Dragoceno v vsaki industriji

Odkrijte, kako LiveAgent izboljšuje vaše poslovanje s SaaS.

  • ✓ No setup fee    
  • Customer service 24/7    
Uporablja
Forbes logo
airbus logo
Nascar logo

Povečajte zagovorništvo

Ustvarite pozitiven CX, zaradi katerega bodo vaše stranke govorile o vas.

24%

Zmanjšajte odzivni čas

Izboljšajte stopnje prvega odziva z avtomatiziranim usmerjanjem zahtevkov.

37%

Zmanjšajte količino zahtevkov

Reduce the influx of support tickets with a knowledge base.

Industry background

Programska oprema za pomoč uporabnikom za SaaS

Zanesite se na LiveAgent, nadgradite svoje poslovanje s SaaS in zmanjšajte stopnjo odliva strank.

Upoštevajte vse dogovore o ravni storitev in pričakovanja strank, tako da boste vedno dosegli najnižjo vrednost.

Zagotovite, da so vaše stranke zadovoljne z vašo storitvijo, tako da redno analizirate ocene uspešnosti agentov.

Prepričajte se, da nobeno sporočilo stranke ne ostane neodgovorjeno, tako da poenostavite vsa sporočila strank po več kanalih v eno mapo “Prejeto”.

Forbes logo
airbus logo
Nascar logo
USC logo
Slido green logo

Zmanjšajte stopnjo odpovedi strank

Hitra in natančna pomoč lahko bistveno spremeni zadrževanje strank in zmanjšanje odpovedi. Čas je v tem primeru zelo pomemben dejavnik. Klepet v živo v realnem času vam lahko pomaga takoj rešiti težave in zadržati stranke v bližini. Nič več razmišljanja o strategijah, kako to znižati – rešitev imate pred nosom.

decrease churn rate-illustration
Improve customer happiness illustration

Izboljšajte zadovoljstvo strank

Uspeh vašega podjetja je odvisen od zadovoljstva vaših strank. Ponudite jim možnost iskanja odgovorov na portalu za stranke, stopite v stik z njimi po običajni pošti in zaključite prodajo na klic – vse na enem mestu! Bonus: Izmerite lahko, kako zadovoljne so bile vaše stranke zahvaljujoč sistemu nagrad/očitkov. 🙂

Ostanite organizirani

Nič več ločenih nabiralnikov, drugačna rešitev za klepet v živo ali dodatni ponudnik za klicni center. LiveAgent za zelo ugodno ceno spakira vse kanale v en paket (tudi družabna omrežja). Zaradi avtomatizacije vlagajte manj časa v upravljanje vsakodnevnih nalog in se osredotočite na tisto, kar vam je pomembno – vaše stranke, poslovanje in rast.

stay organized - illustration

Ne more se motiti več kot 21.000 podjetij

Oglejte si naše zgodbe o uspehu in pričevanja strank ter ugotovite, kako lahko LiveAgent poveča vašo podporo strankam in poveča njihovo srečo.

V dobrih rokah boste!

Veste kaj imajo skupnega Huawei, BMW, Yamaha in O2? Prav ste uganili.. LiveAgent!

Poskusite brezplačno zdaj Kreditna kartica ni obvezna
G2 Crowd
Capterra
GetApp
[extrafaq headline = "FAQ" question-1 = "Zakaj mora podjetje SaaS imeti programsko opremo za pomoč uporabnikom?" answer-1 = "Programska oprema službe za pomoč uporabnikom omogoča upravljanje in sledenje poizvedbam, težavam in pritožbam za podporo strankam. Poleg tega , vam daje prostor za izmenjavo znanja s preostankom podjetja za povečanje komunikacije. " question-2 = "Zakaj bi vaše podjetje SaaS izbralo LiveAgent kot programsko opremo za pomoč uporabnikom?" answer-2 = "LiveAgent je ena najbolj uporabniku prijaznih programskih rešitev, ki so na voljo na trgu. Je rešitev v oblaku, zato vam ni treba skrbeti za strežnike ali varnostne kopije." question-3 = "Kako lahko vaše podjetje SaaS izkoristi LiveAgent?" answer-3 = "LiveAgentova programska oprema za klepet v realnem času vam lahko pomaga zagotoviti vrhunsko podporo strankam, ki vam pomaga povečati zvestobo strank."
Povezani članki zSaaS
Integracija Instagrama z LiveAgentom pomaga podjetjem pri podpori strankam s spremljanjem in odgovarjanjem na sporočila, komentarje in omembe. To izboljšuje odzivne čase in raven podpore.

Kako uporabiti vtičnik za Instagram v storitvi LiveAgent

LiveAgent je programska oprema za upravljanje e-pošte in pomoč strankam ter omogoča integracije in alternative. Obstaja brezplačna preskusna različica.

Klepeta v živo podjetjem omogočajo hitro in prilagojeno podporo ter povečajo učinkovitost in zadovoljstvo strank. LiveAgent je primer platforme, ki ponuja številne prednosti klepeta v živo za podjetja.

Predstavitev klepeta v živo LiveAgent

Klepeta v živo podjetjem omogočajo hitro in prilagojeno podporo ter povečajo učinkovitost in zadovoljstvo strank. LiveAgent je primer platforme, ki ponuja številne prednosti klepeta v živo za podjetja.

Poglobitev v programsko opremo vstopničnega sistema vam omogoča izkoristiti prednosti in uporabiti funkcije programske opreme za upravljanje poizvedb strank. LiveAgent je zanesljivo, razširljivo in prilagodljivo orodje za zahtevke s naprednimi funkcijami in enostavno uporabo prek več komunikacijskih kanalov.

Poglobitev v programsko opremo vstopničnega sistema

Oprema vstopničnega sistema pomaga podjetjem slediti in reševati težave ter izboljšuje zadovoljstvo strank in produktivnost zaposlenih. LiveAgent je zanesljiva in prilagodljiva možnost.

Poenostavite in izboljšajte komunikacijo s strankami s programsko opremo LiveAgent za klicni center. Zagotavlja prilagojeno pomoč, hitrejše reševanje težav in izboljšanje izkušnje strank. IVR omogoča avtomatizirano interakcijo s strankami. Preizkusite brezplačno!

LiveAgent | Programska oprema klicnega centra v vaši službi za pomoč uporabnikom

Tehnologija IVR omogoča neposredno komunikacijo med strankami in podpornim osebjem, kar izboljšuje zadovoljstvo strank in zmanjšuje stroške podjetja.

LiveAgent je prva ocena programske opreme za SMB v letih 2019 in 2020. Bi radi prešli z Bitrix24 na LiveAgent? Imamo te!

Selitev iz Bitrix24 v LiveAgent?

Preselite agente, skrbnike, končne uporabnike in stranke z Bitrix24 na LiveAgent ter izkoristite 24-urno podporo agentov in več kot 175 funkcij.

LiveAgent je celovita rešitev za podporo strankam, ki nudi interaktivne spletne seminarje za razumevanje funkcij in zmožnosti programske opreme.

LiveAgent Webinar 2: E-pošta, avtomatizacija, SLA

LiveAgent je celovita rešitev za podporo strankam, ki pomaga upravljati poizvedbe strank. Poglobite se v funkcije skozi spletni seminar.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico