Samodejni klicalnik

Kaj je samodejni klicalnik?

Samodejni klicalnik (ali samodejni klicalnik) je programska oprema, ki samodejno kliče številke s seznamov klicev in tako agentom klicnega centra prihrani ročno klicanje teh številk. Sisteme za samodejno klicanje lahko uporabljajo različna podjetja v različnih panogah, vključno z e-trgovino, gostinstvom, zdravstvenim varstvom, izobraževalnimi ustanovami, ponudniki zavarovalniških in finančnih storitev, nepremičninami, izterjavo dolgov, političnimi organizacijami (pri izvajanju političnih kampanj) in drugo. Z uporabo sistema za samodejno klicanje lahko podjetja v kratkem času dosežejo in spremljajo na stotine ali celo tisoče strank, potencialnih strank ali potencialnih strank.

Agenti klicnih centrov že desetletja uporabljajo klicalnike v odhodnih kampanjah. Z ročnim klicalnikom agenti pokličejo številko bodisi tako, da jo vnesejo s tipkovnico ali iz vnaprej naloženega seznama stikov v CRM (Customer Relationship Management) in nato počakajo, da se klic vzpostavi. Samodejni klicniki so bili zasnovani tako, da agentom olajšajo postopek odhodnega klicanja in povečajo produktivnost agentov.

Rešitve klicnih centrov s samodejnim klicanjem omogočajo povečanje stopnje klicanja in časa pogovora agentov z izločanjem telefonskih odzivnikov in skrajšanjem čakalnih dob agentov. Rezultat tega je izboljšana produktivnost in povečana učinkovitost klicnega centra. Ko se uporabljajo kot avtomatski prodajni stroj, lahko samodejni klicniki poenostavijo pridobivanje potencialnih strank, povečajo doseg in učinkovitost hladnih klicev ter na koncu izboljšajo uspešnost vaše prodajne ekipe.

Try LiveAgent Today

LiveAgent is the most reviewed and #1 rated call center software for SMB.

Frequently asked questions

Kaj je samodejno klicanje?

V nasprotju z ročnim klicanjem (ročno klicanje), ko agenti klicnega centra začnejo odhodne klice z ročnim klicanjem posamezne številke s seznama stikov, sistemi za samodejno klicanje (samodejno klicanje) agentom omogočajo samodejno klicanje seznama številk. S samodejnim klicem lahko agenti opravijo na stotine ali tisoče samodejnih klicev hkrati, da dosežejo potencialne stranke ali stranke. Prodajne ekipe lahko učinkovito uporabljajo samodejno klicanje pri izvajanju izhodnih marketinških kampanj.

Kako deluje samodejni klicalnik?

Samodejni klicalniki, kot že ime pove, samodejno pokličejo skupino stikov, kar odpravlja potrebo po ročnem klicanju. Ko je številka izbrana, lahko sistemi za samodejno klicanje ugotovijo, ali je klic sprejela telefonska tajnica, ali je prevzela dejanska oseba ali je linija zasedena. Ko detektor glasu prepozna, kdo je sprejel klic, bo bodisi preusmeril klic k razpoložljivemu agentu, ponudil meni z možnostmi osebi, ki sprejme, predvajal vnaprej posneto sporočilo ali pustil glasovno pošto.

Kako nastavim samodejno klicanje?

Za nastavitev samodejnega klicanja potrebujete računalnik, telefonsko linijo (navadno ali VoIP), govorni modem in programsko opremo za samodejno klicanje. Če želite, da programska oprema za samodejno klicanje deluje in deluje, morate naložiti bazo podatkov o stikih, nastaviti tok klicev in dodeliti agente. Glede na vrsto samodejnega klicalnika, ki ga uporabljate (predvidljivi klicalnik, napajalni klicalnik, klicalnik s predogledom, progresivni klicalnik), lahko sistem konfigurirate, kako naj se odzove v različnih scenarijih (na primer, če je signal zasedeno, če se oglasi človek). ali telefonski odzivnik dvigne ipd.).

Ali je samodejni klicalnik del LiveAgent?

Vse rešitve klicnega centra v oblaku zagotavljajo zmožnosti odhodnega klica, ne vključujejo pa vse funkcije samodejnega klicanja . Rešitev kontaktnega centra LiveAgent trenutno podpira klicanje s klikom za klic, ki je poleg samodejnega klicanja ena najbolj priljubljenih tehnologij, ki se uporabljajo v današnjih klicnih centrih. Prodajnim agentom omogoča, da začnejo odhodne klice strankam ali potencialnim strankam z nekaj kliki med brskanjem po njihovih spletnih mestih.

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO

Expert note

Samodejni klicalnik je programska oprema za samodejno klicanje številk s seznama klicev. Pogosto uporabljen v klicnih centrih za prihranek časa agentov in povečanje produktivnosti.

Andrej Saxon
Andrej Saxon
Sales manager
Spoznajte več o telefonskem klicalniku. Poglobljeno razumevanje z razlagami strokovnjakov.

Telefonski klicalniki

Telefonski klicalnik je programska rešitev, ki pomaga preprosto opraviti odhodne klice. Obstajata dve vrsti klicalnikov v klicnem centru: ročni in avtomatski. Ročni klicniki so osnovna vrsta klicnika, kjer morajo agenti ročno poklicati stranke. Avtomatski klicalniki pa pomagajo agentom s prednaloženimi številkami in povezovanjem žive osebe. Uporaba samodejnih klicalnikov lahko poveča produktivnost agentov do 300 % z zmanjšanjem časa mirovanja in povečanjem časa pogovora na uro. LiveAgent je primer programske opreme za pomoč uporabnikom, ki ponuja številne funkcije in integracije za klicne centre.

Spoznajte več o klicalniku za predogled. Poglobljeno razumevanje z razlagami strokovnjakov.

Predogled klicalnika

Prediktivni klicalnik je programska oprema za samodejno klicanje, ki ponuja funkcije, kot so filtriranje številk, zaznavanje odzivnikov, snemanje klicev in poročila. Klicanje se prilagodi glede na voljo agentov, kar poveča učinkovitost in čas pogovorov. Prediktivni klicalniki imajo omejitve, kot je odsotnost konteksta pred klicem, zaradi česar morda niso najboljša rešitev za podjetja, ki želijo zagotoviti prilagojene uporabniške izkušnje. LiveAgent ponuja programsko opremo za pomoč strankam, VoIP telefonske sisteme, samopostrežno programsko opremo in druge funkcije.

Izvedite več o dohodnem klicu. Poglobljeno razumejte koncepte podpore strankam s preprostimi razlagami strokovnjakov.

Dohodni klic

LiveAgent je programska oprema za pomoč strankam, ki lahko izboljša prodajne ekipe in razporeditev klicev na kartice strank. Vključuje funkcijo oznak in zagotavlja poglobljeno razumevanje konceptov podpore strankam. Poleg tega ponuja integracije ter funkcije za odjemalski portal in upravljanje e-pošte. Lahko se uporablja tudi za dohodne klice in sistem za upravljanje pritožb. Družba nudi demo različico ter novice o posodobitvah in popustih.

Spoznajte več o robotskem klicanju. Poglobljeno razumevanje z razlagami strokovnjakov.

Robo klicalnik

Besedilo predstavlja pomen uporabe programa LiveAgent za dober klicni center, vključno z integracijami in prediktivnim klicalnikom. Opisane so omejitve pri uporabi prediktivnega klicalnika in koristi samodejnega klicalnika. Opisane so tudi lastnosti programa LiveAgent, ki lahko olajšajo storitve za stranke in prodajne pogovore.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico