniti in katere prednostne naloge bi se morale premakniti naprej. Prav tako lahko vidite, kako dobro ste pripravljeni na uporabo družbenih medijev.

Kako ravnati z revizijo družbenih medijev?

Primerjajte svoje trenutne meritve s preteklo uspešnostjo, da ocenite, kako dobro vam gre. Ali je katera od vaših objav ali oglaševalskih akcij boljša od ostalih in če je tako, kaj je pri njih drugačno? Morda boste ugotovili, da vaši računi niso usklajeni z vašo splošno strategijo trženja. Poleg tega se lahko zgodi, da ne ciljate na pravo občinstvo ali da vaša vsebina z njimi ne odmeva.

Katere so nekatere ključne metrike, ki jih morate spremljati?

 • stopnja angažiranosti
 • vtisi in doseg
 • delež glasu
 • angažiranost sledilcev
 • napotitev
 • stopnja konverzije
 • stopnja odziva
vir: sproutsocial.com

Katera orodja uporabiti za izvedbo revizije družbenih medijev?

 • Kontentino je odlično orodje za revizijo vaših računov družbenih medijev – omogoča vam sledenje uspešnosti vaših računov in prepoznavanje področij, ki jih je treba izboljšati
 • predloga revizije družbenih medijev vam olajša izvajanje revizije vsak mesec
 • preglednice, kot sta Google Preglednice ali Excel
Ko zaključite revizijo, je čas, da določite svoje prihodnje cilje.

Zakaj je postavljanje ciljev pomembno?

Da bi vedeli, v katero smer ubrati, ko gre za razvoj vaše spletne prisotnosti in ustvarjanje uspešne strategije družbenih medijev.

Kaj je treba vključiti v proces postavljanja ciljev?

Proces bi moral vključevati določanje SMART ciljev (specifičnih, merljivih, dosegljivih, relevantnih in časovno omejenih) in določitev ključnih kazalnikov uspešnosti (KPI) za merjenje njihove uspešnosti. Redno preverjajte napredek svojih ciljev, da boste vedeli, kaj je treba izboljšati ali spremeniti, in motivirajte svojo ekipo z majhnimi koraki.

Katera orodja uporabiti za spremljanje ciljev družbenih medijev?

 • Asana je odlično orodje za dodeljevanje nalog in spremljanje ciljev
Povečanje vaše spletne prisotnosti in poslovanja zahteva nenehno izboljševanje, zato bodite vsak dan boljši.

Zakaj je izboljšanje pomembno?

Izboljšanje upravljanja družbenih medijev je pomembno, ker vam pomaga doseči nove višine in uspeh. Izboljšate lahko svojo strategijo, način uporabe različnih platform in vsebino, ki jo ustvarite. S temi spremembami se lahko bolje povežete s ciljno publiko in ustvarite trajen vtis.

Kako ravnati z izboljšanjem svojih družbenih medijev?

Bodite pozorni na trende in poglejte, kaj ljudje počnejo na družbenih medijih.
LiveAgent Dashboard Overview animation

Katera orodja uporabiti za izboljšave?

Odvisno je, kje je treba narediti spremembe. Vendar pa so lahko naslednja orodja v pomoč:
 • Programska oprema za pomoč uporabnikom LiveAgent za upravljanje sporočil, odgovarjanje na komentarje in spremljanje več računov
 • Kontentino ali drugo orodje za upravljanje družbenih medijev za koledar vsebin
 • Canva za ustvarjanje vsebine
 • Google Ads in Facebook Ads Manager za upravljanje vseh oglasov

Nasveti za družbene medije za učinkovitejše upravljanje računov

 • Uporabite orodja, ki poenostavijo vaš potek dela

Našteli smo veliko odličnih orodij, ki vam lahko resnično pomagajo, in vsekakor jih morate preizkusiti. Številna podjetja naredijo eno veliko napako – ne vlagajo v dobra orodja, ker mislijo, da bodo tako prihranila nekaj denarja. Nič ne more biti dlje od resnice, saj so lahko vaši zaposleni veliko bolj produktivni, če imajo orodja, ki jim lahko olajšajo delo.

Poglejmo si LiveAgent – brez njegove službe za pomoč uporabnikom morate odgovarjati na vsako Facebook sporočilo, DM, e-pošto itd. enega za drugim. To vam vzame veliko časa, ki bi ga sicer lahko porabili za npr. ustvarjanje vsebine. S pravim orodjem bi lahko vse te vstopnice upravljali v enem predalu, s čimer bi povečali produktivnost in izboljšali odzivne čase.

 • Namestite chatbot

Drug način za pospešitev odzivnega časa je namestitev klepetalnika. Facebook Messenger in WhatsApp sta dve najbolj priljubljeni platformi za klepetalnice z več kot milijardo aktivnih mesečnih uporabnikov. Odlično pri klepetalnicah je, da vam lahko pomagajo avtomatizirati nekatera opravila storitev za stranke, na primer zagotavljanje informacij o vaših izdelkih ali storitvah in odgovarjanje na pogosto zastavljena vprašanja. To ne bo samo pospešilo odzivnega časa, ampak tudi sprostilo nekaj časa vaših agentov za pomoč strankam, da se osredotočijo na bolj zapletena opravila.

 • Uporabite orodja za razporejanje objav

Orodje za razporejanje objav je lahko v veliko pomoč pri upravljanju vaših računov družbenih medijev. Omogoča vam, da vnaprej načrtujete svoje objave za vse ali nekatere izbrane platforme, kar je zelo priročno, če želite vsebino redno objavljati, vendar nimate časa za to ročno.

Dve izmed najbolj priljubljenih orodij sta Kontentino in Hootsuite. Oba ponujata brezplačne predstavitve, tako da jih lahko preizkusite brez kakršne koli obveznosti.

 • Uporabite pametno avtomatizacijo

Pametna avtomatizacija je odličen način za prihranek časa, izogibanje težavam in povečanje učinkovitosti. S pravili za avtomatizacijo LiveAgent lahko na primer samodejno prenesete vstopnice v druge oddelke, dodate oznake, jih označite kot vsiljeno pošto ali jih razrešite.

Tako vam ni treba porabiti časa za opravila, ki jih je mogoče enostavno avtomatizirati, na primer večkratno odgovarjanje na ista vprašanja.

 • Izogibajte se pretiranemu objavljanju

Ko gre za upravljanje družbenih medijev, se je enostavno ujeti v past prevelikega objavljanja. Zelo pomembno je, da se izognete pretiranemu objavljanju, saj lahko to negativno vpliva na vašo blagovno znamko.

Kaj pomeni prekomerno objavljanje? No, odvisno je od platforme družbenih medijev, ki jo uporabljate, in vaše ciljne publike.

Na primer, objavljanje več kot trikrat na dan na Twitterju se lahko šteje za pretirano objavljanje, medtem ko je objavljanje šestkrat na dan na Instagram Stories lahko čisto v redu. Najboljši način, da ugotovite, kako pogosto bi morali objavljati, je, da opravite raziskavo in ugotovite, kaj deluje za vas.

 • Vzbudite odzive

Eden od ciljev družbenih medijev je priklicati odzive vaših sledilcev in uporabiti upravljanje skupnosti. Ustvarite privlačno vsebino in vključite gumbe s pozivi k dejanju, da spodbudite svoje sledilce, da se odzovejo na vaše objave.

Ko gre za družbena omrežja, je zelo pomembno ustvariti skupnost okoli svoje blagovne znamke. Dober primer so tematske skupine, ki ustvarjajo neverjetno angažirane skupnosti.

Povzetek kontrolnega seznama za upravljanje družbenih medijev

Dnevno

 • Preverite vse svoje profile na družbenih omrežjih
 • Odgovorite na morebitne komentarje
 • Načrtujte objave
 • Spremljajte svoje omembe
 • Odgovorite na vsa vaša sporočila
 • Pazite na svoje tekmece
 • Odkrijte trendne hashtage

Tedensko

 • Sledite ključnim besedam in besednim zvezam
 • Poglejte svojo statistiko
 • Izvedite sestanek s svojo ekipo
 • Povežite se z vplivneži v industriji
 • Sodelujte s strankami
 • Preverite tedenske cilje

Mesečno

 • Načrtujte svojo kampanjo na družbenih omrežjih
 • Ustvarite koledar vsebine
 • Posodobite svojo oglaševalsko strategijo v družbenih medijih
 • Izvedite revizijo družbenih medijev
 • Določite svoje prihodnje cilje
 • Izvedite vse potrebne izboljšave

Nasveti za družbene medije za učinkovitejše upravljanje računov

 • Uporabite orodja, ki poenostavijo vaš potek dela
 • Namestite chatbot
 • Uporabite orodja za razporejanje objav
 • Uporabite pametno avtomatizacijo
 • Izogibajte se pretiranemu objavljanju
 • Vzbudite odzive

Social media management checklist FAQs:

How much time does it take to manage social media?

It depends on how much content you have to manage and can vary depending on the size of your business and the number of accounts you have. It usually takes a few hours per day to manage social media accounts, so if you need to spend more then consider hiring a social media manager or somebody responsible for that particular task.

How do I schedule my day as a social media manager?

You can use a content calendar to plan your content in advance, helping to ensure that all of your accounts are aligned with your overall marketing strategy. More importantly, it allows you to drag & drop and schedule in bulk, making your job much easier.

How much time should a small business spend on social media in 2022?

It's impossible to put a specific number on the hours that a small business should spend on social media. Many different factors come into play, including the number of people involved in management. It is possible to reduce this time by using social media tools, like LiveAgent and its help desk software that enables you to manage all of your social media activities in one place.

Which social media platform is best for my audience?

This varies depending on your target audience, but we recommend using a mix of social media platforms to reach the most people. You can perform a thorough audience analysis to see which platforms will work best in your case. You can also use tools like Google Analytics to get audience insights, plus adjust the message and channel to them.

How can you improve your social media content?

Here are a few tips to follow: Make sure all of your posts are relevant and interesting to your target audience. Include valuable and unique content that is not found on other social media accounts. Post regularly, but not too often (you don’t want to overwhelm your followers). Use images and videos to break up your text and make your posts more engaging. Opt for a mix of promotional and non-promotional content. Make sure all of your links are working properly. Check for spelling and grammar mistakes before publishing your posts. Monitor comments and feedback from your followers, and respond to them. Keep track of your analytics to see how well your social media campaigns are performing.

Sorodni viri

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico