Potrjevalnik gesel in revizijski dnevnik

Kaj je potrjevalnik gesel?   

Potrjevalnik gesel določa, ali je predlagano geslo sprejemljivo za uporabo. Da bi ugotovil, ali je geslo sprejemljivo, validacijski program izvede vrsto preverjanj, s katerimi zagotavlja, da geslo ustreza minimalnim zahtevam glede dolžine, ima različne znake ali ni bilo prej uporabljeno. Potrjevalniki gesel lahko tudi ugotovijo, ali je bilo predlagano geslo razkrito pri kršitvah podatkov in uhajanju.

Moodle potrjevalnik gesla
Moodle potrjevalnik gesla

Kako delujejo potrjevalniki gesel?

Potrjevalniki gesel imajo vgrajeno nastavitev zaščite pred goljufijami, ki določa minimalno raven, ki jo mora geslo izpolniti, preden ga sprejmete. Ta raven je lahko najmanjše število znakov, raznolikost znakov ali kombinacija obeh.

Na splošno potrjevalniki gesel prikažejo predlagano moč gesla, ko uporabnik vnese svoje geslo. Vsa gesla se začnejo kot šibka (rdeča barva) in ko uporabnik doda več raznolikosti ali večjo dolžino, geslo sčasoma postane močno (zeleno).

potrjevalnik moči gesla

Kaj počne program za preverjanje veljavnosti gesel LiveAgent?

Potrjevalnik gesel LiveAgent vam ne bo dovolil, da izberete šibko geslo. Prisilili vas bo k uporabi gesla, ki je močno in še ni bilo uporabljeno. Če izberete šibko geslo, se prikaže sporočilo o napaki, ki vas bo pozvalo, da izboljšate kakovost gesla in ponudite predloge, kako to storiti.

Potrjevalnik gesel LiveAgent vas bo tudi obvestil, ali je predlagano geslo bilo razkrito ali povezano s kakršnimi koli kršitvami podatkov.

LiveAgent potrjevalnik gesel
LiveAgent potrjevalnik gesel

Kaj je močno geslo?

Če želite zgraditi močno geslo, zagotovite, da predlagano geslo:

 • Ima med 8-15 znakov
 • Vsebuje vsaj eno veliko in eno malo črko
 • Vsebuje vsaj en numerični znak
 • Vsebuje vsaj en poseben znak (na primer: @!?=]

Kako je lahko potrjevalnik gesel koristen?

Program za preverjanje veljavnosti gesel je koristen, ker zagotavlja, da so vaša gesla močna in je manj verjetno, da jih bodo uganili ali ogrozili. Ne pozabite, da močno geslo varuje vaše podatke in hekerjem preprečuje krajo občutljivih podatkov. Z zaščito svojih podatkov in enoličnimi, močnimi gesli na vseh spletnih mestih zagotavljate:

 • Hekerji vam ne bodo ukradli identitete
 • Podatki o vaši kreditni kartici in banki so varni
 • Vaši drugi računi ne bodo ogroženi
 • Hekerji vas ne bodo izsiljevali
 • Družine, delodajalca ali strank ne boste ogrožali

Kako se lahko spomnim zapletenih gesel?

Močna gesla so pogosto naključni nizi znakov in številk, zaradi česar si jih je težko zapomniti. Lahko je pasti v skušnjavo, da si gesla zapišete na list papirja ali v zapiske v telefonu. Vendar to ni priporočljivo. Lahko preprosto izgubite kos papirja ali pa ga nekdo vidi. Enako velja za zapisovanje gesel v telefon. Tako kot v računalnike je tudi telefon mogoče vdreti. Če je vaš telefon v napačnih rokah, sta lahko ogrožena vaša identiteta in bančni račun.

Najboljši način za shranjevanje zapletenih gesel je v upraviteljih gesel. Upravitelji gesel so plačljive programske aplikacije, ki lahko shranijo gesla, številke kreditnih kartic in druge občutljive podatke. Zaščiteni so z glavnim geslom, ki mora biti močno in edinstveno, zato si ga morate zapomniti.

enpass upravitelj gesel
Enpass upravitelj gesel

Nekateri primeri aplikacij upravitelja gesel so:

 • LastPass
 • Keeper
 • Dashlane
 • 1Password
 • PasswordBoss
 • NordPass by NordVPN

Google ponuja tudi brezplačnega upravitelja gesel, ki prikazuje, katera od vaših shranjenih gesel najdete v obstoječih seznamih kršitev podatkov.

Want a secure help desk for you and your customers? Look no further!

Kaj lahko storim, če sumim na zlonamerno dejavnost ali sumim, da je bil moj račun LiveAgent ogrožen?

Če sumite, da je bil vaš račun LiveAgent ogrožen, je najboljši način pregled varnosti računa, kar lahko storite v dnevniku revizije gesla LiveAgent. Tako lahko ugotovite, ali je heker razkril katerega od vaših agentov ali njihove računove. Naslednji korak je, da od vseh uporabnikov zahtevate, da spremenijo svoja gesla in zagotovijo, da imajo vsi omogočeno dvofaktorsko overjanje.

Kaj je dnevnik revizije gesel?

Dnevnik revizije gesla LiveAgent beleži vsako spremembo gesla, ki so jo naredili vaši uporabniki. Skrbniki in lastniki računov lahko vidijo datum in čas, ko je vsak od agentov posodobil svoje geslo.

Kaj je dnevnik revizije gesel? - App - Uploads - 2021 - 06 - Password Audit Log 1.png

Kje lahko najdem dnevnik revizije gesel LiveAgent?

 1. Prijavite se v LiveAgent
 2. Kliknite na Konfiguracija
 3. Kliknite na Agenti
 4. Poiščite stolpec 6 z naslovom “Geslo osveženo”

Viri za bazo znanja

Youtube video: LiveAgent Product Tour

Ste pripravljeni, da zaščitite vašo službo za pomoč strankam?

Zaščitite podatke svojih strank z validacijskimi gesli, dvostopenjskim preverjanjem pristnosti in našim dnevnikom revizije gesel. Preizkusite LiveAgent danes z brezplačnim 14-dnevnim preizkusom. Kreditna kartica ni potrebna.

Preizkusi LiveAgent še danes​

Ponujamo storitve prenosa iz večine priljubljenih rešitev za pomoč uporabnikom.

več kot 3.000 ocen Trustpilot GetApp G2 Crowd

{ “@context”: “https://schema.org”, “@type”: “FAQPage”, “mainEntity”: [{ “@type”: “Question”, “name”: “Kaj je validator gesel?”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Answer”, “text”: “Preverjevalnik gesel določa, ali je predlagano geslo sprejemljivo za uporabo. Da bi ugotovil, ali je geslo sprejemljivo, validacijski program izvede vrsto preverjanj, s katerimi zagotavlja, da geslo ustreza minimalnim zahtevam glede dolžine, ima različne znake in ali ni bilo že uporabljeno. Preverjevalniki gesel lahko tudi ugotovijo, ali so predlagano geslo našli pri prejšnjih kršitvah podatkov in uhajanju podatkov.” } }, { “@type”: “Question”, “name”: “Kako delujejo preverjevalniki gesel?”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Answer”, “text”: “Preverjevalniki gesel imajo vgrajeno nastavitev zaščite pred goljufijami, ki določa minimalno raven, ki jo mora geslo izpolniti, preden ga sprejmete. Ta raven je lahko najmanjše število znakov, raznolikost znakov ali kombinacija obeh. ” } }, { “@type”: “Question”, “name”: “Kaj je dnevnik revizije gesel?”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Answer”, “text”: “Dnevnik revizije gesel LiveAgent beleži vsako spremembo gesla, ki so jo naredili vaši uporabniki. Skrbniki in lastniki računov lahko vidijo datum in čas, ko je vsak od agentov posodobil svoje geslo. ” } }] }

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico